"ΟΥΔΕΙΣ ΠΛΕΟΝ ΑΧΑΡΙΣΤΟΣ ΤΟΥ ΕΥΕΡΓΕΤΗΘΕΝΤΟΣ "

powered by Agones.gr - livescore

Τετάρτη 24 Φεβρουαρίου 2021

Το Επιμελητήριο Χαλκιδικής ενημερώνει...

Εκδήλωση ενδιαφέροντος για συμμετοχή στη Διεθνή Έκθεση Τροφίμων και Ποτών FOOD EXPO 2021

Το Επιμελητήριο Χαλκιδικής, προτίθεται να λάβει μέρος με επιχειρήσεις μέλη του στην διεθνή έκθεση τροφίμων και ποτών Food Expo, το χρονικό διάστημα 29/05 – 01/06/2021 στο Metropolitan Expo στην Αθήνα.

Κατά την διάρκεια της φυσικής έκθεσης θα λειτουργήσει παράλληλα και ηλεκτρονική πλατφόρμα της ψηφιακής έκθεσης.

Το Δ.Σ. του Επιμελητηρίου αποφάσισε να επιδοτήσει τις επιχειρήσεις που θα συμμετέχουν στην...

έκθεση με το Επιμελητήριο, με έκπτωση 50% έως 10,5 τ.μ. ενοικίαση περιπτέρου(1) και έκπτωση 50% για τη συμμετοχή στην ψηφιακή έκθεση(2).


(1) Φυσική έκθεση με ετοιμοπαράδοτο περίπτερο Executive, περιλαμβάνει: 

Δομή αλουμινίου με πλήρωση πάνελ PVC λευκής και γκρί απόχρωσης, Διαχωριστικό PVC, Επίστρωση γκρι μοκέτας, 1 τραπέζι, 3 καθίσματα, 1 σκαμπό, 3 ράφια, 1 ερμάριο με ενδιάμεσο ράφι, 1 infodesk, Μετώπη με την επωνυμία του εκθέτη (1,50x0,45μ.), 2 Προβολείς HQI 150 W, 1 πολύμπριζο

Ελάχιστη ενοικίαση περιπτέρου ανά εκθέτη 10,5 τ.μ. (επιδότηση 50%). 

(Όσοι επιθυμούν μπορούν να νοικιάσουν μεγαλύτερο περίπτερο)


(2) Η ψηφιακή έκθεση θα πραγματοποιηθεί σε κάθε περίπτωση ακόμα και αν τελικά οι συνθήκες δεν επιτρέψουν τη διεξαγωγή της φυσικής έκθεσης. (επιδότηση 50%).


Κάθε επιχείρηση μπορεί να συμμετάσχει στην ψηφιακή έκθεση, χωρίς να είναι απαραίτητη και η συμμετοχή της στη φυσική έκθεση.

 

Όσες επιχειρήσεις ενδιαφέρονται να συμμετέχουν στην ανωτέρω έκθεση πρέπει να αποστείλουν υπογεγραμμένη την συνημμένη δήλωση συμμετοχής, αυστηρά το αργότερο μέχρι την Δευτέρα 01/03/2021 στο Επιμελητήριο Χαλκιδικής με e-mail: info@epichal.gr.


Περισσότερες πληροφορίες στα τηλέφωνα του Επιμελητηρίου Χαλκιδικής: 2371024200 – 24300 και στο e-mail: info@epichal.gr, υπεύθυνη κα Τζηρίτη Γεωργία. 


  • Δημοσιεύτηκε η Νέα Δράση ΕΠΑνΕΚ: «e-λιανικό - Επιχορήγηση υφιστάμενων ΜμΕ επιχειρήσεων του κλάδου του λιανεμπορίου, για την ανάπτυξη/αναβάθμιση και διαχείριση ηλεκτρονικού καταστήματος»

Το Υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων ανακοινώνει την προκήρυξη της Δράσης του ΕΠΑνΕΚ (ΕΣΠΑ 2014-2020) «e-λιανικό - Επιχορήγηση υφιστάμενων ΜμΕ επιχειρήσεων του κλάδου του λιανεμπορίου, για την ανάπτυξη/αναβάθμιση και διαχείριση ηλεκτρονικού καταστήματος» προϋπολογισμού 80 εκατ. ευρώ.

Η Δράση στοχεύει στην επιχορήγηση ΜμΕ επιχειρήσεων του κλάδου του λιανεμπορίου, για την ανάπτυξη/αναβάθμιση και διαχείριση ηλεκτρονικού καταστήματος (e-shop) προκειμένου να στηριχθεί η λειτουργία τους κατά τη διάρκεια της πανδημίας του κορωνοϊού (COVID-19), να ενισχυθεί ο βαθμός ενσωμάτωσης της ψηφιακής τεχνολογίας, καθώς και ο ψηφιακός μετασχηματισμός τους και να αποφευχθεί ο συνωστισμός στους εσωτερικούς χώρους.

Επιδοτούνται αιτήσεις μέχρι 5.000 ευρώ σε κάθε επιχείρηση με διακριτό ΑΦΜ με σκοπό την ανάπτυξη και διαχείριση ηλεκτρονικού καταστήματος, καθώς και αιτήσεις μέχρι 1.500 ευρώ για την αναβάθμιση του e-shop, εφόσον η επιχείρηση το διέθετε ήδη πριν τις 18/3/2020.

Η Δράση συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ) της Ευρωπαϊκής Ένωσης και από εθνικούς πόρους.

  • Δικαιούχοι της Δράσης είναι μεσαίες, μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στον κλάδο του λιανικού εμπορίου (ΚΑΔ 47 «Λιανεμπόριο» και αναλυτικοί αυτού) και διατηρούν φυσικό κατάστημα σε διακριτό της οικίας τους χώρο, είτε ως δραστηριότητα με τα μεγαλύτερα έσοδα.

Οι επιχειρήσεις διακρίνονται σε:

  • Υφιστάμενες που έχουν συσταθεί και έχουν αποκτήσει επιλέξιμο ΚΑΔ έως και την 30/09/2019

  • Νεοσύστατες που έχουν συσταθεί και έχουν αποκτήσει επιλέξιμο ΚΑΔ από 1/10/2019 μέχρι την ημερομηνία προκήρυξης της Δράσης.

Ημερομηνία Έναρξης Ηλεκτρονικής Υποβολής: 22/02/2021 και ώρα 13:00

Ημερομηνία Λήξης Ηλεκτρονικής Υποβολής: 24/03/2021 και ώρα 15:00 

Λαμβάνοντας υπόψη το Υπουργείο την διαβούλευση που προηγήθηκε στην Δράση:

• Εφαρμόζεται πλέον συγκριτική αξιολόγηση, έτσι ώστε να αποφευχθούν προβλήματα/λάθη στην υποβολή των αιτήσεων για χάρη της γρήγορης υποβολής.

• Εξειδικεύεται η στόχευση της πρόσκλησης στις επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται κυρίως στο Λιανικό εμπόριο διαφόρων ειδών (ΚΥΡΙΟΣ ΚΑΔ ή ΚΑΔ με τα μεγαλύτερα έσοδα).

• Δίνεται βαρύτητα στις επιχειρήσεις που πλήττονται περισσότερο, έτσι ώστε επιχειρήσεις με μεγάλη μείωση του κύκλου εργασιών τους να προηγούνται  στην σχετική λίστα κατάταξης

• Δίνεται προτεραιότητα στις επιχειρήσεις που διατηρούν φυσικό κατάστημα καθώς αυτές επηρεάζονται πιο πολύ από τους περιορισμούς στην κυκλοφορία των πολιτών/καταναλωτών

• Επιτρέπεται  η υλοποίηση ηλεκτρονικού καταστήματος υπό μορφή «φιλοξενίας» σε μεγάλους και ασφαλείς δικτυακούς τόπους

Δεν απαιτείται πλέον η εκ των προτέρων υλοποίηση του ηλεκτρονικού καταστήματος, καθώς στις επιχειρήσεις θα δοθεί χρόνος έξι (6) μηνών αφού ενταχθούν, για να υλοποιήσουν το έργο τους.

Ηλεκτρονική Υποβολή

Η Αίτηση Χρηματοδότησης θα υποβληθεί ηλεκτρονικά στην πλατφόρμα του Πληροφοριακού Συστήματος Κρατικών Ενισχύσεων (ΠΣΚΕ) www.ependyseis.gr/mis

Για κάθε πρόσθετη πληροφορία σχετικά με τη Δράση μπορείτε να απευθυνθείτε στο:

Γραφείο Πληροφόρησης ΕΥΔ ΕΠΑνΕΚ: Δραγατσανίου 8, πλατεία Κλαυθμώνος, Αθήνα.

Ώρες λειτουργίας: Δευτέρα έως και Παρασκευή από τις 10.00 π.μ. έως τις 2.00 μ.μ. (κατόπιν ραντεβού)

Τηλεφωνική ενημέρωση: στο 801 11 36 300 από σταθερό τηλέφωνο με αστική χρέωση από τις 9.00 π.μ έως τις 4.30 μ.μ.

Εmail: infoepan@mou.gr

Ιστοσελίδες: www.antagonistikotita.gr, www.espa.gr

Σημεία Πληροφόρησης ΕΦΕΠΑΕ & των Περιφερειακών Μονάδων τουςwww.efepae.gr

Η πρόσκληση είναι αναρτημένη στο παρακάτω link: http://epan2.antagonistikotita.gr/uploads/20210212_034%CE%9A%CE%95_e-%CE%9B%CE%99%CE%91%CE%9D%CE%99%CE%9A%CE%9F_%CE%91%CE%A0%CE%9F%CE%A6%CE%91%CE%A3%CE%97%20%CE%A0%CE%A1%CE%9F%CE%A3%CE%9A%CE%9B%CE%97%CE%A3%CE%97%CE%A3.pdf


  • Λειτουργία Υποστηρικτικής Πλατφόρμας για τους Δυνητικούς Δικαιούχους της Δράσης “e-λιανικό”

Το Υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων, σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών του Εθνικού Κέντρου Έρευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης (ΕΚΕΤΑ/ΙΠΤΗΛ), ανακοινώνει την έναρξη λειτουργίας της ψηφιακής πλατφόρμας OPENSHOPS.GR, με σκοπό την ΔΩΡΕΑΝ παροχή ολοκληρωμένων υπηρεσιών υποστήριξης προς τους δυνητικούς δικαιούχους της δράσης “e-λιανικό” και πιο συγκεκριμένα:1) Την ενημέρωση των δυνητικών δικαιούχων σχετικά με τη δράση “e-λιανικό”.2) Την υποβοήθηση της υποβολής της αίτησης συμμετοχής των δυνητικών δικαιούχων της δράσης “e-λιανικό”.3) Την συμβουλευτική προς τους τελικούς δικαιούχους σε όλα τα διοικητικά / τυπικά ζητήματα που αφορούν στην υλοποίηση της δράσης “e-λιανικό”, καθώς και σε τεχνικά ζητήματα, σχετικά με τον ορθό σχεδιασμό, υλοποίηση και αποτελεσματική λειτουργία του e-shop τους.4) Οποιαδήποτε άλλη ενέργεια θα απαιτηθεί κατά τη φάση υλοποίησης της δράσης .Το ΕΚΕΤΑ/ΙΠΤΗΛ, υπό την εποπτεία και την αιγίδα του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων, αναλαμβάνει την υποστήριξη των δυνητικών δικαιούχων της δράσης “e-λιανικό”, χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση γι’ αυτούς. Για περισσότερες πληροφορίες και εγγραφές, μπορείτε να επισκεφθείτε τον ιστότοπο OPENSHOPS.GR (https://openshops.gr/).


  • ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΙΕΞΟΔΟΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΚΕΝΤΡ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ: 7η τροποποίηση της Δράσης & έναρξη υποβολής αιτήματος ελέγχου

Έχει δημοσιευτεί η υπ. αριθμ. Α.Π.: 565/02-02-2021   (ΑΔΑ:Ω02Η7ΛΛ-2ΝΑ) Έβδομη (7η) τροποποίηση της εν θέματι πρόσκλησης. Περιληπτικά οι κύριες αλλαγές που επέρχονται με την τροποποίηση είναι οι κάτωθι:

  1. Το συνολικό αίτημα ελέγχου υποβάλλεται κατ’ επιλογή των δικαιούχων στο διάστημα από 01/02/2021 έως 31/07/2021.

  2. Το Αίτημα Καταβολής (Επαλήθευσης – Πιστοποίησης) υποβάλλεται από το δικαιούχο μόνο ηλεκτρονικά στο ΠΣΚΕ και επισυνάπτονται σε αυτό όλα τα προβλεπόμενα στα παραρτήματα VII & VIII δικαιολογητικά.

  3. Τροποποιούνται τα δικαιολογητικά των παραρτημάτων VII & VIII (παραδοτέα ελέγχου και καταβολής επιχορήγησης).

Σε περίπτωση που δεν επικυρωθεί ο υπολογισμός διατήρησης προσωπικού της τελευταίας ημέρας, το αίτημα απορρίπτεται και η επιχείρηση δύναται να επανέλθει με νέο αίτημα σε χρόνο που η παραπάνω υποχρέωση τηρείται.

Την σχετική Απόφαση μπορείτε να την βρείτε στην ιστοσελίδα του ΚΕΠΑ - ΑΝΕΜ https://kepa-anem.gr/ wp-content/uploads/sites/2/2020/09/7η-τροποποίηση-Covid-19-PKM.pdf, στην ιστοσελίδα του ΕΦΕΠΑΕ www.efepae.gr, καθώς και στο διαδικτυακό τόπο ΔΙΑΥΓΕΙΑ, http://et.diavgeia.gov.gr  με τους προαναφερθέντες Αριθμούς Διαδικτυακής Ανάρτησης (ΑΔΑ).

Η ενέργεια του Αιτήματος Καταβολής Ενίσχυσης (Ελέγχου) στο ΠΣΚΕ είναι διαθέσιμη από Τετάρτη 03 Φεβρουαρίου 2021. Προκειμένου να υποβάλετε το Αίτημα Καταβολής Ενίσχυσης (Ελέγχου),  εισέρχεστε με τους κωδικούς σας στο ΠΣΚΕ (username και password της Υποβολής) επιλέγετε αριστερά το μενού της Δράσης και στη συνέχεια την ενέργεια «Αίτημα Καταβολής Ενίσχυσης (Ελέγχου)». Στη συνέχεια ακολουθείτε τις οδηγίες που εμφανίζονται σε κάθε καρτέλα για την συμπλήρωση του αιτήματος. Επισημαίνουμε την ανάγκη επισύναψης όλων των απαραίτητων δικαιολογητικών στο βήμα 7 [ΣΥΝΗΜΜΕΝΑ ΑΡΧΕΙΑ ΑΙΤΗΣΗΣ ΚΑΤΑΒΟΛΗΣ ΕΝΙΣΧΥΣΗΣ (ΕΛΕΓΧΟΥ)] του ΠΣΚΕ, τα οποία θα πρέπει να είναι ευκρινή προκειμένου να αποφευχθούν καθυστερήσεις οι οποίες θα οφείλονται στην εκ νέου προσκόμιση των δικαιολογητικών.

Σύμφωνα  με τα αναφερόμενα στην Αναλυτική Πρόσκληση της Δράσης (Κεφ. 12.1), οι Δικαιούχοι  των οποίων επενδύσεις θα υπαχθούν στη Δράση “Eνίσχυση μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων που επλήγησαν από την πανδημία Covid-19 στην Κεντρική Μακεδονία” θα πρέπει στη διάρκεια υλοποίησης του έργου τους να λαμβάνουν όλα τα μέτρα πληροφόρησης που προβλέπονται στο Παράρτημα XII του Κανονισμού 1303/2013. Οι Υποχρεώσεις Δημοσιότητας  - Πληροφόρησης κατά την υλοποίηση της πράξης περιγράφονται στο παρακάτω link : https://kepa-anem.gr/2020/09/03/%CF%85%CF%80%CE%BF%CF%87%CF%81%CE%B5%CF%8E%CF%83%CE%B5%CE%B9%CF%82-%CE%B4%CE%B7%CE%BC%CE%BF%CF%83%CE%B9%CF%8C%CF%84%CE%B7%CF%84%CE%B1%CF%82-%CF%83%CE%B7%CE%BC%CE%B1%CF%84%CE%BF%CE%B4%CF%8C%CF%84-11/

  • Πρώτη (1η) τροποποίηση της πρόσκλησης για την Επιχορήγηση Επιχειρήσεων Εστίασης για την προμήθεια Θερμαντικών Σωμάτων Εξωτερικού Χώρου. Και σε ξενοδοχεία , τουριστικά καταλύματα η επιδότηση για θερμαντικά σώματα

Η υπ’ αριθ.7141/1576/Α3/30-12-2020 (ΑΔΑ: Ω8ΡΘ46ΜΤΛΡ-ΦΥΣ) απόφαση του Υφυπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων με θέμα: «Πρόσκληση για την Επιχορήγηση Επιχειρήσεων Εστίασης για την προμήθεια Θερμαντικών Σωμάτων Εξωτερικού Χώρου του Ε.Π. «Ανταγωνιστικότητα, Επιχειρηματικότητα και Καινοτομία (ΕΠΑνΕΚ)», ΕΣΠΑ 2014 –2020», τροποποιείται ως εξής:

1.Η παράγραφος 5 αντικαθίσταται ως εξής:

 Λήπτες της ενίσχυσης, ήτοι επιχειρήσεις που δύνανται να τύχουν δημόσιας χρηματοδότησης στο πλαίσιο της παρούσας Δράσης, είναι οι Μικρομεσαίες και Μεγάλες Επιχειρήσεις: 

i. εστίασης και

ii. παροχής καταλυμάτων(ξενοδοχεία και παρόμοια καταλύματα) που διαθέτουν εξωτερικό χώρο παροχής υπηρεσιών εστίασης ανεξάρτητα από τη νομική τους μορφή, που νομίμως λειτουργούν στη χώρα, και των οποίων οι ΚΑΔ περιλαμβάνονται στην Αναλυτική Πρόσκληση.

2.Η παράγραφος 6 αντικαθίσταται ως εξής: 

Η επιχορήγηση των επιχειρήσεων, των επιλέξιμων ΚΑΔ, καλύπτει την προμήθεια ενός (1) θερμαντικού σώματος ανά 10 τετραγωνικά μέτρα νόμιμα αδειοδοτημένου εξωτερικού χώρου εστίασης και μέχρι 100 € ανά θερμαντικό σώμα, χωρίς το ΦΠΑ


  • Προκήρυξη Δράσης “Επιχορήγηση Επιχειρήσεων Εστίασης για την προμήθεια Θερμαντικών Σωμάτων Εξωτερικού Χώρου”

Με απόφαση που υπέγραψε ο υφ. Ανάπτυξης Γιάννης Τσακίρης, Αρ. Πρωτ: 7141 / 1576 /Α3 _30.12.2020 «κλείδωσε» η επιχορήγηση των επιχειρήσεων εστίασης για την προμήθεια θερμαντικών σωμάτων εξωτερικού χώρου, μέσω του ΕΣΠΑ 2014-2020. Η δράση προβλέπει την ενίσχυση όλων των επιχειρήσεων εστίασης για την αγορά μίας θερμαντικής συσκευής ανά 10 τετραγωνικά μέτρα νόμιμα αδειοδοτημένου εξωτερικού χώρου και έως 100 ευρώ εκάστη (χωρίς ΦΠΑ). 

1. Οι επιλέξιμοι ΚΑΔ στους οποίους πρέπει να δραστηριοποιείται η προς ενίσχυση επιχείρηση, μετά την 1η τροποποίηση είναι οι :

  56.10 : Δραστηριότητες υπηρεσιών εστιατορίων και κινητών μονάδων εστίασης Περιλαμβάνονται και όλοι οι ΚΑΔ της υποκατηγορίας 56.10

56.29.20 : Υπηρεσίες καντίνας Περιλαμβάνονται και όλοι οι ΚΑΔ της υποκατηγορίας 56.29.20 

56.30 : Δραστηριότητες παροχής ποτών Περιλαμβάνονται και όλοι οι ΚΑΔ της υποκατηγορίας 56.30 

55.10 :Ξενοδοχεία και παρόμοια καταλύματα Περιλαμβάνονται και όλοι οι ΚΑΔ της υποκατηγορίας 55.10 

55.20 :Καταλύματα διακοπών και άλλα καταλύματα σύντομης διαμονής Περιλαμβάνονται και όλοι οι ΚΑΔ της υποκατηγορίας 55.20 εκτός των ΚΑΔ 55.20.12 (Υπηρεσίες παροχής δωματίου ή μονάδας καταλύματος για επισκέπτες σε ιδιοκτησίες χρονομεριστικής μίσθωσης) και 55.20.19 (Άλλες υπηρεσίες παροχής δωματίου ή μονάδας καταλύματος για επισκέπτες, χωρίς καθημερινή καθαριότητα).

Σε περίπτωση τετραψήφιου ΚΑΔ συμπεριλαμβάνονται όλες οι υποκατηγορίες πενταψήφιων, εξαψήφιων και οκταψήφιων. Σε περίπτωση πενταψήφιου συμπεριλαμβάνονται όλες οι κατηγορίες εξαψήφιων και οκταψήφιων. Σε περίπτωση εξαψήφιου συμπεριλαμβάνονται όλες οι κατηγορίες οκταψήφιων».

Επισημαίνεται ότι η ενίσχυση έχει αναδρομική ισχύ, δηλαδή καλύπτεται από τη σχετική πρόσκληση η προμήθεια θερμαντικών σωμάτων που πραγματοποιήθηκε από την 1η Φεβρουαρίου 2020 και πριν από την υποβολή της αίτησης χρηματοδότησης, υπό την προϋπόθεση ότι ο λήπτης της ενίσχυσης διέθετε τουλάχιστον έναν ενεργό επιλέξιμο ΚΑΔ κατά την ημερομηνία αγοράς.

Η δημόσια χρηματοδότηση καλύπτει τις δαπάνες για την αγορά θερμαντικών σωμάτων εξωτερικού χώρου οποιουδήποτε τύπου (π.χ. υγραερίου, ηλεκτρικών, φυσικού αερίου, πάνελ υπερύθρων, αλογόνου κ.ά.), αυτόνομων ή μέρους κινητού εξοπλισμού, τα οποία ήταν καινούργια και αμεταχείριστα κατά την αγορά τους. 

Το μέγιστο ποσό ενίσχυσης που μπορεί να λάβει μια επιχείρηση για ένα χώρο εστίασης ανέρχεται σε πέντε χιλιάδες ευρώ (5.000€). Σε περιπτώσεις εστίασης σε ξενοδοχεία / τουριστικά καταλύματα που σε έναν τόπο εγκατάστασης του ξενοδοχείου υπάρχουν περισσότεροι από έναν εξωτερικοί χώροι παροχής υπηρεσιών εστίασης, αυτό οι χώροι λαμβάνονται υπόψη ως ένας εξωτερικός χώρος παροχής υπηρεσιών εστίασης.

Ως ημερομηνία έναρξης για την ηλεκτρονική υποβολή των αιτήσεων ορίζεται η 4η Ιανουαρίου 2021 και ώρα 15:00 και λήξης η 4η Μαρτίου 2021 και ώρα 17:00, στον διαδικτυακό τόπο https://heating-devices.mindev.gov.gr. Υπογραμμίζεται ότι, πριν από την υποβολή της αίτησης, ο λήπτης της ενίσχυσης πρέπει να έχει ήδη προχωρήσει στην προμήθεια και την αποπληρωμή των θερμαντικών σωμάτων εξωτερικού χώρου, καθώς και στη σχετική εγγραφή στα λογιστικά βιβλία της επιχείρησης

Ο δυνητικός λήπτης υποβάλλει μία Αίτηση Χρηματοδότησης ανά ΑΦΜ, για το σύνολο εγκαταστάσεων εστίασης ή και των τουριστικών καταλυμάτων που διαθέτουν εξωτερικούς χώρους παροχής υπηρεσιών εστίασης, που βρίσκονται στην κυριότητά του και για τις οποίες προμηθεύεται θερμαντικά σώματα εξωτερικού χώρου. Το ποσό με το οποίο επιχορηγείται η επιχείρηση, στο πλαίσιο της δράσης, είναι ακατάσχετο, αφορολόγητο, δεν υπόκειται σε παρακράτηση και δεν συμψηφίζεται με οποιαδήποτε οφειλή. Η αξιολόγηση των αιτήσεων χρηματοδότησης θα είναι άμεση και το ποσό θα καταβάλλεται στους δικαιούχους σε σύντομο χρονικό διάστημα.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη νέα δράση του ΕΣΠΑ, τη διαδικασία υποβολής και έγκρισης της αίτησης χρηματοδότησης, καθώς και τα απαιτούμενα δικαιολογητικά, μπορείτε να επισκεφθείτε τις παρακάτω σελίδες:

• http://www.antagonistikotita.gr/epanek/prokirixeis.asp?id=72&cs

• https://www.efepae.gr/frontend/articles.php?cid=684&t=Perigrafi-Drasis

• https://www.espa.gr


  • ΣΕΒ : Σεμινάριο Ψηφιακό Εργαστήριο «Ψηφιακές Εφοδιαστικές Αλυσίδες» 


Ο ΣΕΒ διοργανώνει Ψηφιακό Εργαστήριο με θέμα «Ψηφιακές Εφοδιαστικές Αλυσίδες», την Πέμπτη 25 Φεβρουαρίου 2021, και ώρα 16.30 μ.μ.

 

Η 4η βιομηχανική επανάσταση, αλλά και οι προκλήσεις του Covid-19, επιβάλλουν το μετασχηματισμό των παραδοσιακών γραμμικών εφοδιαστικών αλυσίδων σε δυναμικά και ευέλικτα μοντέλα, όπου όλα τα μέρη του δικτύου, επικοινωνούν και ανταλλάσσουν σε πραγματικό χρόνο πληροφορίες. Οι επιχειρήσεις που χρησιμοποιούν ψηφιακά εφοδιαστικά δίκτυα απολαμβάνουν ήδη οφέλη όπως: 25% μείωση των αποθεμάτων, 25% μείωση του κόστους των outbound logistics, 44% βελτίωση της αποδοτικότητας μεταφορικών μέσων και παγίων.

Ο κ. Andy Hancock, Global VP, SAP θα αναλύσει τα οφέλη που προσφέρει η ψηφιοποίηση των διαδικασιών εφοδιασμού, ενώ ο κ. Richard Bradley, Director, Deloitte Switzerland θα παρουσιάσει τις σύγχρονες ψηφιακές τεχνολογίες στην εφοδιαστική. Στο εργαστήριο επίσης συμμετέχουν εμπειρογνώμονες από την Ολλανδία, τη Φιλανδία και την Ελλάδα για επιτυχημένες εφαρμογές ψηφιοποίησης εφοδιαστικών αλυσίδων σε επιχειρήσεις και εταιρίες 3PL.

 

Δείτε το αναλυτικό πρόγραμμα του εργαστηρίου στο παρακάτω link : https://www.sev.org.gr/Uploads/Documents/53612/Programma_Logistics_4.0_new.pdf .

 

Παρακαλούμε συμπληρώστε τη φόρμα συμμετοχής στο παρακάτω Link : https://forms.office.com/Pages/ResponsePage.aspx?id=0KwUVjs5GEq5mSu-t69F9-6EMIB_wf5OjI66fmqd_tRURUswSklZUzlDTVZWS1JVS0JQVlk5NUgyUi4u

Θα λάβετε το σύνδεσμο ηλεκτρονικής παρακολούθησης του εργαστηρίου αμέσως μετά την εγγραφή σας. 


  • Σεμινάριο e-exports academy by Enterprise Greece, 24 Φεβρουαρίου2021

Η Enterprise Greece αξιοποιώντας τη στρατηγική της συνεργασία με την eBay, ηγέτιδα εταιρεία στον χώρο του ηλεκτρονικού εμπορίου, προσφέρει ένα εξειδικευμένο εκπαιδευτικό πρόγραμμα, συνοδευόμενο από εξατομικευμένες συμβουλευτικές υπηρεσίες και τεχνική υποστήριξη, για την επιτυχημένη ψηφιακή παρουσία της επιχείρησης σας στις παγκόσμιες ηλεκτρονικές πλατφόρμες και στη διεθνή καταναλωτική αγορά την Τετάρτη 24 Φεβρουαρίου 2021 και ώρα 15:00. Το πρόγραμμα απευθύνεται σε κάθε επιχείρηση που δραστηριοποιείται στον κλάδο των καταναλωτικών προϊόντων και επιθυμεί να αποκτήσει ή να διευρύνει την πρόσβαση της στις διεθνείς αγορές μέσω ηλεκτρονικού εμπορίου, ανεξαρτήτως εμπειρίας. Σκοπός του προγράμματος είναι η ενημέρωση των συμμετεχόντων για τους στόχους, τη δομή και τα προσδοκώμενα αποτελέσματα του εκπαιδευτικού προγράμματος. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στην ελληνική και αγγλική γλώσσα. Η ατζέντα και η δήλωση συμμετοχής βρίσκονται στο link : https://www.eventora.com/el/Events/enterprise-greece-ebay . Πληροφορίες: Τηλ: 2103355777 (9 π.μ. –5 μ.μ.)


  • Πρόσκληση για συμμετοχή σε διαδικτυακά εργαστήρια με θέμα «Σχεδιασμός και εξειδίκευση δράσεων αξόνων καινοτομίας για την επόμενη Προγραμματική περίοδο (ΠΕΠ ΕΣΠΑ 2021-2027), στο πλαίσιο του Α΄ κύκλου επιχειρηματικής ανακάλυψης»

Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και η Αυτοτελής Δ/νση Υποστήριξης Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας, σας προσκαλούν στον πρώτο κύκλο Θεματικών Εργαστηρίων, με σκοπό τη διερεύνηση και καταγραφή των προσδοκιών του οικοσυστήματος καινοτομίας της περιοχής, αλλά και των προτάσεών του για την ενίσχυση της θέσης της περιφερειακής οικονομίας ως προς τις
επιδόσεις της καινοτομίας, παραγωγικότητας και εξωστρέφειας. Τα εργαστήρια θα υλοποιηθούν μέσω τηλεδιάσκεψης το ερχόμενο διάστημα 28.01.2021 έως 25.02.2021 και ώρα 12.30 μ.μ., στις προτεινόμενες θεματικές περιοχές: Διατροφή 2030, Τεχνολογικός Μετασχηματισμός της Βιομηχανίας, Κυκλική Οικονομία, Υγεία, Δημιουργικό-Καινοτόμο Marketing & Branding.  

Τα πέντε εργαστήρια αποτελούν μέρος της διαδικασίας σχεδιασμού των δράσεων για τους άξονες καινοτομίας της προγραμματικής περιόδου 2021–2027 και αποτελούν συνέχεια της ευρείας και ανοικτής συμμετοχικής διαδικασίας, που ενεργοποίησε η ΠΚΜ από το 2013 και εφαρμόζει σε διαρκή βάση. Μέσω των Εργαστηρίων Επιχειρηματικής Ανακάλυψης (EDP), κατέστη δυνατή η αποτύπωση των θέσεων και προτάσεων των συμμέτοχων φορέων της επιχειρηματικής, καθώς και της επιστημονικής κοινότητας, που αποτυπώθηκαν στην περιφερειακή Στρατηγική της Καινοτομίας (Έξυπνη Εξειδίκευση – RIS3 2014-2020), ενώ το ίδιο  προσδοκάται και μέσω του νέου κύκλου για τη νέα Προγραμματική Περίοδο 2021-2027.

Οι ημέρες διεξαγωγής των Θεματικών Εργαστηρίων θα είναι οι ακόλουθες: 

Διατροφή 2030                                                                     28.01.2021
Τεχνολογικός Μετασχηματισμός της Βιομηχανίας               04.02.2021
Κυκλική Οικονομία                                                               11.02.2021

Υγεία (Ευεξία, Γήρανση, πρόληψη, Βιοεπιστήμες, κ.α.)      18.02.2021
Δημιουργικό – Καινοτόμο Marketing & Branding                 25.02.2021

Το συνολικό πλήθος ατόμων θα είναι μέχρι 40 ανά Θεματικό Εργαστήριο, για την επίτευξη του διαδραστικού χαρακτήρα του. Σε περίπτωση μεγάλης προσέλευσης σε κάποιο από αυτά, το εργαστήριο θα επαναληφθεί.

Δηλώσεις συμμετοχής για τα 5 εργαστήρια μπορείτε να κάνετε στους εξής συνδέσμους:
1ο Workshop: Διατροφή 2030, https://cutt.ly/IjInvcP
2ο Workshop: Τεχνολογικός Μετασχηματισμός της Βιομηχανίας, https://cutt.ly/pjInmm7
3ο Workshop: Κυκλική Οικονομία, https://cutt.ly/HjInW4Y
4ο Workshop: Υγεία (Ευεξία, Γήρανση, Πρόληψη, Βιοεπιστήμες, κ.α.), https://cutt.ly/1jInYfC
5ο Workshop: Δημιουργικό – Καινοτόμο Marketing & Branding, https://cutt.ly/rjInOc1

Για περισσότερες πληροφορίες ή διευκρινήσεις σχετικά με την εκδήλωση μπορείτε να επικοινωνείτε με τον κ. Μαντζανάκη Σταύρο, υπεύθυνο της ομάδας έργου του «Μηχανισμού Υποστήριξης Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας», τηλ: 2313319668 και 6944850960, email: info@ris3rcm.eu

  • Η Κομισιόν παρατείνει την ενισχυμένη εποπτεία στην Ελλάδα 

Την εξάμηνη παράταση του πλαισίου ενισχυμένης εποπτείας στην Ελλάδα αποφάσισε στις 17 Φεβρουαρίου η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, όπως προβλέπεται στον κανονισμό (ΕΕ) αριθ. 472/2013 (μέρος του αποκαλούμενου «two-pack»). Η παράταση αυτή αποτελεί σύνηθες και αναμενόμενο διαδικαστικό στάδιο, για το οποίο ζητήθηκε η γνώμη της Ελλάδας και το οποίο χρησιμεύει στην εξασφάλιση συνεχιζόμενης στήριξης για την υλοποίηση των μεταρρυθμιστικών δεσμεύσεων που ανέλαβε η Ελλάδα έναντι του Eurogroup τον Ιούνιο του 2018, μετά την επιτυχή ολοκλήρωση του προγράμματος σταθερότητας. Όπως αναφέρει στην ανακοίνωσή της η Κομισιόν, η εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων αυτών είναι ζωτικής σημασίας για την περαιτέρω ενίσχυση της οικονομικής ανάκαμψης της Ελλάδας. Η απόφαση αυτή βασίζεται στην τελευταία από τις εκθέσεις ενισχυμένης εποπτείας. Όπως τονίζεται μάλιστα από την Κομισιόν η επόμενη έκθεση ενισχυμένης εποπτείας στη βάση της τελευταίας αξιολόγησης θα δημοσιευτεί εντός του τρέχοντος μηνός.


  • Την τρίτη μεγαλύτερη αύξηση χρέους παγκοσμίως κατέγραψε η Ελλάδα 

Στην τρίτη θέση κατατάσσεται η Ελλάδα σε παγκόσμιο επίπεδο, όσον αφορά την αύξηση χρέους το 2020, τόσο στον ιδιωτικό, όσο και στον δημόσιο τομέα, σύμφωνα με έκθεση του Διεθνούς Χρηματοπιστωτικού Ινστιτούτου (IIF). Όπως αναφέρει η έκθεση, οι αυξήσεις ήταν ιδιαίτερα μεγάλες στην Ευρώπη, με το χρέος των κυβερνήσεων, των νοικοκυριών και των επιχειρήσεων (εκτός των τραπεζών) ως ποσοστό του ΑΕΠ να αυξάνεται στη Γαλλία, την Ισπανία και την Ελλάδα περί τις 50 ποσοστιαίες μονάδες. Κατά το μεγαλύτερο μέρος, η αύξηση του χρέους έγινε από τις κυβερνήσεις – ιδιαίτερα στην Ελλάδα, την Ισπανία, τη Βρετανία και τον Καναδά. Η Ελβετία ήταν η μόνη αναπτυγμένη χώρα - μεταξύ των 61 συνολικά χωρών της που περιλαμβάνονται στην ανάλυση του IIF - η οποία κατέγραψε μείωση του ποσοστού χρέους της. Σε παγκόσμια βάση, η πανδημία πρόσθεσε 24 τρισ. δολάρια στο χρέος πέρυσι, το οποίο ανήλθε στο ύψος - ρεκόρ των 281 τρισ. δολαρίων. Ως ποσοστό του παγκόσμιου ΑΕΠ, το χρέος αυξήθηκε κατά 35 ποσοστιαίες μονάδες σε πάνω από το 355% του παγκόσμιου ΑΕΠ, σύμφωνα με τη μελέτη.


  • ΕΛ.ΣΤΑΤ: Στα 41 δις ευρώ η «ζημιά» της πανδημίας για το 2020

Στο 13,5% υπολογίζεται η ζημιά της πανδημίας του κορωνοϊού στον τζίρο των επιχειρήσεων και των δραστηριοτήτων της ελληνικής οικονομίας, όπως προκύπτει από τα προσωρινά στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής (ΕΛΣΤΑΤ). Πιο συγκεκριμένα, κατά τη διάρκεια του 2020, ο κύκλος εργασιών για το σύνολο των επιχειρήσεων και των δραστηριοτήτων της οικονομίας διαμορφώθηκε σε 266 δισ. ευρώ, αριθμός μειωμένος κατά 13,5% σε σχέση με το 2019, όταν είχε ανέλθει σε 307,7 δισ. ευρώ. 


  • Κοινοποίηση αναλυτικών στοιχείων για τους 5 πρώτους κύκλους της Επιστρεπτέας Προκαταβολής

Το Υπουργείο Οικονομικών, για λόγους ενημέρωσης και πλήρους διαφάνειας, κοινοποιεί αναλυτικά στοιχεία που αφορούν τους 5 πρώτους κύκλους του χρηματοδοτικού εργαλείου στήριξης της ρευστότητας των επιχειρήσεων, της Επιστρεπτέας Προκαταβολής. Ειδικότερα, στα στοιχεία που παρατίθενται, αποτυπώνονται αναλυτικά, ανά Δ.Ο.Υ., το ύψος των χρηματοδοτήσεων που έχουν χορηγηθεί και ο αριθμός των δικαιούχων οι οποίοι τις έλαβαν, σε κάθε κύκλο της Επιστρεπτέας Προκαταβολής ξεχωριστά, αλλά και αθροιστικά στους 5 πρώτους κύκλους. Όπως προκύπτει από τα στοιχεία, από το επιτυχημένο αυτό εργαλείο, μέχρι σήμερα έχουν ενισχυθεί με 6,8 δισ. ευρώ συνολικά 544.591 μοναδιαίοι Α.Φ.Μ., που αντιστοιχούν κυρίως σε μικρομεσαίες επιχειρήσεις, οι οποίες δραστηριοποιούνται σε ολόκληρη τη χώρα και όχι μόνο στα μεγάλα αστικά κέντρα. Η Κυβέρνηση, αξιοποιώντας, με τον βέλτιστο τρόπο, τα εγχώρια και ευρωπαϊκά διαθέσιμα εργαλεία και πόρους, στο πλαίσιο των δημοσιονομικών και ταμειακών δυνατοτήτων της χώρας, στηρίζει καθ’ όλη τη διάρκεια της υγειονομικής κρίσης τον παραγωγικό ιστό της οικονομίας ώστε να ξεπεράσει την πρωτοφανή αυτή δοκιμασία με τις ελάχιστες δυνατές συνέπειες. Για τον Νομό Χαλκιδικής έχουν ενταχθεί στην Δ.Ο.Υ. Πολυγύρου 4.537 ΑΦΜ και έχουν εισπράξει συνολικά 44.960.277 € οι επιχειρήσεις που ανήκουν στην συγκεκριμένη Δ.Ο.Υ.,   ενώ στην Δ.Ο.Υ. των Νέων Μουδανιών έχουν ενταχθεί 4.115 ΑΦΜ και έχουν εισπράξει συνολικά οι επιχειρήσεις που ανήκουν στην συγκεκριμένη Δ.Ο.Υ. 59.245.285 €. Συγκεντρωτικά έχουν ενταχθεί στο νομό μας στο καθεστώς της επιστρεπτέας προκαταβολής από 1 έως 5, 8.652 ΑΦΜ & έχουν εισπράξει το συνολικό ποσό των 104.205.562 €. 

Αναλυτικότερα στο Link : https://www.minfin.gr/web/guest/-/koinopoiese-analytikon-stoicheion-gia-tous-5-protous-kyklous-tes-epistrepteas-prokataboles-6-8-dis-euro-se-544-591-monadiaious-a-ph-m-?inheritRedirect=true&redirect=%2Fanakoinoseis


  • Επιστρεπτέα προκαταβολή 6 : Η απόφαση για την παράταση και την προσθήκη νέων επιχειρήσεων οι οποίες έχουν δικαίωμα αίτησης

Δημοσιεύθηκε η απόφαση με την οποία παρατείνεται η αίτηση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την επιστρεπτέα προκαταβολή 6. H απόφαση  ΓΔΟΥ 177/2021 προβλέπει τα εξής :

"Τροποποιούμε την υπό στοιχεία ΓΔΟΥ 154/10.2.2021 απόφαση των Υπουργών Οικονομικών και Ανάπτυξης και Επενδύσεων «Διαδικασία υποβολής εκδήλωσης ενδιαφέροντος για το προσωρινό μέτρο ενίσχυσης με τη μορφή Επιστρεπτέας Προκαταβολής σε επιχειρήσεις που επλήγησαν οικονομικά λόγω της εμφάνισης και διάδοσης του κορωνοϊού COVID-19, κατά το μήνα Ιανουάριο 2021» (Β' 540), ως εξής:

1. Η περ. α της παρ. 1 του άρθρου 1 αντικαθίσταται ως εξής:

«α) Οι Δημοτικές Επιχειρήσεις Ύδρευσης και Αποχέτευσης (Δ.Ε.Υ.Α.), οι Οργανισμοί Λιμένων και οι επιχειρήσεις των ΟΤΑ που δραστηριοποιούνται στους κλάδους "Υπηρεσίες χιονοδρομικού κέντρου” (ΚΑΔ 93.29.19.07) και "Υπηρεσίες θεραπευτικών λουτρών και ιαματικών πηγών” (ΚΑΔ 96.04.10.04).».


2. Η παρ. 7 του άρθρου 1 αντικαθίσταται ως εξής:

«7. Η εκδήλωση ενδιαφέροντος και τα ως άνω συνοδευτικά στοιχεία υποβάλλονται στην πλατφόρμα έως την 24η Φεβρουαρίου 2021»."

 Επιπλέον σύμφωνα με το ΦΕΚ 647Β/19.02.2021, οι επιχειρήσεις οφείλουν να υποβάλουν, μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας «myBusinessSupport», μέχρι την 30η Ιουνίου 2021, τα απαραίτητα δικαιολογητικά και όλα τα σχετικά έγγραφα για όλους τους κύκλους της «επιστρεπτέας προκαταβολής» (πιστοποιητικό μη πτώχευσης κ.ά.).


  • ΧΡ. ΣΤΑΪΚΟΥΡΑΣ: Επέκταση «ΗΡΑΚΛΗ» έως Οκτώβριο 2022 – 8μηνη επιδότηση μέσω του «ΓΕΦΥΡΑ 2»

Στην επέκταση του σχεδίου «Ηρακλής» έως τον Οκτώβριο του 2022 αλλά και στην υλοποίηση του νέου προγράμματος «Γέφυρα» για τα επιχειρηματικά δάνεια με επιδότηση μέρους της δόσης για 8 μήνες αναφέρθηκε ο υπουργός Οικονομικών, μιλώντας στη Βουλή. Αναφερόμενος στο επικείμενο πρόγραμμα ΓΕΦΥΡΑ 2, ο κ. Σταϊκούρας σημείωσε ότι θα παρέχεται επιδότηση δόσης, καλύπτοντας τόσο κεφάλαιο όσο και τόκους του επιχειρηματικού δανείου,  για διάστημα 8 μηνών. Υπενθυμίζεται ότι για το πρόγραμμα ΓΕΦΥΡΑ που αφορά την επιδότηση δόσης στεγαστικών δανείων με υποθήκη την α΄ κατοικία, αφορά διάστημα 9 μηνών. Επιλέξιμες θα είναι μεσαίες, μικρές, πολύ μικρές και ατομικές επιχειρήσεις, συμπεριλαμβανομένων και των ελεύθερων επιχειρηματιών, οι οποίες έχουν αποδεδειγμένα πληγεί από την πανδημία και πληρούν συγκεκριμένα οικονομικά και περιουσιακά κριτήρια επιλεξιμότητας.


  • Μείωση ενοικίων: Προστέθηκαν και τα περίπτερα στην απαλλαγή του 40% για τους μήνες Ιανουάριο και Φεβρουάριο

Με το ΦΕΚ Β' 655/22-02-2021, διορθώσεις σφαλμάτων, στην Α.1025/2021 απόφαση του Υφυπουργού Οικονομικών, στο Παράρτημα του Πίνακα Β’, μετά τον κωδικό 46.90 προστέθηκε ο κωδικός 47.19.10.02 - Εκμετάλλευση περιπτέρου στις πληττόμενες επιχειρήσεις για μείωση μισθώματος 40% που θα αφορά στους μήνες Ιανουάριο και Φεβρουάριο 2021. 


  • ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΩ - ΑΥΤΟΝΟΜΩ: Ξεκινά στις 2 Μαρτίου η φάση υποβολής δικαιολογητικών 

Ενεργοποιείται από την Τρίτη, 2 Μαρτίου 2021, και ώρα 10.00 στο πληροφοριακό σύστημα του Προγράμματος «Εξοικονομώ-Αυτονομώ» η φάση υποβολής δικαιολογητικών. Η φάση αυτή είναι ενιαία για όλους τους τύπους αίτησης και ανεξαρτήτως περιφέρειας. Σύμφωνα και με τον Οδηγό του Προγράμματος, οι αιτήσεις που έχουν λάβει αριθμό πρωτοκόλλου υποβολής και βρίσκονται σε κατάσταση «Υποβολής Δικαιολογητικών» θα λάβουν προθεσμία  τριάντα (30) ημερών κατά την οποία θα πρέπει να αναρτηθούν τα απαιτούμενα δικαιολογητικά.


  • Υποχρέωση υποβολής αποδεικτικού φορολογικής δήλωσης στο Γ.Ε.ΜΗ. από τις μη κεφαλαιουχικές εταιρείες 

Όλοι οι υπόχρεοι εγγραφής στο Γ.Ε.ΜΗ. που δεν είναι κεφαλαιουχικές εταιρίες, δηλαδή όλοι εκτός από Α.Ε., Ε.Π.Ε., Ι.Κ.Ε., και πιο συγκεκριμένα οι Ο.Ε. , Ε.Ε., Συν ΠΕ,. ΑΤΟΜΙΚΕΣ, ΑΣΤΙΚΕΣ ΕΤΑΙΡΙΕΣ, ΚΟΙΝΟΠΡΑΞΙΕΣ κλπ, έχουν υποχρέωση καταχώρισης στο Γ.Ε.ΜΗ. του αποδεικτικού υποβολής φορολογικής τους δήλωσης, σύμφωνα με το άρθρο 5 της Υ.Α. 79760/31-12-2014 (ΦΕΚ Β’ 3623). Η καταχώριση πρέπει να γίνει εντός δύο μηνών από την υποβολή της φορολογικής δήλωσης, με ηλεκτρονικό τρόπο από την ιστοσελίδα https://services.businessportal.gr. 


  • Το Επιμελητήριο Χαλκιδικής προστατεύει τα μέλη του

Συμφωνία με εταιρία που δραστηριοποιείται στο χώρο των Συμβούλων Επιχειρήσεων υπέγραψε το Επιμελητήριο Χαλκιδικής, για την παροχή εμπορικών και οικονομικών πληροφοριών στα μέλη του, που σχετίζονται με την συναλλακτική συμπεριφορά (π.χ. ακάλυπτες επιταγές, συναλλαγματικές, διαταγές πληρωμής, κατασχέσεις). Στην ανωτέρω συμφωνία προχώρησε το Επιμελητήριο, στα πλαίσια της συνεχούς ενημέρωσης των μελών του και στην προσπάθειά του να προστατέψει και να προασπίσει τις επιχειρήσεις – μέλη του από κινδύνους εμπορικού ρίσκου.

Τα οικονομικά ενήμερα μέλη του Επιμελητηρίου θα μπορούν εντελώς δωρεάν, συμπληρώνοντας μια φόρμα εντύπου, να ζητάνε πληροφορίες αναγράφοντας την επωνυμία, τη διεύθυνση και το Α.Φ.Μ. του υποψήφιου πελάτη τους. Το συμπληρωμένο  έντυπο θα το μεταβιβάζουν στη συνέχεια στο Επιμελητήριο μέσω fax ή e mail , και το Επιμελητήριο, από τη στιγμή που θα μεταβιβάσει το αίτημά του μέλους του στην εταιρία, θα απαντάει σε αυτά, άμεσα, με fax ή με e mail. Θα πρέπει να τονιστεί ότι οι πληροφορίες που θα  λαμβάνουν τα μέλη από το Επιμελητήριο, είναι εμπιστευτικές και θα χρησιμοποιούνται μόνο για ενδοεπιχειρησιακή χρήση. Το έντυπο (Εντολή Ζήτησης) είναι αναρτημένο στην ιστοσελίδα του Επιμελητηρίου στο παρακάτω link : 

https://www.epichal.gr/xalkidikiimages/entoli_zitisis_meGDPO2020_F3552.pdf .

  • ΝΕΕΣ ΑΝΤΑΠΟΔΟΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΤΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ ΥΨΗΛΗΣ ΠΡΟΣΤΙΘΕΜΕΝΗΣ ΑΞΙΑΣ ΠΡΟΣ ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΟΥ

Το Επιμελητήριο Χαλκιδικής, ακολουθώντας τις τεχνολογικές εξελίξεις έχει αναβαθμίσει τις ψηφιακές του υπηρεσίες με σύγχρονες υπηρεσίες προστιθέμενης αξίας που τις παρέχει δωρεάν σε όλα τα μέλη του, για την αύξηση της εξωστρέφειας και των πωλήσεων των τοπικών επιχειρήσεων.  Συνολικά προσφέρονται 4 νέες υπηρεσίες:  1. Ιστοσελίδα προβολής των Τουριστικών Επιχειρήσεων Χαλκιδικής σε Πανελλαδική Τουριστική Πύλη (www.filoxeno.com) που υποστηρίζεται από τα Ελληνικά Επιμελητήρια, αλλά και στην Τοπική Τουριστική Πύλη που ετοιμάζεται. Αφορά καταλύματα ή ξενοδοχεία, εστιατόρια, καφέ, επιχειρήσεις διασκέδασης, τουριστικά γραφεία, επιχειρήσεις δραστηριοτήτων, τοπικών προϊόντων κ.ά.  Ειδικά στις Επιχειρήσεις Διαμονής προσφέρεται δωρεάν πλήρες και αυτοδιαχειριζόμενο σύγχρονο Σύστημα Ηλεκτρονικών Κρατήσεων (e-booking) που ενσωματώνεται και στην ιστοσελίδα της κάθε επιχείρησης, αλλά μπορεί να δέχεται και κατευθείαν κρατήσεις από την Τουριστική πύλη. 2. Ηλεκτρονικό Κατάστημα (e-shop) που ενσωματώνεται και στην ιστοσελίδα της κάθε επιχείρησης με ταυτόχρονη προβολή προϊόντων και στην Πανελλαδική Επιμελητηριακή Αγορά Προϊόντων: www.directmarket.gr . 3. Υπηρεσία Online Συμβούλου με ενημερωμένο περιεχόμενο που συνοδεύεται και από Υπηρεσία Online Συμβουλευτικής, όπου οι επιχειρήσεις μπορούν να θέτουν ερωτήματα και να λάβουν εξειδικευμένες συμβουλευτικές υπηρεσίες για φορολογικά, χρηματοδοτικά, εργασιακά και άλλα επιχειρηματικά θέματα δωρεάν.  4. Ιστοσελίδα προβολής της επιχείρησης στον Πανελλήνιο Ηλεκτρονικό Επιχειρηματικό Οδηγό που συμμετέχει και το Επιμελητηρίου Χαλκιδικής σε δύο γλώσσες Ελληνικά και Αγγλικά και σε έκδοση για mobile, tablet με ταυτόχρονη απεικόνιση των επιχειρήσεων βάση γεωγραφικής θέσης του χρήστη και πολλά ακόμη σύγχρονα χαρακτηριστικά. Όλες οι εφαρμογές είναι πλήρως αυτοδιαχειριζόμενες αποκλειστικά από τις επιχειρήσεις. Για να εκδηλώσετε το ενδιαφέρον σας συμπληρώστε απλά την παρακάτω φόρμα: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSfpv67i80cLDycq21aBSzV3aTMefjOvf3C_RoUbXzVxt2XNkQ/viewform

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε με το Επιμελητήριο Χαλκιδικής, τηλ.: 2371024200 – 24300, e-mail: info@epichal.gr .   


  • ΟΑΕΔ ΚΠΑ2 ΠΟΛΥΓΥΡΟΥ: Ζήτηση θέσης εργασίας στην Χαλκιδική μέσω του «Προγράμματος επιχορήγησης επιχειρήσεων για την απασχόληση 3.500 ανέργων πτυχιούχων Ανώτατων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων Ηλικίας 22 έως 29 ετών». 

Εταιρεία που εδράζεται στη Χαλκιδική και ειδικεύεται στη μελέτη, εγκατάσταση και συντήρηση συστημάτων που σχετίζονται με τους τομείς της ασφάλειας, της πυρασφάλειας και των συστημάτων ελέγχου αναζητά «Μηχανολόγο-Μηχανικό». 


Χαρακτηριστικά θέσης εργασίας  


Ηλικία: 22 έως 29 ετών

Εκπαιδευτικό Επίπεδο: ΑΕΙ/ΤΕΙ

Προϋπηρεσία: Έως 2 έτη σε θέματα πυρασφάλειας  

Γνώσεις Η/Υ: Εφαρμογές γραφείου, σχεδιαστικά προγράμματα

Είδος απασχόλησης: Πλήρης απασχόληση για 10 μήνες (με δυνατότητα συνέχισης συνεργασίας)

Παροχές: Ενδοεπιχειρησιακή εκπαίδευση, εταιρικό αυτοκίνητο


Οι υποψήφιοι θα πρέπει να είναι εγγεγραμμένοι άνεργοι ή να μπορούν να εγγραφούν άμεσα στο Μητρώο Ανέργων του ΟΑΕΔ. Επισημαίνεται ότι σύμφωνα με τις διατάξεις του ν. 4144/18.04.2013 (ΦΕΚ 8Α άρθρο 30, παρ.1, οι κάτοχοι άδειας ασκήσεως επαγγέλματος, ασφαλισμένοι ή μη σε οικεία ασφαλιστικά ταμεία, όπως π.χ. μηχανικοί, γιατροί, φαρμακοποιοί, μπορούν να εγγράφονται στο μητρώο ανέργων του ΟΑΕΔ, εφόσον δεν έχουν προχωρήσει σε έναρξη δραστηριότητας επαγγέλματος στην αρμόδια ΔΟΥ. 


Για περισσότερες πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι/ες μπορούν να επικοινωνήσουν με το αρμόδιο ΚΠΑ2 Πολυγύρου στο τηλέφωνο: 23710 22369 και στο e-mail: n.moutopoulou@oaed.gr (Ναταλία Μουτοπούλου, Εργασιακή Σύμβουλος). 


  • Ενημέρωση για τη λειτουργία των υπηρεσιών του Επιμελητηρίου Χαλκιδικής για την αποφυγή διασποράς του κορωνοϊού COVID-19

Η διοίκηση του Επιμελητηρίου Χαλκιδικής σας ενημερώνει ότι, σύμφωνα με το ΦΕΚ 534/Β/11.02.2021, η εξυπηρέτηση κοινού στο Επιμελητήριο γίνεται αυστηρά μόνο σε επείγουσες περιπτώσεις και υποχρεωτικά κατόπιν ραντεβού.

Για την καλύτερη εξυπηρέτησή τους οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνήσουν τηλεφωνικά και, κατόπιν συνεννόησης, να αποστείλουν με e-mail τα απαραίτητα έγγραφα για τη διεκπεραίωση της υπόθεσης τους, χωρίς να είναι απαραίτητη η φυσική παρουσία των μελών μας.

 ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:

e-mail : gemi@epichal.gr, συναλλαγή για ΑΕ - ΟΕ – ΕΕ – ΕΠΕ – ΙΚΕ – Πιστοποιητικά ΓΕΜΗ – ΥΜΣ 

e-mail : mitroo@epichal.gr, συναλλαγή για Ατομικές Επιχειρήσεις, Πιστοποιητικά Επιμελητηρίου, Συνδρομές

e-mail: info@epichal.gr , για οποιαδήποτε άλλη υπόθεση & συναλλαγή

Τηλ. :2371024200, 2371024300           

Fax: 2371021355

Θα είμαστε στη διάθεση σας για οποιαδήποτε διευκρίνιση . Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας.


*Η απόφαση ισχύει έως και 01/03/2021


Δεν υπάρχουν σχόλια: