Ο Βουλευτής Χαλκιδικής της Νέας Δημοκρατίας Ιωάννης Γιώργος συμμετείχε ως ομιλητής στο 12ο Πανελλήνιο Επιστημονικό Συνέδριο Πολυτέκνων, που πραγματοποιήθηκε στο Καρπενήσι στις 3 και 4 Οκτωβρίου 2026, με θέμα «Δημογραφικές Πολιτικές και Τοπική Κοινωνία».
Στην ομιλία του ανέδειξε τον καθοριστικό ρόλο της πολύτεκνης οικογένειας στην αντιμετώπιση του δημογραφικού προβλήματος, επισημαίνοντας την ανάγκη ουσιαστικής στήριξής της σε ζητήματα στέγασης, διαβίωσης, εκπαίδευσης και φροντίδας των παιδιών.
Παράλληλα, υπογράμμισε ότι....
η Βουλή έχει ευθύνη όχι μόνο να νομοθετεί, αλλά και να αξιολογεί την αποτελεσματικότητα των δημογραφικών πολιτικών, διασφαλίζοντας τη συνέχειά τους. Στο πλαίσιο αυτό, κατέθεσε πέντε προτάσεις:Ενεργός ρόλος της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, με Τοπικά και Περιφερειακά Δημογραφικά Σχέδια.
«Δημογραφική Έκθεση Επιπτώσεων» για κάθε σημαντική νομοθετική παρέμβαση.
Ετήσια «Δημογραφική Λογοδοσία» στη Βουλή, με μετρήσιμους δείκτες αποτελεσματικότητας.
«Εθνικό Συμβόλαιο για την Οικογένεια», με σταθερό και πολυετές πλαίσιο στήριξης.
Καθολική πρόσβαση των παιδιών σε σχολικά γεύματα, παράλληλα με την ενίσχυση της προσχολικής φροντίδας και του ολοήμερου σχολείου.
«Το δημογραφικό δεν αντιμετωπίζεται με μεμονωμένα μέτρα ή πρόσκαιρες παρεμβάσεις. Απαιτεί συνέπεια, συνεργασία και μακροπρόθεσμο σχεδιασμό, ώστε οι νέοι άνθρωποι να μπορούν να δημιουργούν οικογένεια και να μεγαλώνουν τα παιδιά τους με ασφάλεια και προοπτική», τόνισε ο κ. Γιώργος.
Από το Γραφείο Τύπου
του Βουλευτή Χαλκιδικής Ν.Δ. Ιωάννη Γιώργου




Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου