«Τον άρχοντα τριών δει μέμνησθαι: Πρώτον ότι ανθρώπων άρχει. Δεύτερον ότι κατά νόμους άρχει. Τρίτον ότι ουκ αεί άρχει»

powered by Agones.gr - livescore

Πέμπτη 25 Φεβρουαρίου 2021

Απ. Πάνας: «Εξελίξεις στην πορεία των έργων της Εφορείας Αρχαιοτήτων Χαλκιδικής και Αγίου Όρους»

Ο Γραμματέας της Βουλής και Βουλευτής Χαλκιδικής Πάνας Απόστολος πραγματοποίησε προγραμματισμένη συνάντηση με τον αναπληρωτή Προϊστάμενο της Εφορείας Αρχαιοτήτων Χαλκιδικής και Αγίου Όρους κ. Σκιαδαρέση Γιώργο, προκειμένου  να έχει μια πλήρη εικόνα για την εξέλιξη έργων αρμοδιότητας της Εφορείας Αρχαιοτήτων Χαλκιδικής και Αγίου Όρους συνολικά.

Συγκεκριμένα, ο κ. Πάνας ενημερώθηκε και για την πορεία των έργων στο Βυζαντινό Μουσείο των Ν. Φλογητών, που σύμφωνα με τον κ. Σκιαδαρέση βρίσκεται σε πρώτο στάδιο συζήτησης για χρηματοδότηση, ενώ ταυτόχρονα πρόκειται να λειτουργήσει περιοδική έκθεση με θέμα την Επανάσταση του 1821, η οποία...

θα προβληθεί σε ψηφιακή μορφή. Παράλληλα, σε ότι αφορά το Βυζαντινό Πύργο της Νέας Φωκαίας θα συνεχιστούν και φέτος οι  επιτυχημένες περσινές προβολές του  τρισδιάστατου ντοκιμαντέρ.

Ο Βουλευτής επίσης, συζήτησε με τον αναπληρωτή Προϊστάμενο τα ζητήματα που απασχολούν τις Κοινότητες των Δήμων της Χαλκιδικής και άπτονται των αρμοδιοτήτων της Εφορείας Αρχαιοτήτων - έπειτα μάλιστα και από την πρόσφατη περιοδεία του-προκειμένου να βρεθούν από κοινού λύσεις και διαβεβαίωσε, πως θα συνδράμει με τις κοινοβουλευτικές του παρεμβάσεις στην ολοκλήρωση οποιαδήποτε έργου βρίσκεται σε επίπεδο ώριμων μελετών στη Χαλκιδική.

Τέλος ο κ. Πάνας βρέθηκε στο Αρχαιολογικό Μουσείο Πολύγυρου, προκειμένου να παρακολουθήσει την εξέλιξη των εργασιών. Ο κ. Σκιαδαρέσης ευχαρίστησε τον Βουλευτή για τις ουσιαστικές παρεμβάσεις του για την οριστική λειτουργία  του Μουσείου. Μάλιστα, σημείωσε ότι  ολοκληρώνονται με ταχείς ρυθμούς οι εργασίες και αναμένεται η πλήρης έκθεση των συλλογών μέχρι και το φθινόπωρο του 2021 ενώ σχετικά με την εξέλιξη της μελέτης για τη διαμόρφωση του εξωτερικού χώρου του Μουσείου ενημέρωσε πως πρόκειται  να ενταχθεί σε Πρόγραμμα ΕΣΠΑ 2021-2027. 




Δεν υπάρχουν σχόλια: