"ΟΥΔΕΙΣ ΠΛΕΟΝ ΑΧΑΡΙΣΤΟΣ ΤΟΥ ΕΥΕΡΓΕΤΗΘΕΝΤΟΣ "

powered by Agones.gr - livescore

Σάββατο 5 Σεπτεμβρίου 2020

Απολογισμός πρώτου έτους θητείας της Συνεργασίας Πολιτών Δήμου Πολυγύρου

"Αγαπητοί συνδημότες,
την 1η Σεπτέμβρη έκλεισε ένας χρόνος από την ανάληψη των καθηκόντων μας στο Δημοτικό Συμβούλιο, στη θέση της ελάσσονος μειοψηφίας, όπου μας κατέταξαν οι πολίτες με την ψήφο τους. Η Συνεργασία Πολιτών εκπροσωπείται από τέσσερις Δημοτικούς Συμβούλους, τον Δ. Κυργιαφίνη, Γ. Καλλιμάνη, Β. Λαφαζάνη και Τ. Γιάννο.
Μέσα σ' αυτόν τον ένα χρόνο προσπαθήσαμε να δώσουμε σάρκα και οστά στον εγχείρημα του να δουλεύουμε ως πολίτες για τους πολίτες. Να αφουγκραζόμαστε καθημερινά τα προβλήματα των συνδημοτών μας, τα οποία, παρά την συνεχόμενη 10ετή θητεία και επανεκλογή της Δημοτικής Αρχής, δυστυχώς δεν αμβλύνονται. Η θέση μας ήταν και είναι ο συνεχής διάλογος με την κοινωνία. Ο αντιπολιτευτικός χαρακτήρας της παράταξης μας διέπεται καθαρά και μόνο...
από την ειλικρινή αγωνία μας να καλύψουμε τα τεράστια κενά που υπάρχουν.
Αξιολογώντας την υπάρχουσα λειτουργία της δημοτικής αρχής, θα μπορούσαμε ν' απαριθμήσουμε δεκάδες θέματα, καθώς και την έλλειψη στρατηγικού σχεδίου για το μέλλον και την εξέλιξη του τόπου μας. Έχοντας όμως ως γνώμονα ότι ο απολογισμός της Συνεργασίας Πολιτών πρέπει να αφορά μόνο τις δράσεις και τις προτάσεις μας, χωρίς να προσπαθούμε να κερδίσουμε πόντους από τα οφθαλμοφανή λάθη της παρούσας Δημοτικής Αρχής, θα αφήσουμε στην κρίση των πολιτών τον απολογισμό της Διοίκησης του Δήμου μας και του ίδιου του Δημάρχου. 

Παρακάτω παραθέτουμε μερικές μόνο από τις προτάσεις / παρεμβάσεις της Συνεργασίας Πολιτών:
1. Φράγμα Χαβρία
Οργάνωση ενημερωτικής εκδήλωσης των πολιτών.
Ανάδειξη και συνεχής προσπάθεια επίλυσης των προβλημάτων που προκύπτουν από το έργο.
2. Βιολογικοί Καθαρισμοί
Παρεμβάσεις ουσίας α) για την πρόοδο και την ολοκλήρωση των απαραίτητων διαδικασιών για το έργο του Βιολογικού Μεταμόρφωσης β) για την εκπόνηση μελετών επαναχρησιμοποίησης των υγρών αποβλήτων προς όφελος του περιβάλλοντος, του τουριστικού προϊόντος και της αγροτικής οικονομίας (σε αντίθεση με την ως τώρα πρακτική της απόρριψης σε ρέματα και στις θάλασσές μας) γ) για τον τρόπο λειτουργίας εν γένει των υπολοίπων βιολογικών του Δήμου και δ) για την ανάδειξη του θεματος σχετικά με την δημιουργία βιολογικού στα Ζερβοχώρια
3. Παρεμβάσεις που οδήγησαν στην απόδοση της Πάγιας Προκαταβολής στις Κοινότητες του Δήμου μας, που θα βοηθήσει τα μέγιστα στην γρήγορη κι αποτελεσματική αντιμετώπιση έκτακτων τοπικών προβλημάτων.
4. Διαχείριση δημοσίου χώρου
Κατάθεση προτάσεων σε δημόσιο διάλογο, με επαφές σε όλες τις Δ. Ενότητες 
5. Ανάδειξη παραλιακού μετώπου
Παρεμβάσεις μας για την Παραλία Καλυβών, την Μεταμόρφωση, τα Ψακούδια κ.α
6.Πρόταση για τη μείωση των υπέρογκων δημοτικών τελών και την κατάργησή τους στις κτηνοτροφικές και αγροτικές εγκαταστάσεις στις περιπτώσεις που δεν παρέχονται δημοτικές υπηρεσίες.
7. Ανάληψη πρωτοβουλιών για τη δημιουργία εναλλακτικών δράσεων ΚΙΝΣΕΠ – ΟΜΑΔΕΣ ΚΑΛΛΙΕΡΓΗΤΩΝ κτλ
Ενημερωτική εκδήλωση στην Παλαιόχωρα
8. Αιολικά πάρκα
Παρέμβαση για την αναστολή της λήψης απόφασης και κατάθεση εναλλακτικής πρότασής μας για την διεκδίκηση ανταποδοτικού 10% επί του ετήσιου τζίρου του έργου, η οποία υιοθετήθηκε από το Δημ. Συμβούλιο
9. Μείωση αντικειμενικών αξιών γης
Παρέμβασή μας και πρόταση για την μείωση αντικειμενικών αξιών της γης για Γερακινή, Καλύβες, Πολύγυρο, η οποία ψηφίστηκε ομόφωνα από το Δημ. Συμβούλιο.
10. Ενεργειακή Κοινότητα
Υποβολή πρότασής μας για σύσταση Ενεργειακής Κοινότητας από το δήμο μας
11. Θέσεις για την διαχείριση της πανδημίας Covid-19 και πρόταση για κοινή δράση όλων των φορέων του νομού απέναντι στην έλλειψη ενημέρωσης και στα αυστηρά σαρωτικά για όλες τις περιοχές μέτρα
12. Προτάσεις διαχείρισης πρασίνου και εκπόνησης σχετικών μελετών για την ανάδειξη του τόπου μας
13. Συγκρότηση ομάδας νομικών για την προστασία της κύριας κατοικίας από πλειστηριασμούς
14. Προτάσεις για την ορθολογική διαχείριση των ανθρώπινων πόρων κι αξιοποίηση του στελεχιακού και του εργατικού δυναμικού, με σκοπό την αποτελεσματικότερη λειτουργία του Δήμου μας.
15. Υποστηρικτικές παρεμβάσεις υπέρ των εργαζομένων του Δήμου
16. Υποβολή προτάσεων δημιουργίας κοινωνικών δομών υποστήριξης των ασθενέστερων οικονομικά συμπολιτών μας
17. Παρέμβαση στην υπόθεση ενοικίασης μέρους της έκτασης του Τσαΐριού Καλυβών και για την προστασία της αρτιότητας του υπόλοιπου, αλλά και όλων των δημοτικών κτημάτων
18. Ανάδειξη και προώθηση έργου οδοποιίας Νότιας παράκαμψης Πολυγύρου
19. Φιλοζωικές δράσεις
20. Μνημείο καπετάν-Χάψα
Παρέμβαση για την αποκατάσταση του μνημείου
21. Πρόταση για τη δημιουργία φραγμάτων στη Δημοτική ενότητα Ζερβοχωρίων
22. Προτάσεις για την συλλογή και διαχείριση ογκωδών αδρανών υλικών (μπάζα, σκουπίδια κ.α) και απορρύπανση της υπαίθρου
23. Προτάσεις για αξιοποίηση και ανάδειξη των νερόμυλων και άλλων σημαντικών κτηρίων του Δήμου μας
24. Παρεμβάσεις για την ολοκλήρωση της διαδικασίας πεζοδρόμησης στη Μεταμόρφωση, για την ανακαίνιση του Κοινοτικού Καταστήματος, για την επανατοποθέτηση, μετά από πολλά χρόνια, ναυαγοσώστη στην κεντρική παραλία, για την επίλυση του θέματος των αποχωρητηρίων στο Δημοτικό Σχολείο και για την αποκατάσταση της ξύλινης περίφραξης στο παραλιακό μέτωπο.
25. Πρόταση για δημιουργία ποδηλατοδρόμου στην παλαιά εθνική οδό Πολυγύρου – Παλαιοκάστρου (αξιοποίηση σχετικού χρηματοδοτικού προγράμματος) αλλά και Ορμύλιας – Ψακούδια.
Επικοινωνούμε σχεδόν καθημερινά με τις υπηρεσίες, τους υπαλλήλους και τη Διοίκηση του Δήμου, συζητάμε, προτείνουμε και εμβαθύνουμε στα θέματα που υπάρχουν και σε όσα προκύπτουν, έχοντας πάντα σαν προτεραιότητα την σφαιρική ενημέρωση επί των εξεταζόμενων θεμάτων. Εξετάζουμε προσεκτικά, μελετάμε τα ζητήματα, αντιπροτείνουμε λύσεις, καταψηφίζουμε τα λάθη, αλλά και στηρίζουμε στεκόμενοι δίπλα στις ορθές προτάσεις της Διοίκησης, με την αίσθηση δικαίου που διέπει όλους τους συμβούλους της Συνεργασίας Πολιτών.
Σας καλούμε, όλες και όλους να συνεχίσετε να έρχεστε σε επικοινωνία μαζί μας, ώστε να διατηρήσουμε ζωντανό τον εποικοδομητικό διάλογο και να αλληλεπιδρούμε παραγωγικά, με μόνο γνώμονα το όφελος της κοινωνίας μας.

Σας ευχαριστούμε από καρδιάς για την μέχρι τώρα στήριξή σας"!

Δεν υπάρχουν σχόλια: