"ΟΥΔΕΙΣ ΠΛΕΟΝ ΑΧΑΡΙΣΤΟΣ ΤΟΥ ΕΥΕΡΓΕΤΗΘΕΝΤΟΣ "

powered by Agones.gr - livescore

Τετάρτη 5 Αυγούστου 2020

Το Επιμελητήριο Χαλκιδικής ενημερώνει...


  • Ερωτηματολόγιο του Επιμελητηρίου Χαλκιδικής
Το Επιμελητήριο Χαλκιδικής, στα πλαίσια ανάπτυξης επιπρόσθετων βελτιωμένων & υψηλής ποιότητας υπηρεσιών και δημιουργίας μιας ολοκληρωμένης στρατηγικής, σε αυτήν την ιδιαίτερα απαιτητική (λόγω Covid) χρονική περίοδο, διεξάγει πρωτογενή έρευνα με τη χρήση ερωτηματολογίου.
Τα ευρήματα του ερωτηματολογίου θα συμβάλλουν...
στην ανάπτυξη και υλοποίηση δράσεων και έργων που θα καλύψουν τις δικές σας ανάγκες ως Μέλη του Επιμελητηρίου Χαλκιδικής. Για οποιαδήποτε διευκρίνιση ή/και πληροφορία μπορείτε να απευθύνεστε στην υπεύθυνη του ερωτηματολογίου Κα Λ. Τσαλταμπάση και στον Ειδικό Σύμβουλο του Επιμελητηρίου Κο Δ. Μήντο. Η συμμετοχή σας κρίνεται ιδιαίτερα σημαντική και αναγκαία. Μεταβείτε στον παρακάτω σύνδεσμο για να ξεκινήσετε τη συμπλήρωση του ερωτηματολογίου.

  • Υποχρεωτική χρήσης μάσκας σε κλειστούς χώρους στο σύνολο της Επικράτειας από σήμερα έως το τέλος Αυγούστου
Δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ Β 3162/31.7.2020 η απόφαση Δ1α/ΓΠ.οικ.48967/31.7.2020 για την εφαρμογή του μέτρου της υποχρεωτικής χρήσης μάσκας σε κλειστούς χώρους στο σύνολο της Επικράτειας, προς περιορισμό της διασποράς του κορωνοϊού COVID-19 από 1η Αυγούστου έως 31 Αυγούστου 2020. Η υποχρέωση χρήσης μάσκας στο πλαίσιο των έκτακτων μέτρων αντιμετώπισης του κινδύνου διασποράς του κορωνοϊού COVID-19, επιβάλλεται :
  1. σε χώρους συνάθροισης του κοινού δηλαδή σε εμπορικές επιχειρήσεις, επιχειρήσεις παροχής υπηρεσιών, χώρους γραφείων (δημοσίων υπηρεσιών ή ιδιωτικών επιχειρήσεων) και οποιουσδήποτε άλλους κλειστούς χώρους συνάθροισης κοινού, εξαιρουμένων των χώρων εστίασης,
  2. στους χώρους θρησκευτικής λατρείας (κάθε είδους και κάθε νομικού, κανονικού και εν γένει θρησκευτικού καθεστώτος ναών και παρεκκλησιών, ευκτηρίων οίκων, τεμενών και συναγωγών), κάθε δόγματος και θρησκείας, ανεξαρτήτως μεγέθους και χωρητικότητάς τους, στο σύνολο της Επικράτειας, τόσο κατά την τέλεση λειτουργιών, λατρευτικών συνάξεων, ιεροπραξιών, μυστηρίων, κηδειών (και των σχετικών με αυτές θρησκευτικών λειτουργιών και λοιπών ιεροπραξιών και ταφικών εκδηλώσεων) και κάθε είδους θρησκευτικών τελετών, όσο και κατά την προσέλευση προσώπων για ατομική ή κατ' ιδίαν προσευχή.

  • Κανόνες τήρησης αποστάσεων και άλλα μέτρα προστασίας, στους χώρους συνάθροισης κοινού
Αναρτήθηκε στην ηλεκτρονική σελίδα του υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων η απόφαση με τους αναλυτικούς κανόνες τήρησης αποστάσεων και άλλα μέτρα προστασίας σε ιδιωτικές επιχειρήσεις, δημόσιες υπηρεσίες και άλλους χώρους συνάθροισης κοινού στο σύνολο της επικράτειας, προς περιορισμό της διασποράς του κορονοϊού COVID-19 (ΦΕΚ 3165Β/31.07.2020_Αριθ. Απόφαση Δ1α/ΓΠ.οικ. 48976) . Οι διοικήσεις ιδιωτικών επιχειρήσεων, η λειτουργία των οποίων δεν έχει απαγορευθεί στο πλαίσιο των έκτακτων μέτρων αντιμετώπισης του κινδύνου διασποράς του κορονοϊού, οφείλουν να διασφαλίζουν την τήρηση συγκεκριμένων μέτρων κατά την προσέλευση των καταναλωτών.

  • Ποιές επιχειρήσεις παραμένουν κλειστές μέχρι 31.8.2020
Με την ΚΥΑ Δ1α/ΓΠ.οικ.47419/25.7.2020 η οποία δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ παρατείνεται η ισχύς της Δ1α/ΓΠ.οικ.44074/11.7.2020 μέχρι την 31.8.2020. Συνεπώς μέχρι τέλος Αυγούστου απαγορεύεται η λειτουργία στο σύνολο της Επικράτειας των ιδιωτικών επιχειρήσεων σε ό,τι αφορά τις ακόλουθες δραστηριότητες:
1. Υπηρεσίες που παρέχονται από Κέντρα Ανοιχτής Προστασίας Ηλικιωμένων (ΚΑΠΗ), με εξαίρεση:
α) τις υπηρεσίες κοινωνικής μέριμνας χωρίς παροχή καταλύματος για ηλικιωμένους και άτομα με αναπηρία (ΚΑΔ 88.10.10) και
β) τις υπηρεσίες επίσκεψης και παροχής υποστήριξης σε ηλικιωμένους (ΚΑΔ 88.10.11),
γ) τις υπηρεσίες επαγγελματικής αποκατάστασης για άτομα με αναπηρίες (ΚΑΔ 88.10.13),
δ) τις υπηρεσίες επίσκεψης και παροχής υποστήριξης για άτομα με αναπηρίες (ΚΑΔ 88.10.14) και
ε) τις υπηρεσίες που παρέχονται σε εγκαταστάσεις ορφανοτροφείων [ΚΑΔ 8810].
2. Υπηρεσίες τυχερών παιχνιδιών τραπεζιού (ΚΑΔ 92.00.11.00).
3. Υπηρεσίες χαρτοπαικτικής λέσχης (ΚΑΔ 92.00.11.02).
4. Υπηρεσίες ντισκοτέκ (χωρίς προσφορά ποτού η φαγητού) (ΚΑΔ 93.29.19.04).

  • Τα νέα μέτρα που ανακοίνωσε ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας κος Χαρδαλιάς για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού

  • Απαγορεύεται από Τετάρτη 5 Αυγούστου, στις 7 το πρωί, η διέλευση από την Κακαβιά, από τις 11 το βράδυ έως τις 7 το πρωί καθημερινά, για να εξασφαλιστούν πιο στοχευμένοι έλεγχοι κατά τη διάρκεια της ημέρας, ενώ από τη Δευτέρα 10 Αυγούστου εγκαθίσταται στο συνοριακό σταθμό μόνιμο κλιμάκιο δειγματοληπτικών ελέγχων.
  • Από την Κυριακή 16 Αυγούστου όποιος εισέρχεται στην Ελλάδα από την Αλβανία, δηλαδή από την Κακαβιά, υποχρεούται σε επταήμερη κατ’ οίκον απομόνωση, η οποία και θα ελέγχεται.
  • Παρατείνεται το όριο των 100 ατόμων σε κοινωνικές εκδηλώσεις έως τέλος Αυγούστου.
  • Ξεκινούν εντατικοί έλεγχοι σε βιομηχανίες & ιδιαίτερα σε εργοστάσια τροφίμων.
  • Μπαίνει περιορισμός στο ωράριο λειτουργίας των νυχτερινών κέντρων σε τοπική κλίμακα, εφόσον αυτό κριθεί αναγκαίο.

  • Αυξήθηκε στο 80% το πρωτόκολλο επιβατών στα πλοία της ακτοπλοΐας – Υποχρεωτική η χρήση μάσκας στους εξωτερικούς χώρους των πλοίων
Στο 80% από το 60%, που ήταν έως σήμερα, αυξάνεται το πρωτόκολλο των επιβατών στα πλοία της ακτοπλοΐας και στο 85% από το 65% στα πλοία που διαθέτουν καμπίνες. Επίσης διατηρείται η τήρηση ελάχιστης απόστασης του 1,5 μέτρου μεταξύ των επιβαινόντων σε αυτό. Στις καμπίνες επιβατών και πληρωμάτων δύνανται να ενδιαιτώνται μέχρι τέσσερα άτομα εφόσον είναι συγγενείς πρώτου ή δεύτερου βαθμού, είτε άτομα με αναπηρία μετά του συνοδού τους. Αναφορικά με τα ταχύπλοα υδροπτέρυγα που το πρωτόκολλο επιβατών ήταν στο 50% μπορεί να αυξηθεί στο 80%, μόνο εάν αυτά διαθέτουν φίλτρα HEPA (High Efficiency Particulate Air) . Επιπλέον αποφασίστηκε η υποχρεωτική χρήση μάσκα και στους εξωτερικούς χώρους πλοίων έως τις 18 Αυγούστου.

  • Ποιες συναλλαγές δεν θα πραγματοποιούνται στα τραπεζικά καταστήματα με φυσική παρουσία από την Τρίτη, 4 Αυγούστου 2020
Η Ελληνική Ένωση Τραπεζών, ενημερώνει τους συναλλασσόμενους για τις συναλλαγές που δεν θα μπορούν να διενεργούν στα τραπεζικά καταστήματα από την Τρίτη, 4 Αυγούστου 2020 μετά την απόφαση Δ1α/ΓΠ οικ. 48002/2020 για «εφαρμογή του μέτρου της υποχρεωτικής χρήσης μη ιατρικής μάσκας σε εμπορικές επιχειρήσεις παροχής υπηρεσιών, χώρους γραφείων και άλλους χώρους συνάθροισης κοινού στο σύνολο της Επικράτειας, προς περιορισμό της διασποράς του κορωνοϊού COVID-19». Έτσι από την Τρίτη, 4 Αυγούστου 2020 και μέχρις ότου υπάρξει νεότερη ανακοίνωση, δεν θα πραγματοποιούνται στα τραπεζικά καταστήματα με φυσική παρουσία οι ακόλουθες συναλλαγές:
  • Αναλήψεις μετρητών έως €400. Η ανάληψη μέχρι του ποσού αυτού θα πραγματοποιείται αποκλειστικά με τη χρήση της χρεωστικής κάρτας, στα ΑΤΜ.
  • Καταθέσεις μετρητών έως €1.000. Οι καταθέσεις μέχρι του ποσού αυτού θα πραγματοποιούνται στα ΑΤΜ με τη χρήση χρεωστικής κάρτας.
  • Οι πληρωμές λογαριασμών τρίτων (δημόσιο, ενέργεια, ύδρευση, τηλεφωνία, συνδρομητική τηλεόραση, ασφάλειες, κ.λπ) εξοφλούνται μέσω internet/mobile banking ή στα ΑΤΜ. Δεν θα δίνεται η δυνατότητα εξυπηρέτησης αυτών των συναλλαγών με χρήση μετρητών στο ταμείο.
  • Η ενημέρωση λογαριασμών (κινήσεων και υπολοίπων) πραγματοποιείται μέσω internet/mobile banking ή στα ΑΤΜ. Ενημερώσεις βιβλιαρίων ταμιευτηρίου δεν θα πραγματοποιούνται στο Δίκτυο Καταστημάτων.
Για την καλύτερη εξυπηρέτηση σας αξιοποιήστε τη χρεωστική κάρτα της τράπεζάς σας και τους κωδικούς πρόσβασης στην ηλεκτρονική τραπεζική της Τράπεζας συνεργασίας σας. Παρακαλείστε ακόμη, να περιορίσετε τις επισκέψεις σας στα τραπεζικά καταστήματα. Εάν παρόλα αυτά καθίσταται αναγκαία η προσέλευσή σας σε τραπεζικό κατάστημα παρακαλείστε α) να διαθέτετε προστατευτική μάσκα β) να τηρείτε τις αποστάσεις ασφαλείας.
  • Οδηγίες από το Υπουργείο Υγείας για τη διαχείριση επιβεβαιωμένων κρουσμάτων και μεταφοράς αυτών σε χώρους φιλοξενίας
Οδηγίες διαχείρισης για τους τουρίστες με κοροναϊό απέστειλε προς όλους τους Διοικητές των Υγειονομικών Περιφερειών της χωράς της χώρας, ο υφυπουργός Υγείας κος Βασίλειος Κοντοζαμάνης. Δίνονται με αυτήν την οδηγία με αριθμ. Πρωτ. 705/08.07.2020, όλες οι απαραίτητες πληροφορίες για τη διαδικασία μεταφοράς του επιβεβαιωμένου πλέον κρούσματος σε χώρους φιλοξενίας (καταλύματα απομόνωσης). Η οδηγία είναι αναρτημένη στην ιστοσελίδα του Επιμελητηρίου Χαλκιδικής στο link : https://www.epichal.gr/xalkidikiimages/ODIGIAFp_F9329.YGEIASGIAKROUSMATOSCOVID-METAFORA.pdf

  • Ανασχηματισμός _Οι αλλαγές στο κυβερνητικό σχήμα & τα νέα πρόσωπα
Σε αναβάθμιση δύο υφυπουργών σε αναπληρωτές και τοποθέτηση τριών νέων προσώπων ως υφυπουργών προχώρησε η κυβέρνηση. Σύμφωνα με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, Στέλιο Πέτσα, το κυβερνητικό σχήμα παραμένει σταθερό ως προς τον αριθμό και τη μεταρρυθμιστική πολιτική του κατεύθυνση. Με τις αλλαγές επέρχονται, όπως είπε, λειτουργικές βελτιώσεις στους τομείς Οικονομικών, Ανάπτυξης, Εργασίας, Υγείας και Περιβάλλοντος. Στο πλαίσιο αυτό, ο πρωθυπουργός αποφάσισε:
- Την αναβάθμιση του υφυπουργού Οικονομικών Θεόδωρου Σκυλακάκη, σε αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών, αρμόδιο για τη Δημοσιονομική Πολιτική.
- Την αναβάθμιση του υφυπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων Νίκου Παπαθανάση, σε αναπληρωτή υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων, αρμόδιο για τις Ιδιωτικές Επενδύσεις και τις Συμπράξεις του Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα.
- Την τοποθέτηση του Παναγιώτη Τσακλόγου στη θέση του υφυπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, αρμόδιου για τα θέματα Κοινωνικής Ασφάλισης. –
Την τοποθέτηση της Ζωής Ράπτη, βουλευτή Β1 Βόρειου Τομέα Αθηνών, σε θέση υφυπουργού Υγείας, αρμόδιας για θέματα Ψυχικής Υγείας. –
Την τοποθέτηση του Νικόλαου Ταγαρά, βουλευτή Κορινθίας, στη θέση του υφυπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας, αρμόδιου για θέματα Προστασίας του Περιβάλλοντος.
  • Νέα Δράση ΕΠΑνΕΚ: «Περιβαλλοντικές Υποδομές: Ενίσχυση Εγκαταστάσεων Διαχείρισης Αποβλήτων»
Το Υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων ανακοινώνει την προκήρυξη της Δράσης του ΕΠΑνΕΚ (ΕΣΠΑ 2014-2020) «Περιβαλλοντικές Υποδομές: Ενίσχυση Εγκαταστάσεων Διαχείρισης Αποβλήτων», με προϋπολογισμό 40 εκατ. ευρώ. H Δράση στοχεύει στην ενίσχυση υφιστάμενων και νέων Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων που θα δραστηριοποιηθούν στον τομέα της ανακύκλωσης αποβλήτων και θα προβαίνουν σε εργασίες επεξεργασίας, ανάκτησης και αξιοποίησης αποβλήτων.
Επιλέξιμες είναι οι δραστηριότητες διαχείρισης αποβλήτων, στις οποίες δύναται να αποδειχτεί ότι εκτελούνται εργασίες αξιοποίησης υγρών και στερεών αποβλήτων, προκειμένου τα απόβλητα ύστερα από επεξεργασία να μπορούν να επανεισαχθούν στον κύκλο παραγωγής και να επαναχρησιμοποιηθούν ως πρώτες ύλες, υλικά ή ουσίες με σκοπό να εξυπηρετήσουν και πάλι είτε την αρχική τους χρήση είτε άλλες χρήσεις.
Επιλέξιμες Δαπάνες
1. Κτίρια, εγκαταστάσεις και περιβάλλων χώρος
2. Μηχανήματα – Εξοπλισμός
3. Μεταφορικά μέσα
4. Πιστοποίηση συστημάτων και Δαπάνες εργαστηριακών δοκιμών
5. Απόκτηση, επικύρωση & προστασία διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας
6. Συμμετοχή σε εμπορικές Εκθέσεις
7. Εξειδικευμένα Λογισμικά και Υπηρεσίες Λογισμικού
8. Τεχνική/ Συμβουλευτική Υποστήριξη
Υποβάλλονται επενδυτικά σχέδια από 400.000 € έως 3.000.000 € με επιδότηση 20-55% ανάλογα με το μέγεθος της επιχείρησης, την κατηγορία περιφερειών και την κατηγορία επιλέξιμων δαπανών των επενδυτικών σχεδίων.
Η υποβολή αιτήσεων και δικαιολογητικών: 
- Γίνεται ηλεκτρονικά στο https://www.ependyseis.gr  
- Σύμφωνα με την 1η τροποποίηση υποβολής αιτήσεων χρηματοδότησης επιχειρηματικών σχεδίων για τη Δράση «Περιβαλλοντικές Υποδομές: Ενίσχυση Εγκαταστάσεων Διαχείρισης Αποβλήτων» η ημερομηνία έναρξης  υποβολών επενδυτικών σχεδίων ορίζεται η 07/09/2020 και ώρα 17.00 και ημερομηνία λήξης ορίζεται η 06/11/2020 και ώρα 17.00 αντί για 29/07/2020 και 30/09/2020 που είχαν αντιστοίχως ανακοινωθεί. 
Η επένδυση θα πρέπει να ολοκληρωθεί σε δεκαοκτώ (18) μήνες από την ένταξη του επενδυτικού σχεδίου. Η Δράση συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ) της Ευρωπαϊκής Ένωσης και από εθνικούς πόρους.
Περισσότερες πληροφορίες για την προκήρυξη και για την πρόσκληση του νέου προγράμματος, τις προϋποθέσεις και τις επιλέξιμες δραστηριότητες (ΚΑΔ) στο link : http://epan2.antagonistikotita.gr/uploads/Prosklhsh_perivallontikes_ypodomes.pdf
Για κάθε πρόσθετη πληροφορία σχετικά με τη Δράση μπορείτε να απευθυνθείτε ή να ανατρέξετε:
· στην διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου  epiteliki@gge.gr της Ειδικής Υπηρεσίας Διαχείρισης και Εφαρμογής τομέων Βιομηχανίας, Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή (ΕΥΔΕ ΒΕΚ)
· στο Γραφείο Πληροφόρησης ΕΥΔ ΕΠΑνΕΚ: Δραγατσανίου 8, πλατεία Κλαυθμώνος, Αθήνα. Ώρες λειτουργίας: Δευτέρα έως και Παρασκευή από τις 10.00 π.μ. εως τις 2.00 μ.μ.
·  στο 801 11 36 300 (από σταθερό, με αστική χρέωση από τις 9.00 π.μ έως τις 4.30 μ.μ.
·   στην ιστοσελίδα www.espa.gr.  
  • ΕΠΑνΕΚ : Ολοκλήρωση εντάξεων για τη Δράση «Ψηφιακό Άλμα»
Ολοκληρώθηκαν οι εντάξεις για τη Δράση του ΕΠΑνΕΚ «Ψηφιακό Αλμα», με την δημοσίευση της 6ης Τροποποίησης της Απόφασης Ένταξης Πράξεων Κρατικών Ενισχύσεων, σύμφωνα με την οποία εντάσσονται 11 ακόμη επιχειρηματικά σχέδια, προϋπολογισμού 1.100.557 ευρώ, κατόπιν εξέτασης των τελευταίων ενστάσεων. Συνολικά στο «Ψηφιακό Αλμα», εντάχθηκαν 495 επιχειρηματικά  σχέδια, συνολικής δημόσιας δαπάνης 42.026.713 ευρώ. 
  • Παράταση καταβολής εισφορών Ιουνίου Μη Μισθωτών έως 20 Αυγούστου
Σύμφωνα με την απόφαση 273 της Συνεδρίασης του e-ΕΦΚΑ 23/30-07-2020, αποφασίστηκε η παράταση της προθεσμίας:
1) καταβολής εισφορών Ιουνίου 2020 Μη Μισθωτών ασφαλισμένων (Ελεύθερων Επαγγελματιών, Αυτοαπασχολουμένων, Αγροτών) έως την 20-08-2020 και
2) υποβολής Αναλυτικών Περιοδικών Δηλώσεων (Α.Π.Δ.) Κοινών Επιχειρήσεων μισθολογικής περιόδου Ιουνίου 2020 και καταβολής των αντίστοιχων ασφαλιστικών εισφορών Ιουνίου 2020 έως την 31-08-2020 για τους:
- εργαζόμενους, που έχουν ενταχθεί τον μήνα Ιούνιο 2020 στο Μηχανισμό ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ (άρθρο 31 του Ν. 4690/2020),
- εποχικά εργαζόμενους με δικαίωμα επαναπρόσληψης, για τους οποίους ανεστάλεισαν οι συμβάσεις εργασίας τους τον Ιούνιο 2020 (άρθρο 32 του Ν. 4690/2020) και
- εποχικά εργαζόμενους -χωρίς δικαίωμα επαναπρόσληψης- που επαναπροσλήφθησαν τον Ιούνιο 2020 από εργοδότες του τουριστικού και επισιτιστικού κλάδου (άρθρο 33 του ν. 4690/2020).
  • Σε λειτουργία η e-πλατφόρμα για το πρόγραμμα «Γέφυρα»
Ξεκίνησε από τη Δευτέρα 3 Αυγούστου, η λειτουργία της ψηφιακής πλατφόρμας της Ειδικής Γραμματείας Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους (ΕΓΔΙΧ) του υπουργείου Οικονομικών για την υποβολή αιτήσεων στο πρόγραμμα «Γέφυρα», το οποίο αφορά την επιδότηση δανείων με υποθήκη στην α΄ κατοικία όσων επλήγησαν από τις δυσμενείς επιπτώσεις της πανδημίας του κορώνοϊού. Οι δικαιούχοι του προγράμματος μπορούν να υποβάλουν ηλεκτρονικά αίτηση έως τις 30 Σεπτεμβρίου 2020 στην ψηφιακή πλατφόρμα της ΕΓΔΙΧ, www.keyd.gov.gr, μέσω μιας απλής και εύκολης για τον χρήστη διαδικασίας, χωρίς να χρειάζεται η συνυποβολή οποιουδήποτε δικαιολογητικού.
Εάν κάποιος επιθυμεί να προβεί στην υποβολή της αίτησης χωρίς εκπρόσωπο, τότε η διαδικασία ολοκληρώνεται με 3 απλές κινήσεις: (1) Ο πολίτης εισέρχεται στην πλατφόρμα, μέσω της ιστοσελίδας της Ειδικής Γραμματείας Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους, www.keyd.gov.gr, με τους προσωπικούς κωδικούς του στο Taxisnet, (2) Δηλώνει ποια είναι η 1η κατοικία του, (3) Δηλώνει ποια προστατευόμενα μέλη διαμένουν στην 1η κατοικία του. Δεν απαιτείται η προσκόμιση κανενός δικαιολογητικού. Όλα τα έγγραφα και πληροφορίες αντλούνται αυτόματα. Εφόσον πληρούν τις προϋποθέσεις, θα λάβουν την κρατική επιδότηση για συνολικά 9 μήνες.
Η συνεισφορά του Δημοσίου για την υποστήριξη των πληγέντων που έχουν ενήμερα δάνεια ανέρχεται στο 90% της μηνιαίας δόσης και μέχρι του ποσού των 600 ευρώ, ανά πιστωτή, για το 1ο τρίμηνο. Στο 2ο τρίμηνο η συνεισφορά ανέρχεται στο 80% της μηνιαίας δόσης και στο 3ο τρίμηνο στο 70%. Για όσους έχουν δάνεια σε καθυστέρηση μικρότερη των 90 ημερών, η συνεισφορά ανέρχεται στο 80% της μηνιαίας δόσης και μέχρι του ποσού των 500 ευρώ, ανά πιστωτή, για το 1ο τρίμηνο. Στο 2ο τρίμηνο η συνεισφορά ανέρχεται στο 70% της μηνιαίας δόσης και στο 3ο τρίμηνο στο 60%. Στα δάνεια με καθυστέρηση μεγαλύτερη των 90 ημερών, η επιδότηση ανέρχεται στο 60% της μηνιαίας δόσης και μέχρι του ποσού των 300 ευρώ, ανά πιστωτή, για το 1ο τρίμηνο. Στο 2ο τρίμηνο η συνεισφορά ανέρχεται στο 50% της μηνιαίας δόσης και στο 3ο τρίμηνο στο 30%. Στην ηλεκτρονική σελίδα της ΕΓΔΙΧ, www.keyd.gov.gr, οι δικαιούχοι μπορούν να βρουν αναλυτικές ερωταπαντήσεις με παραδείγματα, καθώς και τον οδηγό χρήσης της πλατφόρμας, ενώ μπορούν να απευθύνονται και στο τηλέφωνο 213 2125730 .
  • Κοινωνικός Τουρισμός: Άνοιξε το πρόγραμμα για αιτήσεις τουριστικών καταλυμάτων και ακτοπλοϊκών εταιρειών
Ο Οργανισμός καλεί τους ενδιαφερόμενους παρόχους τουριστικών καταλυμάτων και ακτοπλοϊκών εισιτηρίων που επιθυμούν να συμμετάσχουν στο διευρυμένο και ενισχυμένο Πρόγραμμα Κοινωνικού Τουρισμού 2020-2021 να υποβάλουν αιτήσεις συμμετοχής στο Μητρώο Παρόχων. Οι αιτήσεις θα υποβάλλονται από την 01/08/2020 αποκλειστικά μέσω της Ενιαίας Ψηφιακής Πύλης του Ελληνικού Δημοσίου gov.gr, με τους κωδικούς πρόσβασης TAXISnet (εφόσον ο πάροχος έχει μόνο έδρα) ή με τους κωδικούς πρόσβασης πιστοποιημένων χρηστών ΟΑΕΔ (εφόσον ο πάροχος έχει και υποκαταστήματα) στην ηλεκτρονική διεύθυνση, https://www.gov.gr/ipiresies/ergasia-kai-asphalise/anergia/parokhoi-koinonikou-tourismou.
Συγκεκριμένα, η διαδρομή είναι: Ενιαία Ψηφιακή Πύλη gov.gr → Εργασία και ασφάλιση → Ανεργία → Πάροχοι κοινωνικού τουρισμού.
Η εφαρμογή για την ηλεκτρονική υποβολή των αιτήσεων θα παραμείνει ανοικτή καθ' όλη τη διάρκεια υλοποίησης του Προγράμματος και έως την 30/06/2021. Το Πρόγραμμα Κοινωνικού Τουρισμού 2020-2021 θα διαρκέσει 12 μήνες, από 01.08.2020 31.07.2021. Συνολικά θα χορηγηθούν 370.000 επιταγές και ο προϋπολογισμός του προγράμματος είναι 37.000.000 Euro. Υπενθυμίζεται ότι για πρώτη φορά επιδοτούνται ακτοπλοϊκά εισιτήρια, αυξάνεται η μέγιστη διάρκεια διανυκτερεύσεων σε 6 βράδια και προστίθεται ο Νομός Έβρου στο ειδικό πλαίσιο των 10 διανυκτερεύσεων και της μηδενικής ιδιωτικής συμμετοχής. Επίσης, αυξάνεται η επιδότηση του ΟΑΕΔ.
Για αναλυτικές πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκεφτούν την ηλεκτρονική διεύθυνση: www.oaed.gr/koinonikos-tourismos-2020-2021 .

  • Επιταχύνονται διαρκώς οι ρυθμοί απορροφητικότητας του ΕΣΠΑ 
Ποσό ύψους 1,32 δισ. ευρώ θα εισρεύσει στα δημόσια ταμεία τις επόμενες ημέρες για την πληρωμή επιχειρηματικών σχεδίων που έχουν ενταχθεί σε προγράμματα του ΕΣΠΑ, ενώ στα τέλη Σεπτεμβρίου προγραμματίζεται να ακολουθήσει νέο αίτημα πληρωμής από την κυβέρνηση προς την ΕΕ. Πρόκειται για το μεγαλύτερο αίτημα πληρωμής, στην τρέχουσα προγραμματική περίοδο, ενώ συνολικά για το 2020 και μέχρι σήμερα τα αιτήματα πληρωμής ανέρχονται σε 1,69 δισ. ευρώ.

  • Υποχρεώσεις δικαιούχων της ενίσχυσης ειδικού σκοπού
Σύμφωνα με το Άρθρο 6 (Υποχρεώσεις δικαιούχων της ενίσχυσης ειδικού σκοπού – Κυρώσεις) της ΚΥΑ Αρ. ΓΔΟΥ 134 (ΦΕΚ Β 2377/16.6.2020) προβλέπεται:
Ο λήπτης της ενίσχυσης ενημερώνει το κοινό σχετικά με την στήριξη που έχει λάβει από τα Ταμεία:
- παρέχοντας στον διαδικτυακό τόπο του, εάν υπάρχει, σύντομη περιγραφή της πράξης, ανάλογης προς το επίπεδο της στήριξης, που περιλαμβάνει τους στόχους και τα αποτελέσματά της και επισημαίνει τη χρηματοδοτική συνδρομή από την Ένωση,
- τοποθετώντας τουλάχιστον μία αφίσα με πληροφόρηση σχετικά με το έργο (ελάχιστο μέγεθος Α3), που περιλαμβάνει τη χρηματοδοτική συνδρομή από την Ένωση, σε σημείο εύκολα ορατό από το κοινό, όπως η είσοδος σε ένα κτήριο.
Σε περίπτωση που κατά τον έλεγχο της επιχείρησης από αρμόδιο όργανο ελέγχου διαπιστωθεί μη τήρηση των όρων της παρούσας ή υποβολή ψευδών στοιχείων, ενημερώνεται αρμοδίως η οικεία Διαχειριστική Αρχή, η οποία εκδίδει απόφαση ολικής ανάκτησης της επιχορήγησης, σύμφωνα με τα οριζόμενα στην κοινή υπουργική απόφαση Δημοσιονομικών Διορθώσεων. Ο υπολογισμός των τόκων ανάκτησης για τη συγκεκριμένη περίπτωση γίνεται από την ημερομηνία χορήγησης της ενίσχυσης. Επισυνάπτουμε υπόδειγμα αφίσας που πρέπει να διαθέτει η κάθε επιχείρηση που έλαβε αποζημίωση ειδικού σκοπού.
  • ΕΥΡΩΖΩΝΗ: Συρρίκνωση – ρεκόρ της οικονομίας στο Β' τρίμηνο 2020
Τη μεγαλύτερη ιστορικά συρρίκνωσή της σημείωσε η οικονομία της Ευρωζώνης στο δεύτερο τρίμηνο του έτους, σύμφωνα με προσωρινές εκτιμήσεις που ανακοίνωσε η Ευρωπαϊκή Στατιστική Υπηρεσία (Eurostat), ενώ ο πληθωρισμός αυξήθηκε απρόσμενα ελαφρά τον Ιούλιο. Το ΑΕΠ της Ευρωζώνης συρρικνώθηκε κατά 12,1% σε σχέση με το πρώτο τρίμηνο. Η μεγαλύτερη πτώση του ΑΕΠ από το 1995, όταν άρχισαν οι σχετικές σειρές στοιχείων, συνέπεσε με τα περιοριστικά μέτρα για την COVID -19, η χαλάρωση των οποίων ξεκίνησε σε πολλές χώρες της Ευρωζώνης από τον Μάιο.

  • Υποχρέωση υποβολής αποδεικτικού φορολογικής δήλωσης στο Γ.Ε.ΜΗ. από τις μη κεφαλαιουχικές εταιρείες
Όλοι οι υπόχρεοι εγγραφής στο Γ.Ε.ΜΗ. που δεν είναι κεφαλαιουχικές εταιρίες, δηλαδή όλοι εκτός από Α.Ε., Ε.Π.Ε., Ι.Κ.Ε., και πιο συγκεκριμένα οι Ο.Ε. , Ε.Ε., Συν ΠΕ,. ΑΤΟΜΙΚΕΣ, ΑΣΤΙΚΕΣ ΕΤΑΙΡΙΕΣ, ΚΟΙΝΟΠΡΑΞΙΕΣ κλπ, έχουν υποχρέωση καταχώρισης στο Γ.Ε.ΜΗ. του αποδεικτικού υποβολής φορολογικής τους δήλωσης, σύμφωνα με το άρθρο 5 της Υ.Α. 79760/31-12-2014 (ΦΕΚ Β’ 3623). Η καταχώριση πρέπει να γίνει εντός δύο μηνών από την υποβολή της φορολογικής δήλωσης, με ηλεκτρονικό τρόπο από την ιστοσελίδα https://services.businessportal.gr.

  • Έργο ΚΕΕ με τίτλο «Ενέργειες Συμβουλευτικής, Κατάρτισης και Πιστοποίησης Ψηφιακών Δεξιοτήτων Εργαζομένων στον Ιδιωτικό Τομέα»
H Κεντρική Ένωση Επιμελητηρίων Ελλάδος (Κ.Ε.Ε.Ε.), στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανταγωνιστικότητα, Επιχειρηματικότητα και Καινοτομία 2014 - 2020», έχει αναλάβει ως Δικαιούχος την υλοποίηση της Πράξης: «Αναβάθμιση των ψηφιακών δεξιοτήτων εργαζομένων στον ιδιωτικό τομέα» με κωδικό ΟΠΣ 5034827, σύμφωνα με την με αρ. πρωτ. ΕΥΔ ΕΠΑνΕΚ 7557/2553/A3/20-11-2018 (ΑΔΑ:ΨΗΛ0465ΧΙ8-Φ52) όπως τροποποιήθηκε  και ισχύει με την αριθμ.  1062/Β3/212/21-2-2019 (ΑΔΑ: 6ΟΙΑ465ΧΙ8-ΘΤ1) όμοια Απόφαση Ένταξης.  Αντικείμενο της Πράξης είναι η παροχή υπηρεσιών εξατομικευμένης συμβουλευτικής, κατάρτισης και πιστοποίησης 15.000 εργαζομένων  του ιδιωτικού τομέα όλων των παραγωγικών κλάδων της οικονομίας, (αποκλείονται οι αυτοαπασχολούμενοι οποιασδήποτε μορφής, άνεργοι ή/και λαμβάνουν επίδομα τακτικής ανεργίας από τον ΟΑΕΔ).  Η πράξη συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο (ΕΚΤ) και από εθνικούς πόρους. Το έργο απευθύνεται σε 15.000 εργαζομένων του ιδιωτικού τομέα όλων των παραγωγικών κλάδων της οικονομίας, για την απόκτηση νέων γνώσεων, δεξιοτήτων και ικανοτήτων που θα ενισχύσουν ουσιωδώς τη δυνατότητα για την απασχόλησή τους, την προοπτική βελτίωσης των όρων απασχόλησής τους και την επαγγελματική τους κινητικότητα για την εξασφάλιση των προσφορότερων εργασιακών όρων και την προσαρμογή τους στις αλλαγές του επιχειρηματικού περιβάλλοντος. Βασικός στόχος της πράξης είναι η ενίσχυση των επαγγελματικών προσόντων των ωφελούμενων μέσω της συμβουλευτικής, κατάρτισης, και πιστοποίησης σε όλες τις περιφέρειες (13) της Ελλάδας: Αττική, Νότιο Αιγαίο, Ανατολική Μακεδονία – Θράκη, Κεντρική Μακεδονία, Ήπειρος, Θεσσαλία, Δυτική Ελλάδα, Δυτική Μακεδονία, Ιόνια Νησιά, Πελοπόννησος, Βόρειο Αιγαίο, Κρήτη, Στερεά Ελλάδα. 
Τα προγράμματα συνεχιζόμενης επαγγελματικής κατάρτισης θα έχουν συνολική διάρκεια 100 ώρες, θα υλοποιηθούν από πιστοποιημένους φορείς κατάρτισης και θα αφορούν τα εξής αντικείμενα:
1
Βασικές Δεξιότητες χρήσης ΤΠΕ
2
Ειδικός σχεδιασμού ιστοσελίδων και εφαρμογών Κινητών Συσκευών
3
Τεχνικός Εφαρμογών Λογισμικού
4
Προγραμματιστής Βάσεων Δεδομένων
5
Τεχνικός Ηλεκτρονικών Υπολογιστών & Δικτύων
6
Τεχνικός Ασφάλειας Συστημάτων Πληροφορικής
7
Ειδικός στη χρήση τεχνικών και εργαλείων social media marketing
8
Ειδικός Συστημάτων Ηλεκτρονικού Εμπορίου(E-COMMERCE)
Τα Εκπαιδευτικά Επιδόματα καταβάλλονται εφόσον οι ωφελούμενοι έχουν ολοκληρώσει τις Συνεδρίες Συμβουλευτικής, τη Θεωρητική Κατάρτιση και έχουν συμμετάσχει στη διαδικασία Πιστοποίησης. Η διαδικασία πιστοποίησης είναι χωρίς κόστος για τους καταρτιζόμενους (εξέταση και επανεξέταση εφ’ όσον απαιτηθεί).  
Το Εκπαιδευτικό Επίδομα για κάθε ώρα κατάρτισης (θεωρίας και πρακτικής) ανέρχεται στο ποσό των πέντε ευρώ (5,00 €/ ώρα), συμπεριλαμβανομένων των κρατήσεων. Συνολική Αξία Εκπαιδευτικού Επιδόματος: 100 Ώρες Κατάρτισης χ 5,00 € = 500,00 €. 
Κάθε ενδιαφερόμενος/η έχει δικαίωμα να υποβάλλει αίτηση συμμετοχής σε μία μόνο Περιφέρεια. Τα απαιτούμενα δικαιολογητικά αναρτώνται ψηφιακά, στο πλαίσιο της ηλεκτρονικής αίτησης των δυνητικά ωφελούμενων, στην ειδικά διαμορφωμένη ηλεκτρονική πλατφόρμα http://109.uhc.gr, από τις 12 Μαΐου 2020 και ώρα 12:00:00 μέχρι συμπλήρωσης του πλήθους των 15.000 ωφελούμενων και το αργότερο μέχρι τη συμπλήρωση 12 μηνών από την αρχική δημοσίευσή της.
  • Προκήρυξη διαγωνισμού για την προμήθεια τηλεφωνικού κέντρου 4ηςΥ.Πε. Μακεδονίας και Θράκης
Η Διοίκηση της 4ης Υγειονομικής Περιφέρειας Μακεδονίας και Θράκης, βάσει της με αριθμό πρωτ. 30994/23-07-2020 (ΑΔΑ : Ψ1ΞΗΟΡ1Ο-3Α6) Απόφασης Διοικητή της 4ης Υ.Πε. Μακεδονίας και Θράκης, προκηρύσσει Συνοπτικό Διαγωνισμό για την ανάδειξη αναδόχου παροχής υπηρεσιών ενιαίου τηλεφωνικού κέντρου για τις ανάγκες της Κεντρικής Υπηρεσίας, των Κέντρων Υγείας και των ΤΟΜΥ αρμοδιότητας της 4ηςΥ.Πε. Μακεδονίας και Θράκης (CPV 64214200-1 Υπηρεσίες τηλεφωνικού κέντρου), συνολικής προϋπολογιζόμενης δαπάνης εβδομήντα τεσσάρων χιλιάδων τετρακοσίων ευρώ (74.400,00€) συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ 24%,και με κριτήριο κατακύρωσης την πλέον συμφέρουσα από οικονομική άποψη προσφορά με βάση τη βέλτιστη σχέση ποιότητας –τιμής. Ο διαγωνισμός θα διενεργηθεί την Δευτέρα,24/08/2020 και ώρα 10:00 στα γραφεία της Υπηρεσίας ενώπιον αρμόδιας Επιτροπής. Καταληκτική Ημερομηνία υποβολής προσφορών: Παρασκευή, 21/08/2020στις 14:00 μ.μ. Ο διαγωνισμός εμπίπτει στις διατάξεις του Ν.4412/2016 (Α' 147) «Δημόσιες Συμβάσεις Έργων, Προμηθειών και Υπηρεσιών (προσαρμογή στις Οδηγίες 2014/24/ΕΕ και 2014/25/ΕΕ)», όπως τροποποιήθηκε και ισχύει. Δικαίωμα συμμετοχής στο διαγωνισμό έχουν φυσικά ή νομικά πρόσωπα ή ενώσεις/κοινοπραξίες αυτών ή συνεταιρισμοί που δραστηριοποιούνται στο αντικείμενο της υπό ανάθεση προμήθειας. Πληροφορίες από το Τμήμα Προμηθειών της 4ηςΥ.Πε. Μακεδονίας και Θράκης, Δ/νση : Αριστοτέλους 16, Τ.Κ. 54623, Θεσσαλονίκη, αρμόδια υπάλληλος: Ιφόγλου Ευδοξία, Τηλ. 2313/327867, FAΧ 2313/327838, e-mail: promithies@4ype.gr.Το πλήρες κείμενο της Διακήρυξης διατίθεται σε ηλεκτρονική μορφή από την ιστοσελίδα της Αναθέτουσας Αρχής (www.4ype.gr).

  • Το Επιμελητήριο Χαλκιδικής προστατεύει τα μέλη του
Συμφωνία με εταιρία που δραστηριοποιείται στο χώρο των Συμβούλων Επιχειρήσεων υπέγραψε το Επιμελητήριο Χαλκιδικής, για την παροχή εμπορικών και οικονομικών πληροφοριών στα μέλη του, που σχετίζονται με την συναλλακτική συμπεριφορά (π.χ. ακάλυπτες επιταγές, συναλλαγματικές, διαταγές πληρωμής, κατασχέσεις). Στην ανωτέρω συμφωνία προχώρησε το Επιμελητήριο, στα πλαίσια της συνεχούς ενημέρωσης των μελών του και στην προσπάθειά του να προστατέψει και να προασπίσει τις επιχειρήσεις – μέλη του από κινδύνους εμπορικού ρίσκου.
Τα οικονομικά ενήμερα μέλη του Επιμελητηρίου θα μπορούν εντελώς δωρεάν, συμπληρώνοντας μια φόρμα εντύπου, να ζητάνε πληροφορίες αναγράφοντας την επωνυμία, τη διεύθυνση και το Α.Φ.Μ. του υποψήφιου πελάτη τους. Το συμπληρωμένο έντυπο θα το μεταβιβάζουν στη συνέχεια στο Επιμελητήριο μέσω fax ή e mail , και το Επιμελητήριο, από τη στιγμή που θα μεταβιβάσει το αίτημά του μέλους του στην εταιρία, θα απαντάει σε αυτά, άμεσα, με fax ή με e mail. Θα πρέπει να τονιστεί ότι οι πληροφορίες που θα λαμβάνουν τα μέλη από το Επιμελητήριο, είναι εμπιστευτικές και θα χρησιμοποιούνται μόνο για ενδοεπιχειρησιακή χρήση. Το έντυπο (Εντολή Ζήτησης) είναι αναρτημένο στην ιστοσελίδα του Επιμελητηρίου στο παρακάτω link :

Δεν υπάρχουν σχόλια: