"ΟΣΟ ΚΙ ΑΝ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΑΝ, ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΚΑΤΑΦΕΡΕ ΝΑ ΜΑΣ ΛΥΓΙΣΕΙ"

powered by Agones.gr - livescore

Τετάρτη 8 Ιουλίου 2020

Ενημέρωση από το Επιμελητήριο Χαλκιδικής


  • Οι επιχειρήσεις που θα παραμείνουν κλειστές για το χρονικό διάστημα έως και 12.7.2020
Δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ η απόφαση ΔΙα/ΓΠ.οικ. 40380/26.6.2020 σχετικά με τις επιχειρήσεις που θα παραμείνουν κλειστές για το χρονικό διάστημα από 29.6.2020 έως και 12.7.2020.
Την προσωρινή απαγόρευση λειτουργίας στο σύνολο της Επικράτειας, για προληπτικούς λόγους δημόσιας υγείας, για το χρονικό διάστημα από 29.6.2020 έως και 12.7.2020, κατά τα αναφερόμενα στις...
από 11.6.2020, 12.6.2020, 15.6.2020 και 26.6.2020 εισηγήσεις της Εθνικής Επιτροπής Προστασίας Δημόσιας Υγείας έναντι του κορωνοϊού COVID-19 και προς περιορισμό του κινδύνου της διασποράς του κορωνοϊού COVID-19, των ιδιωτικών επιχειρήσεων σε ό,τι αφορά τις ακόλουθες δραστηριότητες:

1. Υπηρεσίες παροχής γευμάτων και ποτών από κυλικείο σε ΑΕΙ (ΚΑΔ 56.10.19.07).

2. Υπηρεσίες που παρέχονται από σχολικές καντίνες (κυλικεία) (ΚΑΔ 56.29.20.04).

3. Υπηρεσίες που παρέχονται από φοιτητικά εστιατόρια, με εξαίρεση τις δραστηριότητες που αφορούν διανομή προϊόντων (delivery) και παροχή προϊόντων σε πακέτο από το κατάστημα (take away) (ΚΑΔ 56.29.20.05).

4. Υπηρεσίες που παρέχονται από Κέντρα Ανοιχτής Προστασίας Ηλικιωμένων (ΚΑΠΗ), με εξαίρεση: α) τις υπηρεσίες κοινωνικής μέριμνας χωρίς παροχή καταλύματος για ηλικιωμένους και άτομα με αναπηρία (ΚΑΔ 88.10.10) και β) τις υπηρεσίες επίσκεψης και παροχής υποστήριξης σε ηλικιωμένους (ΚΑΔ 88.10.11), γ) τις υπηρεσίες επαγγελματικής αποκατάστασης για άτομα με αναπηρίες (ΚΑΔ 88.10.13), δ) τις υπηρεσίες επίσκεψης και παροχής υποστήριξης για άτομα με αναπηρίες (ΚΑΔ 88.10.14) και ε) τις υπηρεσίες που παρέχονται σε εγκαταστάσεις ορφανοτροφείων [ΚΑΔ 8810].

5. Υπηρεσίες τυχερών παιχνιδιών τραπεζιού (ΚΑΔ 92.00.11.00).

6. Υπηρεσίες χαρτοπαικτικής λέσχης (ΚΑΔ 92.00.11.02).

7. Υπηρεσίες ντισκοτέκ (χωρίς προσφορά ποτού η φαγητού) (ΚΑΔ 93.29.19.04).

Δεν απαγορεύεται, κατά το χρονικό διάστημα από 29.6.2020 έως και 12.7.2020, η διενέργεια εργασιών χωρίς την παρουσία κοινού στις ιδιωτικές επιχειρήσεις του προαναφερόμενου άρθρου.

  • Οδηγίες του Ιατρικού Συλλόγου Χαλκιδικής για την διαχείριση των ύποπτων περιστατικών για COVID 19
Το Επιμελητήριο Χαλκιδικής ενημερώνει τα μέλη του ότι ο Ιατρικός Σύλλογος Χαλκιδικής εξέδωσε οδηγίες που σκοπό έχουν να ενημερώσουν τόσο τους ιατρούς, όσο και τους ιδιοκτήτες καταλυμάτων και αποσκοπούν στην ομαλή και ασφαλή διακίνηση υπόπτων περιστατικών του COVID 19 για την περίοδο 2020, ούτως ώστε να περιοριστεί όσο το δυνατόν μια πιθανή διασπορά στην τοπική κοινωνία. Οι σχετικές οδηγίες είναι αναρτημένες στην ιστοσελίδα του Επιμελητηρίου Χαλκιδικής στο Link : https://www.epichal.gr/chalkidiki/articles/article.jsp?context=103&categoryid=7007&articleid=11061
  • Αλλαγές στην συμπλήρωση από τους επισκέπτες του εξωτερικού η «Φόρμα Εντοπισμού Επιβατών (PLF)»

Η φόρμα εντοπισμού επιβατών (PLF) αποτελεί βασικό στοιχείο στον σχεδιασμό της χώρας μας και έχει σαν στόχο την προστασία πολιτών και την πρόληψη εξάπλωσης της πανδημίας COVID-19. Η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας (ΥΠΑ), εν όψει της απελευθέρωσης των πτήσεων εξωτερικού προς τα αεροδρόμια της χώρας μας, ενημερώνει το επιβατικό κοινό για την αεροπορική οδηγία (Notam), που εκδόθηκε και θα ισχύει από το Σάββατο 27 Ιουνίου έως και την Δευτέρα 31 Αυγούστου 2020, και η οποία προβλέπει την υποχρεωτική συμπλήρωση της φόρμας Passenger Locator Form (PLF) από όλους τους επιβάτες διεθνών πτήσεων προς την Ελλάδα που επισκέπτονται την χώρα μας από 1η Ιουλίου 2020. Ειδικότερα στην ηλεκτρονική διεύθυνση https://travel.gov.gr υπάρχουν αναλυτικές οδηγίες για επιβάτες που φθάνουν όχι μόνο αεροπορικώς, αλλά και για τους επιβάτες που φθάνουν διά θαλάσσης, καθώς και για τους επιβάτες που φθάνουν μέσω χερσαίων συνόρων. Η υποχρεωτικότητα της συμπλήρωσης του εντύπου αφορά όλους τους ξένους επισκέπτες, ανεξάρτητα από το μέσo μεταφοράς τους (αεροπλάνο, καράβι, ΙΧ, λεωφορείο, τραίνο).

Όλοι οι ταξιδιώτες υποχρεούνται να συμπληρώσουν μέχρι πρότινος το PLF τους τουλάχιστον 48 ώρες πριν το check in για να εισέλθουν στη χώρα μας, παρέχοντας πληροφορίες σχετικά με το αεροδρόμιο αναχώρησης, τη διεύθυνση διαμονής τους, τον χρόνο παραμονής τους στην Ελλάδα καθώς και τα λοιπά στοιχεία, όπως αυτά καθορίζονται με το σχετικό έντυπο.
Όπως προβλέπεται, από την Πέμπτη 09 Ιουλίου η φόρμα θα πρέπει να συμπληρώνεται από τους επιβάτες ένα 24ωρο πριν το check in και όχι 48 ώρες όπως ισχύει σήμερα.
Τα στοιχεία της φόρμας εντοπισμού, θα «διαβάζει» ειδικό λογισμικό και στη συνέχεια οι ταξιδιώτες θα παραλαμβάνουν το barcode που τους αντιστοιχεί. Τα τεστ στους ταξιδιώτες που θα φτάσουν στην Ελλάδα θα είναι πλέον στοχευμένα και όχι δειγματοληπτικά και η επιλογή των προς έλεγχο ατόμων θα γίνεται μέσω «έξυπνων» barcode με αλγόριθμου που θα μπορεί να καθορίζει αυτούς που έχουν «νοσήσει» από τους «υγιείς» επιβάτες.
  • Τουρισμός: Ποιες χώρες επιτρέπεται να ταξιδεύουν στην Ελλάδα από 1η Ιουλίου
Σε ισχύ από τα μεσάνυχτα και ως τις 15 Ιουλίου, είναι η απαγόρευση εισόδου στην χώρα μη Ευρωπαίων Πολιτών. Από την συγκεκριμένη αεροπορική οδηγία (Νοtam) εξαιρούνται οι 13 χώρες που πήραν το «ΟΚ» από την Ευρωπαϊκή Ένωση και μπορούν να επισκέπτονται την Ελλάδα. Αυτές είναι οι: Αλγερία, Αυστραλία, Καναδάς, Γεωργία, Ιαπωνία, Μαυροβούνιο, Μαρόκο, Νέα Ζηλανδία, Ρουάντα, Νότια Κορέα, Ταϊλάνδη, Τυνησία και Ουρουγουάη. Απαγόρευση πτήσεων υπάρχει επίσης για την Τουρκία και την Σουηδία. Για την Βρετανία επιτράπηκε η επαναλειτουργία των απευθείας πτήσεων σε όλα τα αεροδρόμια της χώρας μας από 15 Ιουλίου . Επιπλέον εκτός λίστας είναι μεταξύ άλλων και οι ΗΠΑ, η Κίνα και η Βραζιλία. Κλειστά θα παραμείνουν και τα χερσαία σύνορα με την Αλβανία, μετά από απόφαση του υπουργείου Πολιτικής Προστασίας. Αναφορικά με τη Σερβία, η πρόσβαση Σέρβων πολιτών στην Ελλάδα έχει ανασταλεί από το πρωί της Δευτέρας 6 Ιουλίου έως τις 15 Ιουλίου, από όλα τα σημεία εισόδου, λόγω των αυξημένων κρουσμάτων κορωνοϊού στην συγκεκριμένη χώρα, ύστερα από απόφαση της Ελληνικής Κυβέρνησης.
  • ΕΠΙΣΤΡΕΠΤΕΑ ΠΡΟΚΑΤΑΒΟΛΗ 2: Ξεκινά η διαδικασία για την είσπραξή της
Ανοίγει η σχετική πλατφόρμα στο ΜyBusinessSupport προκειμένου πάνω από 100.000 δικαιούχοι της επιστρεπτέας προκαταβολής 2 να υποβάλουν αίτηση για να λάβουν τα χρήματα που δικαιούνται. Όπως προβλέπει η κοινή υπουργική απόφαση των υπουργών Οικονομικών, Ανάπτυξης και Επενδύσεων, οι δικαιούχοι έχουν περιθώριο έως τις 15 Ιουλίου για να υποβάλουν τις αιτήσεις τους. Το ελάχιστο ποσό που μπορούν να εισπράξουν είναι 2.000 ευρώ για επιχειρήσεις οι οποίες δεν απασχολούν προσωπικό. Έως 4.000 ευρώ όσοι απασχολούν από 1 έως 5 εργαζόμενους. Έως 8.000 ευρώ για επιχειρήσεις με 6-20 εργαζόμενους. Έως 15.000 ευρώ για επιχειρήσεις με 21-50 εργαζόμενους. Έως 30.000 ευρώ για επιχειρήσεις με περισσότερους από 50 εργαζόμενους. 
  • Επιπρόσθετα μέτρα στήριξης εργαζομένων & επιχειρήσεων για την περίοδο ΙΟΥΛΙΟΥ- ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ
Σε 3,5 δισ. ευρώ, εκ των οποίων 2 δισ. ευρώ είναι επιπρόσθετα αυτών που είχαν ανακοινωθεί έως σήμερα, εκτιμάται το συνολικό κόστος των μέτρων που ανακοίνωσε από το βήμα της Βουλής ο πρωθυπουργός, και εξειδικεύτηκαν από τα υπουργεία Οικονομικών και Εργασίας. Τα μέτρα αυτά, για τη στήριξη εργαζομένων και επιχειρήσεων για την περίοδο Ιουλίου-Σεπτεμβρίου 2020, αφορούν μεταξύ άλλων τη χορήγηση 3ου κύκλου «επιστρεπτέας προκαταβολής κατά τον Αύγουστο, την επέκταση της πρόβλεψης για επιδότηση 60% των ασφαλιστικών εισφορών εργοδοτών στο πρόγραμμα ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ και για τους μήνες Αύγουστο έως Οκτώβριο, καθώς  και μείωση της προκαταβολής φόρου εισοδήματος.
  • Παρατείνονται τα μέτρα στήριξης για επιχειρήσεις και ιδιώτες από τις τράπεζες
Με ανακοίνωσή της η Ελληνική Ένωση Τραπεζών γνωστοποιεί την απόφαση των Ελληνικών Τραπεζών μελών της να παρατείνουν, λόγω των δυσμενών συνεπειών της πανδημίας COVID-19, τα υφιστάμενα μέτρα στήριξης της ελληνικής οικονομίας. Οι Ελληνικές Τράπεζες, μέλη της ΕΕΤ, προσηλωμένες στην ενεργό, άμεση και αποτελεσματική στήριξη της ελληνικής οικονομίας, δεδομένης και της ευελιξίας που παρέχουν οι αρμόδιες εποπτικές και ρυθμιστικές αρχές, αποφάσισαν να παρατείνουν τα μέτρα στήριξης επιχειρήσεων και ιδιωτών που πλήττονται άμεσα και έμμεσα από την παρούσα κρίση, και να χορηγήσουν διευκολύνσεις στην πληρωμή των δόσεων των δανείων τους έως και την 31η Δεκεμβρίου 2020. Ειδικότερα, για νομικά και φυσικά πρόσωπα που αποδεδειγμένα πλήττονται από την κρίση, οι ελληνικές τράπεζες θα προχωρήσουν σε αναστολή των δόσεων κεφαλαίου ή και των τοκοχρεωλυτικών δόσεων μέχρι και την 31η Δεκεμβρίου 2020. Κατά τα λοιπά, ως προς τους όρους και προϋποθέσεις, ισχύουν οι προηγούμενες ανακοινώσεις της ΕΕΤ της 17ης και 19ης Μαρτίου 2020. Για πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να επικοινωνούν με το πιστωτικό ίδρυμα που συνεργάζονται, υποβάλλοντας το σχετικό αίτημα.
  • 9η τροποποίηση της Πρόσκλησης της Δράσης «Επιχειρούμε Έξω»
Αποφασίστηκε σύμφωνα με την 9η τροποποίηση της Πρόσκλησης της Δράσης «Επιχειρούμε Έξω – Υποστήριξη Διεθνούς Προβολής ΜΜΕ με εξωστρεφή προσανατολισμό», η κατάργηση της υποχρέωσης των δικαιούχων να έχουν ολοκληρώσει τη συμμετοχή τους σε μια έκθεση στους πρώτους 24 μήνες υλοποίησης του έργου, ενώ επεκτείνεται το χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσης των Πράξεων μέχρι την 31/01/2023. Λόγω της ειδικής φύσης της Δράσης που αφορά σε συμμετοχή των επιχειρήσεων σε εκθέσεις του εξωτερικού, η υλοποίηση της επηρεάζεται σημαντικά από την πανδημική κρίση COVID19. Με την εν λόγω Απόφαση αναμένεται να διευκολυνθεί μεγάλος αριθμός δικαιούχων, που έχει ενταχθεί στη Δράση και να τους επιτρέψει την αναδιοργάνωση των επιχειρηματικών σχεδίων τους, χωρίς να κινδυνεύσουν με απένταξη.
  • 8η Τροποποίηση της Απόφασης Ένταξης Πράξεων Κρατικών Ενισχύσεων στο πλαίσιο της Πρόσκλησης «Ενίσχυση της Αυτοαπασχόλησης Πτυχιούχων Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης (Β Κύκλος)
Δημοσιεύθηκε η όγδοη (8η) τροποποίηση της Απόφασης Ένταξης Πράξεων Κρατικών Ενισχύσεων στο πλαίσιο της Πρόσκλησης «Ενίσχυση της Αυτοαπασχόλησης Πτυχιούχων Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης (Β Κύκλος)» του ΕΠΑνΕΚ, σχετικά με την ένταξη επιπλέον εννιακοσίων εβδομήντα ενός (971) επιχειρηματικών σχεδίων/πράξεων με επιπλέον συνολικό Π/Υ επιλέξιμης δημόσιας δαπάνης 23.820.360 ευρώ. Ειδικότερα, ένα (1) επιχειρηματικό σχέδιο αφορά  στην πρώτη περίοδο υποβολών, σαράντα τρία (43) στη δεύτερη και εννιακόσια είκοσι επτά (927) στην τρίτη περίοδο υποβολών. Με την τροποποίηση της Απόφασης, τα συνολικά ενταγμένα επιχειρηματικά σχέδια στη Δράση ανέρχονται στα τέσσερις χιλιάδες πεντακόσια εβδομήντα τρία (4.573). Η συνολική δημόσια δαπάνη ανέρχεται σε 115.965.201,43 ευρώ.
  • Ύφεση 9% «βλέπει» η Κομισιόν για την Ελλάδα
Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή αναθεωρεί προς το χειρότερο τις οικονομικές προβλέψεις που είχε δημοσιεύσει στις 6 Μαΐου για την πορεία της ευρωπαϊκής οικονομίας, θεωρώντας ότι οι επιπτώσεις του κορωνοϊού θα είναι ακόμη μεγαλύτερες στην οικονομική δραστηριότητα φέτος και του χρόνου, ενώ κάνει έκκληση στους Ευρωπαίους ηγέτες να υιοθετήσουν το συντομότερο την πρόταση της για το ταμείο ανάκαμψης των 750 δισ. ευρώ. Αναφορικά με την Ελλάδα, η Κομισιόν προβλέπει ελαφρώς μικρότερη ύφεση φέτος ωστόσο περιορίζει δραστικά την πρόβλεψη για την ανάπτυξη του χρόνου, η οποία σε αντίθεση με τις προβλέψεις του Μαΐου δεν θα είναι ισχυρότερη από εκείνη της Ευρωζώνης. Ειδικότερα, για την οικονομία της Ευρωζώνης η Επιτροπή προβλέπει για φέτος ύφεση της τάξης το 8,7% από 7,7% που προέβλεπε το Μάιο. Για το 2021 η ευρωπαϊκή οικονομία προβλέπεται ότι θα ανακάμψει με αύξηση του ΑΕΠ της τάξης του 6,1%, η οποία όμως είναι μικρότερο από το 6,3% που προέβλεπε στην έκθεση του Μαΐου. Σχετικά με την Ελλάδα η ύφεση φέτος θα είναι 9%, ελαφρώς μικρότερη από την πρόβλεψη του Μαΐου που ήταν 9,7%. Το 2021 η ελληνική οικονομία θα ανταπτυχθεί με ρυθμό 6,0% από 7,9% που προέβλεπε το Μάιο.
Όπως επισημαίνει η Κομισιόν, η Ελλάδα είναι από τις χώρες της Ε.Ε. που πλήττονται περισσότερο από την πανδημία του κορωνοϊού. Χειρότερη επίδοση από τη χώρα μας θα έχουν φέτος τέσσερις χώρες της Ευρωζώνης, η Ιταλία με υποχώρηση του ΑΕΠ 11,2% η Ισπανία με 10,9%, η Γαλλία με 10,6%, η Πορτογαλία με 9,8%. Πάντως, η Κομισιόν αναγνωρίζει ότι υπάρχει αβεβαιότητα σχετικά με τις προβλέψεις της γιατί είναι άγνωστος ο ακριβής αντίκτυπος του τομέα του τουρισμού που επηρεάζει σε μεγάλο βαθμό την ανάπτυξη στην Ελλάδα.
  • ESM: Ενέκρινε την εκταμίευση των 748 εκατ. ευρώ στην Ελλάδα
Ο Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Σταθερότητας (ESM) έδωσε και επίσημα την έγκρισή του στην ενεργοποίηση της 3ης δέσμης μέτρων ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους, για την οποία είχε ανάψει το πράσινο φως το Eurogroup τον Ιούνιο. Έτσι, ο ESM αποδεσμεύει για τη χώρα μας 644,42 εκατ. ευρώ από τα κέρδη των ελληνικών ομολόγων, που είχαν στην κατοχή τους οι κεντρικές τράπεζες της Ευρωζώνης (SMP/ANFA). Την ίδια στιγμή το Διοικητικό Συμβούλιο του Ευρωπαϊκού Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (EFSF) ενέκρινε τη μη επιβολή της αύξησης του επιτοκίου για δάνεια που έλαβε η Ελλάδα, μέτρο αξίας 103,64 εκατ. ευρώ. Τα χρήματα θα οδεύσουν σε απομείωση του χρέους, έτσι ώστε εμμέσως να τονώσουν τα ταμειακά διαθέσιμα της χώρας.
  • «Τουρισμός για Όλους»: Παράταση και νέα προθεσμία για υποβολή αιτήσεων από τους δικαιούχους

Το Σάββατο, 11 Ιουλίου, θα ολοκληρωθεί η διαδικασία υποβολής αιτήσεων ένταξης στο πρόγραμμα επιδοτούμενων διακοπών «Τουρισμός για Όλους» του Υπουργείου Τουρισμού, η οποία βρίσκεται σε εξέλιξη. Από την Πέμπτη, 9 έως και το Σάββατο, 11 Ιουλίου, θα γίνονται δεκτές, ανεξαρτήτως του λήγοντος ψηφίου στον ΑΦΜ, όλες οι αιτήσεις των δικαιούχων. Μέχρι στιγμής οι δικαιούχοι που έχουν υποβάλει τη σχετική αίτηση έχουν ξεπεράσει τους 300.000, ενώ οι ωφελούμενοι από το πρόγραμμα «Τουρισμός για Όλους» συνολικά υπολογίζονται σε 1 εκατομμύριο άτομα έως τώρα. Το ενδιαφέρον για τη συμμετοχή στο πρόγραμμα ξεπέρασε κάθε προσδοκία, γι' αυτό και η ηγεσία του Υπουργείου Τουρισμού έκρινε ως επιβεβλημένη την παράταση της προθεσμίας υποβολής των αιτήσεων. Για περισσότερες πληροφορίες και αναλυτικές ημερομηνίες αιτήσεων σχετικά με το πρόγραμμα «Τουρισμός για Όλους» του Υπουργείου Τουρισμού, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκέπτονται την ιστοσελίδα tourism4all.gov.gr.

  • Ενημέρωση από το Αρχηγείο Πυροσβεστικού Σώματος για την Πυροσβεστική Διάταξη με θέμα «Διαδικασία επιβολής διοικητικών προστίμων για παραβάσεις επί κανονιστικών διατάξεων νομοθεσίας πυροπροστασίας».
Στο πλαίσιο της διαρκούς ενημέρωσης των πολιτών, η Διοίκηση Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Νομού (ΔΙ.Π.Υ.Ν.) Χαλκιδικής, έχοντας ως στόχο την εξάλειψη των κινδύνων πυρκαγιάς για ξένες περιουσίες και κυρίως για την προστασία της ανθρώπινης ζωής , τη μείωση του αριθμού εκδήλωσης πυρκαγιών υπαίθρου και τον περιορισμό των καμένων εκτάσεων, ανακοινώνει ότι:
- Από 11 Ιουνίου 2020 δημοσιεύτηκε και ισχύει η υπ' αρ. 19/2020 Πυροσβεστική Διάταξη με θέμα «Διαδικασία επιβολήc διοικητικών προστίμων νια παραβάσεις επί κανονιστικών διατάξεων νομοθεσίας πυροπροστασίας».
- Οι διατάξεις της παρούσας εφαρμόζονται ανεξάρτητα από την τυχόν προβλεπόμενη επιβολή, από άλλο κανονιστικό πλαίσιο, διοικητικών μέτρων ή κυρώσεων ή/και την άσκηση ποινικής δίωξης.
- Με την παρούσα ταξινομούνται τα διοικητικά πρόστιμα, καθορίζεται το ύφος και προβλέπεται η διαδικασία βεβαίωσης και είσπραξης αυτών, ανά κατηγορία και είδος παράβασης, από τα αρμόδια ελεγκτικά όργανα του Πυροσβεστικού Σώματος (Π.Σ.) στο πλαίσιο άσκησης της εποπτείας των οικονομικών δραστηριοτήτων, επιχειρήσεων και εγκαταστάσεων, κατόπιν διαπίστωσης μη τήρησης των απαιτούμενων από τις κείμενες διατάξεις πυροπροστασίας: (α) προληπτικών και κατασταλτικών μέσων, μέτρων και συστημάτων ενεργητικής πυροπροστασίας, (β) στοιχείων δομικής (παθητικής) πυροπροστασίας, (γ) τυπικών προϋποθέσεων ως μέρος διοικητικών διαδικασιών,(δ) μέριμνας νια την πρόληψη και αντιμετώπιση πυρκαγιών σε οικοπεδικούς και ακάλυπτους χώρους. αγροτικές και δασικές εκτάσεις.
Επισημαίνεται ότι με βάση τον Ημερήσιο Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που εκδίδεται καθημερινά από τη Γ.Γ.Π.Π., στα προαναφερόμενα ποσά προστίμου θα υπάρχει προσαύξηση με συντελεστή βαρύτητας. Σε περίπτωση διαπίστωσης όμοιας παράβασης εντός ενός (1) έτους, το επιβαλλόμενο πρόστιμο διπλασιάζεται. Σύμφωνα με την παρ. ε του άρθρου 167 του ν. 4662/2020(Α'27) καθορίζεται ελάχιστο επιβαλλόμενο διοικητικό πρόστιμο τα διακόσια (200) ευρώ και μέγιστο τα πέντε χιλιάδες (5.000) ευρώ.
Η Πράξη Επιβολής Προστίμου συντάσσεται επί τόπου από τους ελεγκτές του Π.Σ. και εφόσον το πρόστιμο δεν πληρωθεί εμπρόθεσμα εντός δεκαπέντε (15) ημερών, βεβαιώνεται και εισπράττεται μέσω της Δημόσιας Οικονομικής Υπηρεσίας (Δ.Ο.Υ.). Οι παραβάτες εντός πέντε (5) ημερών από την επίδοση της Πράξης δύνανται να υποβάλλουν εγγράφως αντιρρήσεις στο
Διοικητή ΔΙ.Π.Υ.Ν. Χαλκιδικής
Περισσότερες λεπτομέρειες για το Δελτίο Τύπου της Διοίκησης της Π.Υ. στην ιστοσελίδα του Επιμελητηρίου Χαλκιδικής στο link : https://www.epichal.gr/xalkidikiimages/deltiotypoudipyn-1_F13128.pdf
  • Ενημέρωση για την μεταφορά του Γραφείου ΕΤΕΑΕΠ Κασσάνδρειας στον e-ΕΦΚΑ Νέων Μουδανιών (πρώην ΙΚΑ-ΕΤΑΜ)
Σας ενημερώνουμε ότι το Γραφείο ΕΤΕΑΕΠ Κασσάνδρειας έπαψε να λειτουργεί από σήμερα στην Κασσάνδρεια και ότι θα συνεχίσει την λειτουργία του στο εξής στη διεύθυνση του e-ΕΦΚΑ Νέων Μουδανιών που είναι : Β΄ Τοπικό Υποκατάστημα Μισθωτών Χαλκιδικής, Γ. Παπανδρέου 17, ΤΚ 63200, στο οποίο και συγχωνεύτηκε.
Κατόπιν τούτου το τηλεφωνικό νούμερο/φαξ 23740 22268 του τ. ΕΤΕΑΕΠ Κασσάνδρειας καταργήθηκε και τα νέα στοιχεία επικοινωνίας είναι τα ακόλουθα:
  1. Ταχ/κή Διεύθυνση: Β΄ Τοπικό Υποκατάστημα Μισθωτών Χαλκιδικής, Γ. Παπανδρέου 17, ΤΚ 63200 Ν.ΜΟΥΔΑΝΙΑ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ,
  2. Τηλ. επικοινωνίας: 23730 66005, το οποίο ήταν χρεωμένο στο Λογιστήριο του Υποκ/τος,
  3. Φαξ: 23730 25373 και
  4. Email Υποκ/τος: b.misth.chalkidiki@efka.gov.gr

  • Θερινές εκπτώσεις, πότε ξεκινούν και πόσο θα διαρκέσουν

Αναφορικά με το θέμα των θερινών εκπτώσεων, ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων & Λιανικής Πωλήσεως Ελλάδος (ΣΕΛΠΕ) ενημερώνει το καταναλωτικό κοινό ότι αυτές αναμένεται να ξεκινήσουν την Δευτέρα 13 Ιουλίου και θα διαρκέσουν έως και τη Δευτέρα 31 Αυγούστου. Επίσης, όπως αναφέρεται στην σχετική ανακοίνωση του ΣΕΛΠΕ, στις 19 Ιουλίου, ημέρα Κυριακή, τα καταστήματα θα είναι ανοικτά σε όλη τη χώρα από 11πμ έως 8μμ. Κατά τη διάρκεια τόσο των εκπτώσεων όσο και του ανοίγματος των καταστημάτων την Κυριακή 19 Ιουλίου, οι λιανεμπορικές επιχειρήσεις θα εκθέσουν μεγάλη ποικιλία προϊόντων τους σε εξαιρετικά ελκυστικές και συμφέρουσες τιμές, καταλήγει η ανακοίνωση.

  • Ερωτηματολόγιο του Ο.Α.Ε.Π. για τις ανάγκες των εξαγωγικών επιχειρήσεων
Ο Οργανισμός Ασφάλισης Εξαγωγικών Πιστώσεων (Ο.Α.Ε.Π.), στα πλαίσια της αναδιοργάνωσης και του εκσυγχρονισμού των δομών, προϊόντων και του μοντέλου λειτουργίας του, διεξάγει μία έρευνα όσον αφορά τις ανάγκες των Ελληνικών επιχειρήσεων για την υποστήριξη των εξαγωγικών τους δραστηριοτήτων.  Ανάδοχος του έργου της αναδιοργάνωσης και του εκσυγχρονισμού του Οργανισμού ανακηρύχθηκε ο SACE, ο ομόλογος Ιταλικός κρατικός Οργανισμός Ασφάλισης Εξαγωγικών Πιστώσεων με πάνω από σαράντα χρόνια εμπειρίας στις εξαγωγικές δραστηριότητες. Σκοπός του έργου της αναδιοργάνωσης και του εκσυγχρονισμού του Οργανισμού είναι να καταστήσει τον ΟΑΕΠ έναν πιο αποτελεσματικό και υποστηρικτικό θεσμό για τις ελληνικές εξαγωγικές επιχειρήσεις. Στο πλαίσιο αυτό, με στόχο τον καλύτερο προσδιορισμό των αναγκών των ελληνικών επιχειρήσεων, ο SACE εκπόνησε μία έρευνα με συγκεκριμένα ερωτήματα σχετικά με τις τρέχουσες πρακτικές των Ελληνικών επιχειρήσεων, καθώς και τις απαιτήσεις τους σε εξαγωγικές και διεθνής δραστηριότητες. Στόχος της πρωτοβουλίας αυτής είναι η συλλογή του μεγαλύτερου δυνατού αριθμού απαντήσεων από τις ελληνικές εταιρείες, ώστε να υπάρξει η βέλτιστη κατανόηση των κενών της αγοράς που πρέπει να καλυφθούν. Το ερωτηματολόγιο έχει ήδη αποσταλεί σε ένα ευρύ δείγμα των ελληνικών εξαγωγικών επιχειρήσεων. Παρακαλούμε να συμμετάσχετε στην προαναφερθείσα έρευνα, διαθέσιμη στον παρακάτω σύνδεσμο, τυχόν δεν έχουν λάβει ή/και δεν έχουν συμπληρώσει το ερωτηματολόγιο. 
  • Έρευνα για την πορεία της Στρατηγικής Καινοτομίας της ΠΚΜ
Ο Μηχανισμός Υποστήριξης του Οικοσυστήματος Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας - One Stop Liaison Office, σας καλεί να συμμετέχετε στην Έρευνα για την πορεία της Στρατηγικής Καινοτομίας της ΠΚΜ, μέσω του παρόντος ερωτηματολογίου.  Τα στοιχεία που θα συλλεχθούν αποτελούν απαραίτητες πληροφορίες  για την εκτίμηση της μέχρι σήμερα πορείας της Στρατηγικής Έξυπνης Εξειδίκευσης (RIS3) της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας για το διάστημα 2014-2020, στο πλαίσιο αξιολόγησης και επικαιροποίησής της. Το ερωτηματολόγιο απευθύνεται αποκλειστικά σε επιχειρήσεις και ερευνητές. Παρακαλούμε να το προωθήσετε στα μέλη τα οποία δραστηριοποιούνται στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας.
Για τη συμπλήρωση του ερωτηματολογίου επισκεφτείτε το link : https://info442995.typeform.com/to/Eq76xd 
  • Διοργάνωση επιδοτούμενων εκπαιδευτικών σεμιναρίων από τον ΣΕΒΕ
Ο ΣΕΒΕ -Σύνδεσμος Εξαγωγέων, ο μεγαλύτερος ιδιωτικός εξαγωγικός φορέας της χώρας, έχει αναλάβει την υλοποίηση δύο προγραμμάτων κατάρτισης και πιστοποίησης στο πλαίσιο του Ε.Π. «Ανταγωνιστικότητα, Επιχειρηματικότητα και Καινοτομία 2014-2020», Άξονας Προτεραιότητας 02 «Προσαρμογή εργαζομένων, επιχειρήσεων και επιχειρηματικού περιβάλλοντος στις νέες αναπτυξιακές απαιτήσεις». Πιο συγκεκριμένα, τα προγράμματα τα οποία χρηματοδοτούνται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο (ΕΚΤ) και από εθνικούς πόρους, απευθύνονται σε απασχολούμενους στον Ιδιωτικό Τομέα της Οικονομίας με σχέση εξαρτημένης εργασίας, συμπεριλαμβανομένων των εποχικά εργαζομένων, Λυκειακής τουλάχιστον εκπαίδευσης. Ειδικότερα, τα αντικείμενα κατάρτισης και πιστοποίησης αφορούν στον τομέα της Ανάπτυξης Εξαγωγικών Μονάδων στον κλάδο της Αγροδιατροφής –Βιομηχανίας Τροφίμων και στον τομέα της Ανάπτυξης Εξαγωγικών μονάδων στον κλάδο των Υλικών/Kaτασκευών. Είναι διάρκειας 120 ωρών το καθένα και θα πραγματοποιηθούν, εκτός ωραρίου εργασίας, μέσω τηλεδιάσκεψης. Ο αριθμός των συμμετεχόντων ανέρχεται σε 871 εργαζόμενους οι οποίοι θα προέρχονται και από τις 13 Περιφέρειες της χώρας. Οι συμμετέχοντες θα έχουν τη δυνατότητα να αναβαθμίσουν τις γνώσεις και την εξειδίκευσή τους, ενώ η επιτυχής ολοκλήρωση των προγραμμάτων θα παρέχει στους ωφελούμενους επίσημη Πιστοποίηση προσόντων / δεξιοτήτων αλλά και εκπαιδευτικό επίδομα συνολικού ύψους 600,00€. Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στο διαδικτυακό τόπο https://seve.training/.
  • Ξεκίνησε η Ψηφιακή Ακαδημία Πολιτών με δωρεάν διαδικτυακά μαθήματα για όλους
Η Ψηφιακή Ακαδημία Πολιτών είναι διαθέσιμη από τις αρχές Μαΐου, μέσω του gov.gr, σε όλους τους πολίτες που θέλουν να βελτιώσουν τις ψηφιακές τους δεξιότητες. Πρόκειται για πρωτοβουλία του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης που συγκεντρώνει σε μία διαδικτυακή πλατφόρμα (nationaldigitalacademy.gov.gr) δωρεάν εκπαιδευτικό υλικό, ελεύθερα διαθέσιμο στους πολίτες. Στην πρώτη της έκδοση η Ψηφιακή Ακαδημία Πολιτών διαθέτει 214 μαθήματα βασικού και προχωρημένου επιπέδου που αντιστοιχούν σε πάνω από 1.800 ώρες εκπαίδευσης. 
Τα μαθήματα απευθύνονται τόσο σε αυτούς που χρειάζονται βασικές ψηφιακές δεξιότητες στην καθημερινότητά τους όσο και σε αυτούς που θέλουν να εμπλουτίσουν περαιτέρω τις γνώσεις τους στις νέες τεχνολογίες. Ο κάθε πολίτης μπορεί να επιλέξει το μάθημα που ταιριάζει στα ενδιαφέροντά του και στο επίπεδο γνώσης του, να το παρακολουθήσει και να το ολοκληρώσει όποτε ο ίδιος επιθυμεί. Μέχρι στιγμής, το περιεχόμενο της πλατφόρμας έχει οργανωθεί σε έξι κατηγορίες: 
  • Επικοινωνία και συνεργασία: Σε αυτή την κατηγορία είναι διαθέσιμα μαθήματα για τους τομείς των εφαρμογών επικοινωνίας, της εργασἰας από το σπίτι, των κινητών συσκευές και των κοινωνικών δικτύων.
  • Διαδίκτυο: Το περιεχόμενο των μαθημάτων αυτής της κατηγορίας εμπίπτει, μεταξύ άλλων, στους τομείς της προστασίας των προσωπικών δεδομένων και της ασφαλούς περιήγησης στο διαδίκτυο.
  • Εργαλεία καθημερινής χρήσης: Το εκπαιδευτικό περιεχόμενο αυτής της κατηγορίας σχετίζεται με τα πεδία της χρήσης του υπολογιστή και των εφαρμογών γραφείου.
  • Ψηφιακή επιχειρηματικότητα: Τα μαθήματα αυτής της κατηγορίας απευθύνονται σε όσους ενδιαφέρονται να εμπλουτίσουν περαιτέρω τις γνώσεις τους πάνω στο ψηφιακό μάρκετινγκ και στο σύγχρονο επιχειρηματικό πλαίσιο.
  • Επιστήμη υπολογιστών: Ο επισκέπτης αυτής της κατηγορίας μπορεί να παρακολουθήσει μαθήματα για τις βάσεις δεδομένων, τις γλώσσες προγραμματισμού, την κυβερνοασφάλεια, τις ΤΠΕ και την εκπαίδευση, τα δίκτυα επικοινωνιών κ.α.
  • Τεχνολογίες αιχμής: Το εκπαιδευτικό περιεχόμενο αυτής της κατηγορίας σχετίζεται με τα πεδία της τεχνητής νοημοσύνης, του υπολογιστικού νέφους κ.α.
Το εκπαιδευτικό περιεχόμενο προσφέρεται δωρεάν από οργανισμούς με αναγνωρισμένο ακαδημαϊκό και εκπαιδευτικό κύρος: ελληνικά ακαδημαϊκά ιδρύματα, γνωστές διεθνείς εταιρείες, τραπεζικά ιδρύματα, τηλεπικοινωνιακοί πάροχοι και οργανισμοί ψηφιακής εκπαίδευσης. 
Το περιεχόμενο επιλέχθηκε από ομάδα εμπειρογνωμόνων του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης, σε συνεργασία με Έλληνες ακαδημαϊκούς και ειδικούς στην ψηφιακή εκπαίδευση. Αξιοποιήθηκε ελληνική και διεθνής εμπειρία, ώστε τα κριτήρια επιλογής να διασφαλίσουν: α) την ποιότητα στο περιεχόμενο και στην δομή της εκπαιδευτικής πλατφόρμας και β) την απλότητα στη χρήση. Tόσο οι θεματικές ενότητες όσο και τα μαθήματα, θα συνεχίσουν να εμπλουτίζονται, καλύπτοντας μεγαλύτερο εύρος εκπαιδευτικών αναγκών. 
H Ψηφιακή Ακαδημία Πολιτών προσφέρει εργαλείο αυτοαξιολόγησης, ώστε ο πολίτης να μπορεί να αξιολογήσει τις γενικές ψηφιακές δεξιότητες και να αναγνωρίσει το επίπεδό του. Η προσέγγιση της υλοποίησης βασίζεται στο Ευρωπαϊκό Πλαίσιο Ψηφιακών Ικανοτήτων DigComp v2.1, το οποίο περιγράφει 21 ψηφιακές δεξιότητες οργανωμένες σε 5 περιοχές δεξιοτήτων. Ανάλογα με το αποτέλεσμα της αυτοαξιολόγησης παρέχεται στον πολίτη η δυνατότητα εξατομικευμένης πρότασης μαθημάτων. Ιδιαίτερα για τους εξειδικευμένους χρήστες ή επαγγελματίες ΤΠΕ υπάρχει δυνατότητα επιλογής και παρακολούθησης ενός σημαντικού αριθμού μαθημάτων.
  • Πανελλαδικές: Την Παρασκευή η ανακοίνωση των βαθμολογιών
Μετά τις 13:00, την ερχόμενη Παρασκευή, 10 Ιουλίου 2020, θα αναρτηθούν οι βαθμολογίες των υποψηφίων των ΓΕΛ και των ΕΠΑΛ για τα μαθήματα Γενικής Παιδείας και Προσανατολισμού. Σύμφωνα με εγκυκλίους του υπουργείου Παιδείας, την ημέρα εκείνη θα λειτουργήσουν όλα τα ΓΕΛ και τα ΕΠΑΛ. Οι υποψήφιοι θα μπορούν να δουν τα αποτελέσματά τους στον ιστότοπο: https://results.it.minedu.gov.gr/ . Μετά την ανακοίνωση των βαθμολογιών, οι υποψήφιοι θα πρέπει να οριστικοποιήσουν τις επιλογές τους στο Μηχανογραφικό τους Δελτίο. Η τελική ημερομηνία καταχώρησης του οριστικοποιημένου Μηχανογραφικού είναι η 17η Ιουλίου. Μέχρι τότε, αναμένεται να έχουν ανακοινωθεί και οι βαθμολογίες των ειδικών μαθημάτων, οι εξετάσεις των οποίων θα ολοκληρωθούν στις 13 Ιουλίου. Επισημάνεται ότι η προθεσμία της 17ης Ιουλίου για την υποβολή του Μηχανογραφικού είναι αποκλειστική και μετά την παρέλευσή της κανένας υποψήφιος δεν θα μπορεί να οριστικοποιήσει το μηχανογραφικό δελτίο.
  • Υποχρέωση υποβολής αποδεικτικού φορολογικής δήλωσης στο Γ.Ε.ΜΗ. από τις μη κεφαλαιουχικές εταιρείες
Όλοι οι υπόχρεοι εγγραφής στο Γ.Ε.ΜΗ. που δεν είναι κεφαλαιουχικές εταιρίες, δηλαδή όλοι εκτός από Α.Ε., Ε.Π.Ε., Ι.Κ.Ε., και πιο συγκεκριμένα οι Ο.Ε. , Ε.Ε., Συν ΠΕ,. ΑΤΟΜΙΚΕΣ, ΑΣΤΙΚΕΣ ΕΤΑΙΡΙΕΣ, ΚΟΙΝΟΠΡΑΞΙΕΣ κλπ, έχουν υποχρέωση καταχώρισης στο Γ.Ε.ΜΗ. του αποδεικτικού υποβολής φορολογικής τους δήλωσης, σύμφωνα με το άρθρο 5 της Υ.Α. 79760/31-12-2014 (ΦΕΚ Β’ 3623). Η καταχώριση πρέπει να γίνει εντός δύο μηνών από την υποβολή της φορολογικής δήλωσης, με ηλεκτρονικό τρόπο από την ιστοσελίδα https://services.businessportal.gr.

  • Έργο ΚΕΕ με τίτλο «Ενέργειες Συμβουλευτικής, Κατάρτισης και Πιστοποίησης Ψηφιακών Δεξιοτήτων Εργαζομένων στον Ιδιωτικό Τομέα»
H Κεντρική Ένωση Επιμελητηρίων Ελλάδος (Κ.Ε.Ε.Ε.), στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανταγωνιστικότητα, Επιχειρηματικότητα και Καινοτομία 2014 - 2020», έχει αναλάβει ως Δικαιούχος την υλοποίηση της Πράξης: «Αναβάθμιση των ψηφιακών δεξιοτήτων εργαζομένων στον ιδιωτικό τομέα» με κωδικό ΟΠΣ 5034827, σύμφωνα με την με αρ. πρωτ. ΕΥΔ ΕΠΑνΕΚ 7557/2553/A3/20-11-2018 (ΑΔΑ:ΨΗΛ0465ΧΙ8-Φ52) όπως τροποποιήθηκε  και ισχύει με την αριθμ.  1062/Β3/212/21-2-2019 (ΑΔΑ: 6ΟΙΑ465ΧΙ8-ΘΤ1) όμοια Απόφαση Ένταξης.  Αντικείμενο της Πράξης είναι η παροχή υπηρεσιών εξατομικευμένης συμβουλευτικής, κατάρτισης και πιστοποίησης 15.000 εργαζομένων  του ιδιωτικού τομέα όλων των παραγωγικών κλάδων της οικονομίας, (αποκλείονται οι αυτοαπασχολούμενοι οποιασδήποτε μορφής, άνεργοι ή/και λαμβάνουν επίδομα τακτικής ανεργίας από τον ΟΑΕΔ).  Η πράξη συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο (ΕΚΤ) και από εθνικούς πόρους. Το έργο απευθύνεται σε 15.000 εργαζομένων του ιδιωτικού τομέα όλων των παραγωγικών κλάδων της οικονομίας, για την απόκτηση νέων γνώσεων, δεξιοτήτων και ικανοτήτων που θα ενισχύσουν ουσιωδώς τη δυνατότητα για την απασχόλησή τους, την προοπτική βελτίωσης των όρων απασχόλησής τους και την επαγγελματική τους κινητικότητα για την εξασφάλιση των προσφορότερων εργασιακών όρων και την προσαρμογή τους στις αλλαγές του επιχειρηματικού περιβάλλοντος. Βασικός στόχος της πράξης είναι η ενίσχυση των επαγγελματικών προσόντων των ωφελούμενων μέσω της συμβουλευτικής, κατάρτισης, και πιστοποίησης σε όλες τις περιφέρειες (13) της Ελλάδας: Αττική, Νότιο Αιγαίο, Ανατολική Μακεδονία – Θράκη, Κεντρική Μακεδονία, Ήπειρος, Θεσσαλία, Δυτική Ελλάδα, Δυτική Μακεδονία, Ιόνια Νησιά, Πελοπόννησος, Βόρειο Αιγαίο, Κρήτη, Στερεά Ελλάδα. 
Τα προγράμματα συνεχιζόμενης επαγγελματικής κατάρτισης θα έχουν συνολική διάρκεια 100 ώρες, θα υλοποιηθούν από πιστοποιημένους φορείς κατάρτισης και θα αφορούν τα εξής αντικείμενα:
1
Βασικές Δεξιότητες χρήσης ΤΠΕ
2
Ειδικός σχεδιασμού ιστοσελίδων και εφαρμογών Κινητών Συσκευών
3
Τεχνικός Εφαρμογών Λογισμικού
4
Προγραμματιστής Βάσεων Δεδομένων
5
Τεχνικός Ηλεκτρονικών Υπολογιστών & Δικτύων
6
Τεχνικός Ασφάλειας Συστημάτων Πληροφορικής
7
Ειδικός στη χρήση τεχνικών και εργαλείων social media marketing
8
Ειδικός Συστημάτων Ηλεκτρονικού Εμπορίου(E-COMMERCE)
Τα Εκπαιδευτικά Επιδόματα καταβάλλονται εφόσον οι ωφελούμενοι έχουν ολοκληρώσει τις Συνεδρίες Συμβουλευτικής, τη Θεωρητική Κατάρτιση και έχουν συμμετάσχει στη διαδικασία Πιστοποίησης. Η διαδικασία πιστοποίησης είναι χωρίς κόστος για τους καταρτιζόμενους (εξέταση και επανεξέταση εφ’ όσον απαιτηθεί).  
Το Εκπαιδευτικό Επίδομα για κάθε ώρα κατάρτισης (θεωρίας και πρακτικής) ανέρχεται στο ποσό των πέντε ευρώ (5,00 €/ ώρα), συμπεριλαμβανομένων των κρατήσεων. Συνολική Αξία Εκπαιδευτικού Επιδόματος: 100 Ώρες Κατάρτισης χ 5,00 € = 500,00 €. 
Κάθε ενδιαφερόμενος/η έχει δικαίωμα να υποβάλλει αίτηση συμμετοχής σε μία μόνο Περιφέρεια. Τα απαιτούμενα δικαιολογητικά αναρτώνται ψηφιακά, στο πλαίσιο της ηλεκτρονικής αίτησης των δυνητικά ωφελούμενων, στην ειδικά διαμορφωμένη ηλεκτρονική πλατφόρμα http://109.uhc.gr, από τις 12 Μαΐου 2020 και ώρα 12:00:00 μέχρι συμπλήρωσης του πλήθους των 15.000 ωφελούμενων και το αργότερο μέχρι τη συμπλήρωση 12 μηνών από την αρχική δημοσίευσή της.
  • Το Επιμελητήριο Χαλκιδικής προστατεύει τα μέλη του
Συμφωνία με εταιρία που δραστηριοποιείται στο χώρο των Συμβούλων Επιχειρήσεων υπέγραψε το Επιμελητήριο Χαλκιδικής, για την παροχή εμπορικών και οικονομικών πληροφοριών στα μέλη του, που σχετίζονται με την συναλλακτική συμπεριφορά (π.χ. ακάλυπτες επιταγές, συναλλαγματικές, διαταγές πληρωμής, κατασχέσεις). Στην ανωτέρω συμφωνία προχώρησε το Επιμελητήριο, στα πλαίσια της συνεχούς ενημέρωσης των μελών του και στην προσπάθειά του να προστατέψει και να προασπίσει τις επιχειρήσεις – μέλη του από κινδύνους εμπορικού ρίσκου.
Τα οικονομικά ενήμερα μέλη του Επιμελητηρίου θα μπορούν εντελώς δωρεάν, συμπληρώνοντας μια φόρμα εντύπου, να ζητάνε πληροφορίες αναγράφοντας την επωνυμία, τη διεύθυνση και το Α.Φ.Μ. του υποψήφιου πελάτη τους. Το συμπληρωμένο έντυπο θα το μεταβιβάζουν στη συνέχεια στο Επιμελητήριο μέσω fax ή e mail , και το Επιμελητήριο, από τη στιγμή που θα μεταβιβάσει το αίτημά του μέλους του στην εταιρία, θα απαντάει σε αυτά, άμεσα, με fax ή με e mail. Θα πρέπει να τονιστεί ότι οι πληροφορίες που θα λαμβάνουν τα μέλη από το Επιμελητήριο, είναι εμπιστευτικές και θα χρησιμοποιούνται μόνο για ενδοεπιχειρησιακή χρήση. Το έντυπο (Εντολή Ζήτησης) είναι αναρτημένο στην ιστοσελίδα του Επιμελητηρίου στο παρακάτω link :

Δεν υπάρχουν σχόλια: