«Τον άρχοντα τριών δει μέμνησθαι: Πρώτον ότι ανθρώπων άρχει. Δεύτερον ότι κατά νόμους άρχει. Τρίτον ότι ουκ αεί άρχει»

powered by Agones.gr - livescore

Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου 2019

ΠΕ Χαλκιδικής: Υποχρέωση δήλωσης οικόσιτων χοίρων λόγω κινδύνου εμφάνισης στην Ελλάδα της Αφρικανικής Πανώλης

Σύμφωνα με ενημέρωση από τη Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της ΠΕ Χαλκιδικής η νόσος της Αφρικανικής Πανώλης των Χοίρων βρίσκεται σε εξέλιξη στη Βουλγαρία και έχει εξαπλωθεί μέχρι τα σύνορα της Ελληνικής Επικράτειας.
Πρόκειται για ιό που χαρακτηρίζεται από υψηλή μεταδοτικότητα, νοσηρότητα και θνησιμότητα και η είσοδος και η εξάπλωσή του στη χώρα μας θα έχει καταστροφικές συνέπειες στη χοιροτροφία και την οικονομία της Ελλάδας γενικότερα.
Η πλειονότητα των εστιών στη...
γειτονική χώρα, που αφορούν κατοικίδιους χοίρους, έχουν εντοπιστεί σε οικόσιτες εκτροφές και για τον λόγο αυτό η καταγραφή όλων των οικόσιτων εκτροφών, που διατηρούν χοίρους για ίδια κατανάλωση, είναι ζωτικής σημασίας.
Αυτές δεν δηλώνονται στην αρμόδια υπηρεσία κτηνιατρικής της ΠΕ Χαλκιδικής με συνέπεια οι κτηνίατροι της υπηρεσίας να μη μπορούν να προβούν σε ελέγχους και κλινική επιτήρηση των ζώων αυτών.
Για τον λόγο αυτό παρακαλούνται οι πολίτες να προχωρήσουν στη δήλωση των σχετικών στοιχείων της οικόσιτης εκτροφής τους (ονοματεπώνυμο, διεύθυνση που διατηρούνται οι χοίροι, αριθμό των χοίρων) στο Κτηνιατρικό Γραφείο της περιοχής τους.
Σημειώνεται ότι η καταγραφή όλων των οικόσιτων χοίρων είναι υποχρεωτική και σε περίπτωση που διαπιστωθεί η κατοχή χοίρων που δεν έχουν δηλωθεί στην κτηνιατρική υπηρεσία θα επιβληθούν σε αυτούς οι προβλεπόμενες από τον νόμο κυρώσεις.
Πληροφορίες: 23713 51489.


Δεν υπάρχουν σχόλια: