«Τον άρχοντα τριών δει μέμνησθαι: Πρώτον ότι ανθρώπων άρχει. Δεύτερον ότι κατά νόμους άρχει. Τρίτον ότι ουκ αεί άρχει»

powered by Agones.gr - livescore

Τετάρτη 28 Δεκεμβρίου 2016

Το Επιμελητήριο Χαλκιδικής ενημερώνει...

Ο Πρόεδρος, το Διοικητικό Συμβούλιο και το προσωπικό
του Επιμελητηρίου Χαλκιδικής, σας εύχονται ολόψυχα
Χρόνια Πολλά και Ευτυχισμένο το 2017

  • ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΩΝ ΑΠΟΣΤΟΛΩΝ ΣΕ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΕΣ ΕΚΘΕΣΕΙΣ ΤΩΝ ΒΑΛΚΑΝΙΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ
Το Επιμελητήριο Χαλκιδικής στα πλαίσια της προσπάθειάς του για την ενίσχυση του τουριστικού τμήματος και της εξωστρέφειας των Επιχειρήσεων, ανακοινώνει ότι θα λάβει μέρος σε Τουριστικές Εκθέσεις και θα πραγματοποιήσει...
οδικές Επιχειρηματικές Αποστολές σε χώρες των Βαλκανίων. Το Διοικητικό Συμβούλιο του Επιμελητηρίου αποφάσισε να επιδοτήσει εξολοκλήρου το κόστος της οδικής μεταφοράς των συμμετέχοντων μελών του από τη Χαλκιδική προς τις Εκθέσεις Τουρισμού και αντίστροφα, και τα μέλη του θα επιβαρυνθούν μόνο με το κόστος διαμονής. Το Επιμελητήριο θα συμμετάσχει στις παρακάτω τουριστικές εκθέσεις:
  1. ITTFA 2017, η οποία θα πραγματοποιηθεί στο Βελιγράδι της Σερβίας το χρονικό διάστημα από 23 έως και 25 Φεβρουαρίου 2017
  2. TTR 2017, η οποία θα πραγματοποιηθεί στο Βουκουρέστι της Ρουμανίας το χρονικό διάστημα από 16 έως και 18 Φεβρουαρίου 2017
Στις εκθέσεις τουρισμού δικαιούνται να λάβουν μέρος οι επιχειρηματίες – μέλη του Επιμελητηρίου που ασχολούνται με τον τουρισμό (ενοικιαζόμενα δωμάτια, κάμπινγκ, κατασκηνώσεις, γραφεία γενικού τουρισμού, ενοικιάσεις μεταφορικών και πλωτών μέσων) και έχουν εξοφλήσει τις οικονομικές τους εισφορές προς το Επιμελητήριο και το 2016. Το κόστος συμμετοχής θα γίνει γνωστό μετά τις 15/01/2017 όπου θα ολοκληρωθεί και η διαδικασία κατάθεσης προσφορών από τουριστικά γραφεία του νομού μας.

  • ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΗΜΕΡΙΔΑΣ ΜΕ ΘΕΜΑ « Δάνεια – Τράπεζες : τρόποι προστασίας, ρύθμισης και εναλλακτικές λύσεις »
Μία άκρως ενδιαφέρουσα όσο και επίκαιρη ημερίδα, που απευθύνεται σε επιχειρηματίες και όχι μόνο, διοργανώνει το Επιμελητήριο Χαλκιδικής.
Η ημερίδα έχει θέμα « Δάνεια – Τράπεζες : τρόποι προστασίας, ρύθμισης και εναλλακτικές λύσεις » και θα πραγματοποιηθεί στον Πολύγυρο, την Τετάρτη 1 Φεβρουαρίου 2017 και ώρα 18:00 στο Συνεδριακό Κέντρο του Επιμελητηρίου.

Τα θέματα για τα οποία θα γίνει ενημέρωση είναι: 
1. Ρυθμίσεις Τραπεζικών Δανείων και Οφειλών
2. Αναδιάρθρωση και ρύθμιση δανείων με σκοπό τη μείωση του τραπεζικού κόστους δανεισμού.
3. «Κόκκινα» Δάνεια
4. Προστασία επιχειρήσεων από τις Τράπεζες
5. Απεγκλωβισμός από τις Τράπεζες με βιώσιμες λύσεις και επιτόκια
6. Νόμος Κατσέλη – Νόμος Δένδια – Νόμος Σταθάκη
7. Κώδικας Δεοντολογίας Τράπεζας της Ελλάδος
8. Χρηματοδότηση & αυτοχρηματοδότηση επιχειρήσεων.

Η ενημέρωση βασίζεται και περιλαμβάνει και όλα τα νέα μέτρα του νέου νομοσχεδίου που ψηφίστηκε για τα δάνεια, τα κόκκινα δάνεια, τους πλειστηριασμούς και τις δυνατότητες ρύθμισης και αναδιάρθρωσης δανείων.
Ιδιαίτερη έμφαση θα δοθεί στον τρόπο με τον οποίο οι επιχειρηματίες μπορούν να αναδιαρθρώνουν τα τραπεζικά τους δάνεια και να μειώνουν το συνολικό κόστος τραπεζικού δανεισμού, επιτυγχάνοντας αφενός χρόνους προστασίας — προσαρμογής στο τραπεζικό σύστημα και αφετέρου βιώσιμες λύσεις.
Μετά το πέρας της ημερίδας θα ακολουθήσουν ερωτήσεις.

Ομιλητές – εισηγητές θα είναι οι κ.κ. Γαλλιάκης Χρήστος, Οικονομικός Διευθυντής και Δημούση Αναστασία, χρηματοκοικονομικός σύμβουλος, της εταιρείας τραπεζικών διαμεσολαβητών, διαπιστευμένων από την Τράπεζα της Ελλάδος, V.P. Negotiations.
Η ημερίδα τελεί υπό την αιγίδα της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος (Κ.Ε.Ε.Ε.) και του Επιμελητηρίου Χαλκιδικής και θα πραγματοποιηθεί σε συνεργασία με την εταιρεία τραπεζικών διαμεσολαβητών διαπιστευμένων από την Τράπεζα της Ελλάδος, V.P Negotiations, ειδικούς συνεργάτες του Ινστιτούτου Ερευνών και Μελετών της Κ.Ε.Ε.Ε.
Η Κ.Ε.Ε.Ε και το Επιμελητήριο Χαλκιδικής, έχοντας ως στόχο την πληρέστερη ενημέρωση και στήριξη των μελών του και σε συνεννόηση με την εταιρεία τραπεζικών διαμεσολαβητών διαπιστευμένων από την Τράπεζα της Ελλάδος V.P Negotiations, παρέχει σε όποιο μέλος του επιθυμεί, τη δυνατότητα για εξειδικευμένη προσωπική συμβουλευτική υποστήριξη ως προς τον τρόπο αντιμετώπισης του τραπεζικού δανεισμού του, χωρίς κανένα πρόσθετο κόστος. Η προσωπική συμβουλευτική υποστήριξη (ανάλυση δανεισμού και προτεινόμενες λύσεις), θα παρέχεται από τους εισηγητές της ημερίδας στις 2 και 3 Φεβρουαρίου 2017 , σε ειδικά διαμορφωμένους χώρους του Επιμελητηρίου.

Για δηλώσεις συμμετοχής και αίτηση παροχής προσωπικής συμβουλευτικής υποστήριξης, οι ενδιαφερόμενοι είναι απαραίτητο να συμπληρώσουν την σχετική φόρμα έως και την Τρίτη 31 Ιανουαρίου 2017, στον παρακάτω σύνδεσμο (Link) :
ή να επικοινωνήσουν τηλεφωνικά στο 2130 238504, 693 2286243 με την κα. Δημούση Αναστασία.

  • ΔΙΚΑΣΤΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ – ΚΟΛΑΦΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΟΥΣ ΕΛΕΓΧΟΥΣ
Με μια απόφαση Διοικητικού Εφετείου μπαίνει ουσιαστικά «ταφόπλακα» στους ελέγχους που μπορούν να κάνουν οι φορολογικοί μηχανισμοί στις λίστες με πρόσωπα που έχουν καταθέσεις στο εξωτερικό. Επί της ουσίας μπορούν να ακυρωθούν οι έλεγχοι και να δικαιωθούν οι φορολογούμενοι οι οποίοι έχουν υποχρεωθεί να πληρώσουν πρόστιμα χιλιάδων ευρώ. Η απόφαση του Διοικητικού Εφετείου αναφέρει οι χρήσεις έως και το 2006 έχουν παραγραφεί. Για να γίνει έλεγχος πέραν της 5ετίας που ισχύει η προθεσμία παραγραφής θα πρέπει να έχει ήδη πραγματοποιηθεί έλεγχος εντός της 5ετίας και ότι μπορεί στη συνέχεια να επανέλθει η φορολογική διοίκηση για συμπληρωματικό φορολογικό έλεγχο μόνον εφόσον υπάρχουν νέα στοιχεία διαθέσιμα. Με το σκεπτικό αυτό ουσιαστικά ακυρώνονται όλοι οι φορολογικοί έλεγχοι που έχουν γίνει αφού και για το 2007 μπορεί να γίνει συμπληρωματικός φορολογικός έλεγχος μόνο εφόσον αποδεδειγμένα η φορολογική διοίκηση αποδείξει ότι δεν είχε τη δυνατότητα να εντοπίσει και να ζητήσει τα νέα στοιχεία για τη διενέργεια του ελέγχου, δηλαδή στην προκειμένη περίπτωση τα στοιχεία καταθέσεων στην Ελλάδα και το εξωτερικό του ελεγχόμενου που ελέγχθηκαν και βάση αυτών προέκυψαν διαφορές σε σχέση με το δηλωμένο εισόδημα του φορολογούμενου. Ουσιαστικά το δικαστήριο λέει ότι τα στοιχεία των καταθέσεων ήταν εκεί και έπρεπε να έχουν ζητηθεί εντός της 5ετίας από τον ελεγκτικό μηχανισμό.
  • ΣΦΙΓΓΕΙ Ο ΚΛΟΙΟΣ ΓΙΑ ΤΙΣ 100 ΔΟΣΕΙΣ
Από το νέο έτος γίνεται ακόμη πιο αυστηρό το τοπίο για τους οφειλέτες του δημοσίου αφού θα πρέπει πλέον να είναι απόλυτα συνεπείς στις νέες φορολογικές τους υποχρεώσεις. Πιο συγκεκριμένα, μέχρι και τις 31 Δεκεμβρίου 2016 η ρύθμιση των 100 δόσεων χάνεται εφόσον ο φορολογούμενος δεν αποπληρώσει ή ρυθμίσει νέες φορολογικές οφειλές το αργότερο έως και 15 ημέρες μετά την ημερομηνία που εκπνέει η προθεσμία για την πληρωμή τους. Από την Πρωτοχρονιά η διορία των 15 ημερών μηδενίζεται και πλέον οι οφειλέτες του δημοσίου θα πρέπει να είναι απολύτως συνεπείς στις νέες φορολογικές τους υποχρεώσεις και να προσέχουν έτσι ώστε ή να ρυθμίζουν νέες οφειλές με τη ρύθμιση των 100 δόσεων πριν λήξουν είτε να τις εξοφλούν εμπρόθεσμα. Αν δεν το κάνουν τότε η ρύθμιση των 100 δόσεων θα χαθεί και το σύνολο της οφειλής τους θα καταστεί ληξιπρόθεσμο και απαιτητό με τον κίνδυνο να ενεργοποιηθούν μέτρα αναγκαστικής είσπραξης, όπως είναι οι κατασχέσεις.
  • «ΞΕΠΑΓΩΝΟΥΝ» ΟΙ ΣΥΖΗΤΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΧΡΕΟΣ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΣΑΚΑΛΩΤΟΥ
Ικανοποιημένος από την απαντητική επιστολή του υπουργού Οικονομικών κ. Τσακαλώτου εμφανίστηκε ο επικεφαλής του Eurogroup κ. Ντάισελμπλουμ. Όπως ανακοίνωσε, οι συζητήσεις για τα βραχυπρόθεσμα μέτρα για το χρέος μπορούν να συνεχιστούν πλέον. Σύμφωνα με ευρωπαίο αξιωματούχοι, αυτό αναμένεται να γίνει τον Ιανουάριο. Ο κ. Ντάισελμπλουμ δήλωσε ότι έλαβε την επιστολή του έλληνα ομολόγου του, στην οποία επιβεβαιώνει τη δέσμευσή του στις προηγούμενες συμφωνίες. Ο ίδιος εκφράζει τη χαρά του που ξεκαθάρισε ο δρόμος για τον ESM και τώρα μπορούν να συνεχιστούν οι διαδικασίες για τη λήψη αποφάσεων σχετικά με τα βραχυπρόθεσμα μέτρα για το ελληνικό χρέος.

  • ΟΑΕΔ: ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΡΟΣΛΗΨΗΣ ΑΝΕΡΓΩΝ 39 - 49 ετών
Παράταση υποβολής αιτήσεων στο πρόγραμμα επιχορήγησης επιχειρήσεων για την πρόσληψη 10.000 ανέργων ηλικίας 30-49 ετών ανακοίνωσε ο ΟΑΕΔ. Η παράταση αφορά:(1) Περισσότερο Ανεπτυγμένες Περιφέρειες: Αττική, Νότιο Αιγαίο, (2)
Περιφέρειες σε μετάβαση: ∆υτική Μακεδονία, Στερεά Ελλάδα, Ιόνια Νησιά, Πελοπόννησος, Βόρειο Αιγαίο, Κρήτη , (3)
Λιγότερο Ανεπτυγμένες Περιφέρειες: Ανατολική Μακεδονία και Θράκη, Κεντρική Μακεδονία, Ήπειρος, Θεσσαλία, ∆υτική Ελλάδα.
Ως νέα καταληκτική ημερομηνία ορίζεται η Δευτέρα 9 Ιανουαρίου 2017 και ώρα 15:00. Οι λεπτομέρειες και οι όροι υλοποίησης του προγράμματος«Πρόγραμμα επιχορήγησης επιχειρήσεων για την απασχόληση 10.000 ανέργων ηλικίας 30-49 ετών», που προσδιορίζονται από τις νέες διαδικασίες διαχείρισης και ελέγχου του ΕΣΠΑ, περιγράφονται στη Δημόσια Πρόσκληση, No 12/2016, η οποία έχει δημοσιευτεί στο Πρόγραμμα ΔΙΑΥΓΕΙΑ και είναι αναρτημένη στις ιστοσελίδες του ΟΑΕΔ (www.oaed.gr), του ΕΣΠΑ hhtp://www.espa.gr και στην ιστοσελίδα htp://www.ependyseis.gr.
  • ΝΕΑ ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΩΝ ΣΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΝΙΣΧΥΣΗΣ ΑΥΤΟΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ ΠΤΥΧΙΟΥΧΩΝ ΑΕΙ/ΤΕΙ
Με νέα Απόφαση του Αναπληρωτή Υπουργού Οικονομίας και Ανάπτυξης δόθηκε νέα παράταση της προθεσμίας υποβολής του φακέλου με τα απαιτούμενα δικαιολογητικά Ένταξης του Παραρτήματος IV της Αναλυτικής Πρόσκλησης του Προγράμματος "Ενίσχυση της Αυτοαπασχόλησης Πτυχιούχων Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης" έως την Τετάρτη 30 Δεκεμβρίου 2016. Στην Απόφαση επίσης αναγράφεται πως "Η προθεσμία έως την Τετάρτη 30 Δεκεμβρίου 2016 είναι οριστική και μη τήρησή της οδηγεί στην απόρριψη του επιχειρηματικού σχεδίου", αν και το ίδιο υπήρχε και στην πρώτη παράταση που δόθηκε.
  • ΙΟΒΕ: ΜΕΙΩΣΗ ΕΠΕΝΔΥΣΕΩΝ ΣΤΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΤΟ 2016, ΠΡΟΒΛΕΨΗ ΓΙΑ ΑΛΜΑ ΤΟ 2017
Αύξηση επενδύσεων στην βιομηχανία κατά 35,5% το 2017 προβλέπει μελέτη του Ιδρύματος Οικονομικών και Βιομηχανικών Ερευνών. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία (του εξεταζόμενου δείγματος της περιόδου Οκτωβρίου - Νοεμβρίου) της Έρευνας Επενδύσεων στη Βιομηχανία για το 2017, οι σχετικές δαπάνες επενδύσεων προβλέπεται να αυξηθούν κατά 35,5%. Ειδικότερα, όπως επισημαίνεται στη σχετική έρευνα που δημοσιοποίησε το ΙΟΒΕ, σύμφωνα με τις πλέον πρόσφατες εκτιμήσεις των επιχειρήσεων, οι επενδυτικές δαπάνες στο σύνολο της μεταποίησης θα μειωθούν το 2016 κατά 5% σε σχέση με τις δαπάνες του προηγούμενου έτους. Κατά την προηγούμενη έρευνα Μαρτίου - Απριλίου προβλεπόταν μικρή άνοδος των επενδύσεων φέτος, της τάξης του 2,7%, ενώ στην ίδια έρευνα η τελική εκτίμηση για την μεταβολή της επενδυτικής δαπάνης το 2015 διαμορφώθηκε στο -12%.

  • OΙ ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΑΓΩΓΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΣΤΗ ΡΥΘΜΙΣΗ ΕΞΩΔΙΚΑΣΤΙΚΟΥ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΥ
Προϋπόθεση για την υπαγωγή μιας επιχείρησης στη ρύθμιση του εξωδικαστικού μηχανισμού είναι: ο οφειλέτης να έχει μία τουλάχιστον κερδοφόρα χρήση προ φόρων την τελευταία τριετία ή για τις μεγαλύτερες επιχειρήσεις (με διπλογραφικό λογιστικό σύστημα) μία τουλάχιστον χρήση με θετικό EBITDA την τελευταία τριετία ή εναλλακτικά να έχει θετική καθαρή θέση - βιωσιμότητα θα αξιολογείται με αυτόματη ηλεκτρονική εφαρμογή οι παράμετροι της οποίας (οικονομικοί και ποιοτικοί δείκτες, κριτήρια κλπ.) θα καθοριστούν με υπουργική απόφαση.



  • ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΑΠΟΔΕΙΚΤΙΚΟΥ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΗΣ ΔΗΛΩΣΗΣ ΣΤΟ Γ.Ε.ΜΗ. ΑΠΟ ΤΙΣ ΜΗ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥΧΙΚΕΣ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ
Όλοι οι υπόχρεοι εγγραφής στο Γ.Ε.ΜΗ. που δεν είναι κεφαλαιουχικές εταιρίες, δηλαδή όλοι εκτός από Α.Ε., Ε.Π.Ε., Ι.Κ.Ε., και πιο συγκεκριμένα οι Ο.Ε. , Ε.Ε., Συν ΠΕ,. ΑΤΟΜΙΚΕΣ, ΑΣΤΙΚΕΣ ΕΤΑΙΡΙΕΣ, ΚΟΙΝΟΠΡΑΞΙΕΣ κλπ, έχουν υποχρέωση καταχώρισης στο Γ.Ε.ΜΗ. του αποδεικτικού υποβολής φορολογικής τους δήλωσης, σύμφωνα με το άρθρο 5 της Υ.Α. 79760/31-12-2014 (ΦΕΚ Β’ 3623). Η καταχώριση πρέπει να γίνει εντός δύο μηνών από την υποβολή της φορολογικής δήλωσης, με ηλεκτρονικό τρόπο από την ιστοσελίδα https://services.businessportal.gr.

ΝΕΕΣ ΑΝΤΑΠΟΔΟΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΤΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ ΥΨΗΛΗΣ ΠΡΟΣΤΙΘΕΜΕΝΗΣ ΑΞΙΑΣ ΠΡΟΣ ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΟΥ

Το Επιμελητήριο Χαλκιδικής, ακολουθώντας τις τεχνολογικές εξελίξεις αναβαθμίζει τις ψηφιακές του υπηρεσίες με σύγχρονες υπηρεσίες προστιθέμενης αξίας που τις παρέχει δωρεάν σε όλα τα μέλη του, για την αύξηση της εξωστρέφειας και των πωλήσεων των τοπικών επιχειρήσεων. Συνολικά προσφέρονται 4 νέες υπηρεσίες: 1. Ιστοσελίδα προβολής των Τουριστικών Επιχειρήσεων Χαλκιδικής σε Πανελλαδική Τουριστική Πύλη (www.filoxeno.com) που υποστηρίζεται από τα Ελληνικά Επιμελητήρια, αλλά και στην Τοπική Τουριστική Πύλη που ετοιμάζεται. Αφορά καταλύματα ή ξενοδοχεία, εστιατόρια, καφέ, επιχειρήσεις διασκέδασης, τουριστικά γραφεία, επιχειρήσεις δραστηριοτήτων, τοπικών προϊόντων κ.ά. Ειδικά στις Επιχειρήσεις Διαμονής προσφέρεται δωρεάν πλήρες και αυτοδιαχειριζόμενο σύγχρονο Σύστημα Ηλεκτρονικών Κρατήσεων (e-booking) που ενσωματώνεται και στην ιστοσελίδα της κάθε επιχείρησης, αλλά μπορεί να δέχεται και κατευθείαν κρατήσεις από την Τουριστική πύλη. 2. Ηλεκτρονικό Κατάστημα (e-shop) που ενσωματώνεται και στην ιστοσελίδα της κάθε επιχείρησης με ταυτόχρονη προβολή προϊόντων και στην Πανελλαδική Επιμελητηριακή Αγορά Προϊόντων: www.directmarket.gr . 3. Υπηρεσία Online Συμβούλου με ενημερωμένο περιεχόμενο που συνοδεύεται και από Υπηρεσία Online Συμβουλευτικής, όπου οι επιχειρήσεις μπορούν να θέτουν ερωτήματα και να λάβουν εξειδικευμένες συμβουλευτικές υπηρεσίες για φορολογικά, χρηματοδοτικά, εργασιακά και άλλα επιχειρηματικά θέματα δωρεάν. 4. Ιστοσελίδα προβολής της επιχείρησης στον Πανελλήνιο Ηλεκτρονικό Επιχειρηματικό Οδηγό που συμμετέχει και το Επιμελητηρίου Χαλκιδικής σε δύο γλώσσες Ελληνικά και Αγγλικά και σε έκδοση για mobile, tablet με ταυτόχρονη απεικόνιση των επιχειρήσεων βάση γεωγραφικής θέσης του χρήστη και πολλά ακόμη σύγχρονα χαρακτηριστικά. Όλες οι εφαρμογές είναι πλήρως αυτοδιαχειριζόμενες αποκλειστικά από τις επιχειρήσεις. Για να εκδηλώσετε το ενδιαφέρον σας συμπληρώστε απλά την παρακάτω φόρμα: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSfpv67i80cLDycq21aBSzV3aTMefjOvf3C_RoUbXzVxt2XNkQ/viewform.
Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε με το Επιμελητήριο Χαλκιδικής, τηλ.: 2371024200 – 24300, e-mail: info@epichal.gr .







  • ΤΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ ΚΑΙΝΟΤΟΜΕΙ ΣΤΟΝ ΤΟΥΡΙΣΜΟ!



Το Επιμελητήριο Χαλκιδικής καινοτομεί και προβάλει όλες τις Τουριστικές Επιχειρήσεις του Νομού στη νέα Τουριστική Πύλη Χαλκιδικής. Η πρωτοβουλία αυτή στοχεύει στην ανάδειξη του συνολικού Τουριστικού Προϊόντος του Νομού Χαλκιδικής και τη διεύρυνση της Τουριστικής Σεζόν.
Προβάλλουμε συνολικά όλες οι επιχειρήσεις που ασχολούνται με τον τουρισμό στον Νομό μας: Καταλύματα, Ξενοδοχεία, Αγροτουριστικά, Επιχειρήσεις Εστιατόρια, Ταβέρνες, Καφετέριες,  Clubs.  Επιχειρήσεις Ενοικίασης αυτοκινήτων, μηχανών, σκαφών, Τουριστικά Πρακτορεία –Γραφεία και Επιχειρήσεις με Δραστηριότητες όπως ιστιοπλοΐα, πεζοπορία, ιππασία, καταδύσεις κά.. Προβάλλονται επίσης και οι Επιχειρήσεις με Τοπικά ή Παραδοσιακά προϊόντα.
Ο επισκέπτης μέσα από την Τουριστική Πύλη της Χαλκιδικής θα γνωρίσει τις ομορφιές του νομού, τις παραλίες, τα αξιοθέατα, τα μνημεία και μουσεία και μαθαίνει για τις εκδηλώσεις και τα πανηγύρια που διοργανώνονται κάθε χρόνο.
Επισκεφτείτε τη νέα Τουριστική Πύλη της Χαλκιδικής και μέσα από το Portal Επιμελητηρίου Χαλκιδικής κάνοντας click στο Filoxeno-Η Ελληνική Τουριστική Πύλη.
  •   ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗΣ ΠΑΛΑΙΩΝ Η/Υ & ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΩΝ ΣΥΣΚΕΥΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΝΑΓΚΕΣ Α/ΒΑΘΜΙΑΣ & Β/ΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ
Η Διοίκηση του Επιμελητηρίου Χαλκιδικής δείχνοντας για ακόμη μια φορά την κοινωνική της ευθύνη και την ευαισθησία της στην παιδεία, σήμερα που οι ελλείψεις στα δημόσια σχολεία είναι τεράστιες, αποφάσισε να βοηθήσει να καλυφθούν οι ανάγκες των σχολικών μονάδων του Νομού διοργανώνοντας εκστρατεία συγκέντρωσης παλαιών ηλεκτρονικών υπολογιστών και άλλων ηλεκτρονικών συσκευών (οθόνες, πληκτρολόγια, ποντίκια, scanner, projector, κ.α.) που δεν είναι πλέον σε χρήση.

Για το σκοπό αυτό καλεί τους επαγγελματίες – επιχειρηματίες να στηρίξουν την εκστρατεία του Επιμελητηρίου προσφέροντας τους παλαιούς ηλεκτρονικούς υπολογιστές που πλέον δεν χρησιμοποιούν, καθώς και άλλες ηλεκτρονικές συσκευές (οθόνες, πληκτρολόγια, ποντίκια, scanner, projector) για τα σχολεία του Νομού.

Η υπηρεσία του Επιμελητηρίου θα διαθέσει τους παλιούς ηλεκτρονικούς υπολογιστές και άλλες ηλεκτρονικές συσκευές που έχει στην κατοχή της και δεν χρησιμοποιούνται πλέον.

Σε συνεργασία με τις διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Νομού, το υλικό που θα συγκεντρωθεί θα διανεμηθεί στα σχολεία που έχουν ανάλογη ανάγκη.

Η συμμετοχή όλων στην προσπάθεια αυτή, είναι ακόμα πιο σημαντική με δεδομένες τις αντιξοότητες που βιώνουν πολλά παιδιά στο Νομό μας!

Όσοι ενδιαφέρονταν να συνδράμουν στην εκστρατεία του Επιμελητηρίου, μπορούν να προσφέρουν τα προαναφερόμενα είδη σε καλή κατάσταση από την Τετάρτη 07/12 /2016 έως και την Τρίτη 31/01/2017 στα γραφεία του Επιμελητηρίου Χαλκιδικής στον Πολύγυρο τις ημέρες λειτουργίας του, ώρες 08.00 – 15.00. Σε περίπτωση αδυναμίας παράδοσης των Η/Υ στα γραφεία μας, παρακαλούμε να επικοινωνήσετε με την κα Τζηρίτη Γεωργία τηλ 23710 24200.


Με τη συμμετοχή όλων μας, θα καταφέρουμε να μην αφήσουμε κανένα παιδί στη Χαλκιδική χωρίς τον απαραίτητο εξοπλισμό, ώστε να διανύσει με αξιοπρέπεια και χαμόγελο τη σχολική χρονιά.

Δεν υπάρχουν σχόλια: