"ΟΥΔΕΙΣ ΠΛΕΟΝ ΑΧΑΡΙΣΤΟΣ ΤΟΥ ΕΥΕΡΓΕΤΗΘΕΝΤΟΣ "

powered by Agones.gr - livescore

Τετάρτη 15 Ιουνίου 2016

Ψήφισμα Συλλόγων Γονέων Νηπιαγωγείων & Δημοτικών Πολυγύρου και Συλλόγων Διδασκόντων Νηπιαγωγείων Πολυγύρου για το νέο νόμο Φίλη


Η ψήφιση του νέου νόμου «Φίλη» σε συνδυασμό με τις εγκυκλίους και τις εσωτερικές οδηγίες του Υπουργείου Παιδείας φέρνουν πρωτόγνωρες αλλαγές στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση και την προσχολική αγωγή. Αλλαγές που, δυστυχώς, θα επηρεάσουν αρνητικά τη λειτουργία των νηπιαγωγείων και των δημοτικών καθώς και τις ζωές των μαθητών και των γονιών τους. Σύμφωνα με τον νόμο αυτόν, μεταξύ άλλων, διπλασιάζονται οι...
απαιτούμενοι μαθητές για να λειτουργήσει ένα τμήμα Νηπιαγωγείου (από 7 γίνονται 14), ενώ θεσπίζονται αυστηρά και παράλογα κριτήρια για την ένταξη μαθητών στο Ολοήμερο Σχολείο.
Τα αποτελέσματα αυτών των αλλαγών θα είναι καταστροφικά για την πρωτοβάθμια εκπαίδευση και την προσχολική αγωγή. Η οπτική του Υπουργείου, όπως αναλύεται από τον ίδιο τον Υπουργό, αφορά μόνο το οικονομικό σκέλος βλέποντας τους μαθητές, τους δασκάλους και τα σχολεία ως ψηφία οικονομικού απολογισμού και όχι ως τους στυλοβάτες του πιο σημαντικού συστήματος της κοινωνίας. Υποτιμά τη σημασία της σωστής λειτουργίας ενός σχολείου και το ρόλο που παίζει στην παιδεία, στη μόρφωση και στην διαμόρφωση των παιδιών. Παραβλέπει τις ειδικές συνθήκες που διαμορφώνονται στην επαρχία με αποτέλεσμα πολλά χωριά –μικρά και μεγάλα – να μείνουν χωρίς σχολεία και δασκάλους. Σύμφωνα με τον Υπουργό, ένα νήπιο έχει την δυνατότητα να μετακινείται μόνο του για 2400 μέτρα. Σύμφωνα με τον Υπουργό, δε χρειάζεται σχολείο κάθε χωριό.
Εμείς, ως γονείς και δάσκαλοι του Πολυγύρου:
  • Θέλουμε να δηλώσουμε πως δεν θα επιτρέψουμε να κλείσει κανένα σχολείο.
  • Θέλουμε την καλύτερη δυνατή εκπαίδευση για τα παιδιά και τους μαθητές μας και θα εξασφαλίσουμε τις αντίστοιχες συνθήκες.
  • Δεν θέλουμε τα ισοδύναμα του Υπουργείου, ώστε να κλείσουν σχολεία από τα πλησιέστερα χωριά και να παραμείνουν ανοιχτά του Πολυγύρου.
  • Θέλουμε λειτουργικά νηπιαγωγεία και δημοτικά σχολεία, με γεμάτες τάξεις.
  • Θέλουμε να υπάρχουν από την αρχή της χρονιάς όλοι οι δάσκαλοι που απαιτούνται για τις τάξεις.
  • Θέλουμε να έχουν όλοι δικαίωμα εγγραφής στο Ολοήμερο Σχολείο.
  • Θέλουμε την εκπαίδευση που αξίζει στα παιδιά μας.




Σύλλογοι Γονέων Δημοτικών και Νηπιαγωγείων Πολυγύρου

Σύλλογοι Διδασκόντων Νηπιαγωγείων Πολυγύρου

Δεν υπάρχουν σχόλια: