"ΟΥΔΕΙΣ ΠΛΕΟΝ ΑΧΑΡΙΣΤΟΣ ΤΟΥ ΕΥΕΡΓΕΤΗΘΕΝΤΟΣ "

powered by Agones.gr - livescore

Κυριακή 1 Νοεμβρίου 2015

H Ιστορία ξαναζωντανεύει σε σχολεία της Χαλκιδικής

Οι ιστορίες της «τρίτης ηλικίας» θα ακουστούν στα σχολεία της Χαλκιδικής, σε μία προσπάθεια να δημιουργηθεί ένα αρχείο Προφορικής Ιστορίας του τόπου, στο πλαίσιο δράσης του Δικτύου Τοπικής Ιστορίας. 
Ο δήμος Νέας Προποντίδας συμμετέχει για δεύτερη χρονιά στο πρόγραμμα με την ονομασία “Η Χαλκιδική στο διάβα του χρόνου” και καλεί όλους τους...
ηλικιωμένους που θέλουν να συμμετέχουν να εκδηλώσουν ενδιαφέρον.
Το Δίκτυο τελεί υπό την επιστημονική εποπτεία και καθοδήγηση των Σχολικών Συμβούλων της 1ης και 2ης Εκπαιδευτικής Περιφέρειας της Α/θμιας Εκπαίδευσης του Νομού Χαλκιδικής και συμμετέχουν πολλά δημοτικά σχολεία.
Η πρώτη χρονιά λειτουργίας του Δικτύου με τις εργασίες που εκπονήθηκαν στα σχολεία, είτε από τα παιδιά, είτε από τους εκπαιδευτικούς, κρίθηκε ως άκρως επιτυχημένη. Έτσι, αποφασίστηκε η συνέχιση της λειτουργίας του Δικτύου και για τον τρέχον σχολικό έτος, με διεύρυνση των δραστηριοτήτων του.
Στο πλαίσιο, λοιπόν, του «ανοίγματος» του σχολείου στην τοπική κοινωνία, προτείνεται η πρόσκληση ηλικιωμένων ανθρώπων στο σχολείο, για να αφηγηθούν τις ιστορίες τους. Τα βιώματα του παρελθόντος θα αποτελέσουν τη βάση έρευνας για μικρούς και μεγάλους. Αρχικά θα καταγραφούν και στη συνέχεια θα χρησιμοποιηθούν για τις εργασίες των μαθητών. Το αρχείο αυτών των μαρτυριών θα συγκεντρώσει και ο δήμος Νέας Προποντίδας σε μία προσπάθεια να δημιουργήσει ένα αρχείο Προφορικής Ιστορίας για την περιοχή. Η δράση αυτή  ονομάζεται “Η ιστορία ζωντανεύει στο σχολείο μας”.
Όσοι δημότες επιθυμούν να λάβουν μέρος στην δραστηριότητα μπορούν να επικοινωνήσουν με το αρμόδιο Τμήμα Παιδείας του Δήμου, το οποίο συντονίζει αυτήν την προσπάθεια και συνεργάζεται με το Δίκτυο Τοπικής Ιστορίας του Νομού στο τηλέφωνο 2373350208 ή στο email: zoi.milonopoyloy@nea-propontida.gr.

Δεν υπάρχουν σχόλια: