"ΟΥΔΕΙΣ ΠΛΕΟΝ ΑΧΑΡΙΣΤΟΣ ΤΟΥ ΕΥΕΡΓΕΤΗΘΕΝΤΟΣ "

powered by Agones.gr - livescore

Παρασκευή 22 Νοεμβρίου 2013

Άνοιξε τις πύλες της η PHILOXENIA 2013


Η φετινή χρονιά κλείνει με θετικό πρόσημο για τον τουρισμό. Απέδειξε ότι αποτελεί ένα δυναμικό κλάδο που μπορεί να προσφέρει τεράστια οφέλη σε όλο το φάσμα της οικονομίας, τόνισε η υπουργός Τουρισμού κυρία Όλγα Κεφαλογιάννη, εγκαινιάζοντας σήμερα το απόγευμα την 29η Διεθνή Έκθεση Τουρισμού PHILOXENIA 2013, παρουσία επαγγελματιών και...
φορέων του τουρισμού και εκπροσώπων της τοπικής αυτοδιοίκησης. Στα εγκαίνια της Έκθεσης παρών ήταν και ο γενικός γραμματέας του ΕΟΤ κ. Πάνος Λειβαδάς.
Η υπουργός Τουρισμού επισήμανε ότι για να έχουμε ένα καλύτερο 2014 στο τουριστικό τομέα, χρειάζεται συλλογική προσπάθεια.

 Η κυρία Κεφαλογιάννη χαρακτήρισε τη φετινή διοργάνωση της 29ης Διεθνούς Έκθεσης Τουρισμού PHILOXENIA, ως ένα «τουριστικό Φόρουμ με διεθνή ακτινοβολία».
Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στην παρουσία της Ρωσίας στην Έκθεση, τονίζοντας, ότι «Μετά από πολλά χρόνια απουσίας, το Ρωσικό περίπτερο σηματοδοτεί μια νέα σελίδα στις τουριστικές σχέσεις των δύο χωρών».

Συνέντευξη Τύπου του Τουριστικού Οργανισμού Χαλκιδικής
 
Καλή χρονιά ήταν για τον τουρισμό της Χαλκιδικής το 2013, καθώς οι διανυκτερεύσεις αυξήθηκαν κατά 10% και ο τζίρος κατά 7%.
Ο πρόεδρος του Οργανισμού Τουριστικής Προβολής και Μάρκετινγκ Χαλκιδικής, αλλά και της τοπικής Ένωσης Ξενοδοχίων Γρηγόρης Τάσιος, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στο πλαίσιο της 29ης διεθνούς έκθεσης τουρισμού Philoxenia, στη Θεσσαλονίκη, μεγαλύτερη αύξηση παρατηρήθηκε στην προσέλευση τουριστών από τη Ρωσία και την Ουκρανία (15% και 25%), αντίστοιχα.

Ο κ. Τάσιος δήλωσε αισιόδοξος και για το 2014, βασισμένος στις προκρατήσεις και εκτίμησε ότι το τουριστικό ρεύμα θα αυξηθεί κατά 7-8%
Περαιτέρω, επισήμανε ότι η Χαλκιδική έχει ανάγκη από επιπλέον 10.000 κλίνες τα επόμενα χρόνια και καλωσόρισε τους νέους επενδυτές σε Παλιούρι και Άγιο Ιωάννη Σιθωνίας, εκφράζοντας την ελπίδα ότι θα γίνουν και άλλες επενδύσεις σε Αζάπικο, Ψακούδια, Καλύβες, αλλά και στο Gerakina Beach.

Ο Οργανισμός Τουριστικής Προβολής Χαλκιδικής θα συμμετάσχει σε μια σειρά τουριστικών εκθέσεων, στη Σμύρνη, την Ουτρέχτη, την Στουτγάρδη, την Κωνσταντινούπολη, τις Βρυξέλλες, τη Σόφια, το Μόναχο, τη Βουδαπέστη, τη Μόσχα, το Βουκουρέστι, το Κίεβο και το Λονδίνο, είτε αυτόνομα, είτε σε συνεργασία με άλλους φορείς.

Το site www.visit-halkidiki.gr παρέχει πληροφόρηση στα αγγλικά και στο πρώτο τρίμηνο του 2014 θα εμπλουτιστεί με άλλες έξι γλώσσες.

Τέσσερα καταλύματα στη Χαλκιδική είναι έτοιμα να πιστοποιηθούν ως φιλικά προς το περιβάλλον με το σήμα "eco label", ενώ στο πλαίσιο της συνεχιζόμενης συνεργασίας του Οργανισμού με τη Λέσχη Αρχιμαγείρων Βόρειας Ελλάδας θα πραγματοποιηθεί το καλοκαίρι φεστιβάλ γαστρονομίας.

Τέλος, ο Οργανισμός αναμένεται να υπογράψει πρωτόκολλο συνεργασίας με τους Δρόμους του Κρασιού Βόρειας Ελλάδας.

halkidikinews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: