"ΟΣΟ ΚΙ ΑΝ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΑΝ, ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΚΑΤΑΦΕΡΕ ΝΑ ΜΑΣ ΛΥΓΙΣΕΙ"

powered by Agones.gr - livescore

Τετάρτη 27 Νοεμβρίου 2013

Διάκριση Αγροτικής Αριστείας για το Κτήμα Πόρτο Καρράς




Tο Κτήμα Πόρτο Καρράς απέσπασε την τιμητική διάκριση Αγροτικής Αριστείας, στην τελετή απονομής που πραγματοποιήθηκε στις 25 Νοεμβρίου 2013, των βραβείων Made in Greece τα οποία θεσπίστηκαν από την Ελληνική Ακαδημία Μάρκετινγκ.
Σκοπός της διοργάνωσης ήταν η ανάδειξη και επιβράβευση των παραγωγικών επιχειρήσεων, οργανισμών, συνεταιρισμών, ομάδων παραγωγών και προσωπικών προσπαθειών που επιτυγχάνουν εξαιρετικές επιδόσεις και...
δημιουργούν σημαντική προστιθέμενη αξία στην Ελληνική οικονομία, γι’ αυτό και το motto των βραβείων ήταν “Επιβραβεύουμε την Παραγωγή, Αναδεικνύουμε την Ελλάδα”.
Τα βραβεία απευθύνονταν στο σύνολο των επιχειρήσεων και οργανισμών που παράγουν στην Ελλάδα και για τις οποίες η ποιότητα, η καινοτομία, η εξωστρέφεια και η δύναμη των επωνύμων προϊόντων τους πρωτοστατούν στην ανάπτυξη και στην ευημερία τους.
Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι που το Κτήμα Πόρτο Καρράς προάγει αυτές τις πρακτικές και το έργο του αναγνωρίζεται από τους ειδικούς στο χώρο του Μάρκετινγκ.
Το Κτήμα Πόρτο Καρράς πληροί όλα εκείνα τα κριτήρια που το καθιστούν ξεχωριστό και δικαίως βραβευμένο για την Αγροτική Αριστεία καθώς η τυποποίηση, οι ποιοτικές προδιαγραφές αγροτικής παραγωγής και οι αειφόροι μέθοδοι καλλιέργειας βρίσκονται στο επίκεντρο της στρατηγικής ανάπτυξής του.
Το Κτήμα Πόρτο Καρράς ανήκει στις ιστορικές αμπελουργικές και οινολογικές περιοχές της χώρας ενώ έχει οροθετηθεί ως σαφής αμπελουργική ζώνη  που αναγνωρίζεται από την νομοθεσία σαν ΠΟΠ «Πλαγιές Μελίτωνα» από το έτος 1982. Επίσης αναγνωρίζονται οι κατηγορίες οίνων ΠΓΕ «Σιθωνία» και «Χαλκιδικής» κυρίως από γηγενείς ποικιλίες αμπέλου. Η πρωτότυπη, καινοτόμος και εναλλακτική καλλιέργεια και προσανατολισμός καθιστούν το Κτήμα Πόρτο Καρράς ικανό να προηγείται πάντα του ρυθμού της αγοράς.
Επιπρόσθετα ο εξαγωγικός του προσανατολισμός αποτελεί σημαντικό πυλώνα ανάπτυξής του και επέκτασης σε νέες αγορές καθώς το Κτήμα Πόρτο Καρράς εξάγει τα προϊόντα του σε παραπάνω από 15 χώρες με κυριότερους προορισμούς τις ΗΠΑ, Κίνα, Ηνωμένο Βασίλειο, Γερμανία και Καναδά.
Ο βαθμός συμμετοχής ελληνικών παραγωγικών συντελεστών και ο βαθμός ελληνικής προστιθεμένης αξίας αποτελούν κριτήρια τα οποία το Κτήμα Πόρτο Καρράς φροντίζει όλα αυτά τα χρόνια να επεκτείνει και να αναπτύσσει, στηρίζοντας την τοπική κοινωνία και τα ελληνικά προϊόντα.
Η διοργάνωση όλο το χρόνο, προγραμμάτων Οινοτουρισμού με συμμετοχή των επισκεπτών σε συγκεκριμένες καλλιεργητικές εργασίες στον αμπελώνα, στο οινοποιείο, στη μονάδα παραγωγής τσίπουρου και στη γευσιγνωσία κρασιών του Κτήματος όπως επίσης και η χάραξη περιπατητικών - ποδηλατικών διαδρομών στους αμπελώνες και ελαιώνες του, το καθιστά μοναδικό τουριστικό προορισμό.
Το Κτήμα Πόρτο Καρράς διαθέτει τον μεγαλύτερο ενιαίο βιολογικό αμπελώνα της Ελλάδας με έκταση 4.750 στρεμμάτων! Σχεδιάστηκε στα τέλη της δεκαετίας του 1960 για να δημιουργήσει μια μοναδική ιστορία στο κλάδο της οινολογίας. Στη δυτική πλευρά της Σιθωνίας Χαλκιδικής εκεί όπου οι λοφώδεις εκτάσεις της περιοχής δημιουργούν άριστες οικολογικές συνθήκες γίνεται η καλλιέργεια 28 εγχώριων και διεθνών εκλεκτών ποικιλιών. Δεκαοχτώ ετικέτες , πάνω από 70 βραβεύσεις και μια μοναδική ιστορία συνθέτουν τη μοναδικότητα των οίνων του Κτήματος Πόρτο Καρράς!


 
Από το Γραφείο Τύπου





Δεν υπάρχουν σχόλια: