"ΟΥΔΕΙΣ ΠΛΕΟΝ ΑΧΑΡΙΣΤΟΣ ΤΟΥ ΕΥΕΡΓΕΤΗΘΕΝΤΟΣ "

powered by Agones.gr - livescore

Κυριακή 26 Μαΐου 2013

Πρωταθλήτρια Ευρώπης η Μπάγερν (ΒΙΝΤΕΟ)

Όσοι περίμεναν θέαμα και εντυπωσιακό ποδόσφαιρο στον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ δικαιώθηκαν. Η Μπάγερν και η Ντόρτμουντ προσέφεραν ένα από τα καλύτερα παιχνίδια των τελευταίων χρόνων με τους...
Βαυαρούς να πανηγυρίζουν στο τέλος τον 5ο ευρωπαϊκό τίτλο της ιστορίας τους.
Η Βεστφαλοί μπήκαν ορμητικά στο ματς και έδωσαν φρενήρη ρυθμό. Το πρώτο 25λεπτο άνηκε στη ομάδα του Κλοπ που έχασε σημαντικές ευκαιρίες με τον Λεβαντόφσκι στο 14΄και τον Μπλαζικόφσκι στο 15΄.

Στη συνέχεια η Μπάγερν ισορρόπησε και απείλησε με τις διαδοχικές κεφαλιές των Μάντζουκιτς και Χάβι Μαρτίνεθ στο 26΄ και στο 27΄. Με την συμπλήρωση μισής ώρας ο εκπληκτικός Βάιντενφελερ είπε “όχι” στο τετ α τετ με τον Ρόμπεν, ενώ στο 35΄ήταν η σειρά του επίσης εξαιρετικού Νόιερ να νικήσει στο τετ α τετ τον Λεβαντόφσκι. Τελευταία μεγάλη φάση του πρώτου ημιχρόνου ήταν το τετ α τετ του Ρόμπεν με τον Βάιντενφελερ που ανέδειξε ξανά νικητή τον τερματοφύλακα της Ντόρτμουντ.

Στο δεύτερο μέρος οι Βεστφαλοί μπήκαν και πάλι καλύτερα, όμως το γκολ ήρθε από την άλλη πλευρά. Ο Ρόμπεν άλλαξε τη μπάλα με τον Ριμπερί μπήκε στην περιοχή και σέρβιρε έτοιμο γκολ στον Μάντζουκιτς που από κοντά άνοιξε το σκορ.

Πριν κοπάσουν οι πανηγυρισμοί, ο Ντάντε ανέτρεψε τον Ρόις μέσα στην περιοχή και ο Γκουντογάν ευστόχησε από την άσπρη βούλα κάνοντας το 1-1 στο 68΄. Δύο λεπτά αργότερα ο Χούμελς σούταρε λίγο πάνω από τα δοκάρια και απο κει και πέρα η Μπάγερν ανέβασε ξανά στροφές.

Ο Σούμποτιτς έκανε το τάκλιν της χρονιάς αποτρέποντας το 1-2 στο 72΄, ενώ ο Βάιντενφελερ έσωσε στο σουτ του Αλάμπα στο 76΄. Η λύτρωση για τους Βαυαρούς ήρθε στο 89΄, όταν μετά το γέμισμα του Χάβι Μαρτίνεθ, ο Ριμπερί πάσαρε στον Ρόμπεν, ο Χούμελς μπερδεύτηκε και ο Ολλανδός από κοντά έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα και την ομάδα του στους επτά ουρανούς.

ΝΤΟΡΤΜΟΥΝΤ:
Βάιντενφελερ, Πίστσεκ, Σούμποτιτς, Χούμελς, Σμέλτσερ, Σβεν Μπέντερ (92' Νουρί Σαχίν), Γκιουντογάν, Μπλαστσικόβσκι (91' Σίμπερ), Ρόις, Γκρόσκροϊτς, Λεβαντόβσκι.

ΜΠΑΓΕΡΝ:
Νόιερ, Λαμ, Τζερόμ Μπόατενγκ, Ντάντε, Αλάμπα, Χάβι Μαρτίνεθ, Σβάινσταϊγκερ, Ρόμπεν, Τόμας Μίλερ, Ριμπερί (91' Λουίζ Γκουστάβο), Μάντζουκιτς (94' Μάριο Γκόμεθ).

newsit.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: