«Τον άρχοντα τριών δει μέμνησθαι: Πρώτον ότι ανθρώπων άρχει. Δεύτερον ότι κατά νόμους άρχει. Τρίτον ότι ουκ αεί άρχει»

powered by Agones.gr - livescore

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2013

Κακουργηματικές διώξεις σε βάρος 20 ατόμων για την εμπρηστική επίθεση στις Σκουριές

Ποινικές διώξεις σε βαθμό κακουργήματος από την εισαγγελία ασκήθηκαν σε βάρος των 20 κατοίκων της Χαλκιδικής που φέρονται ως ύποπτοι για την  εμπρηστική επίθεση στα μεταλλεία χρυσού στις Σκουριές. 
Οπως έγινε γνωστό η εισαγγελέας άσκησε ποινικές διώξεις για εφτά κακουργήματα, μεταξύ των οποίων, απόπειρα ανθρωποκτονίας, ληστεία, κατοχή εκρηκτικών, έκρηξη, εμπρησμό και άλλα....
τουλάχιστον 9 αδικήματα που διώκονται σε βαθμό πλημμελήματος.
Η ογκωδέσταση δικογραφία που σχηματίστηκε από τους αστυνομικούς του τμήματος κρατικής ασφάλειας Θεσσαλονίκης διαβιβάστηκε σε ανακριτή ο οποίος και θα συντάξει κατηγορητήρια και στη συνέχεια θα καλέσει σε απολογία τους φερόμενους ως εμπλεκόμενους. Και οι 20 κάτοικοι πριν από δύο ημέρες είχε κληθεί από τις αστυνομικές αρχές  να δώσουν ανωμοτί κατάθεση ως ύποπτοι τέλεσης αξιόποινων πράξεων προκειμένου να "κλείσει" η δικογραφία. Οπως έγινε γνωστό όλοι αρνήθηκαν να πούνε οτιδήποτε για την ουσία της υπόθεσης καθώς στα υπομνήματά τους καταγγέλουν "αστυνομοκρατία" στην περιοχή και κάνουν λόγο για περιστατικά αστυνομικής αυθαιρεσίας.
Τα στοιχεία 
Σύμφωνα με πληροφορίες που έχουν διαρρεύσει από τις διωκτικές αρχές οι 20 κάτοικοι με βάση τα στοιχεία που συγκεντρώθηκαν μετά την άρση του τηλεφωνικού απορρήτου για 250 κατοίκους της περιοχής αλλά και στοιχεία που προέκυψαν από την έρευνα  που έκαναν τα εγκληματολογικά εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ με τη μέθοδο εξέτασης γενετικού υλικού (DNA) αλλά και βαλλιστικής ταυτοποίησης μιας καραμπίνα που φέρεται να χρησιμοποιήθηκε κατά τη διάρκεια της εμπρηστικής επίθεσης.
 agelioforos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: