"ΟΥΔΕΙΣ ΠΛΕΟΝ ΑΧΑΡΙΣΤΟΣ ΤΟΥ ΕΥΕΡΓΕΤΗΘΕΝΤΟΣ "

powered by Agones.gr - livescore

Τετάρτη 13 Φεβρουαρίου 2013

Εντάσσεται στο ΕΣΠΑ το έργο: “Ενεργειακή αναβάθμιση κτιρίου του Δημοτικού Σχολείου Παλαιοχωρίου”

Η πρόταση που υποβλήθηκε από το Δήμο Αριστοτέλη για την υλοποίηση του έργου: “Ενεργειακή αναβάθμιση κτιρίου του Δημοτικού Σχολείου Παλαιοχωρίου”, αξιολογήθηκε θετικά.
Το έργο επιλέχτηκε για χρηματοδότηση από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη (Ε.Π.ΠΕΡ.Α.Α.) του Υπουργείου Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, το οποίο συγχρηματοδοτείται από το Ταμείο Συνοχής.

Ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται στο...
ποσό των 168.126,60€.
Το έργο περιλαμβάνει εργασίες ενεργειακής αναβάθμισης και εξοικονόμησης ενέργειας του σχολικού κτιρίου του Δημοτικού Σχολείου Παλαιοχωρίου.
Οι παρεμβάσεις που πρόκειται να υλοποιηθούν είναι οι παρακάτω:
• Τοποθέτηση νέων διπλών θερμομονωτικών κουφωμάτων υψηλής ενεργειακής απόδοσης.
• Θερμομόνωση εξωτερικού κελύφους από εξηλασμένη πολυστερίνη.
• Εγκατάσταση αυτοματισμού για τον έλεγχο της παραγωγής και διανομής
Θέρμανσης.
• Τοποθέτηση νέων φωτιστικών σωμάτων υψηλής ενεργειακής απόδοσης.
• Εγκατάσταση ανιχνευτή παρουσίας για την αυτόματη διακοπή του τεχνητού
φωτισμού και την εξοικονόμηση ενέργειας.
Η ενεργειακή αναβάθμιση του σχολικού κτιρίου του Δημοτικού Σχολείου Παλαιοχωρίου αναμένεται να επιφέρει σημαντικά οφέλη σε ό,τι αφορά στην εξοικονόμηση ενέργειας και πόρων σε ένα από τα ωραιότερα σχολικά κτίρια του Νομού μας, συνολικής δόμησης περίπου 1400 τ.μ.

Με δηλώσεις του ο Δήμαρχος Αριστοτέλη κ. Χρήστος Πάχτας ανέφερε τα εξής:
«Η ένταξη στα συγχρηματοδοτούμενα Ευρωπαϊκά Προγράμματα του έργου: “Ενεργειακή αναβάθμιση κτιρίου του Δημοτικού Σχολείου Παλαιοχωρίου”, προϋπολογισμού 168.126,60€, αποτελεί άλλη μια σημαντική θετική εξέλιξη των προσπαθειών που καταβάλουμε στον τομέα της ενεργειακής απόδοσης και της ορθολογικής διαχείρισης της ενέργειας στα σχολικά μας κτίρια.
Από τις συνολικά έξι προτάσεις ενεργειακής αναβάθμισης σχολικών κτιρίων, οι δύο αφορούσαν κτίρια σχολείων πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης. Μία από τις προτάσεις αυτές ήταν και αυτή που αφορούσε στο κτίριο του Δημοτικού Σχολείου Παλαιοχωρίου, που είναι χωροθετημένο σε μία περιοχή που παρουσιάζει ιδιαίτερα χαμηλές θερμοκρασίες κατά τους χειμερινούς μήνες.
Πρόκειται για ένα από τα ωραιότερα και πληρέστερα σχολικά κτίρια του Νομού μας, για το οποίο και κατά το παρελθόν καταβάλαμε σημαντικές προσπάθειες για την επισκευή του και την πλήρη ανακαίνισή του, όταν αντιμετώπιζε προβλήματα στατικότητας που προκλήθηκαν από παλαιότερη σεισμική δόνηση.
Με μια σειρά από σημαντικές και ουσιώδεις παρεμβάσεις προσδοκούμε να βελτιώσουμε την ενεργειακή απόδοση και τη λειτουργικότητα του σχολικού κτιρίου του Δημοτικού Σχολείου Παλαιοχωρίου προς όφελος της μαθητικής του κοινότητας.
Ήδη έχουμε ξεκινήσει την προετοιμασία των τευχών δημοπράτησης για την έγκαιρη υποβολή τους για έγκριση από την διαχειριστική Αρχή του Προγράμματος. Στόχος μας είναι η ολοκλήρωση του έργου πριν την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς».

Δεν υπάρχουν σχόλια: