"ΟΣΟ ΚΙ ΑΝ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΑΝ, ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΚΑΤΑΦΕΡΕ ΝΑ ΜΑΣ ΛΥΓΙΣΕΙ"

powered by Agones.gr - livescore

Παρασκευή 23 Νοεμβρίου 2012

Η ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ ΒΓΑΙΝΕΙ ΔΥΝΑΜΙΚΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ



Η επιμήκυνση της τουριστικής σεζόν στις 150 ημέρες είναι ο στόχος του Οργανισμού Τουριστικής Προβολής και Μάρκετινγκ Χαλκιδικής, όπως επισήμανε ο πρόεδρος του Γρηγόρης Τάσιος, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στο πλαίσιο της 28ης διεθνής έκθεσης τουρισμού Philoxenia, στη Θεσσαλονίκη.
Παρόντες ήταν ακόμα ο αντιπρόεδρος ΣΕΤΕ, Ανδρέας Ανδρεάδης, ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του Studio ATA, Νίκος Χριστοφόρου και ο... αντιπεριφερειάρχης, Γιάννης Γιώργος.


Ο κ.Τάσιος τόνισε ότι το 2013 θα δοθεί έμφαση στο διαδίκτυο και στο πλαίσιο αυτό εντάσσεται και το βίντεο που παρουσιάστηκε και θα «ανέβει» στο youtube στο τέλος της εβδομάδας.
Η παραγωγή του βίντεο, διάρκειας τεσσάρων λεπτών, ανατέθηκε στην εταιρία Studio Ata, ενώ το επόμενο χρόνο θα εμπλουτιστεί με πρόσθετα γυρίσματα.

Μέχρι το τέλος του χρόνου θα είναι έτοιμο και το site www.visit-halkidiki.gr. O κ. Τάσιος τόνισε ότι ο Οργανισμός διατηρεί δύο γραφεία στην Τουρκία και στην Ιταλία και σχεδιάζει να ιδρύσει και τρίτο στη Γερμανία, που ήταν για το 2012 η μεγαλύτερη αγορά για τη Χαλκιδική.

Στη δεύτερη θέση ήταν η Ρωσία και στην Τρίτη η Ουκρανία, η οποία γνώρισε αύξηση κατά 60% σε σχέση με πέρσι. Οι τουρίστες από όλες τις βαλκανικές χώρες ανήλθαν σε 250.000.Ο εσωτερικός τουρισμός γνώρισε πτώση κατά 50%.

Ο Οργανισμός Τουριστικής Προβολής έχει ξεκινήσει από τον Ιανουάριο συνεργασία με τις Τουρκικές Αερογραμμές, η οποία, όπως τονίστηκε, έχει αρχίσει να αποδίδει τα πρώτα αποτελέσματα. Μέσα στο 2012, 500 τουρίστες επισκέφθηκαν μεμονωμένα ή μέσω τουριστικών πρακτορείων τη Χαλκιδική. Στο πλαίσιο της συνεργασίας, από τις αρχές του 2013 οι Τουρκικές Αερογραμμές θα προσφέρουν τα αεροπορικά εισιτήρια των στελεχών του Οργανισμού, που θα ταξιδεύουν για την τουριστική προβολή της Χαλκιδικής.


Σε ό,τι αφορά το χειμώνα, ο κ. Τάσιος υπογράμμισε ότι είναι ανοιχτά 22 καταλύματα, κυρίως αγροτουριστικά, στην ορεινή Χαλκιδική, που διαθέτουν δίκλινα δωμάτια προς 40-50 ευρώ.

Ο κ. Τάσιος υπέγραψε συμφωνία συνεργασίας με τον αντιπρόεδρο της Διοικούσας Επιτροπής του Διεθνούς Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, Νίκο Μουσιόπουλο, για τη συνεργασία των δύο φορέων, σε ότι αφορά την επιμόρφωση και την εκπαίδευση των στελεχών.


Αισιοδοξία για το 2013 με ανοδικές τάσεις
Ο πρόεδρος του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ) Ανδρέας Ανδρεάδης

«Φαίνεται ότι ακόμη κι όταν θέλουμε να διώξουμε τους επισκέπτες, αυτοί έρχονται. Τα 16 εκατ. αφίξεις είναι ένα θαύμα» είπε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε ότι οι τουρίστες που ήρθαν φέτος στην Ελλάδα, υπολογίζεται ότι μετέφεραν με τη σειρά τους -π.χ., μέσω των social media -σε τουλάχιστον άλλα 200.000.000 άτομα την πραγματική εικόνα της Ελλάδας, χωρίς στερεότυπα.

Ο κ. Ανδρεάδης επανέλαβε ότι, βάσει προκρατήσεων, διαφαίνεται αξιοσημείωτη αύξηση της τάξης του 10% για τον ελληνικό τουρισμό το 2013 και εξέφρασε την πεποίθηση ότι θα επιτευχθεί ο στόχος για 17 εκατ. αφίξεις και έσοδα 11 δισ. ευρώ την επόμενη χρονιά, «αν δεν αυτοκτονήσουμε ως Έλληνες».
επισήμανε ότι ο ελληνικός τουρισμός δείχνει αντοχές στην κρίση και ότι ο στόχος για 16 εκατ. αφίξεις το 2012, που φαινόταν ανέφικτος τον Μάιο εν μέσω εθνικών εκλογών, θα επιτευχθεί.
halkidikinews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: