"ΟΥΔΕΙΣ ΠΛΕΟΝ ΑΧΑΡΙΣΤΟΣ ΤΟΥ ΕΥΕΡΓΕΤΗΘΕΝΤΟΣ "

powered by Agones.gr - livescore

Πέμπτη 22 Νοεμβρίου 2012

Οι εργαζόμενοι του Δήμου Ν.Προποντίδας συνεχίζουν τον αγώνα τους με κατάληψη του Δημαρχείου τις επόμενες δύο μέρες (Πέμπτη 22 και Παρασκευή 23 Νοεμβρίου)

ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΝΕΑΣ ΠΡΟΠΟΝΤΙΔΑΣ,
ΤΟΥ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ,
ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΦΕΛΟΥΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ ΚΑΙ
ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ ΥΔΡΕΥΣΗΣ-ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ
ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΕΙΑΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΝΕΑΣ ΠΡΟΠΟΝΤΙΔΑΣ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ

                             ΨΗΦΙΣΜΑ ΣΥΝΈΛΕΥΣΗΣ
                 Νέα Μουδανιά, Τετάρτη 21 Νοεμβρίου 2012

Εμείς οι εργαζόμενοι του Δήμου και των Νομικών Προσώπων Δημοσίου και Ιδιωτικού Δικαίου του Δήμου Νέας Προποντίδας, που πήραμε μέρος στην σημερινή κινητοποίηση διαπιστώνουμε ότι:...

Η πολιτική που ακολουθεί η κυβέρνηση σε συνεργασία με την τρόικα για την αντιμετώπιση της Κρίσης Χρέους αποτελεί βάρβαρη επίθεση σε βάρος των δικαιωμάτων των εργαζόμενων και της κοινωνίας αφήνοντας στο απυρόβλητο τους οικονομικά ισχυρούς, τους έχοντες και κατέχοντες και τους φοροφυγάδες.
Η κυβέρνηση εγκαταλείπει τις προεκλογικές της δεσμεύσεις και τις προγραμματικές της θέσεις και συνεχίζει με μεγαλύτερη ένταση τις μνημονιακές πολιτικές των προηγούμενων κυβερνήσεων προωθώντας μέτρα σε βάρος των ανέργων, των συνταξιούχων και των εργαζόμενων που ήδη βρίσκονται σε απόγνωση.

Οι μισθοί στον Δημόσιο και Ιδιωτικό τομέα, οι συντάξεις, το εφάπαξ, τα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης, οι εργασιακές σχέσεις, τα επιδόματα πρόνοιας και ανεργίας, οι απολύσεις, η Υγεία, η Παιδεία, το ξεπούλημα της Δημόσιας περιουσίας και η μείωση του προσωπικού στο Δημόσιο και ευρύτερο Δημόσιο τομέα, ξαναμπήκαν στο τραπέζι της διαπραγμάτευσης για να βρεθούν και πάλι χρήματα για τους τοκογλύφους δανειστές αλλά και για να αυξήσουν τα κέρδη και τα προνόμιά τους οι τραπεζίτες και οι μεγάλες επιχειρήσεις.

Το σύνολο της ελληνικής κοινωνίας οδηγείται στη φτώχεια και την εξαθλίωση μέσα από τις άγριες περικοπές μισθών και συντάξεων, τη φορολογική λεηλασία, την αύξηση της ανεργίας και την ουσιαστική κατάργηση του κοινωνικού κράτους.

Επιτέλους να πληρώσουν αυτοί που δημιούργησαν την κρίση!

Καταγγέλλουμε και καταδικάζουμε την απάνθρωπη και αδιέξοδη μνημονιακή πολιτική που οδηγεί την κοινωνία και την οικονομία στη χρεοκοπία.

Διεκδικούμε για το σύνολο της κοινωνίας:

§ Ανατροπή των νέων αντεργατικών, αντιαναπτυξιακών και αναποτελεσματικών μέτρων που οδηγούν στην εξαθλίωση την ελληνική κοινωνία.
§ Δραστικές και άμεσες κυβερνητικές πολιτικές για την αντιμετώπιση του προβλήματος της ανεργίας που έχει λάβει δραματικές και ανεξέλεγκτες διαστάσεις κυρίως για τους νέους και τις γυναίκες. Αύξηση του επιδόματος ανεργίας και διπλασιασμό του χρόνου χορήγησής του. Νέο αναπτυξιακό μοντέλο που θα δημιουργεί σταθερές θέσεις εργασίας για όλους και θα ενισχύει την ανάπτυξη και την κοινωνική συνοχή.
§ Αποκατάσταση των κύριων και επικουρικών συντάξεων και επιστροφή των αποθεματικών των ασφαλιστικών ταμείων τα οποία λεηλατήθηκαν με διάφορους τρόπους.
§ Πάταξη της ΑΚΡΙΒΕΙΑΣ και των ΚΑΡΤΕΛ. Ποινικοποίηση των αθέμιτων μονοπωλιακών συναλλαγών. Πάγωμα Τιμών και όχι μισθών και συντάξεων.
§ Κατάργηση της ψευτοαπασχόλησης, των ελαστικών μορφών απασχόλησης, της «εφεδρείας-διαθεσιμότητας» των εργαζομένων. Δήμευση περιουσιών για μεγαλοοφειλέτες.
§ Υπεράσπιση των δημοσίων αγαθών, των υπηρεσιών και των στρατηγικής σημασίας επιχειρήσεων του Δημοσίου και των Επιχειρήσεων Κοινής Ωφέλειας.
§ Υπεράσπιση του Δηµόσιου Ασφαλιστικού Συστήματος. Χρηματοδότηση και ενίσχυση του Ε.Ο.Π.Υ.Υ.
§ Αυστηρό έλεγχο, εποπτεία και φορολόγηση των κεφαλαίων, του τραπεζικού συστήματος, των κερδών, και των χρηµατοοικονομικών δραστηριοτήτων.
§ Καμία απόλυση και κανένα καθεστώς διαθεσιμότητας για τους εργαζόμενους σε οποιαδήποτε υπηρεσία του Δημοσίου.
§ Καμία αύξηση των Δημοτικών τελών όπως προβλέπει το μνημόνιο άμεσα από το Παρατηρητήριο Οικονομικής Αυτοτέλειας των ΟΤΑ.

Καλούμε όλες τους Πολίτες σε ΚΟΙΝΟ ΑΓΩΝΑ έτσι ώστε:
ü να υπερασπιστούμε όλοι μαζί το δικαίωμα να ζούμε με ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ.
ü να αποτρέψουμε την ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ των ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ των ΔΗΜΩΝ, που σε σύντομο χρόνο θα λειτουργούν με ΚΕΡΔΟΣΚΟΠΙΚΟ και όχι ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ:
Καθαριότητα, Ύδρευση, Παιδικοί Σταθμοί, Κ.Α.Π.Η., Κ.Ε.Π., Αθλητικά και Πολιτιστικά Κέντρα και Προγράμματα, ..... είναι οι προτεραιότητές τους, χωρίς φυσικά να αποκαλύπτουν στην τοπική κοινωνία το τεράστιο επιπλέον κόστος που θα φέρει η ιδιωτικοποίηση στην τσέπη των Δημοτών: αυξήσεις δημοτικών τελών και φόρων, υψηλά τροφεία, ..... πληρωμή για τα πάντα .......

Τέλος, γνωρίζοντας ότι οι κινητοποιήσεις μας θα δημιουργήσουν πρόσκαιρα προβλήματα και ταλαιπωρία στους δημότες, (αν και θα προσπαθήσουμε να είναι τα λιγότερο δυνατά) ζητάμε την κατανόησή σας.
Δηλώνουμε κατηγορηματικά ότι δεν είναι αυτός ο στόχος μας. Αντίθετα επιδιώκουμε να ανατρέψουμε αποφάσεις και πολιτικές που θα δημιουργήσουν σε όλους μας πολλά προβλήματα μόνιμου χαρακτήρα λόγω των νέων μέτρων και της ουσιαστικής διάλυσης του Κοινωνικού Κράτους.

Κατόπιν όλων αυτών αποφασίστηκε:

η συνέχιση των κινητοποιήσεων και για τις επόμενες δύο ημέρες (Πέμπτη 22 και Παρασκευή 23 Νοεμβρίου) κατά τις οποίες θα λειτουργούν οι παιδικοί σταθμοί κανονικά, οι υπηρεσίες καθαριότητας με προσωπικό ασφαλείας και οι επείγουσεςκαταστάσεις ώστε να επιβαρυνθούν το λιγότερο δυνατό οι ήδη ταλαιπωρημένοι συνδημότες μας.
nea-propontida.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: