"ΟΥΔΕΙΣ ΠΛΕΟΝ ΑΧΑΡΙΣΤΟΣ ΤΟΥ ΕΥΕΡΓΕΤΗΘΕΝΤΟΣ "

powered by Agones.gr - livescore

Παρασκευή 7 Σεπτεμβρίου 2012

Αυτοψία Διονύση Ψωμιάδη στη γέφυρα Στανού-Μελισουργού Χαλκιδικής (VIDEO)

Αυτοψία στην κατεστραμμένη γέφυρα του Στανού, πραγματοποίησε ο αναπληρωτής περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Διονύσης Ψωμιάδης, συνοδευόμενος από τεχνικούς της αρμόδιας διεύθυνσης, προκειμένου να εξεταστεί η δυνατότητα  εξεύρεσης λύσης.
Εκεί είδε και άκουσε τόσο τους εκπροσώπους του δήμου Αριστοτέλη όσο, του δήμου Βόλβης όσο και τους κατοίκους. Τις αμέσως επόμενες ημέρες(Παρασκευή ή το αργότερο Δευτέρα) θα πραγματοποιηθεί σύσκεψη στην περιφέρεια όπου θα εξεταστούν οι πιθανές λύσεις για την άμεση δρομολόγηση τους πριν την....
έλευση της χειμερινής περιόδου. «Έχουμε ευθύνη για την κατάσταση αυτή και την ταλαιπωρία των πολιτών. Το πρόβλημα κυρίως αφορά τους κατοίκους του Στανού, οι οποίοι υφίστανται την ταλαιπωρία. Άμεσα, την Παρασκευή ή τη Δευτέρα, θα πραγματοποιηθεί σύσκεψη στην περιφέρεια με τη συμμετοχή των μηχανικών μας αλλά και των εκπροσώπων της τοπικής κοινωνίας προκειμένου να αποφασίσουμε για τη μέθοδο που θα επιλέξουμε. Θα δούμε εάν η επιχωμάτωση είναι ενδεδειγμένη λύση και δεν κρύβει κινδύνους» είπε ο κ. Ψωμιάδης.
Το ιστορικό της ζημιάς
Η γέφυρα στην επαρχιακή οδό Στανού Μελισσουργού καταστράφηκε από τις πλημμύρες πριν ένα χρόνο(21 Σεπτεμβρίου 2011) και έκτοτε δεν αποκαταστάθηκε. Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι το τεχνικό έργο δεν είχε συμπληρώσει παρά ελάχιστους μήνες ζωής και χρήσης από τους οδηγούς. Πριν από την ελλιπή γέφυρα, που υπάρχει σήμερα, οι όχθες του ορμητικού χειμάρρου συνδέονταν με ένα ρείθρο, το οποίο υπέστη σοβαρές ζημιές από παρόμοιο έντονο καιρικό φαινόμενο το φθινόπωρο του 2006. Τότε αποφασίστηκε η κατασκευή μιας καλύτερης παρέμβασης, η οποία αποδείχθηκε εκ των υστέρων ότι μόνο καλύτερη και σταθερότερη δεν ήταν.
Οργή και αγανάκτηση από τους κατοίκους
Οι κάτοικοι της περιοχής είναι εξοργισμένοι καθώς για μια απόσταση μερικών χιλιομέτρων είναι αναγκασμένοι να διανύσουν 50 χιλιόμετρα. «Έχουμε ακούσει πολλούς μέχρι τώρα, υποψήφιους βουλευτές, δημάρχους, πολιτικούς, διάφορους οι οποίοι ήρθαν, είδαν και απήλθαν. Εκτιμούμε ότι δε θα γίνει το ίδιο με τον αναπληρωτή περιφεριεάρχη και θα δείξει περισσότερο ενδιαφέρον» είπε ο κ. Θανάσης Τουπλικιώτης πρόεδρος της τοπικής κοινότητας Στανού. Στο ίδιο μήκος κύματος και ο συνάδελφος του από το Μελισουργό Θανάσης Κουτσαμπλιούκ, ο οποίος είπε ότι ο Μελισουργός κινδυνεύει από την κοίτη του χειμάρρου, η οποία διαφοροποιείται ανάλογα με την ένταση των καιρικών φαινομένων. Οι κάτοικοι φαίνονται αποφασισμένοι να προχωρήσουν σε δυναμικές κινητοποιήσεις εάν δεν προχωρήσουν οι εργασίες αποκατάστασης και υπομείνουν αυτή την κατάσταση άλλο ένα χειμώνα. «Ο κόσμος έχει αγανακτήσει από αυτήν την κατάσταση, ελπίζουμε ότι ο κ. Ψωμιάδης όπως ανταποκρίθηκε άμεσα στην πρόσκληση μας και ήρθε στο σημείο της ζημιάς, έτσι θα ανταποκριθεί και όσον αφορά την αποκατάσταση του έργου» είπε ο αντιδήμαρχος Αριστοτέλη Βασίλης Μοσχόπουλος.
Η γέφυρα συνδέει την επαρχιακή οδό Στανού-Μελισουργού, βρίσκεται εντός των διοικητικών ορίων του νομού Θεσσαλονίκης ωστόσο εξυπηρετεί κυρίως, τους κατοίκους του Στανού στις μετακινήσεις τους από και προς τη συμπρωτεύουσα αλλά και κατοίκους άλλων περιοχών της Βόρειας Χαλκιδικής.

Δεν υπάρχουν σχόλια: