"ΟΥΔΕΙΣ ΠΛΕΟΝ ΑΧΑΡΙΣΤΟΣ ΤΟΥ ΕΥΕΡΓΕΤΗΘΕΝΤΟΣ "

powered by Agones.gr - livescore

Παρασκευή 7 Σεπτεμβρίου 2012

Ανοίγει επιτέλους το σφαγείο Γαλάτιστας;

Την εκτίμηση ότι μέσα στην επόμενη εβδομάδα θα επαναλειτουργήσει το σφαγείο της Γαλάτιστας, εξέφρασε ο δήμαρχος Πολυγύρου Αστέριος Ζωγράφος, αφού έχουν σχεδόν ολοκληρωθεί όλες οι απαραίτητες εργασίες όπως η νέα μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων, η απόκτηση ISO και HACCP, και ο βιολογικός καθαρισμός της μονάδας.
«Από την αρχή της λειτουργίας του το 2001, λειτουργούσε ουσιαστικά χωρίς τις απαραίτητες προϋποθέσεις που ορίζει η εθνική και ευρωπαϊκή νομοθεσία. Από την πρώτη ημέρα ανάληψης των καθηκόντων μας προσπαθούμε για την εύρυθμη λειτουργία του σφαγείου. Αγωνιούμε και εμείς για...
τους υπαλλήλους οι οποίοι έχουν να δουλέψουν 3-4 μήνες όμως κάποιοι φέρουν ευθύνες για αυτήν την κατάσταση» είπε ο δήμαρχος.

Σύσκεψη τη Δευτέρα στην Περιφερειακή Ενότητα
Την προσεχή Δευτέρα αναμένεται να πραγματοποιηθεί σύσκεψη για το θέμα στην περιφερειακή ενότητα Χαλκιδικής, οπότε και αναμένεται να ληφθούν οι αποφάσεις για την επαναλειτουργία του. «Ίσως εντός της εβδομάδας υπογραφεί η απόφαση για την επαναλειτουργία του υπό καθεστώς νομιμότητας πλέον και για τους υπαλλήλους και για τη δημοτική επιχείρηση. Αναμένουμε τώρα τη γνωμοδότηση της ειδικής επιτροπής της περιφέρειας η οποία και θα κρίνει για τη λειτουργία του σφαγείου Γαλάτιστας» είπε ο δήμαρχος Πολυγύρου.
Ήδη ο βιολογικός καθαρισμός του σφαγείου συνδέθηκε με το βιολογικό καθαρισμό των αστικών λυμάτων της Γαλάτιστας, καθώς προβλέπεται από τους κανονισμούς λειτουργίας. Αξίζει να αναφερθεί ότι η ευρωπαϊκή νομοθεσία είναι αρκετά αυστηρή όσον αφορά τη λειτουργία σφαγείων ενώ συνεχώς εκδίδονται νέες οδηγίες και κανονισμοί που ρυθμίζουν αυτές τις μονάδες.

Δεν υπάρχουν σχόλια: