"ΟΥΔΕΙΣ ΠΛΕΟΝ ΑΧΑΡΙΣΤΟΣ ΤΟΥ ΕΥΕΡΓΕΤΗΘΕΝΤΟΣ "

powered by Agones.gr - livescore

Τρίτη 11 Σεπτεμβρίου 2012

Αναβάθμιση κτιρίου διοίκησης ΠΕΧ

Ο σύλλογος αρχιτεκτόνων Χαλκιδικής διοργάνωσε εκδήλωση με στόχο την προβολή του έργου νέων επιστημόνων που αφορούν το νομό. Σε αυτό το πλαίσιο η κ. Νάγια Μουταφτσή(από τον Πολύγυρο), απόφοιτη του τμήματος αρχιτεκτόνων μηχανικών του ΑΠΘ παρουσίασε τη διπλωματική της εργασία, η οποία αφορούσε το κτιριακό κέντρο διοίκησης της περιφερειακής ενότητας Χαλκιδικής και την...
αξιοποίηση του περιβάλλοντος χώρου.
«Στόχος είναι η προβολή της δουλειάς νέων επιστημόνων από τον τόπο μας που να παρουσιάζουν θέμα ευρύτερου ενδιαφέροντος. Θα συνεχίσουμε την προσπάθεια, θα την επαναλάβουμε και στο μέλλον» δήλωσε ο κ. Γιώργος Νικολακόπουλος μέλος του συλλόγου αρχιτεκτόνων Χαλκιδικής.  
«Παρουσίασα τη διπλωματική μου εργασία στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας του συλλόγου αρχιτεκτόνων για την προβολή εργασιών που αφορούν τον τόπο. Επέλεξα το κτιριακό κέντρο διοίκησης της αντιπεριφέρειας Χαλκιδικής. Η πρόταση μου περιλαμβάνει την αναβάθμιση των υφιστάμενων κτιρίων και την κατασκευή νέων, στο χώρο που βρίσκεται ακριβώς δίπλα με την παράλληλη κατασκευή υπόγειου χώρου στάθμευσης» είπε η κ. Νάγια Μουταφτσή.
Συνολική αντιμετώπιση του οικοδομικού τετραγώνου
Στη μελέτη της κ. Μουταφτσή λαμβάνονται υπ’ όψη τα περιβαλλοντικά κριτήρια και οι σύγχρονες μέθοδοι για την ενεργειακή απόδοση των κτιρίων. Παράλληλα καταβλήθηκε προσπάθεια για τη σύνδεση του συγκροτήματος των κτιρίων με τη γύρω περιοχή. Ο προσανατολισμός των κτιρίων, τα ανοίγματα, η σκίαση των υφιστάμενων όγκων, ήταν παράμετροι που λήφθηκαν υπ’ όψη από τη νεαρή επιστήμονα. Σύμφωνα με την ίδια, προηγήθηκε καταγραφή των δεδομένων, ανάλυση τους, για να υπάρξουν τα σχέδια και το τελικό αποτέλεσμα. Το νέο κτίριο περιλαμβάνει αίθουσες πολλαπλών χρήσεων, χώρους βιβλιοθήκης ακόμα και εστιατόρια και εμπορικά καταστήματα, τα οποία θα δίνουν συνεχή ζωή στο κτιριακό σύμπλεγμα. Σύμφωνα με την κ. Μουταφτσή απαιτήθηκε ενάμισης χρόνος εντατικής δουλειάς για να υπάρξει το αποτέλεσμα αυτό. «Θέλω να ευχαριστήσω θερμά το σύλλογο αρχιτεκτόνων, την περιφερειακή ενότητα και όλους όσοι βοήθησαν την προσπάθεια» είπε η κ. Μουταφτσή.
Η μακέτα και τα σχέδια της κ. Μουταφτσή θα παραμείνουν μέχρι και τις 12 Σεπτεμβρίου στην αίθουσα συνεδριάσεων της αντιπεριφέρειας για να τα δουν όσοι θέλουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια: