"ΟΥΔΕΙΣ ΠΛΕΟΝ ΑΧΑΡΙΣΤΟΣ ΤΟΥ ΕΥΕΡΓΕΤΗΘΕΝΤΟΣ "

powered by Agones.gr - livescore

Τρίτη 11 Σεπτεμβρίου 2012

Δημάρχος Νέας Προποντίδας:«Κανείς δεν είναι πιο οικολόγος από έμας»

Την αντίδραση του δημάρχου Νέας Προποντίδας Δαμιανού Ιορδανίδη προκάλεσε ανακοίνωση του συνδυασμού Οικολογία Αλληλεγγύη του περιφερειακού συμβουλίου Κεντρικής Μακεδονίας, αναφορικά με την επιβολή προστίμων σε 13 επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται στην παραλία του Αγίου Μάμα, λειτουργώντας beach bars σε λυόμενες κατασκευές.
Ο συγκεκριμένος χώρος παραχωρήθηκε από την κτηματική υπηρεσία του δημοσίου στο δήμο Ν. Προποντίδας για χρήση. 
Ακολούθως ο δήμος πήρε την έγκριση από το υπουργείο περιβάλλοντος, ενέργειας και...
κλιματικής αλλαγής για την αξιοποίηση του με το συγκεκριμένο τρόπο. Ο χώρος δόθηκε σε συγκεκριμένους επιχειρηματίες οι οποίοι αναδείχθηκαν μέσα από δημοπρασία. Φέτος τοποθετήθηκε ειδική σήμανση με μικρούς πασσάλους μεταξύ των beach bars για να παραμένει και ελεύθερος χώρος για όσους λουόμενους δε θέλουν να πάνε σε κάποιο κατάστημα. Στην πορεία κάποιοι από αυτούς έκαναν κάποιες παρανομίες όσον αφορά διατάξεις της πολεοδομίας και φυσικά τους επιβλήθηκαν πρόστιμα.
Καθυστέρησαν οι έλεγχοι και τα πρόστιμα;
Αναφορικά με την «καθυστέρηση» στη διενέργεια ελέγχων και αυτοψιών από τα αρμόδια όργανα, δημοτική αστυνομία και πολεοδομία, ο δήμαρχος επεσήμανε ότι έγιναν στο χρόνο που ήταν δυνατό καθώς ο δήμος διαθέτει ένα τεράστιο εύρος παραλιών, από τη Ν. Ποτίδαια και τον Άγιο Μάμα μέχρι τη Ν. Ηράκλεια και ελάχιστα άτομα να υπηρετούν στις δύο παραπάνω υπηρεσίες. Μάλιστα τα πρόστιμα που επιβλήθηκαν είναι αρκετά βαριά.
Περί οικολογικής συνείδησης
Ο κ. Ιορδανίδης τόνισε ότι και η δημοτική αρχή έχει οικολογικές ευαισθησίες. «Εμείς έχουμε μια υποχρέωση παραπάνω αφού ζούμε σε αυτήν την περιοχή. Κανένας δεν είναι πιο οικολόγος από εμάς. Ωστόσο σε κάθε περίπτωση πρέπει να γίνει αντιληπτό ότι αυτές οι επιχειρήσεις αποδίδουν φόρους στο δημόσιο και ταυτόχρονα δημιουργούν έστω και εποχικά θέσεις εργασίας. Επιπλέον τα Σαββατοκύριακα η περιοχή βουλιάζει στην κυριολεξία από κόσμο. Άρα πρέπει να υπάρχουν επιχειρήσεις να εξυπηρετήσουν αυτούς τους επισκέπτες» είπε ο δήμαρχος.

Δεν υπάρχουν σχόλια: