"ΟΥΔΕΙΣ ΠΛΕΟΝ ΑΧΑΡΙΣΤΟΣ ΤΟΥ ΕΥΕΡΓΕΤΗΘΕΝΤΟΣ "

powered by Agones.gr - livescore

Παρασκευή 20 Ιουλίου 2012

Λειτουργία βρεφονηπιακών σταθμών Πολυγύρου

Έξι βρεφονηπιακοί σταθμοί λειτουργούν στο δήμο Πολυγύρου οι οποίοι παρέχουν υπηρεσίες σε 89 οικογένειες υποδεχόμενοι τα παιδιά τους. 
Αυτοί βρίσκονται στον Πολύγυρο(2), στη Γαλάτιστα, στην Ορμύλια, στην Όλυνθο και στον Ταξιάρχη.  Οι βρεφονηπιακοί σταθμοί κλείνουν την επόμενη εβδομάδα(Τρίτη) και αμέσως θα....
ξεκινήσουν εργασίες συντήρησης τους, απολυμάνσεις κτλ.
Οι ενδιαφερόμενοι γονείς έχουν ήδη καταθέσει τις αιτήσεις τους  στο νομικό πρόσωπο του δήμου Πολυγύρου, ωστόσο η επιλογή γίνεται από την Ελληνική Εταιρία Τοπικής Αυτοδιοίκησης στην Αθήνα. Τα κριτήρια που πρέπει να τηρούν οι ενδιαφερόμενοι γονείς ορίζονται από την ΕΕΤΑ και αφορούν πολύτεκνες μητέρες, εργαζόμενες, άνεργες κτλ. «Εμείς ως διοίκηση του νομικού προσώπου δεν έχουμε καμία εμπλοκή με την επιλογή των παιδιών. Αυτές γίνονται από την ΕΕΤΑ. Ήδη υπάρχει το πρόγραμμα επαγγελματικής και οικογενειακής εναρμόνισης . οι γονείς ευνοούνται καθώς δεν πληρώνουν τίποτα» τόνισε ο πρόεδρος του νομικού προσώπου ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ του δήμου Πολυγύρου Χρήστος Σοφοτάσιος.

Έφυγαν 5 δασκάλες, πιθανόν και άλλες 2

Ωστόσο αυτό που προβληματίζει τη διοίκηση του οργάνου είναι το γεγονός ότι 5 από τις εκπαιδευτικούς που υπηρετούσαν στους σταθμούς, λείπουν για διάφορους λόγους και υπάρχει η πιθανότητα να αποχωρήσουν άλλες δύο. «Οι δύο δασκάλες αποχώρησαν λόγω γέννας, δύο με επαπειλούμενη κύηση, μία συνταξιοδοτήθηκε τον Ιούνιο ενώ είναι πιθανόν το Σεπτέμβριο να αποχωρήσουν άλλες δύο. Ενημερώθηκε ο δήμαρχος, γνωρίζει το πρόβλημα. Προς το παρόν δεν υπάρχει πρόβλημα και περιμένουμε να γίνουν προσλήψεις στους ΟΤΑ για να καλυφθούν οι θέσεις» είπε ο κ. Σοφοτάσιος.
Παρόμοια προβλήματα αντιμετωπίζουν οι περισσότεροι βρεφονηπιακοί σταθμοί στη χώρα.
xalkidikipress.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: