«Τον άρχοντα τριών δει μέμνησθαι: Πρώτον ότι ανθρώπων άρχει. Δεύτερον ότι κατά νόμους άρχει. Τρίτον ότι ουκ αεί άρχει»

powered by Agones.gr - livescore

Τετάρτη 29 Φεβρουαρίου 2012

Η υγεία είναι το πολυτιμότερο αγαθό μας


Συνεχίζονται ιατρικές επισκέψεις σε χωριά του Νομού Θεσσαλονίκης για προληπτικές εξετάσεις από την ιατρό και τέως Έπαρχο Λαγκαδά κα. Πόπη Καλαϊτζή

«Ο προληπτικός έλεγχος υγείας αποτελεί υποχρέωση κάθε ανθρώπου προς τον εαυτό του γιατί αναδεικνύεται σε ασπίδα προστασίας της ζωής», δηλώνει η κα. Πόπη Καλαϊτζή, ιατρός και τέως Έπαρχος Λαγκαδά, σχετικά με τις ενημερωτικές ιατρικές επισκέψεις που πραγματοποιεί σε συνεργασία με την Επιστημονική Εταιρεία Φοιτητών Ιατρικής Ελλάδος (ΕΕΦΙΕ) - Παράρτημα Θεσσαλονίκης, σε χωριά του Νομού Θεσσαλονίκης,
Οι μέχρι τώρα ιατρικές επισκέψεις έχουν...
σημειώσει μεγάλη επιτυχία και έχουν αποδείξει την αναγκαιότητα δράσεων που αφορούν στην πρόληψη και στηρίζονται στον εθελοντισμό. Οι κάτοικοι των χωριών ανταποκρίνονται με θέρμη στο κάλεσμα για ενημέρωση αλλά και για δωρεάν προληπτικές εξετάσεις ενώ γίνεται και το τεστ για την πρώιμη διάγνωση της νόσου Αλτσχάιμερ.
Πέραν των παραπάνω η κα. Καλαϊτζή και εθελοντές ιατροί παρέχουν στους πολίτες απλές και χρήσιμες συμβουλές για την πρόληψη και θεραπεία παθήσεων όπως ο διαβήτης, η αρτηριακή υπέρταση και η στεφανιαία νόσος.
Σημαντικά στοιχεία για την κατάσταση της υγείας των κατοίκων στα περισσότερα χωριά της περιφέρειας Θεσσαλονίκης και πως αυτοί αντιμετωπίζουν το μείζον θέμα της υγείας, θα δημοσιοποιηθούν μετά το πέρας των επισκέψεων.
Η επόμενη ενημερωτική εκδήλωση θα γίνει την Πέμπτη 1 Μαρτίου, στις 17:00, στο ΚΑΠΗ της Γέφυρας και τη Δευτέρα 5 Μαρτίου στις 17:00 στο ΚΑΠΗ Αγίου Αθανασίου.



Δεν υπάρχουν σχόλια: