"ΟΥΔΕΙΣ ΠΛΕΟΝ ΑΧΑΡΙΣΤΟΣ ΤΟΥ ΕΥΕΡΓΕΤΗΘΕΝΤΟΣ "

powered by Agones.gr - livescore

Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου 2011

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΓΡΑΜΜ.ΓΥΝ.ΘΕΜΑΤΩΝ ΜΕ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΥΝΔΕΣΜΟ ΒΡΕΦΟΝΗΠΙΑΓΩΓΩΝ


Η Γραμματέας Γυναικείων Θεμάτων της Νέας Δημοκρατίας, Κατερίνα Παπακώστα – Σιδηροπούλου, πραγματοποίησε συνάντηση, (21/9/11), με το Προεδρείο του Πανελλήνιου Συνδέσμου Βρεφονηπιαγωγών (‘’ΠΑ.ΣΥ.ΒΝ’’).
Η Πρόεδρος του Συνδέσμου, κα Ευ. Καλαϊτζή, ενημέρωσε, διεξοδικά, τη Γραμματέα Γυναικείων Θεμάτων για τα μεγάλα και σοβαρά προβλήματα, που απασχολούν τον θεσμό της προσχολικής αγωγής στη χώρα μας. Αναφέρθηκε, πιο συγκεκριμένα, στο θεσμικό πλαίσιο, στις ελλείψεις του ανθρώπινου δυναμικού, καθώς και στην έλλειψη πόρων.
Η Πρόεδρος του.... Συνδέσμου επεσήμανε, επίσης, την αναγκαιότητα θεσμοθέτησης Ενιαίου Εθνικού Πλαισίου Προσχολικής Αγωγής, Εκπαίδευσης και Φροντίδας, όπως και την αναγκαιότητα της άμεσης υπαγωγής των παιδικών σταθμών στο Υπουργείο Παιδείας, για θέματα παιδαγωγικού προσωπικού (όσον αφορά τον διορισμό και την αξιολόγηση του παιδαγωγικού προσωπικού) και προγραμμάτων.

Όπως υπογραμμίστηκε, ένα από τα φλέγοντα ζητήματα, που αντιμετωπίζουν, σήμερα, οι παιδαγωγοί είναι η αύξηση κατά 2 ώρες, ημερησίως, του ωραρίου εργασίας τους, που οδηγεί στην ψυχική και σωματική τους εξουθένωση, αλλά, ταυτόχρονα, αναιρεί τον παιδαγωγικό χαρακτήρα των παιδικών σταθμών, μετατρέποντάς τους από χώρους αγωγής σε χώρους φύλαξης.

Εγινε, ακόμη, εκτενής αναφορά στα προβλήματα, που απασχολούν την ελληνική οικογένεια και ιδιαίτερα την εργαζόμενη μητέρα.

Η Γραμματέας Γυναικείων Θεμάτων εξέφρασε την πεποίθηση ότι η προσχολική αγωγή αποτελεί τον θεμέλιο λίθο της εκπαίδευσης του ανθρώπου. Βρήκε εξαιρετικά σημαντική την πρόταση του Συνδέσμου για τη δημιουργία του Ενιαίου Εθνικού Πλαισίου Προσχολικής Αγωγής, Εκπαίδευσης και Φροντίδας.

Η Κ. Παπακώστα δεσμεύθηκε ότι θα αναληφθούν πρωτοβουλίες προς την κοινωνία και το Ελληνικό Κοινοβούλιο για την επίλυση των μεγάλων ζητημάτων. Και, ειδικότερα, για το 8ωρο εργασίας θα γίνουν παρεμβάσεις στους αρμόδιους Υπουργούς, προκειμένου να αρθεί η απεχθής νομοθετική ρύθμιση, η οποία, στην ουσία της, ακυρώνει τον επιστημονικό ρόλο των παιδαγωγών, οι οποίοι είναι και οι μόνοι εκπαιδευτικοί, οι οποίοι δεν έχουν εξαιρεθεί από τη ρύθμιση.

Μεταξύ της Γραμματέως Γυναικείων Θεμάτων και της Προέδρου του ‘’ΠΑ.ΣΥ.ΒΝ’’ συμφωνήθηκε περαιτέρω αμφίδρομη, εποικοδομητική συνεργασία.

Δεν υπάρχουν σχόλια: