"ΟΥΔΕΙΣ ΠΛΕΟΝ ΑΧΑΡΙΣΤΟΣ ΤΟΥ ΕΥΕΡΓΕΤΗΘΕΝΤΟΣ "

powered by Agones.gr - livescore

Τρίτη 23 Αυγούστου 2011

Ελληνες μαθητές με... άστρο

Οι μαθητές της ελληνικής αποστολής κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας τους στις εγκαταστάσεις του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης στον Ταξιάρχη Χαλκιδικής
Με βλέψεις για την πρωτιά αναχωρεί αύριο για την Κρακοβία της Πολωνίας η ελληνική αποστολή που εκπροσωπεί τη χώρα μας στην 5η Διεθνή Ολυμπιάδα Αστρονομίας - Αστροφυσικής, η οποία θα πραγματοποιηθεί από τις 25 Αυγούστου έως τις 3 Σεπτεμβρίου.
Η ελληνική μαθητική ομάδα επιλέχθηκε μεταξύ.... 120 περίπου παιδιών από όλη τη χώρα, ύστερα από απαιτητικές εξετάσεις που ολοκληρώθηκαν σε τέσσερις φάσεις. Κατά σειρά επιτυχίας οι μαθητές που διακρίθηκαν είναι οι: Γιώργος Λιούτας από τα Τρίκαλα, Δέσποινα Παζούλη και Πάρης Τζιτζιμπάσης από τη Δράμα, Στέφανος Τύρος από την Καλαμάτα και Μάνος Βουρλιώτης από την Αθήνα.
Την προετοιμασία των μαθητών ανέλαβε μία ισχυρή ομάδα καθηγητών πανεπιστημίου, στην οποία πρωτοστάτησαν οι καθηγητές Γιάννης Σειραδάκης, Χαράλαμπος Βάρβογλης και Κωνσταντίνος Μελίδης του Τμήματος Φυσικής του ΑΠΘ και οι Λουκάς Ζαχείλας (Παν. Θεσσαλίας) και Χρήστος Ξενάκης από το Βόλο.
Ο κ. Σειραδάκης μάλιστα αναμένεται να συνοδέψει την ελληνική αποστολή ως επικεφαλής της ομάδας. Οι μαθητές, μετά την υποδοχή από την Τοπική Οργανωτική Επιτροπή στην Κρακοβία, θα αναχωρήσουν για την πόλη Κατοβίτσε, όπου θα παραμείνουν μέχρι την ολοκλήρωση των δοκιμασιών της Ολυμπιάδας. Κατά τη διάρκεια των εξετάσεων, τις επόμενες πέντε ημέρες δε θα υπάρχει η δυνατότητα επικοινωνίας μεταξύ των καθηγητών και των μαθητών. Αξίζει να σημειωθεί ότι στο πλευρό των Ελλήνων μαθητών στέκεται το υπουργείο Παιδείας, το οποίο και ανέλαβε τα έξοδα μετάβασης και επιστροφής των μαθητών, ενώ ένα μεγάλο τμήμα των εξόδων της προετοιμασίας των μαθητών χορήγησε το Ιδρυμα Ι. Λάτση και το υπουργείο Πολιτισμού.
agelioforos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: