"ΟΥΔΕΙΣ ΠΛΕΟΝ ΑΧΑΡΙΣΤΟΣ ΤΟΥ ΕΥΕΡΓΕΤΗΘΕΝΤΟΣ "

powered by Agones.gr - livescore

Τρίτη 25 Ιανουαρίου 2011

ΣΗΜΕΙΑ ΟΜΙΛΙΑΣ ΓΡ. ΓΥΝ. ΘΕΜΑΤΩΝ & ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΥ ΣΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΜΕ ΣΥΝΘΗΜΑ ''Η ΕΛΠΙΔΑ ΕΙΝΑΙ ΓΕΝΟΥΣ ΘΗΛΥΚΟΥ'' & ΘΕΜΑ ''ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΤΖΕΝΤΑ''.


Τρίτη, 25.1.2011
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Η Γραμματέας Γυναικείων Θεμάτων της Νέας Δημοκρατίας, Κατερίνα Παπακώστα - Σιδηροπούλου, μιλώντας, χθες, κατά την εκδήλωση, με σύνθημα ‘’Η ελπίδα είναι γένους θηλυκού’’ & θέμα ‘’Κοινωνική ατζέντα’’, ανέπτυξε, θεματολογία, όπως:
  • ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ & ΠΡΟΩΘΗΣΗ ΤΗΣ ΙΣΟΤΗΤΑΣ ΤΩΝ ΦΥΛΩΝ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ – ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΑ ΑΠΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΕΣ ΧΩΡΕΣ
  • ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗ ΣΤΗΡΙΞΗ ΤΗΣ ΣΥΓΧΡΟΝΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ
  • ΜΕΤΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΙΣΟΡΡΟΠΗΣΗ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ & ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΖΩΗΣ
  • ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΜΕΤΡΩΝ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΤΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ
  • Η ΦΥΛΑΞΗ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ (ΠΡΟΣΧΟΛΙΚΗ – ΣΧΟΛΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟΣ)
  • ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΤΖΕΝΤΑ
Η Κατερίνα Παπακώστα, κλείνοντας την ομιλία της, υπογράμμισε:.....
« Έχοντας υπόψη μας ότι, αυτή την ώρα, κατά την οποία η Πατρίδα μας βρίσκεται σε βαθειά οικονομική ύφεση, το διακύβευμα είναι η ανάπτυξη. Γι’ αυτό, λοιπόν, προτείνουμε αυτόνομη και αποτελεσματική οικογενειακή πολιτική, που στοχεύει ακριβώς στην αξιοποίηση του συνόλου των ανθρωπίνων πόρων της χώρας στην παραγωγική διαδικασία. Και ακριβώς επειδή οι γυναίκες είναι πολύτιμοι ανθρώπινοι πόροι, είμαστε πεισμένοι στη Ν.Δ. πως μόνο με τέτοιες στοχευμένες πολιτικές μπορούμε ν’ αξιοποιήσουμε στην ανάπτυξη, τους πολύτιμους ανθρώπινους πόρους, που είναι οι γυναίκες. Πράγμα που σημαίνει ότι, μ’ αυτόν τον τρόπο, θα αυξηθεί το προϊόν της ανάπτυξης και οι κοινωνικές μεταβιβάσεις, που προτείνουμε, τελικώς, θα λειτουργήσουν ανταποδοτικά ».
Τον Πρόεδρο του κόμματος, κ. Αντώνη Σαμαρά, εκπροσώπησε, λόγω της προ Ημερησίας Διατάξεως Συζήτησης για τα Εθνικά Θέματα, στη Βουλή, ο Αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Σταύρος Δήμας, ο οποίος, κατά τον χαιρετισμό του, τόνισε τα εξής:
« Βασική προϋπόθεση για την επιτυχία και αποτελεσματικότητα των πολιτικών ισότητας μεταξύ ανδρών και γυναικών αποτελεί η ύπαρξη μιας ολοκληρωμένης προσέγγισης, που περιλαμβάνει την προώθηση δράσεων και μέτρων, που αφορούν το σύνολο των ειδικών αναγκών των γυναικών, τόσο σε βραχυπρόθεσμη, όσο και μακροπρόθεσμη βάση. Κι αυτό, γιατί η εμπειρία αποδεικνύει ότι όσο σημαντική πρόοδος και αν σημειώθηκε σε σχέση με τη θεσμική κατοχύρωση της ισότητας, όπως και στην οικονομική ανεξαρτησία των γυναικών, η ισότητα στην καθημερινή ζωή, εξακολουθεί να υπονομεύεται από πολλών ειδών ανισότητες και διακρίσεις, στερεότυπα και φραγμούς.
Η Ν. Δ.  και ο Αντώνης Σαμαράς έχουν την πολιτική βούληση και δεσμεύονται να αλλάξουν τα πράγματα, να επιβάλλουν ταχύτερους ρυθμούς στο θέμα της συμμετοχής των γυναικών στον δημόσιο και πολιτικό βίο.
Βέβαια, η επιτυχία αυτού του στόχου δεν αφορά μόνο τη Νέα Δημοκρατία. Χρειάζεται έμπρακτη πολιτική δέσμευση από όλους - την Κυβέρνηση, τα πολιτικά κόμματα, τις συνδικαλιστικές οργανώσεις, άλλες κοινωνικές οργανώσεις και φορείς - να πάρουν μέτρα και να εφαρμόσουν πολιτικές, που θα αφαιρούν τα εμπόδια, που μια γυναίκα βρίσκει στην προσπάθεια να έχει ενεργό πολιτική, κοινωνική και επιστημονική δράση και ανάλογη εξέλιξη ».

Δεν υπάρχουν σχόλια: