"ΟΥΔΕΙΣ ΠΛΕΟΝ ΑΧΑΡΙΣΤΟΣ ΤΟΥ ΕΥΕΡΓΕΤΗΘΕΝΤΟΣ "

powered by Agones.gr - livescore

Κυριακή 12 Σεπτεμβρίου 2010

Παγκόσμιος πρωταθλητής στο τζούντο ο Ηλιάδης

 


Στη γενέτειρα του τζούντο, την Ιαπωνία, ο Ηλίας Ηλιάδης ήταν γραφτό να στεφθεί παγκόσμιος πρωταθλητής. Ότι δεν κατάφερε το 2005 στο Κάιρο και το 2007 στο Ρίο ντε Τζανέιρο (και στις δύο περιπτώσεις ήταν δεύτερος) το πέτυχε στο Τόκιο, κατακτώντας το χρυσό μετάλλιο της κατηγορίας των -90 κιλών, σε μία ιστορική μέρα για το ελληνικό τζούντο αλλά και για τον "χρυσό" Ολυμπιονίκη της Αθήνας.
Ο Ηλιάδης έγινε ο πρώτος Έλληνας τζουντόκα που κατακτά χρυσό μετάλλιο σε...... παγκόσμιο πρωτάθλημα ανδρών, την ίδια στιγμή που εκτός από το χρηματικό έπαθλο (6.000 δολάρια) εξασφάλισε και 500 βαθμούς στην παγκόσμια κατάταξη, η οποία μετράει ενόψει των Ολυμπιακών Αγώνων του Λονδίνου το 2012.
Ο Έλληνας τζουντόκα ήταν "καυτός" από τον πρώτο αγώνα και δεν άφησε κανέναν να αμφισβητήσει την ανωτερότητά του μέσα στο τατάμι. Σημείωσε έξι νίκες, συμπεριλαμβανομένου και δύο επί Ιαπώνων τζουντόκα. Η δεύτερη εξ αυτών στον τελικό της κατηγορίας, όπου στο golden score έκαμψε την αντίσταση του Νταίκι Νισιγιάμα εκτοξεύοντας το ελληνικό τζούντο στην κορυφή του κόσμου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: