"ΟΥΔΕΙΣ ΠΛΕΟΝ ΑΧΑΡΙΣΤΟΣ ΤΟΥ ΕΥΕΡΓΕΤΗΘΕΝΤΟΣ "

powered by Agones.gr - livescore

Τρίτη 27 Ιουλίου 2010

Χαλκιδική – Την έχετε σίγουρα ονειρευτεί… (Αφιέρωμα 1)

Λένε ότι «σαν τις παραλίες της Χαλκιδικής δεν έχει»! Σαν το ελληνικό φως, τα παρθένα τοπία, τα χρώματα και τα αρώματα, την ενέργεια της φύσης, την παράδοση των γεύσεων, την απόλυτη χαλάρωση αλλά και τη μυσταγωγία.
Λένε ότι τα σμαραγδένια κρυστάλλινα νερά και τα ατελείωτα χιλιόμετρα αμμουδιάς με κοσμοπολίτικες παραλίες και κολπίσκους ερωτικούς ξυπνούν όλες σου τις αισθήσεις. Το άρωμα του πεύκου αγγίζει την αλμύρα της θάλασσας και η ψυχή σου γαληνεύει μέσα από τις μυθικές ανατολές και τα ειδυλλιακά ηλιοβασιλέματα.

Λένε ότι ο μεγάλος Έλληνας φιλόσοφος, ο Αριστοτέλης, λάτρευε το μέλι της Χαλκιδικής, και εσύ λατρεύεις τη γη και τα αγαθά που σου προσφέρει αυτός ο τόπος. Ένας τόπος, με τρία καλλίγραμμα πόδια, το καθένα με τη δική του ξεχωριστή γοητεία, τη δική του ιστορία, το δικό του παραμύθι. Την Κασσάνδρα ή Παλλήνη όπου διαδραματίστηκε η περίφημη Γιγαντομαχία, τη Σιθωνία του απόλυτου πράσινου και γαλάζιου, το Άθως με τη μοναστική πολιτεία των είκοσι μοναστηριών. Το ταξίδι στο όνειρο μόλις έχει αρχίσει…

πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια: