"ΟΣΟ ΚΙ ΑΝ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΑΝ, ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΚΑΤΑΦΕΡΕ ΝΑ ΜΑΣ ΛΥΓΙΣΕΙ"

powered by Agones.gr - livescore

Πέμπτη 27 Αυγούστου 2009

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΥ κ. Κ. ΚΙΛΤΙΔΗ ΓΙΑ ΤΟ 1ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΟΥ ΤΟΜΕΑ ΑΛΙΕΙΑΣ ΠΟΥ ΘΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΕΙ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΣΤΙΣ 30 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ - 1η ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ


ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ & ΤΡΟΦΙΜΩΝ

Αθήνα, 27 Αυγούστου 2009


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


«Μέσα από τις εργασίες του 1ου Συνεδρίου του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων για τον Τομέα Αλιείας, που θα πραγματοποιηθεί στη Θεσσαλονίκη στις 30 Αυγούστου - 1η Σεπτεμβρίου, θα αναδειχθεί η στρατηγική μας για την αναθεώρηση της Κοινής Αλιευτικής Πολιτικής (ΚΑλΠ)».
Τα παραπάνω τόνισε ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων κ. Κωνσταντίνος Κιλτίδης σε Συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε σήμερα στη συμπρωτεύουσα υπογραμμίζοντας μεταξύ άλλων ότι οι βασικοί άξονες αυτής της στρατηγικής συγκλίνουν στη στήριξη του εισοδήματος των επαγγελματιών αλιείας, στην προστασία του θαλάσσιου φυσικού περιβάλλοντος, στην επάρκεια των αλιευμάτων, στη διασφάλιση της υγιεινής και ασφάλειας των αλιευμάτων και στην περαιτέρω προώθησή τους στην αγορά.
Ο κ. Κιλτίδης αναφέρθηκε στην άριστη συνεργασία που έχει ως αρμόδιος της Αλιευτικής Πολιτικής με τη Γενική Διεύθυνση Αλιείας, με τους επιστημονικούς και διοικητικούς παράγοντες της υπηρεσίας ενώ έκανε ιδιαίτερη μνεία στο Ινστιτούτο Αλιευτικής Έρευνας του ΕΘΙΑΓΕ το οποίο όπως τόνισε θα καταστεί ερευνητικό- εφαρμοστικό εργαλείο στον τομέα της Αλιείας.
Για τους επαγγελματίες του κλάδου της Αλιείας, οι οποίοι έχουν προσκληθεί να συμμετάσχουν με εισηγήσεις στις εργασίες του 1ου Συνεδρίου του Τομέα Αλιείας, επισήμανε ότι έχουν ωριμότητα, εμπειρία και επιστημονική γνώση και θα συμβάλλουν σε συνεργασία με τη Γενική Διεύθυνση Αλιείας στη συνδιαμόρφωση του πλαισίου για την αναθεώρηση της ΚΑλΠ.
«Το ποσοστό συμμετοχής της αλιευτικής δραστηριότητας ......

Δεν υπάρχουν σχόλια: