"ΟΥΔΕΙΣ ΠΛΕΟΝ ΑΧΑΡΙΣΤΟΣ ΤΟΥ ΕΥΕΡΓΕΤΗΘΕΝΤΟΣ "

powered by Agones.gr - livescore

Δευτέρα 7 Οκτωβρίου 2024

Εκλογές ΠΑΣΟΚ: Ανδρουλάκης και Δούκας οι μονομάχοι του β’ γύρου – Τα τελικά αποτελέσματα

Νίκος Ανδρουλάκης και Χάρης Δούκας είναι οι δύο υποψήφιοι, που θα κονταροχτυπηθούν την επόμενη Κυριακή για την προεδρία του ΠΑΣΟΚ.

Από νωρίς το απόγευμα της Κυριακής είχε γίνει σαφές πως αδιαφιλονίκητο φαβορί του α’ γύρου των εκλογών ήταν ο Νίκος Ανδρουλάκης, ωστόσο η εκλογική αναμέτρηση εξελίχθηκε σε θρίλερ για τον δεύτερο υποψήφιο, καθώς ο Χάρης Δούκας και ο Παύλος Γερουλάνος κονταροχτυπήθηκαν για το ποιος θα βρεθεί απέναντί του.

Η διαφορά του Χάρη Δούκα και του Παύλου Γερουλάνου ήταν....

μερικές εκατοντάδες ψήφοι, με το μεγάλο θρίλερ να εξελίσσεται στην Περιφέρεια Αττικής, όπου ο κ. Γερουλάνος ήρθε πρώτος, η Άννα Διαμαντοπούλου δεύτερη, ο Νίκος Ανδρουλάκης τρίτος και ο Χάρης Δούκας τέταρτος.

Ωστόσο, στο σύνολο επικράτησε τελικά στη δεύτερη θέση – αν και αποδυναμωμένος – ο Χάρης Δούκας.

Ο Παύλος Γερουλάνος συνεχάρη τους Δούκα και Ανδρουλάκη, κάνοντας λόγο για απολύτως σεβαστή απόφαση των μελών και φίλων του ΠΑΣΟΚ, ενώ σημείωσε ότι κανένας δεν μπορεί να τους κατευθύνει στον επόμενο γύρο.

Πρώτος σε ψήφους και με διαφορά οκτώ μονάδων από τον δεύτερο αναδείχθηκε στις εσωκομματικές εκλογές του ΠΑΣΟΚ, ο νυν αρχηγός του κόμματος, Νίκος Ανδρουλάκης, ο οποίος θα αναμετρηθεί στον δεύτερο γύρο με τον Χάρη Δούκα.

Ειδικότερα στο 100% της ενσωμάτωσης και σε σύνολο 302.822 ψήφων έλαβαν:

Νίκος Ανδρουλάκης: 29,64% και 89.200 ψήφους
Χάρης Δούκας: 21,41 % και 64.490 ψήφους
Παύλος Γερουλάνος: 21,12% και 63.632 ψήφους
Άννα Διαμαντοπούλου: 19,52% και 58.899 ψήφους
Μιχάλης Κατρίνης: 6,03% και 18.163 ψήφους
Νάντια Γιαννακοπούλου: 2,29% και 6.890 ψήφους

Ανδρουλάκης: Το ΠΑΣΟΚ θα βγει πιο ενωμένο, πιο υπερήφανο την επόμενη Κυριακή

“Θέλω να ευχαριστήσω από τα βάθη της καρδιάς μου όσους με τίμησαν με τη σημερινή νίκη. Επτά μέρες έμειναν μέχρι την επόμενη Κυριακή, που είμαι σίγουρος ότι το ΠΑΣΟΚ θα βγει ακόμα πιο ενωμένο, ακόμα πιο ισχυρό, ακόμα πιο υπερήφανο”, είπε ο κ. Ανδρουλάκης, αφού ευχαρίστησε τόσο τους πολίτες που προσήλθαν στις κάλπες αλλά και τους συνυποψηφίους του.

Δούκας: Το 70% όσων ψήφισαν ζητά αλλαγή ηγεσίας

Ο κ. Δούκας αφού ευχαρίστησε του ψηφοφόρους και τους συνυποψηφίους του, χαρακτήρισε το μήνυμα της κάλπης «καθαρό», ενώ επιχείρησε να «προσεταιριστεί» τους εκλογές των συνυποψηφίων του, πλην φυσικά του κ. Ανδρουλάκη.

«Το 70% όσων ψήφισαν ζητά αλλαγή ηγεσία. Να αλλάξουμε το ΠΑΣΟΚ, για να αλλάξουμε τη χώρα».

Γερουλάνος: Όποιος πιστεύει στη Δημοκρατία, πιστεύει και στο αποτέλεσμα
Ο Παύλος Γερουλάνος στις πρώτες του δηλώσεις έξω από την Χαριλάου Τρικούπη και αναφερόμενος στον β’ γύρο ξεκαθάρισε πως οι ψηφοφόροι δεν κατευθύνονται στην κάλπη, ενώ έδωσε συγχαρητήρια στο Νίκο Ανδρουλάκη και στον Χάρη Δούκα που πέρασαν στον δεύτερο γύρο των εκλογών του ΠΑΣΟΚ.

Όπως τόνισε ο Παύλος Γερουλάνος «τα μέλη και οι φίλοι του ΠΑΣΟΚ μίλησαν και η απόφασή τους είναι σεβαστή. Θέλω να συγχαρώ τους Ανδρουλάκη και Δούκα και όλους τους συνυποψηφίους μου για τον εξαιρετικό αγώνα που έκανε το ΠΑΣΟΚ. θέλω να ευχαριστήσω τους 300.000 ανθρώπους που ήρθαν στην κάλπη, υπομονετικά περίμεναν και ψήφισαν».

Διαμαντοπούλου: Είμαι εδώ, πιστεύω ότι την επόμενη μέρα θα είμαστε ενωμένοι
«Η σημερινή ημέρα είναι πολύ σημαντική αφετηρία για μια νέα δημιουργική πορεία για το ΠΑΣΟΚ. Να ευχαριστήσω όλους τους πολίτες που μας δυνάμωσαν, τους φίλους και τους εθελοντές και όλους όσοι αυτοοργανώθηκαν. Είμαι εδώ και πιστεύω βαθιά ότι την επόμενη ημέρα θα είμαστε όλοι ενωμένοι», δήλωσε η Άννα Διαμαντοπούλου.

Η ίδια απέφυγε να αποκαλύψει τη στάση της ενόψει του β’ γύρου, καθώς ακόμη δεν είχε ξεκαθαρίσει η δεύτερη θέση, αν δηλαδή θα ήταν ο κ. Δούκας ή ο κ. Γερουλάνος.

Κατρίνης: Οι πολίτες θα κρίνουν ανεπηρέαστα ποιος θα ηγηθεί του ΠΑΣΟΚ

Ο Μιχάλης Κατρίνης στις δηλώσεις που έκανε έξω από τη Χαριλάου Τρικούπη συνεχάρη τους δύο συνυποψηφίους του που πέρασαν στον δεύτερο γύρο της διαδικασίας, αλλά δεν θέλησε να στηρίξει κανέναν εκ των δύο και να κατευθύνει την ψήφο όσων των στήριξαν.

«Θέλω να ευχαριστήσω τους περισσότερους 300.000 δημοκρατικούς πολίτες που με τη συμμετοχή τους δυναμώνουν το κίνημά μας. Θέλω να ευχαριστήσω όλους όσοι με τίμησαν με την εμπιστοσύνη τους. Η δική τους σθεναρή στάση αποτελεί για μένα δέσμευση και ευθύνη. Το ποιος θα ηγηθεί της παράταξης θα το κρίνουν οι πολίτες ελεύθερα και ανεπηρέαστα» είπε.

Γιαννακοπούλου: Σήμερα νικητής είναι το ΠΑΣΟΚ

Η Νάντια Γιαννακοπούλου σε ερώτηση ποιον αν θα στηρίξει ανοικτά κάποιον εκ των συνυποψηφίων της στον δεύτερο γύρο, απαντώντας ότι «σήμερα νικητής είναι το ΠΑΣΟΚ, θα τα πούμε τις επόμενες ημέρες».

Όπως είπε, η ίδια «άνοιξε έναν δρόμο που είδαμε ν’ αποδίδει καρπούς» και δεσμεύτηκε πως «θα είμαι μπροστά στην πρώτη γραμμή». Διαβεβαίωσε όσους την εμπιστεύτηκαν με την ψήφο τους ότι «θα δώσουμε τον αγώνα για τις ιδέες, τις θέσεις και την αντίληψη που έχω για την ενδυνάμωση του ΠαΣοΚ της επόμενης μέρας».

«Δρέπουμε τους καρπούς αυτή της προσπάθειας που πρώτη ξεκίνησα το βράδυ των Ευρωεκλογών» ανέφερε, υπενθυμίζοντας την ημέρα που έθεσε θέμα ηγεσίας, συμπεραίνοντας πως «οι 300.000 που ψήφισαν έδωσαν ένα ισχυρό μήνυμα επαναφοράς του κινήματος στην κοινωνία. Έχουμε την ευθύνη να μην τους απογοητεύσουμε. Θέλουμε να είμαστε ισχυρή αντιπολίτευση και άξια κυβέρνηση μετά τις εκλογές».

Δεν υπάρχουν σχόλια: