"ΟΥΔΕΙΣ ΠΛΕΟΝ ΑΧΑΡΙΣΤΟΣ ΤΟΥ ΕΥΕΡΓΕΤΗΘΕΝΤΟΣ "

powered by Agones.gr - livescore

Πέμπτη 24 Οκτωβρίου 2024

Κ. Μάλαμα : Οι κτηνοτρόφοι της Χαλκιδικής αναμένουν ουσιαστικά μέτρα βοήθειας για την αποτροπή της ζωονόσου της ευλογιάς των αιγοπροβάτων

Οι κτηνοτρόφοι της Χαλκιδικής διεκδικούν πραγματικά μέτρα υποστήριξης, την ώρα που το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων αρκείται σε μέτρα καραντίνας κι ευχολόγια για την συγκράτηση των τιμών στο ράφι. 

Οι κτηνοτρόφοι της Χαλκιδικής θα αναγκαστούν για 10 μέρες να κρατήσουν σταβλισμένο το κοπάδι τους, με όσα επιπλέον έξοδα αυτό συνεπάγεται, τα σφαγεία της Χαλκιδικής, αλλά και εκείνα της ιδιωτικής χονδρεμπορικής αγοράς θα παραμείνουν κλειστά και βέβαια όλοι εύχονται να μην παρουσιαστεί κρούσμα στο Νομό. 

Εμείς καλούμε όλους τους αρμοδίους φορείς του Νομού να σταθούν δίπλα στους κτηνοτρόφους κι η κυβέρνηση να προβλέψει άμεσα έκτακτα κονδύλια για την....

αντιμετώπιση του κόστους της επιδημίας της ευλογιάς των προβάτων για τους παραγωγούς και βέβαια μέτρα για την επιτήρηση των τιμών στην χονδρεμπορική αγορά κρέατος, γάλακτος και φέτας, ώστε να μην υπάρξει κανένα κρούσμα αισχροκέρδειας και τεχνητές ελλείψεις. 

Ταυτόχρονα, αναμένουμε αύξηση των αποζημιώσεων για τυχόν απώλεια ζωικού κεφαλαίου και πρόσβαση σε εμβόλια για τα ζώα που πρέπει να εμβολιαστούν σύμφωνα με τα ισχύοντα πρωτόκολλα. 

Παραμένουμε δίπλα στους κτηνοτρόφους της Χαλκιδικής και παρακολουθούμε καθημερινά της ανάγκες τους, σε μια συγκυρία κρίσιμη για την κτηνοτροφία του τόπου. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: