"ΟΥΔΕΙΣ ΠΛΕΟΝ ΑΧΑΡΙΣΤΟΣ ΤΟΥ ΕΥΕΡΓΕΤΗΘΕΝΤΟΣ "

powered by Agones.gr - livescore

Τρίτη 8 Οκτωβρίου 2024

Κεντρική Εκδήλωση Μνήμης - 120 χρόνια από τον θάνατο του Παύλου Μελά

Το Ίδρυμα Μουσείου Μακεδονικού Αγώνα και της Νεότερης Ιστορίας της Μακεδονίας (ΙΜΜΑ), στο πλαίσιο του προγράμματος των επετειακών εκδηλώσεών του για τη συμπλήρωση των 120 χρόνων από τον θάνατο του Παύλου Μελά, πραγματοποιεί την Κεντρική Εκδήλωση Μνήμης σε συνδιοργάνωση με το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης (ΕΒΕΘ), το Σάββατο 12 Οκτωβρίου 2024 και ώρα 18:00 στην Αίθουσα Εκδηλώσεων του ΕΒΕΘ. 

Η επέτειος της συμπλήρωσης 120 χρόνων από τον θάνατο του πλέον εμβληματικού Μακεδονομάχου προσφέρεται για πληθώρα αναγνώσεων, τόσο εκείνων που επιχειρούν να εντάξουν και να ερμηνεύσουν τη δράση του προσώπου εντός της εποχής του, όσο και εκείνων που επιχειρούν να παρακολουθήσουν τις πολυποίκιλες διαδρομές του στην ιστορική μνήμη, τον δημόσιο λόγο, την τέχνη και τη λογοτεχνία.

 

Η Κεντρική Εκδήλωση Μνήμης, που αποτελεί την έναρξη και τον....

πυρήνα του προγράμματος εκδηλώσεων και δράσεων του ΙΜΜΑ,  έχει στόχο να τιμήσει τη μνήμη του Παύλου Μελά και παράλληλα να παρουσιάσει στο ευρύ κοινό το ιστορικό, κοινωνικό και πολιτικό πλαίσιο μέσα στο οποίο ο Παύλος Μελάς καταχωρήθηκε ως εθνικός ήρωας στη Δημόσια Ιστορία.

 

Στην εκδήλωση θα πραγματοποιηθούν ομιλίες από τους κ.κ. Κωνσταντίνo Π. Γκιουλέκα, Υφυπουργό Εσωτερικών, αρμόδιο για θέματα Μακεδονίας και Θράκης και Βασίλη K. Γούναρη, Καθηγητή Ιστορίας Νεοτέρων Χρόνων του ΑΠΘ. Χαιρετισμό θα απευθύνουν οι κ.κ. Εμμανουήλ Βλαχογιάννης, Α΄Αντιπρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης και Νικόλαος Κ. Μαργαρόπουλος, Πρόεδρος του Ιδρύματος Μουσείου Μακεδονικού Αγώνα και της Νεότερης Ιστορίας της Μακεδονίας. Τον συντονισμό της εκδήλωσης θα έχει η κ. Αθηνά Παυλίδου, Διευθύντρια του ΙΜΜΑ.

 

Μετά το πέρας της εκδήλωσης θα ακολουθήσει δεξίωση.

 

Οι Εκδηλώσεις Μνήμης τελούν υπό την Αιγίδα του Υπουργείου Εσωτερικών του Τομέα Μακεδονίας και Θράκης. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: