"ΟΥΔΕΙΣ ΠΛΕΟΝ ΑΧΑΡΙΣΤΟΣ ΤΟΥ ΕΥΕΡΓΕΤΗΘΕΝΤΟΣ "

powered by Agones.gr - livescore

Πέμπτη 26 Σεπτεμβρίου 2024

Π.Ε. Χαλκιδικής: "Σχεδιασμός και υλοποίηση μέτρων και δράσεων για την αντιμετώπιση κινδύνων από την εκδήλωση πλημμυρικών φαινομένων"

Την Πέμπτη 26 Σεπτεμβρίου, στην αίθουσα συνεδριάσεων «Δημήτριος Τζηρίτης» στο Διοικητήριο της Περιφερειακής Ενότητας Χαλκιδικής στον Πολύγυρο, συνήλθε σε τακτική συνεδρίαση το Περιφερειακό Επιχειρησιακό Συντονιστικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας της Π.Ε. Χαλκιδικής, κατόπιν της έκδοσης σχετικής πρόσκλησης της Αντιπεριφερειάρχη Χαλκιδικής κας. Αικατερίνης Ζωγράφου. Αντικείμενο της σύγκλησης του Π.Ε.Σ.Ο.Π.Π. ήταν ο σχεδιασμός και η υλοποίηση μέτρων και δράσεων για την αντιμετώπιση κινδύνων από την εκδήλωση πλημμυρικών φαινομένων.

Η συνεδρίαση πραγματοποιήθηκε με τη συμμετοχή των....

συνεργαζόμενων φορέων, του Τμήματος Πολιτικής Προστασίας και της Υποδιεύθυνσης Τεχνικών Έργων Π.Ε.Χ, του Στρατού και των Σωμάτων Ασφαλείας (Αστυνομία, Πυροσβεστική, Λιμενικό), εκπροσώπων της Πολιτικής Προστασίας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας Θράκης και των Δήμων της Π.Ε. Χαλκιδικής, της Διεύθυνσης Δασών και των Δασαρχείων Χαλκιδικής, καθώς και μελών Εθελοντικών Ομάδων.

Κύριο μέλημα της Διοίκησης της ΠΕΧ είναι η ασφάλεια κατοίκων και επισκεπτών της Χαλκιδικής, η προστασία των υποδομών, των περιουσιών των πολιτών και των οικοσυστημάτων. Στόχος της συνεδρίασης ήταν η προετοιμασία και ο συντονισμός όλων των εμπλεκομένων φορέων, για την αντιμετώπιση έκτακτων συμβάντων πλημμυρικών φαινομένων. Οι παριστάμενοι φορείς εξέθεσαν το επίπεδο πρόληψης και επιχειρησιακής ετοιμότητας τους. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: