"ΟΥΔΕΙΣ ΠΛΕΟΝ ΑΧΑΡΙΣΤΟΣ ΤΟΥ ΕΥΕΡΓΕΤΗΘΕΝΤΟΣ "

powered by Agones.gr - livescore

Τρίτη 16 Απριλίου 2024

Απ. Πάνας : Χωρίς χρονικό ορίζοντα το έργο Πολύγυρος - Τρυπητή - Ουρανούπολη

Απάντηση έλαβε ο Τομεάρχης Υποδομών και Μεταφορών του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής κ. Πάνας Απόστολος από το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, στην κ
οινοβουλευτική  του ερώτηση, για τις εξελίξεις στην ολοκλήρωση των μελετών για την κατασκευή του οδικού δικτύου Πολυγύρου-Τρυπητής- Ουρανούπολης με την οποία επανήλθε στο ζήτημα.

Πιο συγκεκριμένα το Υπουργείο, στην Απάντησή του προς τον κ. Πάνα επισημαίνει, ότι η σύμβαση για την «Μελέτη οδικού τμήματος Πολύγυρος – Ουρανούπολη (μελέτη κατά τμήματα)» συνολικού προϋπολογισμού 2.184.397 €, υπογράφηκε στις 13-9-2010. Παράλληλα τονίζει, πως η μελέτη αφορά βελτιώσεις υφιστάμενων τμημάτων ή νέες χαράξεις όπου απαιτείται, διότι τα επιμέρους οδικά τμήματα δια των οποίων υλοποιείται αυτή η σύνδεση, παρουσιάζουν ανομοιογένεια χαρακτηριστικών που οφείλεται στις...

διαφορετικές περιόδους κατασκευής τους, καθώς και στις αποσπασματικές επεμβάσεις που έχουν επιχειρηθεί κατά καιρούς στο δίκτυο, από κεντρικούς και περιφερειακούς φορείς. 

Όσον αφορά την  μελετητική εξέλιξη του έργου, το Υπουργείο αναφέρει, πως έχει υλοποιηθεί το σύνολο των επιμέρους μελετών, πλην των οριστικών μελετών δύο τεχνικών του 2ου τμήματος (Βράσταμα –Ιερισσός) και της μελέτης σήμανσης –ασφάλισης του 3ου τμήματος (Ιερισσός – Τρυπητή), που αναμένεται να ολοκληρωθούν εντός του έτους ενώ εκκρεμεί και η έγκριση του Κτηματολογίου για το σύνολο του έργου. 


Ο κ. Πάνας δήλωσε σχετικά : « Επανέρχομαι σε ένα θέμα που έχω συστηματικά ασχοληθεί κοινοβουλευτικά. Από την Απάντηση δυστυχώς δεν διαφαίνεται- για μια ακόμη φορά-ξεκάθαρο χρονοδιάγραμμα από την πλευρά του Υπουργείου για την κατασκευή ενός εξαιρετικά σημαντικού οδικού τμήματος, που θα βελτιώσει την καθημερινότητα των πολιτών της Χαλκιδικής, θα διαμορφώσει ιδανικές και ελκυστικές συνθήκες για τον Τουρισμό της , ενώ παράλληλα θα δημιουργήσει σημαντικές προοπτικές ανάπτυξης στους Δήμους Πολυγύρου και Αριστοτέλη από τους οποίους διαπερνά. Παράλληλα, οι μακροχρόνιες καθυστερήσεις στις παραπάνω διαδικασίες εμποδίζουν, τόσο την χρηματοδότηση κατασκευής, όσο και την ολοκλήρωσή του. Πλέον έχοντας επίσημες απαντήσεις, για το που βρίσκεται το εν λόγω έργο, ζήτω την στήριξη, όλων των εμπλεκομένων τοπικών φορέων, προκειμένου να επισπευσθούν οι διαδικασίες υλοποίησής του». 


Το πλήρες κείμενο της ΑΠΑΝΤΗΣΗΣ του Υπουργείου προς τον Βουλευτή έχει ως εξής :


Δεν υπάρχουν σχόλια: