"ΟΥΔΕΙΣ ΠΛΕΟΝ ΑΧΑΡΙΣΤΟΣ ΤΟΥ ΕΥΕΡΓΕΤΗΘΕΝΤΟΣ "

powered by Agones.gr - livescore

Πέμπτη 10 Σεπτεμβρίου 2020

Διευκρινίσεις Ιδρύματος Στεφάνου και Καίτης Κότσιανου σχετικά με τη βράβευση μαθήτριας

"Μετά τα δυσμενή σχόλια στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης αναφορικά με την βράβευση μαθήτριας από το Ίδρυμα Στεφάνου και Καίτης Κότσιανου οφείλω ως Πρόεδρος του Ιδρύματος να διευκρινίσω τα ακόλουθα:


•             Η μη ανακοίνωση του ονόματος της μαθήτριας οφείλεται σε λόγους δεοντολογίας και προστασίας προσωπικών δεδομένων. Η βράβευση είναι εν τοις πράγμασι χρηματικό βοήθημα, που εμπίπτει στους περιορισμούς δημοσιοποίησης των στοιχείων βάσει των ευρωπαϊκών κανονισμών προστασίας δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα. Ως εκ των άνω παρακαλώ να γίνει κατανοητή η θέση της Διοίκησης του Ιδρύματος.
•             Αυτό που προέχει κατά την εκτίμηση μου ως μείζον θέμα και χρήζει κριτικής είναι αυτή καθαυτή η λειτουργία του Ιδρύματος, που μετά από μια σειρά εμποδίων καταφέρνει να πραγματοποιήσει την επιθυμία του αείμνηστου Πολυγυρινού, Στέφανου Κότσιανου.
Η προσωπικότητα του Στέφανου Κότσιανου καταφέρνει διηνεκώς να είναι παρούσα στα πράγματα του Πολυγύρου 30 και πλέον έτη από την ημέρα που απεβίωσε. Επιστήμων, πολιτικός, αγωνιστής, συγγραφέας, ιστοριοδίφης είναι μερικοί από τους χαρακτηρισμούς που αρμόζουν στον μεγάλο Πολυγυρινό, με τεράστια συνεισφορά στον άνθρωπο, σε αυτόν που είχε ανάγκη, με δωρεές στον τόπο, όπως το οικόπεδο του Δημοτικού θεάτρου και το οικόπεδο του Δημοτικού Σχολείου Καλυβών.
Αισθάνομαι μεγάλο το βάρος της συνέχισης των έργων του Ιδρύματος, το οποίο όμως δέχομαι αγόγγυστα ως ελάχιστο χρέος τιμής προς τη μνήμη και την εκπλήρωση της επιταγής του".

Ο Πρόεδρος του Ιδρύματος
Στεφάνου και Καίτης Κότσιανου
Χρήστος Βορδός

Σχετική ανάρτηση:

Βράβευση μαθήτριας από το Ίδρυμα Κότσιανου

1 σχόλιο:

Γιώργος Ζωγραφάκης είπε...

Πάντως, προέχει η ικανοποίηση του πνεύματος και όχι του γράμματος της Διαθήκης, πράγμα το οποίο νομίζω ότι προσπαθείτε να τακτοποιήσετε. Γνωρίζετε τι εννοώ. Και επίσης νομίζω ότι πρέπει να ανακοινώνονται τα ονόματα των βραβευθέντων, εφόσον η γνωστοποίηση αφορά έπαινο, ευχαρίστως αποδεκτό από την κοινωνία, να γίνεται μάλιστα δημόσια, σε συνδυασμό ίσως με μια αναφορά (ομιλία ή κάτι άλλο) στις πολλές αρετές και έργα του αείμνηστου Στ. Κότσιανου, στις οποίες καλώς αναφερθήκατε. Γ. Ζωγραφάκης