"ΟΣΟ ΚΙ ΑΝ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΑΝ, ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΚΑΤΑΦΕΡΕ ΝΑ ΜΑΣ ΛΥΓΙΣΕΙ"

powered by Agones.gr - livescore

Τετάρτη 2 Μαΐου 2018

Το Επιμελητήριο Χαλκιδικής ενημερώνει...

  • ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΗΜΕΡΙΔΑΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΝΕΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΩΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΩΝ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ  – General Data Protection Regulation, GDPR» ΣΤΗΝ ΚΑΣΣΑΝΔΡΕΙΑ
Μετά τις τρεις πολύ επιτυχημένες ενημερωτικές εκδηλώσεις με θέμα «Το νέο περιβάλλον λειτουργίας που θέτει για τις Επιχειρήσεις και τους Φορείς ο Γενικός Κανονισμός Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων – GDPR» που διοργάνωσε...
το Επιμελητήριο Χαλκιδικής σε συνεργασία με την Ένωση Ξενοδοχείων και με την Ομοσπονδία Τουριστικών Καταλυμάτων Χαλκιδικής στον Πολύγυρο (13.04.2018), στην Ιερισσό (20.04.2018), και στα Νέα Μουδανιά (25.04.2018) και λόγο ότι το θέμα έχει παρουσιάσει ιδιαίτερο ενδιαφέρον την τελευταία περίοδο, αφού και ο Κανονισμός της ΕΕ θα έχει εφαρμογή άμεσα σε όλα τα κράτη-μέλη της από 25/5/2018 και θα αντικαταστήσει την ισχύουσα νομοθεσία που είχε εφαρμοστεί πριν πολλά χρόνια με τον Ν. 2472/1999, προγραμματίζεται εκδήλωση την Δευτέρα 07 Μαΐου 2018 στη Χανιώτη, στην αίθουσα Συνεδριάσεων του Δημοτικού Καταστήματος στις 19:00. Η είσοδος είναι ελεύθερη.


  • ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ 3ης ΗΜΕΡΙΔΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΠΛΑΤΦΟΡΜΑΣ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ERASMUS+ ΠΟΥ ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΙ  & ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ERASMUS ΓΙΑ ΝΕΟΥΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΕΣ ΣΤΙΣ 9 ΜΑΪΟΥ


To ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ, που συμμετέχει ως εταίρος στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα  Erasmus + στην Δράση ΚΑ2 _ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΤΑΛΛΑΓΗ ΤΩΝ ΚΑΛΩΝ ΠΡΑΚΤΙΚΩΝ με τίτλο : “TRAM-WBL Engaging SMEs for Quality Transnational WBL experiences”, προσκαλεί  τις επιχειρήσεις – μέλη του, τους εκπαιδευτικούς και τους σπουδαστές της επαγγελματικής  εκπαίδευσης και κατάρτισης, στην παρουσίαση της ηλεκτρονικής πλατφόρμας που δημιουργήθηκε στα πλαίσια του προγράμματος και μέσω της οποίας θα γίνεται η αναζήτηση για τοποθέτηση σε θέσεις μαθητείας στο εξωτερικό. Σκοπός του προγράμματος είναι η διευκόλυνση των σπουδαστών της επαγγελματικής  εκπαίδευσης στην εύρεση κατάλληλης γι’ αυτούς θέσης για πρακτική εξάσκηση (μαθητεία) σε επιχειρήσεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό, αλλά και των τοπικών επιχειρήσεων να προσελκύσουν αποφοίτους από την Ελλάδα αλλά και το εξωτερικό σε προσφερόμενες από αυτούς θέσεις μαθητείας (international work based learning - WBL).
Παράλληλα θα πραγματοποιηθεί και ενημέρωση για το  Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα ανταλλαγής για νέους επιχειρηματίες (Erasmus for Young Entrepreneurs). Το πρόγραμμα «Erasmus Νέοι Επιχειρηματίες», βοηθά φιλόδοξους Ευρωπαίους επιχειρηματίες να αποκτήσουν τις απαραίτητες δεξιότητες για να ξεκινήσουν και/ ή να διευθύνουν με επιτυχία μία μικρή επιχείρηση στην Ευρώπη. Νέοι επιχειρηματίες συναντώνται και ανταλλάσσουν γνώσεις και επιχειρηματικές ιδέες με έναν έμπειρο επιχειρηματία, κοντά στον οποίο μένουν και συνεργάζονται για μία περίοδο 1-6 μηνών.
Στο πρόγραμμα μπορούν να συμμετάσχουν :
α) εν δυνάμει επιχειρηματίες ή νέοι επιχειρηματίες , ανεξαρτήτου οικονομικής δραστηριότητας, με εμπειρία έως τρία χρόνια.
β) επιχειρήσεις (ιδιοκτήτες – διευθυντές μια μικρής ή μεσαίας επιχείρησης), ως επιχειρηματίας υποδοχής, ανεξαρτήτου οικονομικής δραστηριότητας, με εμπειρία περισσότερη από τρία χρόνια.


Η παρουσίαση θα πραγματοποιηθεί στο Συνεδριακό Κέντρο του Επιμελητηρίου Χαλκιδικής στον Πολύγυρο, την Τετάρτη, 09 Μαΐου 2018 και ώρα 19:00 .  Η είσοδος είναι ελεύθερη.


  • ΝΕΟΣ ΚΥΚΛΟΣ ΔΩΡΕΑΝ ΣΕΜΙΝΑΡΙΩΝ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΕΣ  (Νέα Μουδανιά 14 & 15/05/2018)
Το Επιμελητήριο Χαλκιδικής σε συνεργασία με τον Σύλλογο Εμπόρων & Επαγγελματιών Νέων Μουδανιών και την Επιμελητηριακή Αστική Εταιρία Χαλκιδικής «ΕΠ.ΑΝ.ΕΧ» στα πλαίσια της προσπάθειας συνεχούς κατάρτισης και εκπαίδευσης των μελών του, διοργανώνει ΔΩΡΕΑΝ εκπαιδευτικά σεμινάρια για τα ενήμερα μέλη του Επιμελητηρίου Χαλκιδικής.
Τα σεμινάρια θα πραγματοποιηθούν στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων στο Μουσείο Αλιευτικών Σκαφών & Εργαλείων στα Νέα Μουδανιά με τις παρακάτω θεματικές ενότητες:


  • Δευτέρα 14/05/2018 και ώρες 17:30 – 20:00
Θέμα:  "Τεχνικές Προώθησης Πωλήσεων και Διαχείριση Χρόνου"
Εισηγήτρια: Αγνή Παγούνη, Σύμβουλος του Κέντρου Υπηρεσιών Επιχειρηματικής Ανάπτυξης microSTARS, ΚΕΠΑ


  • Τρίτη 15/05/2018 και ώρες 17:30 - 20:00
Θέμα:  "Marketing στην Εστίαση"
Εισηγητής: Δημήτρης Κατσαρέλλος, Σύμβουλος του Κέντρου Υπηρεσιών Επιχειρηματικής Ανάπτυξης microSTARS, ΚΕΠΑ


Μετά τη λήξη του σεμιναρίου θα δοθούν στους συμμετέχοντες βεβαιώσεις συμμετοχής.
Βασική προϋπόθεση για τις επιχειρήσεις - μέλη του Επιμελητηρίου που ενδιαφέρονται να συμμετέχουν στο σεμινάριο είναι η τακτοποίηση των οφειλόμενων συνδρομών τους προς το Επιμελητήριο παρελθόντων ετών έως 2014 καθώς και την τρέχουσα συνδρομή ανταποδοτικών υπηρεσιών έτους 2018 (πληροφορίες για τις οφειλόμενες συνδρομές των επιχειρήσεων στο Μητρώο του Επιμελητηρίου Χαλκιδικής). Οι επιχειρήσεις που δεν είναι εγγεγραμμένες στο μητρώο του Επιμελητηρίου και επιθυμούν να λάβουν μέρος στο σεμινάριο, θα πρέπει να καταβάλλουν το ποσό των είκοσι ευρώ (20€) ανά άτομο. Η αίτηση συμμετοχής βρίσκεται αναρτημένη στην ιστοσελίδα του Επιμελητηρίου: http://www.epichal.gr/chalkidiki/articles/article.jsp?context=103&categoryid=6999&articleid=8621 και πρέπει να σταλεί στο Επιμελητήριο Χαλκιδικής συμπληρωμένη και υπογεγραμμένη από την επιχείρηση το αργότερο έως την Παρασκευή 11 Μαΐου 2018. Θα τηρηθεί αυστηρά σειρά προτεραιότητας
Για περισσότερες πληροφορίες στα τηλέφωνα του Επιμελητηρίου Χαλκιδικής: 2371024200 & 2371024300, e-mail: info@epichal.gr , υπεύθυνη κα Τζηρίτη Γεωργία.


  • ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΔΩΡΕΑΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟΥ ΜΕ ΘΕΜΑ «Συμμετοχή σε Διεθνείς Εκθέσεις & Β2Β συναντήσεις»
Το ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ σε συνεργασία με τον εθνικό φορέα ENTERPRISE GREECE και την Επιμελητηριακή Αστική Εταιρία Χαλκιδικής «ΕΠ.ΑΝ.ΕΧ» στα πλαίσια της στήριξής τους στις τοπικές, εν δυνάμει εξαγωγικές επιχειρήσεις αλλά και των εξαγωγέων της Χαλκιδικής που βρίσκονται σε αρχικό στάδιο, διοργανώνουν ΔΩΡΕΑΝ εκπαιδευτικό σεμινάριο για τα ενήμερα μέλη του Επιμελητηρίου Χαλκιδικής, διάρκειας 5 ωρών, την Τετάρτη 16 Μαΐου 2018 & ώρες 15.30 – 20:30 στο Συνεδριακό Κέντρο του Επιμελητηρίου Χαλκιδικής (Πολυτεχνείου 58, Πολύγυρος, 2ος όροφος) με θέμα: «Συμμετοχή σε Διεθνείς Εκθέσεις & Β2Β συναντήσεις».
Μετά τη λήξη του σεμιναρίου θα δοθούν στους συμμετέχοντες βεβαιώσεις συμμετοχής.
Βασική προϋπόθεση για τις επιχειρήσεις - μέλη του Επιμελητηρίου που ενδιαφέρονται να συμμετέχουν στο σεμινάριο είναι η τακτοποίηση των οφειλόμενων συνδρομών τους προς το Επιμελητήριο παρελθόντων ετών έως 2014 καθώς και την τρέχουσα συνδρομή ανταποδοτικών υπηρεσιών έτους 2018 (πληροφορίες για τις οφειλόμενες συνδρομές των επιχειρήσεων στο Μητρώο του Επιμελητηρίου Χαλκιδικής). Οι επιχειρήσεις που δεν είναι εγγεγραμμένες στο μητρώο του Επιμελητηρίου και επιθυμούν να λάβουν μέρος στο σεμινάριο, θα πρέπει να καταβάλλουν το ποσό των είκοσι ευρώ (20€) ανά άτομο. Η αίτηση συμμετοχής βρίσκεται αναρτημένη και στην ιστοσελίδα του Επιμελητηρίου: www.epichal.gr και πρέπει να σταλεί στο Επιμελητήριο Χαλκιδικής συμπληρωμένη και υπογεγραμμένη από την επιχείρηση το αργότερο έως την Δευτέρα 14 Μαΐου 2018. Για περισσότερες πληροφορίες στα τηλέφωνα του Επιμελητηρίου Χαλκιδικής: 2371024200 & 2371024300, e-mail: info@epichal.gr, υπεύθυνη κα Τζηρίτη Γεωργία.


  • ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΣΕΜΙΝΑΡΙΩΝ ΤΕΧΝΙΚΟΥ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ Β’ , Γ΄ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ & ΥΓΙΕΙΝΗΣ & ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ (ΕΦΕΤ)
Η Επιμελητηριακή Αναπτυξιακή Εταιρεία Χαλκιδικής «ΕΠ.ΑΝ.Ε.Χ.» σε συνεργασία με το Επιμελητήριο Χαλκιδικής προτίθεται να πραγματοποιήσει  σεμινάρια Τεχνικού Ασφαλείας Β΄ κατηγορίας επικινδυνότητας (35 ώρες εκπαίδευσης κόστους 100,00€) και Τεχνικού Ασφαλείας Γ΄ κατηγορίας επικινδυνότητας (10 ώρες εκπαίδευσης, κόστους 50,00 €), καθώς και σεμινάρια Υγιεινής & Ασφάλειας Τροφίμων (ΕΦΕΤ) (10 ώρες εκπαίδευσης, κόστους 80,00€).
Για τους Εργοδότες ή για τους εργαζόμενους των οποίων οι επιχειρήσεις δεν είναι εγγεγραμμένες στο μητρώο του Επιμελητηρίου και επιθυμούν να λάβουν μέρος στα σεμινάρια, θα πρέπει να καταβάλλουν αντίστοιχα τα παρακάτω ποσά: Για τον Τεχνικό Ασφαλείας Β΄ κατηγορίας επικινδυνότητας (35 ώρες εκπαίδευσης κόστους 110,00€), για τον τεχνικό Ασφαλείας Γ΄ κατηγορίας επικινδυνότητας (10 ώρες εκπαίδευσης, κόστους 60,00 €) και για σεμινάρια Υγιεινής & Ασφάλειας Τροφίμων (ΕΦΕΤ) (10 ώρες εκπαίδευσης, κόστους 90,00€).
Τα σεμινάρια θα πραγματοποιηθούν τόσο στον Πολύγυρο, στην αίθουσα του Συνεδριακού Κέντρου του Επιμελητηρίου, όσο και σε οποιαδήποτε περιοχή της Χαλκιδικής, εφόσον συμπληρωθεί ο απαιτούμενος αριθμός ενδιαφερομένων ανά κατηγορία.
Απαραίτητη προϋπόθεση για τα μέλη του Επιμελητηρίου Χαλκιδικής για τη συμμετοχή τους στα σεμινάρια, είναι η ταμειακή τακτοποίησή τους , όσον αφορά την καταβολή της ετήσιας συνδρομής τους για το τρέχον έτος (2018). Οι αιτήσεις συμμετοχής για τα σεμινάρια Τεχνικού Ασφαλείας Β & Γ κατηγορίας & του ΕΦΕΤ υπάρχουν αναρτημένες στην ιστοσελίδα του Επιμελητηρίου: www.epichal.gr.  Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθύνεστε στα τηλέφωνα του Επιμελητηρίου Χαλκιδικής: 2371024200 – 24300 και στο e-mail: info@epichal.gr, υπεύθυνη κα Τζηρίτη Γεωργία.


  • ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΕΣΠΕΡΙΔΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ Δ/ΝΣΗ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ & ΚΤΗΝΙΑΤΡΙΚΗΣ (ΔΑΟΚ) ΤΗΣ ΠΕΧ


Η ΔΑΟΚ Περιφερειακής Ενότητας Χαλκιδικής και το Γεωτεχνικό Επιμελητήριο της Ελλάδας σας προσκαλούν στην εσπερίδα με θέμα «Ελιά, ο Χρυσός της Χαλκιδικής, Καλλιέργεια , Φυτοπροστασία και Επεξεργασία» την Πέμπτη 4 Μαΐου 2018 και ώρα 18:00 στον Πολύγυρο, στην αίθουσα του Συνεδριακού Κέντρου του Επιμελητηρίου Χαλκιδικής.  


  • EUROGROUP: ΣΤΟΧΟΣ Η ΣΥΝΟΛΙΚΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΤΟΝ ΙΟΥΝΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΟΔΟ ΑΠΟ ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΤΟΝ ΑΥΓΟΥΣΤΟ
H συνολική συμφωνία για την έξοδο από το πρόγραμμα θα γίνει στο Eurogroup του Ιουνίου, όπως επιβεβαίωσε ο πρόεδρος του Eurogroup μετά το πέρας της συνεδρίασης των υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης στη Σόφια. Ο κ. Σεντένο ανακοίνωσε ότι οι επικεφαλής των θεσμών θα επιστρέψουν στην Αθήνα στις 14 Μαΐου για την τέταρτη αξιολόγηση με στόχο να επιτύχουν συμφωνία σε επίπεδο προσωπικού (SLA), ενώ σημείωσε ότι οι θεσμοί έδωσαν «θετική» αναφορά για τη μέχρι στιγμής εφαρμογή των προαπαιτούμενων. Σε ό,τι αφορά την στρατηγική ανάπτυξης που παρουσίασε η Ελλάδα, ο πρόεδρος του Eurogroup μίλησε με θετικά λόγια, σημειώνοντας ότι αντικατοπτρίζει την «κυριότητα» των μεταρρυθμίσεων από την Ελλάδα που είναι «σημαντική» για την ανάκαμψη.


  • ΕΚΤ: ΣΤΑ  €721 ΔΙΣ ΜΕΙΩΘΗΚΑΝ ΤΑ «ΚΟΚΚΙΝΑ» ΔΑΝΕΙΑ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΖΩΝΗ - Η ΕΙΚΟΝΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ
Στα 101 δισ. ευρώ μειώθηκαν τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια στην Ελλάδα το δ’ τρίμηνο του 2017, από 106 δισ. το προηγούμενο τρίμηνο, σύμφωνα με τα στοιχεία της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας. Όπως δείχνουν τα στοιχεία της ΕΚΤ, οι τράπεζες της ευρωζώνης γενικότερα συνέχισαν να μειώνουν τον όγκο των «κόκκινων» δανείων τους το τελευταίο τρίμηνο του 2017, με τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια στις τράπεζες που εποπτεύονται από την ΕΚΤ να μειώνονται σε 721 δισ. ευρώ στο τέλος του περασμένου έτους, από 759 δισ. ευρώ το 2016. Η αναλογία των «κόκκινων» δανείων στην ευρωζώνη μειώθηκε κάτω του 5% το περασμένο έτος, ωστόσο παραμένει υψηλότερα του 10% στην Ιταλία, την Ιρλανδία και την Πορτογαλία, ενώ στην Ελλάδα ανέρχονταν σε 45%. Στην Ισπανία, τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια μειώθηκαν σε 106 δισ. ευρώ από 112 δισ., στην Ιταλία σε 187 δισ. από 196 δισ.
  • ΕΡΕΥΝΑ ΣΟΚ ΤΗΣ Eurostat: ΕΝΑΣ ΣΤΟΥΣ ΠΕΝΤΕ ΕΛΛΗΝΕΣ ΔΕΝ ΚΑΛΥΠΤΕΙ ΒΑΣΙΚΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΤΟΥ
Στη δεύτερη χειρότερη θέση στην ΕΕ, όσον αφορά στην κάλυψη βασικών αναγκών τους, βρέθηκαν οι Έλληνες το 2017, σύμφωνα με έρευνα της Eurostat, η οποία καταδεικνύει πόσο ισχυρά είναι τα σημάδια της κρίσης στην ελληνική κοινωνία. Συγκεκριμένα, πάνω από ένας στους πέντε Έλληνες (το 21,1%) δεν μπόρεσε να ικανοποιήσει τουλάχιστον τέσσερις από τις ανάγκες, που θεωρούνται από τους περισσότερους ανθρώπους επιθυμητές ή απαραίτητες για να έχουν μία ικανοποιητική ζωή. Υψηλότερο ποσοστό ανέφεραν μόνο οι Βούλγαροι (30%), ενώ οι Ρουμάνοι και οι Ούγγροι ήταν στην τρίτη και την τέταρτη θέση με 19,4% και 14,3%, αντίστοιχα. Στο σύνολο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, το σχετικό ποσοστό μειώθηκε πέρυσι στο 6,7%, συνεχίζοντας την πτωτική τάση που ακολουθεί από το 2012, όταν έφθασε στο υψηλότερο επίπεδο (9,9%). Συνολικά 33 εκατομμύρια πολίτες της ΕΕ βρέθηκαν πέρυσι σε αδυναμία να καλύψουν βασικές ανάγκες τους. Αξιοσημείωτη ήταν η βελτίωση των Ρουμάνων πέρυσι, οι οποίοι το 2016 ήταν στη δεύτερη θέση της σχετικής λίστας της Eurostat με ποσοστό 23,8%. Το ποσοστό μειώθηκε σημαντικά και σε άλλες χώρες, όπως στην Ιταλία (από 12,1% σε 9,2%), την Κροατία (από 12,5% στο 10,3%), τη Βουλγαρία (από 31,9% σε 30,0%) και την Κύπρο (από 13,6% σε 11,7%).
Οι βασικές ανάγκες που αναφέρει η Eurostat ως επιθυμητές ή αναγκαίες για μία ικανοποιητική ζωή των πολιτών είναι οι ακόλουθες: Η έγκαιρη πληρωμή των λογαριασμών, η επαρκής θέρμανση του σπιτιού τους, η  αντιμετώπιση απρόβλεπτων δαπανών, η δυνατότητα να τρώνε τακτικά κρέας (ή ψάρι ή το ισοδύναμό τους σε λαχανικά), να έχουν πλυντήριο ρούχων, να έχουν αυτοκίνητο, να κάνουν μια εβδομάδα διακοπές εκτός σπιτιού, να έχουν τηλέφωνο, να έχουν τηλεόραση.
  • ΟΟΣΑ: ΚΑΛΠΑΖΕΙ Η ΥΠΕΡΦΟΡΟΛΟΓΗΣΗ ΜΙΣΘΩΤΩΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ
Τη δραματική αύξηση της συνολικής φορολογικής επιβάρυνσης των Ελλήνων μισθωτών για το 2017 καταγράφει έκθεση του ΟΟΣΑ που δόθηκε στη δημοσιότητα. Οι οικογένειες με έναν εργαζόμενο γονέα και δύο παιδιά βρίσκονται στη δεύτερη θέση των πλέον επιβαρυμένων στην Ευρώπη. Συγκεκριμένα, η Έκθεση του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης δείχνει άνοδο του συνολικού φορολογικού βάρους στους μισθούς ως αποτέλεσμα της αύξησης της φορολογίας και των ασφαλιστικών εισφορών. Αντίθετα, στις περισσότερες χώρες του ΟΟΣΑ η συνολική φορολογική επιβάρυνση μειώθηκε το 2017.


  • ΕΡΕΥΝΑ : ΟΙ ΕΚΤΑΚΤΟΙ ΑΜΕΣΟΙ ΦΟΡΟΙ ΑΥΞΗΘΗΚΑΝ ΚΑΤΑ 94% ΜΕΣΑ ΣΕ 8 ΧΡΟΝΙΑ  
Τη φοροκαταιγίδα που έφερε η οκταετής κρίσης αλλά και τα πενιχρά αποτελέσματα που έδωσαν οι εξουθενωτικοί φόροι στα δημόσια έσοδα αναλύει η τελευταία έρευνα της ΔιαΝΕΟσις και του ΙΟΒΕ. Στην έρευνα που χαρτογραφούνται τα προβλήματα του ελληνικού φορολογικού συστήματος επισημαίνεται από το 2008-2016 οι έκτακτοι άμεσοι φόροι αυξήθηκαν κατά 94%, τα έσοδα από φόρους στην περιουσία επταπλασιάστηκαν ενώ οι   στην παραγωγή το 2015 έφτασαν στο 16,1% του ΑΕΠ από 12,7%. Επιπλέον είναι τρίτη στη λίστα με τα κράτη - μέλη της ΕΕ με τις υψηλότερες ασφαλιστικές εισφορές και μια από τις χώρες με τους υψηλότερους φορολογικούς συντελεστές. Το σύστημα φορολογίας εισοδήματος της Ελλάδας είναι άδικο και αναποτελεσματικό, ενώ αποτελεί σημαντικό εμπόδιο για την επιχειρηματικότητα και αποτυγχάνει να αντιμετωπίσει τις φορολογικές ανισότητες. Παράλληλα είναι υπερβολικά περίπλοκο, αλλάζει πολύ συχνά και είναι φτιαγμένο με τρόπο που διευκολύνει τη φοροδιαφυγή.  
Το διάστημα 2008 - 2016, το ΑΕΠ της χώρας μειώθηκε κατά 27%, ενώ τα φορολογικά έσοδα του κράτους μειώθηκαν μόνο κατά 7%. Ο λόγος είναι απλός: Η φορολογία αυξήθηκε δραματικά υποστηρίζουν οι ερευνητές. Η Ελλάδα είναι η τελευταία ανάμεσα σε όλες τις χώρες του ΟΟΣΑ στην εισπαραξιμότητα ληξιπρόθεσμων οφειλών και 335 εκατ. ευρώ δηλαδή το 12,6% των εσόδων του κράτους από τη φορολογία εισοδήματος νομικών προσώπων, υπολογίστηκε ότι είναι το έμμεσο κόστος συμμόρφωσης για τις επιχειρήσεις το 2013. Το 2016 η καθαρή μέση επιβάρυνση από φόρους εισοδήματος και εισφορές κοινωνικής ασφάλισης στην Ελλάδα κυμάνθηκε από 19,4% μέχρι 32,4% και ήταν σημαντικά υψηλότερη σε σχέση με τον μέσο όρο του ΟΟΣΑ (από 15,2% μέχρι 30,8%) στις περισσότερες κατηγορίες νοικοκυριών. Ταυτόχρονα, ο ανώτερος συντελεστής στην Ελλάδα (48%) ήταν σημαντικά υψηλότερος σε σχέση με τον μέσο όρο της Ευρωζώνης (42%) και της Ευρωπαϊκής Ένωσης (39%).Επιπλέον, το σύστημα φορολογίας εισοδήματος στην Ελλάδα δεν είναι αποτελεσματικό στη μείωση των ανισοτήτων. Το 2015 περίπου το 20% των φορολογούμενων δήλωσε το 53% του συνολικού εισοδήματος και πλήρωσε το 80% των συνολικών φόρων εισοδήματος φυσικών προσώπων.
  • ΤτΕ: ΑΥΞΗΘΗΚΑΝ ΚΑΤΑ 1,1 ΔΙΣ ΟΙ ΙΔΙΩΤΙΚΕΣ ΚΑΤΑΘΕΣΕΙΣ ΤΟΝ ΜΑΡΤΙΟ  
Μείωση κατά 357 εκατ. ευρώ παρουσίασαν, τον Μάρτιο του 2018, οι καταθέσεις της γενικής κυβέρνησης, έναντι αύξησης κατά 469 εκατ. ευρώ τον προηγούμενο μήνα, ενώ ο ετήσιος ρυθμός μεταβολής διαμορφώθηκε σε 35,3% από 30,3% τον προηγούμενο μήνα. Την ίδια στιγμή, σύμφωνα με τα στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδος, αύξηση κατά 1,14 δισ. ευρώ παρουσίασαν, τον Μάρτιο του 2018, οι καταθέσεις του ιδιωτικού τομέα, έναντι αύξησης κατά 59 εκατ. ευρώ τον προηγούμενο μήνα και ο ετήσιος ρυθμός μεταβολής διαμορφώθηκε σε 6,3% από 5,6% τον προηγούμενο μήνα.
  • «ΚΟΥΡΕΜΑ» ΧΡΕΩΝ ΣΕ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΕΣ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΚΑΤΣΕΛΗ ΑΠΟ ΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ
Κοινή πρόταση σε περίπου 157.000 δανειολήπτες να ρυθμίσουν το στεγαστικό τους δάνειο με «κούρεμα» έως και 50% και τις οφειλές τους από καταναλωτικά δάνεια και κάρτες με «κούρεμα» έως και 90%, θα απευθύνουν οι τράπεζες σε όσους δανειολήπτες έχουν υποβάλει αίτηση για να υπαχθούν στον νόμο Κατσέλη. Η πρόταση για ρύθμιση θα είναι ευνοϊκότερη από αυτήν στην οποία καταλήγουν τα δικαστήρια, καθώς στόχος των τραπεζών είναι να επαναφέρουν στα καταστήματα σημαντικό αριθμό υποθέσεων που εκκρεμεί στα ειρηνοδικεία όλης της χώρας. Αφού μελέτησαν τις αποφάσεις που έχουν εκδικαστεί μέχρι σήμερα, οι τράπεζες θα καλέσουν τους δανειολήπτες σε εξωδικαστική διαπραγμάτευση, προτείνοντάς τους λύση με αυξημένα προνόμια. Το μαζικό κάλεσμα γίνεται για πρώτη φορά συντονισμένα και από τις τέσσερις συστημικές τράπεζες, οι οποίες έχουν συμφωνήσει να αναθέσουν την πρωτοβουλία στην τράπεζα όπου ο δανειολήπτης έχει το μεγαλύτερο χρέος. Στην κοινή στάση των τραπεζών οδήγησε η διαπίστωση ότι η πλειονότητα των δανειοληπτών που έχουν υποβάλει αίτηση για ένταξη στον νόμο Κατσέλη έχει κατά μέσον όρο οφειλές σε 2,5 τράπεζες. Από τη μαζική εκστρατεία που θα ξεκινήσει τον Μάιο μέσω τηλεφωνικών κλήσεων στους οφειλέτες και από τον βαθμό ανταπόκρισης που θα υπάρξει, θα διαφανούν και οι πραγματικές προθέσεις όσων έχουν υποβάλει αίτηση ένταξης στον νόμο Κατσέλη να συνεργαστούν με τις τράπεζες για την οριστική ρύθμιση της οφειλής τους. Με αυτόν τον τρόπο θα αποκαλυφθούν και οι στρατηγικοί κακοπληρωτές, αυτοί δηλαδή που αποφεύγουν τη συνεννόηση με την τράπεζα, προσδοκώντας κυρίως να κερδίσουν χρόνο.
  • Γ. ΔΡΑΓΑΣΑΚΗΣ: ΜΕΙΩΣΗ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΞΩΔΙΚΑΣΤΙΚΟ
Βελτιώσεις στο νόμο για τον εξωδικαστικό μηχανισμό, προκειμένου να διευκολυνθεί η διαδικασία υποβολής αιτήσεων, εξήγγειλε από τη Βουλή ο υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης. Συγκεκριμένα, το προσεχές διάστημα, για την αίτηση για υπαγωγή στον εξωδικαστικό μηχανισμό, θα είναι απαραίτητα 10 λιγότερα δικαιολογητικά. Η παρέμβαση αυτή κρίθηκε επιβεβλημένη, αφού μια σειρά δικαιολογητικών που καλούνται να υποβάλουν οι επιχειρήσεις βρίσκονται ήδη αναρτημένα στην ηλεκτρονική πλατφόρμα της Ειδικής Γραμματείας Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους (ΕΓΔΙΧ), οπότε δεν υπάρχει κανένας λόγος να κατατίθενται υποχρεωτικά από τους επιχειρηματίες.


  • ΑΑΔΕ: ΣΤΟ ΣΤΟΧΑΣΤΡΟ ΟΙ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΙ 2.027 ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΜΕΝΩΝ
Στο στόχαστρο των αρχών μπαίνουν 2.027 υποθέσεις φυσικών προσώπων για το έτος 2018. Κι αυτό γιατί αναδείχθηκαν και επιλέχθηκαν προς έλεγχο από το «ειδικό λογισμικό ελέγχου προσαύξησης περιουσίας» που «τρέχει» στην Ανεξάρτητη Αρχήν Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) από τον Μάιο του 2017. Σύμφωνα με δημοσιεύματα, με βάση τα πρώτα αποτελέσματα του λογισμικού το Κ.Ε.ΦΟ.ΜΕ.Π. κατάφερε να ολοκληρώσει 953 υποθέσεις το έτος 2017, έναντι 252 του έτους 2016.


  • ΕΦΚΑ: ΠΑΡΑΤΕΙΝΕΤΑΙ Η ΚΑΤΑΒΟΛΗ ΕΙΣΦΟΡΩΝ ΜΑΡΤΙΟΥ 2018 ΤΩΝ ΜΗ ΜΙΣΘΩΤΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΩΝ
Μέχρι τις 18 Μαΐου παρατείνεται η καταβολή της τρέχουσας εισφοράς Μαρτίου για τους μη μισθωτούς ασφαλισμένους στον ΕΦΚΑ.  Σύμφωνα με ανακοίνωσή του, παρατείνεται η προθεσμία καταβολής εισφορών Μαρτίου 2018 των Αγροτών, Αυτοαπασχολούμενων και Ελεύθερων Επαγγελματιών έως την Παρασκευή 18.5.2018. Η παράταση είναι επιβεβλημένη καθόσον η έκδοση εισφορών Μαρτίου συνδέεται μηχανογραφικά με την εκκαθάριση ασφαλιστικών εισφορών έτους 2017, η οποία είναι ήδη σε εξέλιξη. Δικαιώματα και ευεργετήματα που συνδέονται με την καταβολή των εισφορών παραμένουν ενεργά μέχρι την ημερομηνία αυτή (ρυθμίσεις, ασφαλιστική ενημερότητα, ασφαλιστική ικανότητα).
  • ΑΠΟ ΣΗΜΕΡΑ ΤΕΤΑΡΤΗ 2 ΜΑΪΟΥ ΞΕΚΙΝΟΥΝ ΟΙ ΕΑΡΙΝΕΣ ΕΝΔΙΑΜΕΣΕΣ ΕΚΠΤΩΣΕΙΣ
Στο πρώτο 15θήμερο του Μαΐου θα πραγματοποιηθούν οι ανοιξιάτικες ενδιάμεσες εκπτώσεις με προαιρετική λειτουργία των καταστημάτων την Κυριακή, 6 Μαΐου. Σύμφωνα με το ισχύον πλαίσιο του ν. 4177/2013, ως ενδιάμεσες εκπτωτικές περίοδοι ορίζονται καταρχήν το πρώτο δεκαπενθήμερο του Μαΐου και το πρώτο δεκαπενθήμερο του Νοεμβρίου, ωστόσο μπορούν να μεταβάλλονται σε κάθε περιφέρεια με απόφαση του αντιπεριφερειάρχη, η οποία εκδίδεται μετά από γνώμη του τοπικού εμπορικού συλλόγου. Στις περιφερειακές ενότητες για τις οποίες δεν έχει εκδοθεί απόφαση που να ανατρέπει όσα ισχύουν από το γενικό πλαίσιο, τότε η φετινή ενδιάμεση "εαρινή" εκπτωτική περίοδος, θα είναι το πρώτο δεκαπενθήμερο του Μαΐου. Οι 15 ημέρες είναι ημερολογιακές και όχι εργάσιμες. Ως ημέρα έναρξης του δεκαπενθημέρου είναι η Τετάρτη, 2 Μαΐου (καθώς η πρωτομαγιά όπως κάθε χρόνο θα κηρυχτεί ως υποχρεωτική αργία) και αντίστοιχα, τελευταία ημέρα των εκπτώσεων θα είναι η Τρίτη, 15 Μαΐου, με προαιρετική λειτουργία των καταστημάτων την Κυριακή, 6 Μαΐου. Κατά τις ισχύουσες διατάξεις, τα καταστήματα μπορούν να λειτουργήσουν την συγκεκριμένη Κυριακή, από ώρα 11.00 έως ώρα 20.00 (παρ. 1 άρθρου 23 ν. 2224/1994).
  • ΤΕΛΟΣ ΟΙ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ: ΜΕ ΤΟΝ ΒΑΘΜΟ ΤΟΥ ΑΠΟΛΥΤΗΡΙΟΥ Η ΕΙΣΟΔΟΣ ΣΤΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ
Ολική ανατροπή για την είσοδο στα πανεπιστήμια αναμένεται να φέρουν οι αλλαγές στην Παιδεία, αφού καταργούνται οι Πανελλήνιες Εξετάσεις. Σύμφωνα με τον υπουργό Παιδείας Κωνσταντίνο Γαβρόγλου, οι αλλαγές θα έρθουν άμεσα και ουσιαστικά θα οδηγήσουν στη σταδιακή κατάργηση των εξετάσεων μέσα σε διάστημα μερικών ετών. Συγκεκριμένα, τα παιδιά που σήμερα φοιτούν στην Α' Λυκείου θα μπουν στα πανεπιστήμια με βάση τον βαθμό του απολυτηρίου. Ωστόσο, το σύστημα των εξετάσεων για ένα διάστημα θα διατηρηθεί σε μια σειρά σχολών.  Σε δηλώσεις του ο υπουργός Παιδείας αναφέρει πως από τον Ιούνιο του 2020 η εισαγωγή σε ΑΕΙ και ΤΕΙ θα εξαρτάται από τον βαθμό του απολυτηρίου του Λυκείου. Ωστόσο, οι εξετάσεις δεν θα καταργηθούν για μια σειρά σχολών, καθώς, όπως είπε ο υπουργός Παιδείας, «θα διατηρήσουμε για ένα διάστημα το καθεστώς με τις Ιατρικές, τις Νομικές και τα Πολυτεχνεία». Ο υπουργός δεν διευκρινίζει αν θα υπάρξει πλήρης κατάργηση των εξετάσεων για τις υπόλοιπες σχολές και πότε το νέο σύστημα εισαγωγής σε ΑΕΙ και ΤΕΙ θα ισχύσει και για Ιατρικές, Νομικές και Πολυτεχνικές Σχολές. Παράλληλα, ο κ. Γαβρόγλου μίλησε για δημιουργία διετών προγραμμάτων σπουδών που θα παρέχουν πιστοποιητικά ευρωπαϊκών προδιαγραφών, τα οποία θα συνδέονται με τα Επαγγελματικά Λύκεια.
  • ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΑΠΟΔΕΙΚΤΙΚΟΥ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΗΣ ΔΗΛΩΣΗΣ ΣΤΟ Γ.Ε.ΜΗ. ΑΠΟ ΤΙΣ ΜΗ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥΧΙΚΕΣ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ
Όλοι οι υπόχρεοι εγγραφής στο Γ.Ε.ΜΗ. που δεν είναι κεφαλαιουχικές εταιρίες, δηλαδή όλοι εκτός από Α.Ε., Ε.Π.Ε., Ι.Κ.Ε., και πιο συγκεκριμένα οι Ο.Ε. , Ε.Ε., Συν ΠΕ,. ΑΤΟΜΙΚΕΣ, ΑΣΤΙΚΕΣ ΕΤΑΙΡΙΕΣ, ΚΟΙΝΟΠΡΑΞΙΕΣ κλπ, έχουν υποχρέωση καταχώρισης στο Γ.Ε.ΜΗ. του αποδεικτικού υποβολής φορολογικής τους δήλωσης, σύμφωνα με το άρθρο 5 της Υ.Α. 79760/31-12-2014 (ΦΕΚ Β’ 3623). Η καταχώριση πρέπει να γίνει εντός δύο μηνών από την υποβολή της φορολογικής δήλωσης, με ηλεκτρονικό τρόπο από την ιστοσελίδα https://services.businessportal.gr.
  • ΝΕΕΣ ΑΝΤΑΠΟΔΟΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΤΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ ΥΨΗΛΗΣ ΠΡΟΣΤΙΘΕΜΕΝΗΣ ΑΞΙΑΣ ΠΡΟΣ ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΟΥ
Το Επιμελητήριο Χαλκιδικής, ακολουθώντας τις τεχνολογικές εξελίξεις αναβαθμίζει τις ψηφιακές του υπηρεσίες με σύγχρονες υπηρεσίες προστιθέμενης αξίας που τις παρέχει δωρεάν σε όλα τα μέλη του, για την αύξηση της εξωστρέφειας και των πωλήσεων των τοπικών επιχειρήσεων.  Συνολικά προσφέρονται 4 νέες υπηρεσίες: 1. Ιστοσελίδα προβολής των Τουριστικών Επιχειρήσεων Χαλκιδικής σε Πανελλαδική Τουριστική Πύλη (www.filoxeno.com) που υποστηρίζεται από τα Ελληνικά Επιμελητήρια, αλλά και στην Τοπική Τουριστική Πύλη που ετοιμάζεται. Αφορά καταλύματα ή ξενοδοχεία, εστιατόρια, καφέ, επιχειρήσεις διασκέδασης, τουριστικά γραφεία, επιχειρήσεις δραστηριοτήτων, τοπικών προϊόντων κ.ά.  Ειδικά στις Επιχειρήσεις Διαμονής προσφέρεται δωρεάν πλήρες και αυτοδιαχειριζόμενο σύγχρονο Σύστημα Ηλεκτρονικών Κρατήσεων (e-booking) που ενσωματώνεται και στην ιστοσελίδα της κάθε επιχείρησης, αλλά μπορεί να δέχεται και κατευθείαν κρατήσεις από την Τουριστική πύλη. 2. Ηλεκτρονικό Κατάστημα (e-shop) που ενσωματώνεται και στην ιστοσελίδα της κάθε επιχείρησης με ταυτόχρονη προβολή προϊόντων και στην Πανελλαδική Επιμελητηριακή Αγορά Προϊόντων: www.directmarket.gr . 3. Υπηρεσία Online Συμβούλου με ενημερωμένο περιεχόμενο που συνοδεύεται και από Υπηρεσία Online Συμβουλευτικής, όπου οι επιχειρήσεις μπορούν να θέτουν ερωτήματα και να λάβουν εξειδικευμένες συμβουλευτικές υπηρεσίες για φορολογικά, χρηματοδοτικά, εργασιακά και άλλα επιχειρηματικά θέματα δωρεάν.  4. Ιστοσελίδα προβολής της επιχείρησης στον Πανελλήνιο Ηλεκτρονικό Επιχειρηματικό Οδηγό που συμμετέχει και το Επιμελητηρίου Χαλκιδικής σε δύο γλώσσες Ελληνικά και Αγγλικά και σε έκδοση για mobile, tablet με ταυτόχρονη απεικόνιση των επιχειρήσεων βάση γεωγραφικής θέσης του χρήστη και πολλά ακόμη σύγχρονα χαρακτηριστικά. Όλες οι εφαρμογές είναι πλήρως αυτοδιαχειριζόμενες αποκλειστικά από τις επιχειρήσεις. Για να εκδηλώσετε το ενδιαφέρον σας συμπληρώστε απλά την παρακάτω φόρμα: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSfpv67i80cLDycq21aBSzV3aTMefjOvf3C_RoUbXzVxt2XNkQ/viewform.
Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε με το Επιμελητήριο Χαλκιδικής, τηλ.: 2371024200 – 24300, e-mail: info@epichal.gr .


  • ΤΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ ΚΑΙΝΟΤΟΜΕΙ ΣΤΟΝ ΤΟΥΡΙΣΜΟ!

Το Επιμελητήριο Χαλκιδικής καινοτομεί και προβάλει όλες τις Τουριστικές Επιχειρήσεις του Νομού στη νέα Τουριστική Πύλη Χαλκιδικής.  Η πρωτοβουλία αυτή στοχεύει στην ανάδειξη του συνολικού Τουριστικού Προϊόντος του Νομού Χαλκιδικής και τη διεύρυνση της Τουριστικής Σεζόν.

Προβάλλουμε συνολικά όλες οι επιχειρήσεις που ασχολούνται με τον τουρισμό στον Νομό μας: Καταλύματα, Ξενοδοχεία, Αγροτουριστικά, Επιχειρήσεις Εστιατόρια, Ταβέρνες, Καφετέριες,  Clubs.  Επιχειρήσεις Ενοικίασης αυτοκινήτων, μηχανών, σκαφών, Τουριστικά Πρακτορεία –Γραφεία και Επιχειρήσεις με Δραστηριότητες όπως ιστιοπλοΐα, πεζοπορία, ιππασία, καταδύσεις κά.. Προβάλλονται επίσης και οι Επιχειρήσεις με Τοπικά ή Παραδοσιακά προϊόντα.
Ο επισκέπτης μέσα από την Τουριστική Πύλη της Χαλκιδικής θα γνωρίσει τις ομορφιές του νομού, τις παραλίες, τα αξιοθέατα, τα μνημεία και μουσεία και μαθαίνει για τις εκδηλώσεις και τα πανηγύρια που διοργανώνονται κάθε χρόνο.
Επισκεφτείτε τη νέα Τουριστική Πύλη της Χαλκιδικής και μέσα από το Portal Επιμελητηρίου Χαλκιδικής κάνοντας click στο Filoxeno-Η Ελληνική Τουριστική Πύλη.


  • ΝΕΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ (ΚΕΕΕ) ΠΡΟΣ ΤΙΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ - ΜΕΛΗ ΤΩΝ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΩΝ
Δύο νέες πρωτοπόρες τεχνολογικά υπηρεσίες  προσφέρει η Κεντρική Ένωση Επιμελητηρίων (ΚΕΕΕ) στο σύνολο των Ελληνικών επιχειρήσεων-μελών των Επιμελητηρίων. Πρόκειται για την υπηρεσία εύρεσης επενδυτικών προγραμμάτων (http://investmenttools.uhc.gr/) και την υπηρεσία ηλεκτρονικής (εξ αποστάσεως) εκπαίδευσης (http://elearning.uhc.gr/). Με την πρώτη υπηρεσία, οι επιχειρήσεις θα μπορούν να ανατρέχουν για να αντλούν όλες τις αναγκαίες πληροφορίες για όλα τα νέα επενδυτικά προγράμματα και προγράμματα απασχόλησης, όπως και όλες τις προϋποθέσεις ένταξής τους σε αυτά. Με την υπηρεσία ηλεκτρονικής (εξ αποστάσεως) ασύγχρονης  εκπαίδευσης οι επιχειρήσεις έχουν τη δυνατότητα πρόσβασης σε ηλεκτρονική βιβλιοθήκη, στην οποία έχει αναπτυχθεί μεγάλος αριθμός μαθημάτων ασύγχρονης τηλεκατάρτισης.


  • ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΔΙΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΕΠΑΝΑΛΗΠΤΙΚΟΥ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΑΝΟΙΚΤΟΥ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ, ΜΕ ΤΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΤΗΣ ΣΥΜΦΩΝΙΑΣ – ΠΛΑΙΣΙΟΥ, ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΥΓΡΩΝ ΚΑΥΣΙΜΩΝ ΚΙΝΗΣΗΣ ΓΙΑ ΤΑ ΟΧΗΜΑΤΑ ΤΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΤΗΣ Π.Ε. ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ ΓΙΑ ΤΑ ΕΤΗ 2018 - 2019  (Αριθ. Διακήρυξης 172409/799/10.04.2018)


H Περιφερειακή Ενότητα Χαλκιδικής προκηρύσσει επαναληπτικό διεθνή ανοικτό  μειοδοτικό Ηλεκτρονικό διαγωνισμό, με σφραγισμένες προσφορές , με τη διαδικασία της Συμφωνίας – Πλαισίου, για την προμήθεια υγρών καυσίμων κίνησης για τα οχήματα των Υπηρεσιών της Π.Ε. Χαλκιδικής για τα έτη 2018 – 2019, εκτιμώμενου συνολικού προϋπολογισμού μέχρι διακόσιες χιλιάδες ευρώ (200.000,00 €), συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ, ισομοιρασμένου ανάμεσα στα 2 έτη. Κριτήριο κατακύρωσης είναι η χαμηλότερη τιμή, και υπάρχει η δυνατότητα κατακύρωσης είτε για το σύνολο των προκηρυσσόμενων Ομάδων είτε για καθεμία Ομάδα καυσίμων ξεχωριστά, και σε κάθε περίπτωση μόνον για το σύνολο των λίτρων της Ομάδας και του χρόνου της Συμφωνίας – Πλαισίου και των Εκτελεστικών Συμβάσεων. Οι υποψήφιοι ανάδοχοι που επιθυμούν να λάβουν μέρος στο διαγωνισμό πρέπει να καταθέσουν τις προσφορές τους, μέσω της διαδικτυακής πύλης www.promitheus.gov.gr, του Ε.Σ.Η.ΔΗ.Σ., στην Ελληνική γλώσσα, μέχρι την Κυριακή 06.05.2018 και ώρα 23.00., Η αποσφράγιση των προσφορών και η διεξαγωγή του διαγωνισμού θα γίνει ηλεκτρονικά στην πλατφόρμα του ΕΣΗΔΗΣ (promitheus.gov.gr), την Πέμπτη, 10/05/2018 ώρα 10.00 από το αρμόδιο, πιστοποιημένο στο σύστημα, συλλογικό όργανο Επιτροπή διενέργειας και αξιολόγησης των αποτελεσμάτων του Διαγωνισμού. Περισσότερες πληροφορίες στο Tμήμα Προμηθειών, κος Νεκτ. Μαυρομουστάκης τηλ. 23713 51483 fax: 23713 51292  e-mail: od10@halkidiki.gov.gr .


  • ΟΔΗΓΟΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΓΙΑ ΤΟΝ ΝΕΟ ΓΕΝΙΚΟ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ  (GDPR)
Στο πλαίσιο της συνεχούς ενημέρωσης για τον νέο Γενικό Κανονισμό για την Προστασία Δεδομένων (GDPR), η Πανελλήνια  Ομοσπονδία Φοροτεχνικών Ελεύθερων Επαγγελματιών (Π.Ο.Φ.Ε.Ε.) δημιούργησε έναν χρηστικό οδηγό για τα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις που προκύπτουν και τίθενται σε ισχύ από 25 Μαΐου 2018. Ο αναλυτικός αυτός οδηγός δίνει την δυνατότητα στις επιχειρήσεις να αντιληφθούν τις υποχρεώσεις τους στην διαδικασία συμμόρφωσης τους με τον νέο Γενικό Κανονισμό. Ακόμη, ο οδηγός αυτός περιγράφει και τα δικαιώματα των φυσικών προσώπων, τα οποία απορρέουν από τον νέο Κανονισμό και τα οποία είναι απαραίτητο να γνωρίζουν οι Λογιστές-Φοροτεχνικοί, που έρχονται καθημερινά σε επαφή με τους πελάτες τους. Ο Οδηγός αυτός βρίσκεται στον σύνδεσμο https://pofee.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=1031:odigos-epixeiriseon-gia-ton-neo-kanonismo-gia-tin-prostasia-dedomenon-gdpr&catid=39:dimosieyseis-vivlia .
  • ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ERASMUS ΓΙΑ ΝΕΟΥΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΕΣ
Το Επιμελητήριο Χαλκιδικής ενημερώνει  τις επιχειρήσεις μέλη του ότι είναι σε ισχύ από 1η Φεβρουαρίου 2018 το Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα ανταλλαγής για νέους επιχειρηματίες (Erasmus for Young Entrepreneurs) .
Το πρόγραμμα «Erasmus Νέοι Επιχειρηματίες», βοηθά φιλόδοξους Ευρωπαίους επιχειρηματίες να αποκτήσουν τις απαραίτητες δεξιότητες για να ξεκινήσουν και/ ή να διευθύνουν με επιτυχία μία μικρή επιχείρηση στην Ευρώπη. Νέοι επιχειρηματίες συναντώνται και ανταλλάσσουν γνώσεις και επιχειρηματικές ιδέες με έναν έμπειρο επιχειρηματία, κοντά στον οποίο μένουν και συνεργάζονται για μία περίοδο 1-6 μηνών. Η διαμονή χρηματοδοτείται κατά ένας μέρος από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.
Στο πρόγραμμα μπορούν να συμμετάσχουν :
α) εν δυνάμει επιχειρηματίες ή νέοι επιχειρηματίες , ανεξαρτήτου οικονομικής δραστηριότητας, με εμπειρία έως τρία χρόνια.
β) επιχειρήσεις (ιδιοκτήτες – διευθυντές μια μικρής ή μεσαίας επιχείρησης), ως επιχειρηματίας υποδοχής, ανεξαρτήτου οικονομικής δραστηριότητας, με εμπειρία περισσότερη από τρία χρόνια.
Ως νέος επιχειρηματίας, θα επωφεληθεί με τη συμμετοχή του στο πρόγραμμα από την on-the-job εκπαίδευση σε μια μικρή ή μεσαίου μεγέθους επιχείρηση σε οποιαδήποτε από τις συμμετέχουσες χώρες. Αυτό θα διευκολύνει το επιτυχημένο ξεκίνημα την επιχείρησης του ή την ενίσχυση της νέας επιχείρησής του. Μπορεί επίσης να επωφεληθεί από την είσοδο σε νέες αγορές, διεθνείς συνεργασίες καθώς και από την πιθανή δυνατότητα συνεργασίας με νέους επιχειρηματίες του προγράμματος.
Σαν οικοδεσπότης επιχειρηματίας, συμμετέχοντας στο πρόγραμμα, μπορεί να επωφεληθεί από νέες ιδέες από έναν νέο επιχειρηματία στην δικιά του επιχείρηση. Μπορεί να έχει ειδικές δεξιότητες ή γνώσεις σε έναν τομέα στον οποίο να μην έχει εξειδίκευση, το οποίο θα συμπληρώνει το δικό του. Οι περισσότεροι επιχειρηματίες οικοδεσπότες απήλαυσαν την εμπειρία όπου αποφάσισαν να φιλοξενήσουν εν συνεχεία και άλλους επιχειρηματίες.
Είναι πραγματικά μια win-win συνεργασία σύμφωνα με την οποία και οι δύο πλευρές μπορούν να ανακαλύψουν νέες Ευρωπαϊκές αγορές ή επιχειρηματικούς εταίρους, διαφορετικούς τρόπους για την επιχειρηματική δραστηριότητα. Μακροπρόθεσμα, θα επωφεληθούν από διευρυμένες δυνατότητες δικτύωσης, και, πιθανόν, εάν αποφασίσουν στην συνέχιση της συνεργασίας τους, ενδεχομένως μακροπρόθεσμα επιχειρηματικούς εταίρους (π.χ. κοινές επιχειρήσεις, υπεργολαβία δραστηριοτήτων, προμηθευτής /εργολαβικές σχέσεις).
Η διάρκεια του προγράμματος είναι δύο χρόνια (έως Ιανουάριο 2020) και μέχρι εξαντλήσεως του προϋπολογισμού του.
Περισσότερες πληροφορίες για τον οδηγό του προγράμματος, στο link που ακολουθεί :
https://www.erasmus-entrepreneurs.eu/
Επιπλέον περισσότερες πληροφορίες για τους νέους επιχειρηματίες που ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα καθώς και για τη συμπλήρωση της φόρμας συμμετοχής τους επισυνάπτουμε τα παρακάτω link :
Για τους οικοδεσπότες επιχειρηματίες που ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα καθώς και για τη συμπλήρωση της φόρμας συμμετοχής, περισσότερες πληροφορίες στο link που επισυνάπτουμε :


Δεν υπάρχουν σχόλια: