«Τον άρχοντα τριών δει μέμνησθαι: Πρώτον ότι ανθρώπων άρχει. Δεύτερον ότι κατά νόμους άρχει. Τρίτον ότι ουκ αεί άρχει»

powered by Agones.gr - livescore

Τρίτη 16 Μαΐου 2017

Πραγματοποιήθηκε με επιτυχία η ημερίδα με θέμα «Υγεία Μητέρας και Παιδιού»

Η ανάγκη της σωστής ενημέρωσης σε θέματα που αφορούν την υγεία της μητέρας και του παιδιού υπογραμμίστηκε στην ημερίδα που πραγματοποιήθηκε με επιτυχία την Κυριακή, 14 Μαΐου, στο Πνευματικό Κέντρο Ν. Μουδανιών. 
Η ημερίδα, με θέμα «Υγεία Μητέρας και Παιδιού», διοργανώθηκε από τον... Φαρμακευτικό και Ιατρικό Σύλλογο Χαλκιδικής, σε συνεργασία με την οργάνωση «Γιατροί του κόσμου», στο πλαίσιο του προγράμματος της MSD «Μητέρα και Παιδί».


Οι ομιλητές, διακεκριμένοι στον ιατρικό κλάδο, ανέπτυξαν μια σειρά από θέματα που αφορούν την υγεία της μητέρας και του παιδιού, όπως τα σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα, την πρόληψη του καρκίνου του μαστού και του τραχήλου της μήτρας, τον μητρικό θηλασμό, την φροντίδα νεογνών, την ψυχολογική υποστήριξη κατά την περίοδο της λοχείας κ.α.

Συγκεκριμένα, οι ομιλητές παρέθεσαν στοιχεία και αναφέρθηκαν στην κατάσταση που επικρατεί σε θέματα υγείας της μητέρας και του παιδιού στη χώρα μας, επισημαίνοντας ο καθένας ξεχωριστά την ανάγκη να υπάρξει σωστή ενημέρωση και πρόληψη στην Ελλάδα.

Στην ημερίδα ομιλητές ήταν οι :  Γεώργιος Παπαδομανωλάκης, Μαιευτήρας, Γυναικολόγος, Δημήτριος Ευαγγελινός, Μαιευτήρας, Γυναικολόγος, Αντιπρόεδρος Ιατρικού Συλλόγου Χαλκιδικής, Διδάκτορας Πανεπιστημίου, Χρήστος Κώσταλος, Παιδίατρος, Νεογνολόγος, Καθηγητής Παιδιατρικής, Ανδρέας Τζιόβας, Μαιευτήρας, Γυναικολόγος, Μαστολόγος, Μαρίλια Μπαμπινιώτη, Μαία, μέλος των Γιατρών του Κόσμου, Τσίγγανου Ιωάννα, Ψυχολόγος.


Σημειώνεται ότι την ημερίδα συντόνισε η εκπρόσωπος των Γιατρών του Κόσμου στη Χαλκιδική και μέλος Δ.Σ Φαρμακευτικού Συλλόγου Χαλκιδικής, Κωνσταντίνα Κυριάκου.

Τον Φαρμακευτικό Σύλλογο Χαλκιδικής εκπροσώπησε ο πρόεδρος Μιχάλης Μαργαριτίδης και τον Ιατρικό Σύλλογο Χαλκιδικής ο πρόεδρος Μάριος Πυρπασόπουλος και παρευρέθηκε ο Πρόεδρος του Δ.Σ των Γιατρών του Κόσμου, Νικήτας Κανάκης.



Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Βουλευτής Χαλκιδικής της Ν.Δ Γεώργιος Βαγιωνάς, ο αντιπεριφερειάρχης Χαλκιδικής, Ιωάννης Γιώργος, ο Αντιπρόεδρος του Π.Ε Κεντρικής Μακεδονίας, Στέλιος Βαλιάνος, ο Πρόεδρος του Οργανισμού Πολιτισμού και Αθλητισμού του Δ. Νέας Προποντίδας, Μανώλης Μπέης, ο Γενικός Γραμματέας του Οδοντιατρικού Συλλόγου Χαλκιδικής, Δήμος Ταμπάκος, η Πρόεδρος της Ένωσης Νοσοκομειακών Γιατρών, Ναταλία Κεσίδου, ο Συντονιστής της Νομαρχιακής Επιστροπής του Σύριζα Χαλκιδικής, Στέλιος Παπαματθέου, ο υπεύθυνος Marketing της Ν.Δ, Ευάγγελος Ζαρταλούδης, πρόεδροι τοπικών συμβουλίων, εκπρόσωποι φορέων, συλλόγων, ιατροί, φαρμακοποιοί, καθώς και πλήθος κόσμου.



Το πρόγραμμα «Μητέρα & Παιδί» των Γιατρών του Κόσμου

Το πρόγραμμα «Μητέρα & Παιδί» των Γιατρών του Κόσμου, υλοποιείται στο πλαίσιο της παγκόσμιας δράσης «Msd For Mothers», της ομώνυμης φαρμακευτικής εταιρείας.

Το διετές αυτό πρόγραμμα εστιάζει στην προστασία και τη φροντίδα των εγκύων και των vεογνών στην Ελλάδα, πριν, κατά τη διάρκεια και μετά τον τοκετό.

Στοχεύει στην ενίσχυση της μητρικής και βρεφικής πρόσβασης στις υπηρεσίες υγείας και παράλληλα, προσπαθεί να ενισχύσει τις δραστηριότητες αυτές, με την προσφορά δωρεάν πρόσβασης σε εκπαιδευτικό υλικό.

Από τον Ιούνιο του 2016 έως τον Ιανουάριο του 2017 είχαν πρόσβαση σε δωρεά υπηρεσίες 14.000 γυναίκες και 2300 παιδιά.

Οι δράσεις των «Γιατρών του Κόσμου» θα συνεχιστούν προκειμένου να υπάρξει περισσότερη ενημέρωση αλλά και υποστήριξη κυρίως των κοινωνικών ομάδων που δυσκολεύονται να έχουν πρόσβαση στη δημόσια υγεία.

Δεν υπάρχουν σχόλια: