"ΟΣΟ ΚΙ ΑΝ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΑΝ, ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΚΑΤΑΦΕΡΕ ΝΑ ΜΑΣ ΛΥΓΙΣΕΙ"

powered by Agones.gr - livescore

Τετάρτη 23 Νοεμβρίου 2016

Το Επιμελητήριο Χαλκιδικής ενημερώνει...

  • ΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΝΕΟ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΟ ΝΟΜΟ ΑΠΟ ΤΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ
Το Επιμελητήριο Χαλκιδικής σε συνεργασία με την Αναπτυξιακή Χαλκιδικής Α.Ε. – Ανώνυμη Αναπτυξιακή Εταιρεία Ο.Τ.Α. (ΑΝ.ΕΤ.ΧΑ. Α.Ε.) συνδιοργανώνουν το Σάββατο 26 Νοεμβρίου 2016 και ώρα 18.00 στο Συνεδριακό Κέντρο του Επιμελητηρίου στον Πολύγυρο, ημερίδα με θέμα...
« Ο Νέος Αναπτυξιακός Νόμος (Ν. 4339/2016)». Εισηγητής της ημερίδας θα είναι ο κος Λαμπριανίδης Λόης, Γενικός Γραμματείας Στρατηγικών & Ιδιωτικών Επενδύσεων του Υπουργείου Οικονομίας Ανάπτυξης & Τουρισμού. Η είσοδος είναι ελεύθερη.

  • ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ ΟΙ ΥΠΟΒΟΛΕΣ ΕΠΕΝΔΥΤΙΚΩΝ ΠΡΟΤΑΣΕΩΝ ΣΤΟΝ ΝΕΟ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΟ ΝΟΜΟ
Δημοσιεύτηκαν οι αποφάσεις για τα τέσσερα βασικά καθεστώτα του Νέου Αναπτυξιακού Νόμου 4399/2016, «Γενική επιχειρηματικότητα», «Ενισχύσεις μηχανολογικού εξοπλισμού», «Νέες ανεξάρτητες ΜΜΕ» και «Επενδύσεις Μείζονος Μεγέθους», με ποσοστά ενίσχυσης έως 55% με βάση τον νέο Χάρτη Περιφερειακών Ενισχύσεων. Η ημερομηνία έναρξης της υποβολής αιτήσεων υπαγωγής επενδυτικών σχεδίων και στα τέσσερα καθεστώτα είναι η 19η Οκτωβρίου 2016 και μέχρι να υπάρξει η δυνατότητα ηλεκτρονικής υποβολής με την εκκίνηση του Πληροφοριακού Συστήματος Κρατικών Ενισχύσεων. Σημαντικές αλλαγές προωθήθηκαν μετά την δημόσια διαβούλευση των νέων προκηρύξεων , με σημαντικότερη τη δυνατότητα τεκμηρίωσης της χρηματοδότησης του κόστους του επενδυτικού σχεδίου μέσω επιστολής του Νόμιμου Εκπροσώπου του φορέα για την πρόθεση λήψης δανείου και άρα την μη υποχρέωση απόδειξης της ιδίας συμμετοχής του φορέα, ούτε της προέγκρισης δανείου από την τράπεζα κατά την υποβολή της πρότασης. Παράλληλα δόθηκε μικρή παράταση στο περιθώριο υποβολής των προτάσεων μέχρι 20 Δεκεμβρίου 2016 για τα καθεστώτα της «Γενικής επιχειρηματικότητας» και τις «Νέες ανεξάρτητες ΜΜΕ». Περισσότερες πληροφορίες στην ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Στρατηγικών και Ιδιωτικών Επενδύσεων του Υπουργείου Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού : www.ependyseis.gr


  • ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 2017 : ΜΠΑΡΑΖ ΕΜΜΕΣΩΝ ΦΟΡΩΝ ΜΕ ΑΝΑΠΤΥΞΗ 2,7%
Την πρόβλεψη για αύξηση φόρων 2,4 δισ. ευρώ, εκ των οποίων το 1,3 δισ. προέρχεται από τους έμμεσους φόρους, περιλαμβάνει ο προϋπολογισμός του 2017 που κατατέθηκε στη Βουλή. Ταυτόχρονα όμως η εισηγητική έκθεση αναφέρεται τόσο σε υπεριδπλάσιο πρωτογενές πλεόνασμα για φέτος έναντι του στόχου, το οποίο θα φθάσει στο 1,09% του ΑΕΠ, αλλά και σε υπέρβαση του στόχου για το 2017, με πρόβλεψη για 2% του ΑΕΠ, αυξημένο κατά 0,25% έναντι των στόχων του Μνημονίου. Μάλιστα επισημαίνεται πως λόγω της υπέρβασης του στόχου, θα εξετασθεί άμεσα η δυνατότητα εφάπαξ διάθεσης μέρους της υπέρβασης σε δράσεις για την ενίσχυση της κοινωνικής συνοχής και προστασίας. Στο 2,7% τίθεται ο στόχος για την ανάπτυξη το επόμενο έτος.

  • ΑΚΑΡΠΗ Η ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΗ ΜΕ ΤΟΥΣ ΘΕΣΜΟΥΣ
Χωρίς να επιτευχθεί συμφωνία σε βασικά ζητήματα (εργασιακά, δημοσιονομικά και αγορά ενέργειας) ολοκληρώθηκε ο νέος κύκλος διαπραγμάτευσης μεταξύ της κυβέρνησης και των εκπροσώπων των θεσμών, στο πλαίσιο της β' αξιολόγησης. Σύμφωνα με αξιωματούχους της ελληνικής διαπραγματευτικής ομάδας, μεγαλύτερη σύγκλιση παρατηρήθηκε στο θέμα του δημοσιονομικού κενού για το 2018, αλλά και στο ζήτημα του εξωδικαστικού συμβιβασμού για τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια.

  • ΧΑΣΜΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΚΑΙ ΔΝΤ ΓΙΑ ΤΑ ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ
Τεράστιο χάσμα με το ΔΝΤ διαπιστώνεται, μετά την ολοκλήρωση του νέου γύρου επαφών του υπουργείου Εργασίας με τους επικεφαλής του κουαρτέτου των δανειστών για τα εργασιακά, στο πλαίσιο της δεύτερης αξιολόγησης, σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Εργασίας. Μικρότερες, όπως υπογραμμίζουν, είναι οι διαφορές με τους εκπροσώπους των ευρωπαϊκών θεσμών. Οι ίδιες πηγές επισημαίνουν ότι η ελληνική πλευρά συνεχίζει να υπερασπίζεται τη θέση της ότι οι συλλογικές διαπραγματεύσεις αποτελούν κομμάτι των βέλτιστων ευρωπαϊκών πρακτικών.

  • ΠΡΟΣ ΕΞΑΙΡΕΣΗ ΤΩΝ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΞΩΔΙΚΑΣΤΙΚΟ ΣΥΜΒΙΒΑΣΜΟ
Στην εξαίρεση των ελεύθερων επαγγελματιών από τον εξωδικαστικό συμβιβασμό διευθέτησης των οφειλών των υπερχρεωμένων επιχειρήσεων φέρονται να συμφωνούν κυβέρνηση-θεσμοί. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με ανώτατο κυβερνητικό στέλεχος που συμμετέχει στη διαπραγμάτευση, στο μηχανισμό δεν θα μπορούν υπαχθούν χιλιάδες ελεύθεροι επαγγελματίες, αλλά θα υπάγονται όλα τα άλλα νομικά πρόσωπα που φέρουν «εμπορική ιδιότητα» με την προϋπόθεση ότι ο ετήσιος τζίρος τους θα υπερβαίνει τις 50.000 ευρώ. Η συμφωνία αυτή φαίνεται ότι διευκολύνει σε ένα μεγάλο βαθμό την όλη διαδικασία καθώς αμέσως «ελαφραίνει» ο όγκος των επιχειρήσεων που δυνητικά θα υπάγονταν στον νόμο. Στο σύστημα εξωδικαστικού συμβιβασμού θα μπορούν να υπαχθούν επιχειρήσεις με χρέη προς τράπεζες, εφορία, ασφαλιστικά ταμεία αλλά και λοιπούς πιστωτές, υποβάλλοντας αίτημα στην ειδική γραμματεία διαχείρισης ιδιωτικού χρέους. Εφόσον το αίτημα γίνει αποδεκτό από την πλειοψηφία των πιστωτών (60%) η υπόθεση θα ανατίθεται σε ένα από τους 2.500 διαπιστευμένους δικαστικούς διαμεσολαβητές οι οποίοι θα δρομολογούν τη διαδικασία διευθέτησης των χρεών. Προϋπόθεση όμως είναι την αίτηση να αποδέχεται και η πλειοψηφία των πιστωτών. Δηλαδή αν σε μια επιχείρηση οι πιστωτές κρίνουν ότι δεν θα πρέπει να υπαχθεί στον μηχανισμό, αυτή αυτόματα θα εξαιρείται και θα οδεύει σε εκκαθάριση. Σε ότι αφορά το μείζον θέμα της διαγραφής χρεών, αν και ακόμα δεν έχει επέλθει συμφωνία οι ίδιοι παράγοντες επισημαίνουν ότι είναι ένα θέμα που θα λυθεί, καθώς οι δανειστές φέρονται έτοιμοι να αποδεχτούν την ελληνική πρόταση που εξαιρεί από το κούρεμα ΦΠΑ και Φόρου Μισθωτών Υπηρεσιών. Παράλληλα, στο άλλο μείζον ζήτημα, αυτό που αφορά την ασυλία τραπεζικών και δημοσίων υπαλλήλων που θα διαχειρίζονται τις υποθέσεις διαγραφών, θα υπάρξει ρητή πρόβλεψη στο νόμο, ότι αυτοί θα προστατεύονται εφόσον τηρούν τις διαδικασίες και τους κανονισμούς που ορίζουν οι πιστωτές (τράπεζες, δημόσιο, εφορία, Ταμεία). Οι διαδικασίες αυτές θα ορισθούν με δευτερογενή νομοθεσία η οποία θα θεσπίζει τον κανονισμό που πρέπει να ακολουθεί ο κάθε πιστωτής. Βασική προϋπόθεση πάντως θα είναι η μη ύπαρξη δόλου.
  • ΠΕΡΑΙΤΕΡΩ ΧΑΛΑΡΩΣΗ ΤΩΝ ΚΕΦΑΛΑΙΑΚΩΝ ΕΛΕΓΧΩΝ
Απόφαση του υπουργού Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτου για την χαλάρωση των capital controls επιτρέπει σε εταιρίες που τηρούν διπλογραφικό λογιστικό σύστημα να ανοίξουν νέο λογαριασμό, όψεως ή καταθετικό, σε πιστωτικό ίδρυμα μέσω της δημιουργίας νέου κωδικού πελάτη (Customer ID), ανεξαρτήτως της ύπαρξης άλλου διαθέσιμου λογαριασμού του οποίου είναι δικαιούχοι. Η δυνατότητα δημιουργίας νέου κωδικού πελάτη σημαίνει πως οι εταιρείες αυτές θα μπορούν χωρίς να απαιτείται έγκριση από τις Ειδικές Υποεπιτροπές των τραπεζών ή την Επιτροπή Έγκρισης Τραπεζικών Συναλλαγών να μεταφέρουν κεφαλαία προς το εξωτερικό έως του ποσού των 1.000 ευρώ σε μηναία βάση.

  • ΜΕΙΩΜΕΝΟ ΚΑΤΑ 7,1% ΤΟ ΤΑΞΙΔΙΩΤΙΚΟ ΠΛΕΟΝΑΣΜΑ ΤΟΥ 9ΜΗΝΟΥ
Κατά 7,1% περιορίστηκε το ταξιδιωτικό πλεόνασμα στο εννεάμηνο του 2016, καθώς διαμορφώθηκε σε 10,472 δισ. ευρώ, έναντι 11,269 δισ. ευρώ το αντίστοιχο διάστημα του 2015. Η συρρίκνωση του πλεονάσματος συνιστά απόρροια τόσο της μείωσης των ταξιδιωτικών εισπράξεων κατά 703 εκατ. ευρώ ή 5,5%, όσο και της αύξησης των ταξιδιωτικών πληρωμών κατά 94 εκατ. ευρώ ή 6,2%. Οι καθαρές εισπράξεις από την παροχή ταξιδιωτικών υπηρεσιών αντιστάθμισαν κατά 86,5% το έλλειμμα του ισοζυγίου αγαθών και συνέβαλαν κατά 78,5% στο σύνολο των καθαρών εισπράξεων από υπηρεσίες.

  • ΣΤΑ 40 ΔΙΣ Η ΜΑΥΡΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ
Σε 40 δισεκατομμύρια ευρώ υπολογίζεται σήμερα, σε απόλυτους αριθμούς, η «μαύρη» οικονομία στην Ελλάδα, σύμφωνα με δημοσιεύματα τύπου. Η σκιώδης δραστηριότητα μειώθηκε κατά περίπου 20 δισεκ. ευρώ κατά τα χρόνια της κρίσης, τη στιγμή όμως που η καθαρή οικονομία συρρικνώθηκε κατά σχεδόν 60 δισεκ. ευρώ. Με δεδομένη την σαφώς μεγαλύτερη κατάρρευση της νόμιμης δραστηριότητας, η παραοικονομία παρέμεινε σημαντικό τμήμα της παραγωγής. Το 2013 αντιστοιχούσε στο 23,6% της οικονομικής δραστηριότητας, ελαφρά κάτω από το 25,4% που είχε καταγραφεί το 2010. Το μέγεθος της ελληνικής παραοικονομίας σε σχέση με το ΑΕΠ είναι ένα από τα υψηλότερα στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Κυριότερη αιτία για την υποχώρηση της παραοικονομίας ήταν η μείωση της ρευστότητας στην αγορά, που αναπόφευκτα περιόρισε τις αδήλωτες συναλλαγές με μετρητά. Η λειτουργία της σκιώδους οικονομίας οδηγεί σε μεγάλες απώλειες και για το κράτος, με τα διαφυγόντα έσοδα να υπολογίζονται στο 9-10% του ΑΕΠ κάθε χρόνο.

  • ΤτΕ: ΟΦΕΙΛΕΣ ΠΡΟΣ ΤΡΙΤΟΥΣ 2,24 ΔΙΣ. ΑΠΟΠΛΗΡΩΣΕ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΤΟ 10ΜΗΝΟ
Στα 2,24 δισ. ευρώ ανέρχεται το ποσό των ληξιπρόθεσμων χρεών που έχει αποπληρώσει το Δημόσιο έως τα τέλη Οκτωβρίου. Τα στοιχεία που ανακοίνωσε η Τράπεζα της Ελλάδος για την πορεία του κρατικού προϋπολογισμού σε ταμειακή βάση, στο δεκάμηνο Ιανουαρίου - Οκτωβρίου 2016, δείχνουν ότι οι φορολογούμενοι έχουν κληθεί να καταβάλουν πολύ υψηλότερους φόρους φέτος, καθώς τα έσοδα του κράτους έχουν αυξηθεί κατά 3,6 δισ. ευρώ σε σύγκριση με το περυσινό δεκάμηνο Ιανουαρίου - Οκτωβρίου. Παράλληλα, τα στοιχεία της ΤτΕ δείχνουν ότι το πρωτογενές αποτέλεσμα του κρατικού προϋπολογισμού ήταν πλεονασματικό στο παραπάνω δεκάμηνο.

  • ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥ ΜΗΤΡΩΟΥ ΑΠΟΒΛΗΤΩΝ (ΗΜΑ)
Ανακοινώνουμε προς κάθε επιχείρηση – μέλος του Επιμελητηρίου Χαλκιδικής ότι, μέχρι την 31η Δεκεμβρίου 2016 ολοκληρώνεται υποχρεωτικά στο Ηλεκτρονικό Μητρώο Αποβλήτων (ΗΜΑ), η ηλεκτρονική εγγραφή και καταχώριση των στοιχείων των παρακάτω υπόχρεων:

Επιχειρήσεων που παράγουν απόβλητα ή πραγματοποιούν εργασίες επεξεργασίας αποβλήτων, οι οποίες είναι υποχρεωμένες να λειτουργούν υπό περιβαλλοντικούς όρους ή υπό περιβαλλοντικές δεσμεύσεις, σε συμμόρφωση με το Α’ μέρος του Ν. 4014/2011 (Α' 209) καθώς να καταθέτουν τις ετήσιες Εκθέσεις Αποβλήτων του εδαφίου γ' της παραγράφου 4 του άρθρου 11 της κοινής υπουργικής απόφασης 13588/725/2006, όπως τροποποιήθηκε με την παράγραφο 2 του άρθρου 3 της κοινής υπουργικής απόφασης 8668/2007,

Η διαδικτυακή πύλη του Ηλεκτρονικού Μητρώου Αποβλήτων (ΗΜΑ) θα είναι σύντομα προσβάσιμη από την ηλεκτρονική διεύθυνση http://wrm.ypeka.gr/

Το Ηλεκτρονικό Μητρώο Αποβλήτων (ΗΜΑ) τίθεται σε υποχρεωτική λειτουργία την 1η Ιανουαρίου 2017.

Με την έναρξη της υποχρεωτικής λειτουργίας του Ηλεκτρονικού Μητρώου Αποβλήτων (ΗΜΑ) υποβάλλονται ηλεκτρονικά οι ετήσιες Εκθέσεις Αποβλήτων κάθε έτους, μέχρι το τέλος Μαρτίου του επόμενου έτους και καταργείται η υποβολή των σχετικών εντύπων. Ειδικά για το πρώτο έτος λειτουργίας του Ηλεκτρονικού Μητρώου Αποβλήτων (ΗΜΑ), είναι υποχρεωτική η ηλεκτρονική υποβολή της έκθεσης αποβλήτων για τα έτη 2015 και 2016 μέχρι την 31η Μαρτίου 2017.
Στο Μητρώο θα καταχωρούνται ηλεκτρονικά, με ευθύνη των υπόχρεων επιχειρήσεων, στοιχεία σχετικά με το είδος και την ποσότητα των παραγομένων αποβλήτων, καθώς επίσης και με τη μέθοδο διαχείρισης που εφαρμόζεται, με σκοπό να υπάρξει πλήρης αποτύπωση της παραγωγής και διακίνησης των αποβλήτων στη χώρα μας και φυσικά ο έλεγχός της από τις αρμόδιες υπηρεσίες και αρχές.
Σε όσους δεν συμμορφώνονται με τους όρους της παρούσας απόφασης ή τους όρους λειτουργίας του ΗΜΑ, επιβάλλονται οι κυρώσεις που προβλέπονται στο άρθρο 30 του Ν. 1650/1986, (ΑΣΤΙΚΗ ή ΠΟΙΝΙΚΗ ΕΥΘΥΝΗ, ΠΡΟΣΩΡΙΝΗ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ, ΟΡΙΣΤΙΚΗ ΔΙΑΚΟΠΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ, ΚΑΙ ΠΡΟΣΤΙΜΟ από 500 ευρώ έως 2.000.000 ευρώ, ανάλογα με την σοβαρότητα της παράβασης).
Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την λίστα των υπόχρεων προς εγγραφή επιχειρήσεων, την Υ.Α. για την κατάταξη των δραστηριοτήτων και το ΦΕΚ σχετικά με την οργάνωση του ΗΜΑ, στην ηλεκτρονική διεύθυνση του Επιμελητηρίου Χαλκιδικής: www.epichal.gr

  • Η ΚΟΜΙΣΙΟΝ ΚΑΛΕΙ ΣΕ ΣΥΜΜΟΡΦΩΣΗ 9 ΚΡΑΤΗ-ΜΕΛΗ ΓΙΑ ΤΑ ΕΝΥΠΟΘΗΚΑ ΔΑΝΕΙΑ
Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ζήτησε από την Ελλάδα και άλλα οκτώ κράτη-μέλη της ΕΕ (την Κροατία, την Κύπρο, τη Φινλανδία, το Λουξεμβούργο, την Πορτογαλία, τη Σλοβενία, την Ισπανία και τη Σουηδία) να μεταφέρουν πλήρως στο εθνικό τους δίκαιο τη νομοθεσία της ΕΕ για τα ενυπόθηκα δάνεια. Πρόκειται για την οδηγία που αφορά την ενυπόθηκη πίστη, η οποία εκδόθηκε στις 4 Φεβρουαρίου 2014 και αποσκοπεί στη βελτίωση των μέτρων προστασίας των καταναλωτών σε ολόκληρη την ΕΕ, με την καθιέρωση υπεύθυνων πρακτικών δανεισμού.

  • ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΑΠΟΔΕΙΚΤΙΚΟΥ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΗΣ ΔΗΛΩΣΗΣ ΣΤΟ Γ.Ε.ΜΗ. ΑΠΟ ΤΙΣ ΜΗ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥΧΙΚΕΣ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ
Όλοι οι υπόχρεοι εγγραφής στο Γ.Ε.ΜΗ. που δεν είναι κεφαλαιουχικές εταιρίες, δηλαδή όλοι εκτός από Α.Ε., Ε.Π.Ε., Ι.Κ.Ε., και πιο συγκεκριμένα οι Ο.Ε. , Ε.Ε., Συν ΠΕ,. ΑΤΟΜΙΚΕΣ, ΑΣΤΙΚΕΣ ΕΤΑΙΡΙΕΣ, ΚΟΙΝΟΠΡΑΞΙΕΣ κλπ, έχουν υποχρέωση καταχώρισης στο Γ.Ε.ΜΗ. του αποδεικτικού υποβολής φορολογικής τους δήλωσης, σύμφωνα με το άρθρο 5 της Υ.Α. 79760/31-12-2014 (ΦΕΚ Β’ 3623). Η καταχώριση πρέπει να γίνει εντός δύο μηνών από την υποβολή της φορολογικής δήλωσης, με ηλεκτρονικό τρόπο από την ιστοσελίδα https://services.businessportal.gr.

ΝΕΕΣ ΑΝΤΑΠΟΔΟΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΤΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ ΥΨΗΛΗΣ ΠΡΟΣΤΙΘΕΜΕΝΗΣ ΑΞΙΑΣ ΠΡΟΣ ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΟΥ

Το Επιμελητήριο Χαλκιδικής, ακολουθώντας τις τεχνολογικές εξελίξεις αναβαθμίζει τις ψηφιακές του υπηρεσίες με σύγχρονες υπηρεσίες προστιθέμενης αξίας που τις παρέχει δωρεάν σε όλα τα μέλη του, για την αύξηση της εξωστρέφειας και των πωλήσεων των τοπικών επιχειρήσεων. Συνολικά προσφέρονται 4 νέες υπηρεσίες: 1. Ιστοσελίδα προβολής των Τουριστικών Επιχειρήσεων Χαλκιδικής σε Πανελλαδική Τουριστική Πύλη (www.filoxeno.com) που υποστηρίζεται από τα Ελληνικά Επιμελητήρια, αλλά και στην Τοπική Τουριστική Πύλη που ετοιμάζεται. Αφορά καταλύματα ή ξενοδοχεία, εστιατόρια, καφέ, επιχειρήσεις διασκέδασης, τουριστικά γραφεία, επιχειρήσεις δραστηριοτήτων, τοπικών προϊόντων κ.ά. Ειδικά στις Επιχειρήσεις Διαμονής προσφέρεται δωρεάν πλήρες και αυτοδιαχειριζόμενο σύγχρονο Σύστημα Ηλεκτρονικών Κρατήσεων (e-booking) που ενσωματώνεται και στην ιστοσελίδα της κάθε επιχείρησης, αλλά μπορεί να δέχεται και κατευθείαν κρατήσεις από την Τουριστική πύλη. 2. Ηλεκτρονικό Κατάστημα (e-shop) που ενσωματώνεται και στην ιστοσελίδα της κάθε επιχείρησης με ταυτόχρονη προβολή προϊόντων και στην Πανελλαδική Επιμελητηριακή Αγορά Προϊόντων: www.directmarket.gr . 3. Υπηρεσία Online Συμβούλου με ενημερωμένο περιεχόμενο που συνοδεύεται και από Υπηρεσία Online Συμβουλευτικής, όπου οι επιχειρήσεις μπορούν να θέτουν ερωτήματα και να λάβουν εξειδικευμένες συμβουλευτικές υπηρεσίες για φορολογικά, χρηματοδοτικά, εργασιακά και άλλα επιχειρηματικά θέματα δωρεάν. 4. Ιστοσελίδα προβολής της επιχείρησης στον Πανελλήνιο Ηλεκτρονικό Επιχειρηματικό Οδηγό που συμμετέχει και το Επιμελητηρίου Χαλκιδικής σε δύο γλώσσες Ελληνικά και Αγγλικά και σε έκδοση για mobile, tablet με ταυτόχρονη απεικόνιση των επιχειρήσεων βάση γεωγραφικής θέσης του χρήστη και πολλά ακόμη σύγχρονα χαρακτηριστικά. Όλες οι εφαρμογές είναι πλήρως αυτοδιαχειριζόμενες αποκλειστικά από τις επιχειρήσεις. Για να εκδηλώσετε το ενδιαφέρον σας συμπληρώστε απλά την παρακάτω φόρμα: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSfpv67i80cLDycq21aBSzV3aTMefjOvf3C_RoUbXzVxt2XNkQ/viewform.
Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε με το Επιμελητήριο Χαλκιδικής, τηλ.: 2371024200 – 24300, e-mail: info@epichal.gr .

  • ΤΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ ΚΑΙΝΟΤΟΜΕΙ ΣΤΟΝ ΤΟΥΡΙΣΜΟ!

Το Επιμελητήριο Χαλκιδικής καινοτομεί και προβάλει όλες τις Τουριστικές Επιχειρήσεις του Νομού στη νέα Τουριστική Πύλη Χαλκιδικής. Η πρωτοβουλία αυτή στοχεύει στην ανάδειξη του συνολικού Τουριστικού Προϊόντος του Νομού Χαλκιδικής και τη διεύρυνση της Τουριστικής Σεζόν.
Προβάλλουμε συνολικά όλες οι επιχειρήσεις που ασχολούνται με τον τουρισμό στον Νομό μας: Καταλύματα, Ξενοδοχεία, Αγροτουριστικά, Επιχειρήσεις Εστιατόρια, Ταβέρνες, Καφετέριες,  Clubs.  Επιχειρήσεις Ενοικίασης αυτοκινήτων, μηχανών, σκαφών, Τουριστικά Πρακτορεία –Γραφεία και Επιχειρήσεις με Δραστηριότητες όπως ιστιοπλοΐα, πεζοπορία, ιππασία, καταδύσεις κά.. Προβάλλονται επίσης και οι Επιχειρήσεις με Τοπικά ή Παραδοσιακά προϊόντα.
Ο επισκέπτης μέσα από την Τουριστική Πύλη της Χαλκιδικής θα γνωρίσει τις ομορφιές του νομού, τις παραλίες, τα αξιοθέατα, τα μνημεία και μουσεία και μαθαίνει για τις εκδηλώσεις και τα πανηγύρια που διοργανώνονται κάθε χρόνο.
Επισκεφτείτε τη νέα Τουριστική Πύλη της Χαλκιδικής και μέσα από το Portal Επιμελητηρίου Χαλκιδικής κάνοντας click στο Filoxeno-Η Ελληνική Τουριστική Πύλη.