"ΟΣΟ ΚΙ ΑΝ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΑΝ, ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΚΑΤΑΦΕΡΕ ΝΑ ΜΑΣ ΛΥΓΙΣΕΙ"

powered by Agones.gr - livescore

Τετάρτη 6 Ιουλίου 2016

Το Επιμελητήριο Χαλκιδικής ενημερώνει...

  • ΣΤΑ 321,3 ΔΙΣ. ΕΥΡΩ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΧΡΕΟΣ
Στα επίπεδα των 321,3 δισ. ευρώ διαμορφώθηκε το 2015 το δημόσιο χρέος της κεντρικής κυβέρνησης έναντι 324,1 δισ. ευρώ το 2014, όπως προκύπτει από το ετήσιο δελτίο εξέλιξης του δημοσίου χρέους. Το χρέος της γενικής κυβέρνησης το 2015 ανήλθε σε 311,452 δισ. ευρώ. Σύμφωνα με τα στοιχεία, το 2015 το 82% του δημόσιου χρέους της χώρας οφείλονταν...
προς τον επίσημο τομέα (άλλα κράτη μέλη της ΕΕ και οργανισμούς) ενώ το υπόλοιπο 16% προς τον ιδιωτικό τομέα.

  • ΠΙΘΑΝΟΤΗΤΑ ΑΥΞΗΣΗΣ ΤΩΝ ΛΗΞΙΠΡΟΘΕΣΜΩΝ ΧΡΕΩΝ ΠΡΟΣ ΤΙΣ ΕΦΟΡΙΕΣ
Πιθανότητα αύξησης των ληξιπρόθεσμων χρεών προς τις εφορίες πάνω από 95 δισ. ευρώ έως το τέλος τους τρέχοντος έτους, από περίπου 90 δισ. ευρώ που είναι σήμερα, βλέπουν κορυφαία στελέχη του υπουργείου Οικονομικών λόγω των βαρών που καλούνται να σηκώσουν τους επόμενους μήνες οι φορολογούμενοι. Στα ηγετικά κλιμάκια του υπουργείου υπάρχει, σύμφωνα με την Ναυτεμπορική, έντονος προβληματισμός και ανησυχία για την πορεία των εισπράξεων, καθώς αναγνωρίζουν ότι η φοροδοτική ικανότητα των πολιτών εξαντλείται, τη στιγμή που θα πρέπει μέχρι το τέλος Δεκεμβρίου να πληρώσουν επιπλέον φόρους 27 - 30 δισ. ευρώ, προκειμένου να επιτευχθεί ο στόχος για πρωτογενές πλεόνασμα 0,5% του ΑΕΠ και να μην ενεργοποιηθεί ο δημοσιονομικός «κόφτης» την άνοιξη του 2017. Είναι, άλλωστε, αξιοσημείωτο ότι οι φορολογούμενοι -πέρα από τις μειώσεις μισθών και συντάξεων που είδαν στους λογαριασμούς τους από τις αρχές του τρέχοντος μηνός, αλλά και το «τσουνάμι» αυξήσεων που χτύπησε στις αρχές Ιουνίου την αγορά με αλυσιδωτές ανατιμήσεις στις τιμές των προϊόντων και υπηρεσιών- θα πρέπει από το τέλος Ιουλίου να πληρώνουν κάθε μήνα έναν ή και δύο φόρους μαζί και ταυτόχρονα να καλύπτουν και όλες τις υπόλοιπες τρέχουσες υποχρεώσεις τους.
  • ΕΞΙ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΙΝΕΖΙΚΕΣ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΜΑΣ
Έξι ελληνικές επενδυτικές προτάσεις, με την κινεζική πλευρά να δείχνει ιδιαίτερα θετική, αποτέλεσαν τη βάση της συζήτησης στην κατ' ιδίαν, τη διευρυμένη αλλά και στη συνέχεια της συζήτησης στο γεύμα, των δυο πρωθυπουργών Ελλάδας και Κίνας, Αλέξη Τσίπρα και Λι Κετσιάνγκ. Συγκεκριμένα οι ελληνικές προτάσεις αφορούν: Επενδύσεις στο Θριάσιο, τα ναυπηγεία και το Καστέλι, επένδυση στον τραπεζικό τομέα, διεύρυνση των εξαγωγών αγροτικών προϊόντων και τροφίμων στην Κίνα, έρευνα και καινοτομία,  επενδύσεις σε τουριστικά ακίνητα, αύξηση τουρισμού, απ' ευθείας πτήση Πεκίνο- Αθήνα, συνεργασία στον πολιτιστικό τομέα και την εκπαίδευση.

  • ΠΕΝΤΑΚΟΣΙΑ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΠΡΟΣΘΕΤΕΣ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕ Η COSCO
Πρόσθετες επενδύσεις, άνω των 500 εκατ. ευρώ, πρόκειται να κάνει η Cosco στο λιμάνι του Πειραιά πέραν των 350 εκατ. που προβλέπει η συμφωνία παραχώρησης του ΟΛΠ, ανακοίνωσε σήμερα στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα ο πρόεδρος της Cosco Χου Λιρόνγκ, κατά τη διάρκεια συνάντησής τους στη Σαγκάη. Όπως είπε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της Cosco στον πρωθυπουργό, προτεραιότητα του κινεζικού κολοσσού είναι οι μεγάλες επενδύσεις στον τομέα της κρουαζιέρας στο λιμάνι του Πειραιά, ενώ δεύτερη προτεραιότητα της Cosco είναι η αναβάθμιση των υποδομών του λιμανιού στην πρώτη προβλήτα για τη διακίνηση των εμποροκιβωτίων. 

  • ΞΕΠΕΡΑΣΑΝ ΤΟΝ ΣΤΟΧΟ ΤΑ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΑ ΕΣΟΔΑ ΤΟΝ ΙΟΥΝΙΟ
Σημαντική αύξηση σε σχέση με πέρυσι αλλά και υπέρβαση από τον στόχο του προϋπολογισμού παρουσίασαν τα καθαρά φορολογικά έσοδα τον Ιούνιο. Παράλληλα και το εξάμηνο Ιανουάριος - Ιούνιος 2016 τα έσοδα στις ΔΟΥ υπερέβησαν τον στόχο του προϋπολογισμού. Αναλυτικότερα, σύμφωνα με τα στοιχεία που έχει στη διάθεση της η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων, τον Ιούνιο τα καθαρά φορολογικά έσοδα σημείωσαν αύξηση 32,9% σε σχέση με πέρυσι και ανήλθαν σε 3,74 δισ. ευρώ παρουσιάζοντας υπέρβαση 1,33% έναντι του στόχου που έχει τεθεί στον προϋπολογισμό. Το εξάμηνο Ιανουάριος - Ιούνιος 2016 η αύξηση των εσόδων σε σχέση πέρυσι ήταν 6,5%. Ανήλθαν στα 20,93 δισ. ευρώ παρουσιάζοντας υπέρβαση 3,72% συγκριτικά με τον στόχο του προϋπολογισμού. Στη Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων εκτιμούν ότι η θετική πορεία των εσόδων θα συνεχισθεί τους επόμενους μήνες. Αξιοσημείωτο είναι ότι τα έσοδα του Ιουνίου ήταν αυξημένα όχι μόνο συγκριτικά με πέρυσι - που η αγορά βρισκόταν σε ασφυκτική πίεση λόγω της διαπραγμάτευσης και των capital controls - αλλά και συγκριτικά με τον Ιούνιο του 2014.
  • ΕΠΙΣΤΡΕΦΟΥΝ ΑΥΣΤΗΡΑ ΠΡΟΣΤΙΜΑ ΚΑΙ ΛΟΥΚΕΤΑ ΣΤΙΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
Με αυστηρότερα πρόστιμα και ενεργοποίηση του μέτρου του κλεισίματος των επιχειρήσεων έως για ένα μήνα για τη μη έκδοση αποδείξεων σχεδιάζει το υπουργείο Οικονομικών προκειμένου να αντιμετωπίσει την εκτεταμένη φοροδιαφυγή. Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρ. Αλεξιάδης σε συνέντευξή του, προανήγγειλε εντατικοποίηση των φορολογικών ελέγχων και νομοθετικές παρεμβάσεις για την αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής που συντελείται με την μη έκδοση αποδείξεων, κυρίως στις τουριστικές περιοχές. Οι παρεμβάσεις θα αφορούν τόσο στα πρόστιμα όσο και την απάλειψη των κινήτρων για φοροδιαφυγή με την αποφυγή έκδοσης αποδείξεων.  

  • ΜΕ «ΠΕΙΡΑΓΜΕΝΕΣ» ΑΝΤΛΙΕΣ ΕΝΑ ΣΤΑ ΤΡΙΑ ΒΕΝΖΙΝΑΔΙΚΑ
Τους αιφνιδιαστικούς ελέγχους σε βενζινάδικα ξεκίνησε και πάλι το υπουργείο Οικονομίας εντοπίζοντας πρατήρια με πειραγμένες τις αντλίες καυσίμων. Σύμφωνα με πληροφορίες, η διεύθυνση Μετρολογίας της Γενικής Γραμματείας Βιομηχανίας εδώ κι έναν μήνα ενεργοποίησε εκ νέου τις εφόδους σε βενζινάδικα με τη χρήση του «μυστικού αυτοκινήτου». Όπως προέκυψε από τους ελέγχους ένα στα τρία πρατήρια έχουν πειραγμένες τις αντλίες καυσίμων, κάτι που σημαίνει ότι γεμίζουν από 5% έως και 11% λιγότερο τα ρεζερβουάρ των οχημάτων.

  • ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ Η ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΑΠΟΣΦΡΑΓΙΣΗΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΤΕΣΣΕΡΙΣ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΕΣ ΑΔΕΙΕΣ – ΣΤΙΣ ΑΡΧΕΣ ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ Η ΔΗΜΟΠΡΑΣΙΑ ΤΟΥΣ
Συνεχίζεται και σήμερα σε αίθουσα της Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας η διαδικασία αποσφράγισης των υποβληθέντων φακέλων συμμετοχής στο διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες, παρουσία των νόμιμων εκπροσώπων των υποψηφίων. Υπενθυμίζεται ότι οι φάκελοι που κατατέθηκαν στην ΓΓΕΕ για το διαγωνισμό, είναι έντεκα. Η διαδικασία, η οποία διενεργείται από ειδική επιτροπή, αποσκοπεί στο να ελεγχθούν όλοι οι φάκελοι για το αν πληρούν τις προϋποθέσεις συμμετοχής τους στη δημοπρασία για τις τέσσερις άδειες εθνικής εμβέλειας, η οποία θα διεξαχθεί στις αρχές Αυγούστου.
  • ΕΣΠΑ: ΕΠΙΔΟΤΟΥΜΕΝΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΓΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΣΤΟΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΤΟΜΕΑ‏
Στην πρόσκληση για τη δράση «Κατάρτιση και Πιστοποίηση Γνώσεων και Δεξιοτήτων Εργαζομένων στον ιδιωτικό τομέα», στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανταγωνιστικότητα, Επιχειρηματικότητα και Καινοτομία (ΕΠΑνΕΚ)» του ΕΣΠΑ 2014-2020, προχώρησε το υπουργείο Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού. Η πρόσκληση αφορά στον σχεδιασμό προγραμμάτων κατάρτισης εργαζομένων στον ιδιωτικό τομέα, την παροχή της σχετικής κατάρτισης και την πιστοποίηση των γνώσεων που αποκτήθηκαν και έχει ως στόχο να δώσει στους εργαζομένους πρόσθετες γνώσεις και δεξιότητες επί του επαγγέλματός τους, με άμεση και θετική επίπτωση στην επαγγελματική τους ικανότητα. Ο προϋπολογισμός της πρόσκλησης ανέρχεται στα 30 εκατ. ευρώ και η εμβέλεια της εφαρμογής της αφορά στο σύνολο των περιφερειών της χώρας.

  • ΜΕ ΚΑΤΑΣΧΕΣΕΙΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΩΝ ΑΠΕΙΛΟΥΝΤΑΙ ΑΓΡΟΤΕΣ ΠΟΥ ΟΦΕΙΛΟΥΝ ΣΤΟΝ ΟΓΑ
Με ηλεκτρονικές κατασχέσεις τραπεζικών λογαριασμών απειλούνται 71.000 αγρότες με οφειλές άνω των 5.000 ευρώ, καθώς, παρά τις προειδοποιήσεις του ΟΓΑ δεν έσπευσαν να ρυθμίσουν τα ληξιπρόθεσμα χρέη, με αποτέλεσμα να βρεθούν στη ”μαύρη” λίστα. Σύμφωνα με δημοσιεύματα τύπου, η τελευταία παρτίδα με τα ονόματα 21.000 αγροτών, εστάλη προ ημερών, η μέση οφειλή των οποίων κυμαίνεται στις 10.000 ευρώ. Στους οφειλέτες αρχικά αποστέλλεται η πρόσκληση για τακτοποίηση οφειλών και εφόσον δεν ανταποκριθούν ξεκινά η διαδικασία της αναγκαστικής είσπραξης. Το ”φέσι” στον ΟΓΑ φτάνει τα 745 εκατ. ευρώ και ο αριθμός των οφειλετών ανέρχεται σε 350.000 αγρότες. Στη γεμάτη προσδοκίες ρύθμιση των 100 δόσεων από τους 37.000 αγρότες που είχαν ενταχθεί, παραμένουν 16.000. Η Διοίκηση του ΟΓΑ έδωσε προ ημερών παράταση προθεσμίας πληρωμής εισφορών και δόσεων των ρυθμίσεων.
  • ΚΑΤΑΡΓΕΙΤΑΙ Η FRONTEX
Καταργείται η FRONTEX και στη θέση της δημιουργείται Οργανισμός Ευρωπαϊκής Συνοριοφυλακής και Ακτοφυλακής, με στόχο την αποτελεσματικότερη και ταχύτερη διαφύλαξη των εξωτερικών συνόρων της ΕΕ. Σε αντίθεση με την FRONTEX που βασιζόταν σε εθελοντική και συχνά ανεπαρκή βοήθεια από τα κράτη-μέλη, ο νέος Οργανισμός θεσπίζει ένα σώμα συνοριοφυλάκων, μια εφεδρεία 1500 ταχείας αντίδρασης που χωρίς εξαίρεση, θα πρέπει να διατίθενται από τα κράτη-μέλη. Το θέμα συζητήθηκε στην Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου.

  • ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΑΠΟΔΕΙΚΤΙΚΟΥ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΗΣ ΔΗΛΩΣΗΣ ΣΤΟ Γ.Ε.ΜΗ. ΑΠΟ ΤΙΣ ΜΗ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥΧΙΚΕΣ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ
Όλοι οι υπόχρεοι εγγραφής στο Γ.Ε.ΜΗ. που δεν είναι κεφαλαιουχικές εταιρίες, δηλαδή όλοι εκτός από Α.Ε., Ε.Π.Ε., Ι.Κ.Ε., και πιο συγκεκριμένα οι Ο.Ε. , Ε.Ε., Συν ΠΕ,. ΑΤΟΜΙΚΕΣ, ΑΣΤΙΚΕΣ ΕΤΑΙΡΙΕΣ, ΚΟΙΝΟΠΡΑΞΙΕΣ κλπ, έχουν υποχρέωση καταχώρισης στο Γ.Ε.ΜΗ. του αποδεικτικού υποβολής φορολογικής τους δήλωσης, σύμφωνα με το άρθρο 5 της Υ.Α. 79760/31-12-2014 (ΦΕΚ Β’ 3623). Η καταχώριση πρέπει να γίνει εντός δύο μηνών από την υποβολή της φορολογικής δήλωσης, με ηλεκτρονικό τρόπο από την ιστοσελίδα https://services.businessportal.gr.

ΝΕΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΤΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ

Μια νέα εποχή στην ενημέρωση του κοινού και των μελών του εγκαινίασε το Επιμελητήριο Χαλκιδικής με τη λειτουργία της νέας του ιστοσελίδας, στη διεύθυνση www.epichal.gr . H νέα αναβαθμισμένη ιστοσελίδα του Επιμελητηρίου Χαλκιδικής, που λειτουργεί εδώ και λίγο καιρό, έχει μοντέρνο σχεδιασμό και είναι πολύ εύχρηστη στην περιήγηση. Μέσω της ιστοσελίδας παρέχονται πληροφορίες για την ιστορία του Επιμελητηρίου, τις εγγραφές νέων μελών, υπηρεσίες προς το κοινό και τα μέλη του Επιμελητηρίου, ανακοινώσεις και εκδηλώσεις του Επιμελητηρίου και άλλα.  Η δημιουργία της νέας ιστοσελίδας περιλαμβάνεται στο πλαίσιο της προσπάθειας για βελτίωση της επικοινωνίας του Επιμελητηρίου με τα μέλη του και τους πολίτες, για το λόγο αυτό από το 2013 έχει εγκαινιαστεί και σελίδα στο Facebook (https://www.facebook.com/profile.php?id=100005601040871).


ΝΕΕΣ ΑΝΤΑΠΟΔΟΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΤΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ ΥΨΗΛΗΣ ΠΡΟΣΤΙΘΕΜΕΝΗΣ ΑΞΙΑΣ ΠΡΟΣ ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΟΥ

Το Επιμελητήριο Χαλκιδικής, ακολουθώντας τις τεχνολογικές εξελίξεις αναβαθμίζει τις ψηφιακές του υπηρεσίες με σύγχρονες υπηρεσίες προστιθέμενης αξίας που τις παρέχει δωρεάν σε όλα τα μέλη του, για την αύξηση της εξωστρέφειας και των πωλήσεων των τοπικών επιχειρήσεων. Συνολικά προσφέρονται 4 νέες υπηρεσίες: 1. Ιστοσελίδα προβολής των Τουριστικών Επιχειρήσεων Χαλκιδικής σε Πανελλαδική Τουριστική Πύλη (www.filoxeno.com) που υποστηρίζεται από τα Ελληνικά Επιμελητήρια, αλλά και στην Τοπική Τουριστική Πύλη που ετοιμάζεται. Αφορά καταλύματα ή ξενοδοχεία, εστιατόρια, καφέ, επιχειρήσεις διασκέδασης, τουριστικά γραφεία, επιχειρήσεις δραστηριοτήτων, τοπικών προϊόντων κ.ά. Ειδικά στις Επιχειρήσεις Διαμονής προσφέρεται δωρεάν πλήρες και αυτοδιαχειριζόμενο σύγχρονο Σύστημα Ηλεκτρονικών Κρατήσεων (e-booking) που ενσωματώνεται και στην ιστοσελίδα της κάθε επιχείρησης, αλλά μπορεί να δέχεται και κατευθείαν κρατήσεις από την Τουριστική πύλη. 2. Ηλεκτρονικό Κατάστημα (e-shop) που ενσωματώνεται και στην ιστοσελίδα της κάθε επιχείρησης με ταυτόχρονη προβολή προϊόντων και στην Πανελλαδική Επιμελητηριακή Αγορά Προϊόντων: www.directmarket.gr . 3. Υπηρεσία Online Συμβούλου με ενημερωμένο περιεχόμενο που συνοδεύεται και από Υπηρεσία Online Συμβουλευτικής, όπου οι επιχειρήσεις μπορούν να θέτουν ερωτήματα και να λάβουν εξειδικευμένες συμβουλευτικές υπηρεσίες για φορολογικά, χρηματοδοτικά, εργασιακά και άλλα επιχειρηματικά θέματα δωρεάν. 4. Ιστοσελίδα προβολής της επιχείρησης στον Πανελλήνιο Ηλεκτρονικό Επιχειρηματικό Οδηγό που συμμετέχει και το Επιμελητηρίου Χαλκιδικής σε δύο γλώσσες Ελληνικά και Αγγλικά και σε έκδοση για mobile, tablet με ταυτόχρονη απεικόνιση των επιχειρήσεων βάση γεωγραφικής θέσης του χρήστη και πολλά ακόμη σύγχρονα χαρακτηριστικά. Όλες οι εφαρμογές είναι πλήρως αυτοδιαχειριζόμενες αποκλειστικά από τις επιχειρήσεις. Για να εκδηλώσετε το ενδιαφέρον σας συμπληρώστε απλά την παρακάτω φόρμα: http://www.epichal.gov.gr/el/press-gr/663-nees-yphresies-e-commerce-.html. Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε με το Επιμελητήριο Χαλκιδικής, τηλ.: 2371024200 – 24300, e-mail: info@epichal.gr .

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΕΓΓΡΑΦΩΝ ΣΤΟ ΕΠΑΛ ΝΕΩΝ ΜΟΥΔΑΝΙΩΝ

Το Εσπερινό ΕΠΑΛ Ν. ΜΟΥΔΑΝΙΩΝ, ανακοινώνει την έναρξη της περιόδου των εγγραφών για το Σχ. Έτος 2016-17, στο ωράριο λειτουργίας του σχολείου 18:30 έως 22:00. Οι Τομείς που θα λειτουργήσουν είναι: 1) ΤΟΜΕΑΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ και ειδικότητα Τεχνικός εφαρμογών λογισμικού, 2) ΤΟΜΕΑΣ ΜΗΧΑΝΟΛΟΓΙΑΣ και ειδικότητες : α) Τεχνικός μηχανικός θερμικών εγκαταστάσεων και μηχανικός τεχνολογίας πετρελαίου και φυσικού αερίου, β) Τεχνικός εγκαταστάσεων ψύξης, αερισμού και κλιματισμού 3)ΤΟΜΕΑΣ ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΙΑΣ, ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΚΑΙ ΑΥΤΟΜΑΤΙΣΜΟΥ και ειδικότητες : α) Τεχνικός ηλεκτρονικών και υπολογιστικών συστημάτων, εγκαταστάσεων β) Τεχνικός ηλεκτρολογικών συστημάτων, εγκαταστάσεων και δικτύων 4) ΤΟΜΕΑΣ ΓΕΩΠΟΝΙΑΣ, ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΚΑΙ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ και ειδικότητες : α) Τεχνικός φυτικής παραγωγής, β) Τεχνικός τεχνολογίας τροφίμων και ποτών. Για την εγγραφή στο Εσπ. ΕΠΑΛ Ν. Μουδανιών απαιτείται οι υποψήφιοι να είναι τουλάχιστον απόφοιτοι Γυμνασίου ή να κατέχουν ισότιμο τίτλο. Οι απόφοιτοι Γενικών Λυκείων ή ισότιμου τίτλου εγγράφονται στη Β’ Τάξη και παρακολουθούν μόνο τα μαθήματα ειδικότητας. Ολοκληρώνοντας τις σπουδές μπορείτε να αποκτείστε ταυτόχρονα Απολυτήριο Λυκείου και Επαγγελματικό Πτυχίο. Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στο σχολικό συγκρότημα ΕΠΑΛ, καθημερινά από τις 18:30 - 21:30 στο τηλέφωνο 23730-65406, e mail: mail@epal-esp-n-moudan.chal.sch.gr.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΔΙΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ ΠΡΟΜΗΘΕΙΑΣ ΓΡΑΦΙΚΗΣ ΥΛΗΣ & ΦΩΤΟΤΥΠΙΚΟΥ ΧΑΡΤΙΟΥ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΤΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ Της Π.Ε. ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΕΤΟΣ 2016

Η Περιφερειακή Ενότητα Χαλκιδικής προκηρύσσει διεθνή μειοδοτικό διαγωνισμό , με σφραγισμένες προσφορές, για την προμήθεια γραφικής ύλης και φωτοτυπικού χαρτιού για τις ανάγκες των Υπηρεσιών της Π.Ε. Χαλκιδικής για το έτος 2016. η συνολική προϋπολογισθείσα δαπάνη ανέρχεται σε σαράντα χιλιάδες ευρώ (40.000,00 €) συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ, και κατανέμεται ισόποσα ανάμεσα στις 2 Ομάδες αντικειμένων. Κριτήριο κατακύρωσης είναι η χαμηλότερη τιμή για το σύνολο καθεμιάς Ομάδας , και υπάρχει η δυνατότητα τμηματικής κατακύρωσης ανά συνολική Ομάδα αντικειμένων. Ο διαγωνισμός θα πραγματοποιηθεί με τη χρήση της χρήση της πλατφόρμας του Εθνικού Συστήματος Ηλεκτρονικών Δημοσίων Συμβάσεων (ΕΣΗΔΗΣ) μέσω της διαδικτυακής πύλης www.promitheus.gov.gr . Χρόνος διενέργειας διαγωνισμού (ηλεκτρονικής αποσφράγισης δικαιολογητικών συμμετοχής κλπ) στις 02-08-2016 ημέρα Τρίτη και ώρα 10.00 . Αρμόδια Υπηρεσία για την παροχή πληροφοριών και αντιγράφων της Διακήρυξης είναι η Δνση Διοικητικού Οικονομικού της Περιφερειακή Ενότητα Χαλκιδικής. , Διοικητήριο -Πολύγυρος, Τ.Κ. 63100., τηλ. 2371351483 fax: 2371351292, υπεύθυνος επικοινωνίας Νεκτ. Μαυρομουστάκης, e mail: od10@halkidiki.gov.gr .