«Ουδείς πιο αχάριστος του ευεργετηθέντος»

powered by Agones.gr - livescore

Παρασκευή, 8 Ιουλίου 2016

Αυτοί είναι οι μεγαλύτεροι οφειλέτες του Δημοσίου

Στη δημοσιότητα έδωσε η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων τα 13.730 ονόματα οφειλετών του Δημοσίου με ληξιπρόθεσμα χρέη άνω των 150.000 ευρώ. Ανάμεσά τους εταιρείες που έχουν βάλει εδώ και χρόνια λουκέτο, καθώς και επιχειρήσεις - σφραγίδες που διώκονται για πλαστά / εικονικά τιμολόγια, ποδοσφαιρικές ομάδες, αλλά και κρατικές επιχειρήσεις.
Οι συνολικές οφειλές των περίπου 9. 400 επιχειρήσεων προσεγγίζουν τα...
63,34 δισ. ευρώ και των περίπου 6.200 φυσικών προσώπων σε 19,7 δισ. ευρώ.
Οπως επισημαίνει η ΓΓΔΕ, πρόκειται για οφειλές, η καταβολή των οποίων καθυστερεί για χρονικό διάστημα μεγαλύτερο του έτους.
Στον ιστότοπο της Γ.Γ.Δ.Ε. βρίσκονται τα ονόματα εκείνων των οφειλετών, που είχαν λάβει από τις υπηρεσίες ειδοποιητήρια e-mail για να τακτοποιήσουν τις οφειλές τους, αλλά δεν ανταποκρίθηκαν.
Εξαιρούνται οι περιπτώσεις, για τις οποίες έχει χορηγηθεί στον οφειλέτη διευκόλυνση για τμηματικές καταβολές του χρέους του και με την προϋπόθεση ότι αυτός είναι συνεπής με τους όρους της, καθώς και όταν - με δικαστική απόφαση - έχει διαταχθεί αναστολή της καταβολής των οφειλών αυτών.
Επίσης, ακολουθώντας σχετική γνωμοδότηση της Αρχής Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων, εξαιρούνται οι οφειλέτες (φυσικά πρόσωπα), των οποίων η οριστικοποίηση της οφειλής δεν έχει τελεσιδικήσει μέχρι σήμερα.

Οι μεγαλύτερες οφειλές νομικών προσώπων 

Πρωταθλήτρια οφειλών προς το ελληνικό δημόσιο είναι η Ακρόπολις Χρηματιστηριακή, με συνολική οφειλή ύψους 8,54 δισ. ευρώ. 
Ακολουθούν η παλαιά Ολυμπιακή Αεροπορία με χρέη 1,35 δισ., η Carrera Mobile Εμπόριο Κινητών και Τηλεπικοινωνιών Α.Ε. (864 εκατ. ευρώ), η Αγιομαυρίτης-Φωτογραφικά είδη ΑΕΒΕ (654 εκατ. ευρώ), η Δυναμοχημική ΑΕΒΕ με 708 εκατ. ευρώ, τα σούπερ μάρκετ Ατλάντικ με οφειλή 654 εκατ. ευρώ, η Φωτογραφικά Υλικά Εταιρία Περιορισμένης Ευθύνης με χρέη 649 εκατ. ευρώ, τα Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα με οφειλή 629 εκατ., η ΕΑΒ με χρέη 461 εκατ. ευρώ και η Πειραική Πετρελαϊκή ΑΕ με οφειλές 448 εκατ. ευρώ.