"ΟΣΟ ΚΙ ΑΝ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΑΝ, ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΚΑΤΑΦΕΡΕ ΝΑ ΜΑΣ ΛΥΓΙΣΕΙ"

powered by Agones.gr - livescore

Τετάρτη 18 Μαΐου 2016

Τέθηκαν οι βάσεις για νέες εμπορικές συνεργασίες μεταξύ Επιμελητηρίου Χαλκιδικής και Μουδανιών της Τουρκίας

Απόλυτα επιτυχής κρίνεται η επιχειρηματική αποστολή του Επιμελητηρίου Χαλκιδικής στην Τουρκία. Η αντιπροσωπεία του Επιμελητηρίου βρέθηκε στα Μουδανιά της Τουρκίας έπειτα από πρόσκληση του εκεί Επιμελητηρίου.
Τα 18 μέλη της Χαλκιδικιώτικης αποστολής, που αποτελούνταν από μέλη του διοικητικού συμβουλίου του Επιμελητηρίου Χαλκιδικής και από...
επιχειρηματίες του τουριστικού κλάδου και του κλάδου της παραγωγής και μεταποίησης ελιάς του νομού μας, είχαν την ευκαιρία να επισκεφθούν τη γη των προγόνων τους από τις 12 έως τις 16 Μαΐου και παράλληλα να έρθουν σε επαφή με τη σημερινή επιχειρηματική δραστηριότητα της περιοχής .
Κατά την παραμονή της στα Μουδανιά της Τουρκίας, η Χαλκιδικιώτικη αποστολή επισκέφτηκε το Βιοτεχνικό Επιμελητήριο των Μουδανιών. Εκεί τους υποδέχτηκε ο κος Εμίρ Αλί Ούστα , πρόεδρος του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Μουδανιών και μέλη της διοίκησης του.
Κεντρικό θέμα των συναντήσεων ήταν η ανάπτυξη συνεργασίας των δύο Επιμελητηρίων με σκοπό την διευκόλυνση των επιχειρηματικών συνεργασιών και γενικότερα των οικονομικών σχέσεων του επιχειρηματικού κόσμου των δύο χωρών.

Εξετάσθηκαν τομείς συνεργασίας όπως οι εκθέσεις, οι διακλαδικές ανταλλαγές, οι τουριστικές δραστηριότητες, οι συμπαραγωγές και οι κοινές εξαγωγικές δράσεις. Τονίστηκε η ανάγκη οι επιχειρήσεις της Ελλάδος και της Τουρκίας να σχεδιάζουν βιώσιμες πολιτικές και να δρουν με βάση ένα ευρύ οικονομικό φάσμα από τη Μέση Ανατολή μέχρι τα Βαλκάνια και την ΕΕ και όχι για στα στενά όρια της εθνικής αγοράς κάθε χώρας.
Το απόγευμα της ίδιας μέρας, στον αύλειο χώρο του Πολιτιστικού Κέντρου των Μουδανιών, οι επιχειρηματίες ελαιοπαραγωγοί που συμμετείχαν, συναντήθηκαν ιδιαιτέρως με συναδέλφους τους και εξέτασαν τις δυνατότητες απευθείας συνεργασιών.
Ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Χαλκιδικής κος Γκιλής ερωτηθείς κατά το κλείσιμο των εργασιών για τη σημασία της επίσκεψης της ελληνικής αντιπροσωπείας στα Μουδανιά της Τουρκίας, τόνισε ότι η συνεργασία των ελλήνων επιχειρηματιών με επιχειρηματίες της γείτονας χώρας, ανοίγει νέο επιχειρηματικό δρόμο. Τόνισε ότι τα Ελληνικά προϊόντα και υπηρεσίες, και ιδιαίτερα αυτών της Χαλκιδικής, διακρίνονται για την ποιότητά τους και τις υψηλές προδιαγραφές. Υπάρχουν αρκετοί τομείς επιχειρηματικών δραστηριοτήτων που μπορεί να προκύψει όφελος και για τις δύο χώρες. Ιδιαίτερα με την κατάσταση που διέρχονται οι επιχειρήσεις και η χώρα με την οικονομική κρίση, η αναγκαιότητα ανάπτυξης της συνεργασίας των δυο Επιμελητηρίων στη βάση της αμοιβαιότητας και του κοινού συμφέροντος είναι επιβεβλημένη.
Από την πλευρά του, ο Πρόεδρος του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου των Μουδανιών κ. Εμίρ Αλί Ούστα, επιβεβαίωσε την επιθυμία της διοίκησης του Επιμελητηρίου του να ξεκινήσει μία σειρά δραστηριοτήτων  για την ανάπτυξη νέων εμπορικών συμφωνιών μεταξύ επιχειρήσεων της περιοχής του και της Χαλκιδικής, και πρότεινε την κοινή συμμετοχή και συνεργασία των δύο Επιμελητηρίων σε προγράμματα της ΕΕ για την ενίσχυση του Τουρισμού, πρόταση που συμφώνησε ο κος Γκιλής να την θέσει προς έγκριση στα μέλη του διοικητικού του συμβουλίου.
Οι δύο αντιπροσωπείες αντάλλαξαν αναμνηστικά δώρα και συμφώνησαν να συνεχίσουν τη συνεργασία για ανάπτυξη των σχέσεων μεταξύ τους.
Αξιοσημείωτη ήταν η ζεστή φιλοξενία των Μουδανιωτών, από την πρώτη στιγμή που έφτασε η αποστολή στα Μουδανιά, με τους οικοδεσπότες να προσφέρουν λουλούδια στους καλεσμένους τους, η οποία συνεχίστηκε όλες τις ημέρες που παρέμεινε η ελληνική αποστολή στην Τουρκία, μέχρι τη στιγμή του αποχαιρετισμού.



Δεν υπάρχουν σχόλια: