«Ουδείς πιο αχάριστος του ευεργετηθέντος»

powered by Agones.gr - livescore

Δευτέρα, 15 Φεβρουαρίου 2016

Εγκαινιάστηκε το Εκθετήριο Τοπικής Λαογραφίας & Ιστορίας Παρθενώνα

Ένας νέος χώρος παράδοσης και πολιτισμού για τους κατοίκους και τους επισκέπτες της Σιθωνίας άνοιξε και επίσημα τις πόρτες του στον Παρθενώνα.
Το Εκθετήριο Τοπικής Λαογραφίας και Ιστορίας Παρθενώνα εγκαινιάστηκε την Κυριακή 14/2 από το Δήμαρχο Σιθωνίας κ. Ιωάννη Τζίτζιο, παρουσία των μελών  του Πολιτιστικού Συλλόγου «Ο ΠΑΡΘΕΝΩΝ», του αντιδημάρχου κ. Γιώργου Ψηλογιάννη, του προέδρου της  Δημοτικής Κοινότητας Ν.Μαρμαρά, κ. Γιώργου Καπλάνη, του προέδρου της...
Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης Σιθωνίας, κ.Γιώργου Δαλδογιάννη, του προέδρου της ΑΝΕΤΧΑ, κ. Γιώργου Πασαλή, δημοτικών και τοπικών συμβούλων και πλήθους κόσμου.


Η πρόεδρος του Συλλόγου κ. Κωνσταντίνα Βλάχου ευχαρίστησε το Δήμαρχο για το ενδιαφέρον του ώστε να αποπερατωθεί το έργο και τόνισε ότι το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου αλλά και κάθε Παρθενιώτης νοιώθει δέος για τα εκατοντάδες αντικείμενα και τις φωτογραφίες που προβάλλεται στις αίθουσες του Εκθετηρίου, γιατί έχει διασωθεί ό,τι πολυτιμότερο από την πολιτιστική κληρονομιά του Παρθενώνα.


Ο Δήμαρχος Σιθωνίας κ. Ιωάννης Τζίτζιος αναφέρθηκε στις προσπάθειες που έγιναν για την ολοκλήρωση του έργου και υπογράμμισε ότι στόχος της Δημοτικής Αρχής είναι να αναδείξει τη σημασία και τη χρησιμότητα της παράδοσης στη σύγχρονη κοινωνία του Δήμου Σιθωνίας αλλά και την αναγκαιότητα του σεβασμού που πρέπει να  δείχνει ο καθένας στις παραδόσεις, τα ήθη και τα έθιμα του τόπου, προκειμένου να διατηρηθεί η ταυτότητα και η συνέχειά του στο χρόνο.

Την εκδήλωση πλαισίωσε η χορωδία του Πολιτιστικού Συλλόγου «Ο ΠΑΡΘΕΝΩΝ».


Δεν υπάρχουν σχόλια: