"ΟΣΟ ΚΙ ΑΝ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΑΝ, ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΚΑΤΑΦΕΡΕ ΝΑ ΜΑΣ ΛΥΓΙΣΕΙ"

powered by Agones.gr - livescore

Τετάρτη 22 Οκτωβρίου 2014

1η Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού για το Ειδικό Σχολείο Πολυγύρου

Με απόλυτη επιτυχία ολοκληρώθηκαν την Τετάρτη 22 Οκτωβρίου 2014 οι αγώνες των μαθητών του Ειδικού Σχολείου Πολυγύρου με τη συμμετοχή των νηπίων του 2ου και 4ου Νηπιαγωγείου Πολυγύρου στην αυλή του σχολείου.
Η Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού ως νέος θεσμός, εντάσσεται από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων στο ευρύτερο πλαίσιο του...
«Κοινωνικού Σχολείου», αναγνωρίζοντας την «παρεμβατική δυναμική» της Άθλησης και της Δια Βίου Άσκησης στην ισόρροπη ψυχοκινητική ανάπτυξη του μαθητικού πληθυσμού της χώρας.

Τα τελευταία χρόνια, σημαντικοί φορείς (ενδεικτικά, ο Ο.Η.Ε. με τη θεσμοθέτηση της «Παγκόσμιας Ημέρας Αθλητισμού για την Ανάπτυξη και την Ειρήνη», η Κοινοβουλευτική Επιτροπή Ισότητας και Καταπολέμησης των Διακρίσεων του Συμβουλίου της Ευρώπης, τα περιεχόμενα στη Λευκή Βίβλο, Παγκόσμιες Αθλητικές Ομοσπονδίες κ.ά.), αναγνωρίζουν τη συμβολή του αθλητισμού στην προώθηση αξιών, στάσεων και δεξιοτήτων (όπως η κοινωνική συνοχή, η ένταξη, η αλληλεγγύη, η ανεκτικότητα, η ευγενής άμιλλα κλπ.) που στο σύνολό τους οδηγούν στη δημιουργία ενεργών δημοκρατικών πολιτών.

Η Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού για το τρέχον σχολικό έτος έχει θεματικό άξονα: «Ρατσισμός και Διαφορετικότητα, όλοι διαφορετικοί όλοι ίσοι».

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Αναπληρωτής Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας & Αντιπεριφερειάρχης Χαλκιδικής κ. Γιάννης Γιώργος, η Χρυσή Ολυμπιονίκης & Αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης κ. Βούλα Πατουλίδου, ο Αντιδήμαρχος Πολυγύρου κ. Δημήτρης Ζαγγίλας, ο Δ/ντής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Χαλκιδικής κ. Δημήτρης Κούκος, ο Προϊστάμενος του ΚΕΔΔΥ Χαλκιδικής κ. Εμμανουήλ Μαλακούδης, ο Πρόεδρος του Συλλόγου "Η ΑΓΑΠΗ" κ. Αναστάσιος Λοκοβίτης, ο Παραολυμπιονίκης κ. Μαρίνος Φυλαχτός και πλήθος γονέων.

Στην ομιλία του ο Διευθυντής του Ειδικού Σχολείου Πολυγύρου κ. Σωτήρης Μπρουτζάς αφού ευχαρίστησε και βράβευσε τους εκλεκτούς καλεσμένους της εκδήλωσης, τόνισε μεταξύ άλλων:
"Η σημερινή ημέρα για μας είναι γιορτή και συμπεριλαμβάνεται στη συνέχεια των δράσεων και κυρίως της καθημερινής πρακτικής του σχολείου για ένταξη και ισότιμη συμμετοχή των μαθητών με ειδικές ανάγκες, δηλαδή αυτή της αλληλεπίδρασης και της συνάντησης με την διαφορετικότητα και τον διαφορετικό Άλλο.
Το σύγχρονο σχολείο το οποίο κινείται πλέον στη λογική της συμπερίληψης προσπαθεί να ανοίξει τα όριά του, καταργώντας σταδιακά κάθε τύπου διαχωρισμούς και διακρίσεις παρότι δεν είναι εύκολο και τα εμπόδια πολλά. Η σημερινή εκδήλωση αποτελεί έναν ακόμα σημαντικότατο σταθμό στη διαδρομή που έχουμε χαράξει εδώ στο Ειδικό Σχολείο Πολυγύρου, κλείνοντας φέτος 20 χρόνια λειτουργίας.
Η παρουσία σήμερα θεσμικών φορέων, όπως οι Αντιπεριφερειάρχες Χαλκιδικής και Θεσσαλονίκης, ο Αντιδήμαρχος Πολυγύρου, ο Διευθυντής Εκπαίδευσης Χαλκιδικής και ανθρώπων του αθλητισμού όπως η χρυσή ολυμπιονίκης Βούλα Πατουλίδου, αλλά και ο παραολυμπιονίκης από την Παλαιόχωρα Μαρίνος Φυλαχτός μας τιμά ιδιαίτερα -εξαιρετικά θα έλεγα- και μας υπενθυμίζει την αναγκαιότητα να συμπορευόμαστε σε αυτή τη διαδρομή. Τα οφέλη αυτής της συμπόρευσης λειτουργούν πολλαπλασιαστικά γιατί καθένας δραστηριοποιείται στον τομέα του και γίνεται αρωγός της προαγωγής της ένταξης των ατόμων με αναπηρία".

Ο Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων κ. Ανδρέας Λοβέρδος στο μήνυμά του για την εκδήλωση του Ειδικού Σχολείου Πολυγύρου αναφέρει:
"Με ιδιαίτερη χαρά και υπερηφάνεια παρέλαβα την πρόσκλησή του σχολείου σας στα πλαίσια της «1ης Πανελλήνιας Ημέρας Σχολικού Αθλητισμού», που ξεκίνησε φέτος με αφορμή τις εκδηλώσεις για το «Κοινωνικό Σχολείο». Η ειδική αυτή πρωτοβουλία που επικεντρώνεται στον Αθλητισμό, αποσκοπεί στη διάδοση των ιδεωδών, καθώς και τη διάχυση των πολλαπλών ωφελειών του στη μαθητική κοινότητα και την ελληνική κοινωνία. Η ενθουσιώδης υποδοχή της πρωτοβουλίας από τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς σε όλη τη χώρα είναι κάτι που μας γεμίζει ικανοποίηση και αισιοδοξία.
Η δική σας εκδήλωση έχει ξεχωριστό χαρακτήρα, αφού εντάσσεται στο ευρύτερο πλαίσιο του εορτασμού των 20 ετών από την έναρξη της λειτουργίας σας. Είχα την ευκαιρία να μιλήσω γι’ αυτά με αφορμή τη γιορτή σας τον περασμένο Ιούνιο. Θα επαναλάβω εδώ την εκτίμησή μας στο σπουδαίο έργο που επιτελείτε όλα αυτά τα χρόνια και τον αληθινό σεβασμό στον καθημερινό σας αγώνα. Η συμμετοχή των μαθητών σας στην πρωτοβουλία μας, αποτελεί μια από τις ξεχωριστές της στιγμές, καθώς και παράδειγμα προς μίμηση.
Η Πολιτεία, έχοντας συνείδηση των μεγάλων δυσκολιών που αντιμετωπίζετε, θα παραμείνει στο πλευρό σας και θα συνεχίσει να διασφαλίζει τη λειτουργία σας με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.
Εύχομαι επιτυχία στην εκδήλωσή σας και συγχαίρω ξεχωριστά τον κάθε συμμετέχοντα, που είναι ήδη και νικητής".
Στο τέλος της εκδήλωσης οι ολυμπιονίκες Βούλα Πατουλίδου και Μαρίνος Φυλαχτός απένειμαν μετάλλια σε όλους τους μαθητές.





Δεν υπάρχουν σχόλια: