"ΟΣΟ ΚΙ ΑΝ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΑΝ, ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΚΑΤΑΦΕΡΕ ΝΑ ΜΑΣ ΛΥΓΙΣΕΙ"

powered by Agones.gr - livescore

Δευτέρα 6 Μαΐου 2013

H επέτειος κήρυξης της επανάστασης του 1821 στη Χαλκιδική

Πολύγυρος - Δρόμος τιμής και μνήμης.
Με αφορμή την επέτειο της κήρυξης της επανάστασης του 1821 στη Χαλκιδική και τη Μακεδονία, η Οργανωτική Επιτροπή των επετειακών εκδηλώσεων διοργανώνει και φέτος αγώνα δρόμου 12 χιλιομέτρων το Σάββατο 18 Μαΐου με εκκίνηση από το χώρο του ηρώου στο κέντρο του Πολυγύρου και τερματισμό το εξωκκλήσι του Αγ. Δημητρίου.
ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΑΓΩΝΑ:...

Ημερομηνία: Σάββατο 18-5-2013
Ώρα Εκκίνησης: 09.30
Χώρος Εκκίνησης: Ηρώον Πολυγύρου.
Χώρος Τερματισμού: Εξωκκλήσι Αγ. Δημητρίου.
Απόσταση: 12 χλμ.
Είδος Διαδρομής:
Ασφάλτινη διαδρομή με εξαίρεση τα τελευταία 200 μέτρα.
Έπαθλα:
Θα δοθεί κύπελλο στον πρώτο νικητή, μετάλλια στους τρεις πρώτους και διπλώματα συμμετοχής σε όλους όσους τερματίσουν.
Περιγραφή Διαδρομής:
Οι δρομείς θα διασχίσουν το ιστορικό κέντρο και τον πεζόδρομο του Πολυγύρου, περνώντας μπροστά από το Δημαρχείο και στη συνέχεια βγαίνοντας από τον Πολύγυρο θα κατευθυνθούν κατηφορικά προς Γερακινή. Στο 6ο χιλιόμετρο της διαδρομής, όπου θα υπάρχει και σταθμός με νερά, οι δρομείς θα στρίψουν αριστερά και θα κατευθυνθούν ανατολικά προς Ορμύλια για να τερματίσουν στο εξωκκλήσι του Αγ. Δημητρίου, όπου στις 17 Μαΐου 1821 κηρύχθηκε η επανάσταση της Χαλκιδικής.
Στο χώρο του τερματισμού θα τελούνται παράλληλες επετειακές εκδηλώσεις με χορευτικά και θεατρικά δρώμενα και ζωντανή παραδοσιακή μουσική. Στον ίδιο χώρο οι δρομείς και οι συνοδοί τους θα μπορούν να απολαύσουν παραδοσιακά εδέσματα (κουρμπάνι), προσφορά της οργανωτικής επιτροπής.Για τη διευκόλυνση των αθλητών θα υπάρχουν λεωφορεία που θα τους μεταφέρουν από το χώρο του τερματισμού πίσω στον Πολύγυρο μετά το πέρας των εκδηλώσεων.
Για δηλώσεις συμμετοχής μπορείτε να τηλεφωνείτε στο 6998401185 αλλά και την ημέρα της εκκίνησης στο χώρο της γραμματείας. Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθύνεστε στο τηλέφωνο 6948525240, κ. Γιάννης Βασιλάκης.
Η ΟΡΑΝΩΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια: