"ΟΥΔΕΙΣ ΠΛΕΟΝ ΑΧΑΡΙΣΤΟΣ ΤΟΥ ΕΥΕΡΓΕΤΗΘΕΝΤΟΣ "

powered by Agones.gr - livescore

Τετάρτη 12 Μαρτίου 2025

Χαλκιδική στην ΙΤΒ 2025: Θετικά τα στοιχεία για την τουριστική σεζόν

Δυναμική ήταν η παρουσία του Τουριστικού Οργανισμού Χαλκιδικής στην ΙΤΒ 2025 του Βερολίνου, μία από τις μεγαλύτερες και σημαντικότερες διεθνείς τουριστικές εκθέσεις παγκοσμίως, όπου συμμετείχε με αυτόνομο περίπτερο σε στρατηγική συνεργασία με τον Οργανισμό Τουρισμού Θεσσαλονίκης, τον Τουριστικό Οργανισμό Πιερίας και την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας.

Κατά τη διάρκεια των τριών ημερών της έκθεσης, το περίπτερο της Χαλκιδικής αποτέλεσε σημείο συνάντησης για πλήθος επαγγελματιών του τουριστικού κλάδου, φιλοξενώντας δεκάδες συναντήσεις με διεθνείς TourOperators, ταξιδιωτικά γραφεία, δημοσιογράφους και influencers. Ιδιαίτερα θετική ήταν η ανταπόκριση από τη μεγάλη συμμετοχή ξενοδοχείων της Χαλκιδικής, τα οποία πραγματοποίησαν πάνω από 80 ραντεβού καθ’ όλη τη διάρκεια της έκθεσης. Στις κατ’ ιδίαν συναντήσεις των στελεχών του ΤΟΧ με εκπροσώπους της Jet2 και TUI επιβεβαιώθηκε η θετική πορεία των προ-κρατήσεων στην....

αγγλική αγορά, με την Jet2  να συνεχίζει να καταγράφει διψήφιο αριθμό αύξησης σε σχέση με πέρσι ενώ αύξηση σημειώνει και η TUΙ. Σημαντικά όμως ήταν τα νέα και από τις υπόλοιπες αγορές του εξωτερικού, οι οποίες συνεχίζουν να παρουσιάζουν θετική δυναμική. Όσον αφορά την αγορά της Γερμανίας μετά την αύξηση προ-κρατήσεων που παρατηρήθηκε κατά τους μήνες Ιανουαρίου και Φεβρουαρίου, παρατηρείτε μία ελαφρά μείωση 5%-7% για την επερχόμενη σεζόν. 

Ο κ. Γρηγόρης Τάσιος, Πρόεδρος του Τουριστικού Οργανισμού Χαλκιδικής και της Ένωσης Ξενοδοχείων Χαλκιδικής, σχολίασε την επιτυχία της συμμετοχής στην ITB 2025:
«Η παρουσία μας στο Βερολίνο ήταν εξαιρετικά παραγωγική και επιτυχημένη. Στην ITB 2025, η πολυπληθής αποστολή της Χαλκιδικής με δεκάδες ξενοδοχεία και τουριστικές επιχειρήσεις μας να πραγματοποιούν συναντήσεις, ανοίγουν το δρόμο για νέες συνεργασίες και ενισχύοντας την εικόνα του προορισμού. Οι θετικές τάσεις στις αφίξεις από τις κύριες αγορές μας, μας ενθαρρύνουν για μια καλή τουριστική σεζόν το 2025. Η μικρή μείωση που παρουσιάζει η Γερμανική αγορά οφείλετε στον έντονο εσωτερικό ανταγωνισμό, καθώς και στην ανασφάλεια των Ευρωπαίων λόγω των γεωπολιτικών εξελίξεων. Η Χαλκιδική παραμένει προορισμός που συνδυάζει φυσική ομορφιά, αυθεντική φιλοξενία και μοναδικές εμπειρίες, και είμαστε αποφασισμένοι να συνεχίσουμε να την προβάλλουμε σε παγκόσμιο επίπεδο».

Το περίπτερο της Χαλκιδικής επισκέφτηκε η Υπουργός Τουρισμού, κα. Όλγα Κεφαλογιάννη και ο Γενικός Γραμματέας του ΕΟΤ, κ. Ανδρέας Φιορεντίνος, οι οποίοι συνομίλησαν με την Αντιπεριφερειάρχη Χαλκιδικής, κα. Αικατερίνη Ζωγράφου και τον Πρόεδρο του Τουριστικού Οργανισμού Χαλκιδικής & της Ένωσης Ξενοδοχείων Χαλκιδικής, κ. Γρηγόρη Τάσιο για την πορεία της σεζόν και την ανάπτυξη των καταδυτικών πάρκων στην περιοχή. 

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι οριστικοποιήθηκε η συνεργασία του ΤΟΧ με την HolidayCheck, την πλατφόρμα διακοπών με τη μεγαλύτερη εμβέλεια στις γερμανόφωνες χώρες, σε επίπεδο συν-διαφήμισης στη Γερμανική αγορά στοχεύοντας στην ενίσχυση της προβολής της Χαλκιδικής στο γερμανόφωνο κοινό.









Δεν υπάρχουν σχόλια: