"ΟΥΔΕΙΣ ΠΛΕΟΝ ΑΧΑΡΙΣΤΟΣ ΤΟΥ ΕΥΕΡΓΕΤΗΘΕΝΤΟΣ "

powered by Agones.gr - livescore

Πέμπτη 10 Οκτωβρίου 2024

Κ. Μάλαμα : Οι εργαζόμενοι του συστήματος υγείας της Χαλκιδικής είναι η ασπίδα της κοινωνίας μας

Συνάντηση με το Σωματείο Εργαζόμενων του Γενικού Νοσοκομείου Χαλκιδικής πραγματοποίησε η Κυριακή Μάλαμα, στο πλαίσιο της διαρκούς προσπάθειας ενίσχυσης των λειτουργών του συστήματος υγείας του Νομού. Στο πλαίσιο της συνάντησης οι εκπρόσωποι των εργαζόμενων ανέπτυξαν τις σκέψεις και τις θέσεις τους σε μια σειρά από κομβικά ζητήματα για την ισχυροποίηση της λειτουργίας του Νοσοκομείου, αλλά και τα θέματα της βελτίωσης της εργασιακής θέσης όλων των λειτουργών της υγείας. 

Η Κυριακή Μάλαμα, από την πλευρά της, σημείωσε ότι είναι απολύτως συντονισμένη με τις προσπάθειες όλων των υγειονομικών λειτουργών, ώστε....

να πιεστεί η κυβέρνηση για συγκεκριμένες παρεμβάσεις. Ιδιαίτερα σε ότι αφορά τους εργαζόμενους του Γενικού Νοσοκομείου Χαλκιδικής υπογράμμισε ότι από την περίοδο του covid ζητά την άμεση μονιμοποίηση όλων των επικουρικών, όλων των συμβασιούχων και την εξασφάλιση μόνιμων θέσεων σε όλες τις ειδικότητες όπου υπάρχουν οργανικά κενά. 

Ιδιαίτερα, στάθηκε στην υποχρέωση της Πολιτείας να κατατάξει το σύνολο των δημοσίων δομών υγείας της Χαλκιδικής στην κατηγοριοποίηση Α των δυσπρόσιτων περιοχών, να θεσπίσει κίνητρα εντοπιότητας, να βελτιώσει οριζόντια το επίδομα ανθυγιεινής εργασίας, σε όλες τις ειδικότητες και βέβαια να προχωρήσει στην άμεση προκήρυξη θέσεων ιατρών, νοσηλευτών κι όλων των υγειονομικών ειδικοτήτων, σύμφωνα με τις αυξημένες ανάγκες. Δεν νοείται στην Χαλκιδική, η οποία προσφέρει ένα πάρα πολύ μεγάλο μερίδιο στο τουριστικό ΑΕΠ της χώρας, με πέντε μήνες τουριστικής περιόδου, με τις πάρα πολλές δυσπρόσιτες περιοχές, να μην έχει ένα αναβαθμισμένο κι ενισχυμένο σύστημα υγείας. 

Δεσμεύτηκε στο πλαίσιο αυτό, να επαναλάβει άμεσα τις κοινοβουλευτικές παρεμβάσεις σε όλα τα ζητήματα που τέθηκαν στη συζήτηση και να επανέλθει κοινοβουλευτικά σε όλες τις διαχρονικές ανάγκες του συστήματος υγείας της Χαλκιδικής.  

Δεν υπάρχουν σχόλια: