"ΟΥΔΕΙΣ ΠΛΕΟΝ ΑΧΑΡΙΣΤΟΣ ΤΟΥ ΕΥΕΡΓΕΤΗΘΕΝΤΟΣ "

powered by Agones.gr - livescore

Τρίτη 1 Οκτωβρίου 2024

ΠΑΣΟΚ: Μπροστά σε μια σπάνια ευκαιρία - Θα την εκμεταλλευτεί ;

Γράφει ο Γιώργος Ι. Ζωγραφάκης

Το ΠΑΣΟΚ, το άλλοτε μεγάλο πολιτικό Κίνημα που ίδρυσε ο Α. Παπανδρέου, που άλλαξε την Ελλάδα, περιέπεσε σε αφάνεια μετά τα μνημόνια, βόμβα που έσκασε στα χέρια του και πλήρωσε μόνο αυτό τις συνέπειες, ενώ η Ν. Δημοκρατία ένιψε τας χείρας της και ο νεοσύστατος τότε ΣΥΡΙΖΑ, εκμεταλλευόμενος τη δυσφορία του κόσμου, με κραυγαλέες κραυγές και ψέματα – «θα καταργήσουμε τα μνημόνια με ένα νόμο και ένα άρθρο» - «θα κάνουμε τις Αγορές να χορεύουν πεντοζάλη» - «Το ΠΑΣΟΚ εξαχνώθηκε» - με όλα αυτά του νεοφανούς αρχηγού του Α. Τσίπρα, κατόρθωσε να πάρει την εξουσία και, αντί να καταργήσει τα μνημόνια, προκάλεσε ένα ακόμη, και κόντεψε να καταστρέψει τη χώρα. Μετά την καταστροφική παρουσία του ΣΥΡΙΖΑ, φυσικό ήταν να πέσει σε χαμηλότατα ποσοστά, ο Τσίπρας παραιτήθηκε και ήρθε, ουρανοκατέβατος ο Κασελάκης από την Αμερική για να ολοκληρώσει τη διάλυσή του.

  Όμως, για το ΠΑΣΟΚ θέλω να μιλήσω, που σήμερα βρίσκεται....

σε μια σημαντική καμπή. Μεθαύριο ψηφίζουν τα μέλη και οι φίλοι του για νέο πρόεδρο. Οι ψηφοφόροι αυτοί βρίσκονται σε μια κρίσιμη …κρίση. Θα εκλέξουν νέο πρόεδρο ανάλογα με τις προσωπικές συμπάθειες ή θα εκλέξουν έναν μελλοντικό πρωθυπουργό; Γιατί ο Μητσοτάκης ό,τι είχε να δώσει το έδωσε, ήδη η Ν.Δ, υφίσταται τη φθορά της εξουσίας και αν εμφανιστεί μια σοβαρή και πειστική εναλλακτική πρόταση, η κοινωνία είναι έτοιμη να την προωθήσει στην εξουσία. Όμως, το κύριο χαρακτηριστικό αυτής της πρότασης, πέρα από το πρόγραμμα και τη σοβαρότητά της, θα πρέπει να έχει αρχηγό πρωθυπουργίσιμο! Θα πρέπει, δηλαδή, ο νέος αρχηγός του ΠΑΣΟΚ να πείθει, όχι μόνο τα μέλη του ΠΑΣΟΚ, αλλά και την πλειοψηφία της κοινωνίας ότι είναι κατάλληλος για πρωθυπουργός!  

Γι αυτό, φίλοι μου του ΠΑΣΟΚ, μεθαύριο στις κομματικές κάλπες, πρέπει να ψηφίσουμε πρόεδρο αυτόν – ή …αυτήν – που ο κόσμος θα αποδεχθεί ως πρωθυπουργό. Έχουμε, ΤΩΡΑ, αυτή την ΕΥΚΑΙΡΙΑ. Μην την κλωτσήσουμε. Η πολιτική συγκυρία είναι τέτοια που ίσως δεν θα την ξαναβρούμε. Συγχωρήστε μου, λοιπόν, την υπόδειξη: Ας ανεβούμε πάνω από τις προσωπικές συμπάθειες και τους πατριωτισμούς: ΑΣ ΑΝΑΔΕΙΞΟΥΜΕ ΤΟΝ ΕΠΟΜΕΝΟ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ! Τέτοια ευκαιρία πιθανότατα δεν θα την ξαναβρούμε! 

Ραντεβού στις κάλπες!

Δεν υπάρχουν σχόλια: