"ΟΥΔΕΙΣ ΠΛΕΟΝ ΑΧΑΡΙΣΤΟΣ ΤΟΥ ΕΥΕΡΓΕΤΗΘΕΝΤΟΣ "

powered by Agones.gr - livescore

Τρίτη 3 Σεπτεμβρίου 2024

Υπ. Εσωτερικών σε Απ. Πάνα: Εξετάζεται η καθιέρωση της 17ης Μαΐου ως δημόσιας εορτής & αργίας σε όλη την Περιφερειακή Ενότητα Χαλκιδικής, για την επέτειο κήρυξης της επανάστασης στη Χαλκιδική

Απάντηση έλαβε ο Βουλευτής ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής Χαλκιδικής κ. Πάνας Απόστολος στην αριθμ. πρωτ. 4806/21-05-2024 Ερώτησή του με θέμα: «Καθιέρωση της 17ης Μαΐου ως τοπικής αργίας σε όλη την Περιφερειακή Ενότητα Χαλκιδικής».

Στην Απάντησή του προς το Βουλευτή, το Υπουργείο Εσωτερικών αναφέρει, πως εξετάζει το σχετικό αίτημα για καθιέρωση της 17ης Μαΐου ως δημόσιας εορτής και αργίας για τον εορτασμό της επετείου της κήρυξης της επανάστασης στη Χαλκιδική, για την Περιφερειακή Ενότητα Χαλκιδικής, ενώ υφίσταται ήδη δημόσια τοπική εορτή για την επέτειο κήρυξης της Επανάστασης στην Χαλκιδική, για τον Δήμο Πολυγύρου, με το π.δ. 1119/1980 (Α’ 282).

Ο κ. Πάνας δήλωσε σχετικά :

«Έπειτα από παρέμβασή μου σε ένα πάγιο αίτημα των φορέων της Χαλκιδικής, το Υπουργείο Εσωτερικών εξετάζει το αίτημά μου, για καθιέρωση της 17ης Μαΐου ως δημόσιας εορτής και αργίας για όλη την Π.Ε. Χαλκιδικής. Θα βρίσκομαι πάντα σε εγρήγορση κοινοβουλευτικά και σε συνεργασία με όλους τους συναρμόδιους φορείς και συλλόγους, ώστε η  Επανάσταση της Χαλκιδικής να αναγνωριστεί και επίσημα από την Πολιτεία, ως Επανάσταση που συνέβαλε σημαντικά στον απελευθερωτικό αγώνα του 1821 εντάσσοντάς την ταυτόχρονα και σε ξεχωριστό κεφάλαιο στα σχολικά βιβλία».


Το ακριβές κείμενο της ΑΠΑΝΤΗΣΗΣ του Υπουργείου προς τον κ.Πάνα έχει ως εξής:

C:\Users\user\Downloads\ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΕΡΩΤΗΣΗΣ 4806_signed.pdf_page-0001 (1).jpg

Δεν υπάρχουν σχόλια: