"ΟΥΔΕΙΣ ΠΛΕΟΝ ΑΧΑΡΙΣΤΟΣ ΤΟΥ ΕΥΕΡΓΕΤΗΘΕΝΤΟΣ "

powered by Agones.gr - livescore

Πέμπτη 29 Αυγούστου 2024

Σύγκληση Τακτικού Περιφερειακού Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας (Π.Ε.Σ.Ο.Π.Π.) της Περιφερειακής Ενότητας Χαλκιδικής

Σύγκληση Τακτικού Περιφερειακού Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας (Π.Ε.Σ.Ο.Π.Π.) της Περιφερειακής Ενότητας Χαλκιδικής, για τον σχεδιασμό και τις δράσεις αντιμετώπισης κινδύνων από την εκδήλωση σεισμών.
Πραγματοποιήθηκε εχθές στον Πολύγυρο, 28.08.2024, στην αίθουσα «Δημήτριος Τζηρίτης» στο Διοικητήριο της ΠΕΧ, ευρεία σύσκεψη του Περιφερειακού Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας (Π.Ε.Σ.Ο.Π.Π.) της Περιφερειακής Ενότητας Χαλκιδικής, με αντικείμενο τον σχεδιασμό και τις δράσεις Πολιτικής Προστασίας για την αντιμετώπιση κινδύνων από την.... εκδήλωση σεισμών κατόπιν πρόσκλησης της Αντιπεριφερειάρχη Χαλκιδικής κας. Αικατερίνης Ζωγράφου.
Στη συνεδρίαση, στην οποία συμμετείχαν ο Αντιπεριφερειάρχης Υποδομών και Δικτύων της ΠΚΜ, όλοι οι Δήμαρχοι της Περιφερειακής Ενότητας Χαλκιδικής, Διευθυντές και στελέχη των Σωμάτων Ασφαλείας, ο Πολιτικός Υποδιοικητής του Αγίου Όρους, εκπρόσωποι της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας Θράκης, της 4ης ΥΠΕ και του ΕΚΑΒ, ο διευθυντής της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Χαλκιδικής, ο Διοικητής του Νοσοκομείου Πολυγύρου, οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι της ΠΕΧ, υπηρεσιακά στελέχη της ΠΚΜ, εκπρόσωποι Οργανισμών και Εταιρειών Κοινής Ωφέλειας, Επαγγελματικών φορέων και Ομάδων εθελοντών.
Τίμησαν με την παρουσία τους και τοποθετήθηκαν ο Πρόεδρος του Οργανισμού Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας καθηγητής κ. Ευθύμιος Λέκκας και οι καθηγητές Σεισμολογίας του Α.Π.Θ. κ. Καρακώστας Βασίλειος και η κα. Παπαδημητρίου Ελευθερία. Στις εισηγήσεις τους οι καθηγητές παρουσίασαν τα ιστορικά και πρόσφατα επιστημονικά δεδομένα σχετικά με τη σεισμική δραστηριότητα στην περιοχή.

Οι παριστάμενοι φορείς εξέθεσαν το επίπεδο πρόληψης και επιχειρησιακής ετοιμότητας τους. Στόχος του Συντονιστικού ήταν η βελτίωση της αντισεισμικής θωράκισης, καθώς και η αξιολόγηση του βαθμού ετοιμότητας και του επιπέδου συνεργασίας των εμπλεκομένων φορέων. Επισημάνθηκε η προτροπή προς τους πολίτες να ανταποκρίνονται και να ακολουθούν τις οδηγίες της Πολιτείας και της Επιστημονικής κοινότητας, για την πρόληψη και την ανάπτυξη της αντισεισμικής συνείδησης. 



Δεν υπάρχουν σχόλια: