"ΟΥΔΕΙΣ ΠΛΕΟΝ ΑΧΑΡΙΣΤΟΣ ΤΟΥ ΕΥΕΡΓΕΤΗΘΕΝΤΟΣ "

powered by Agones.gr - livescore

Τρίτη 27 Αυγούστου 2024

Απόφαση της Νομαρχιακής επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία Χαλκιδικής

Ομόφωνη απόφαση της Νομαρχιακής επιτροπής Χαλκιδικής

Η Νομαρχιακή Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία έχει καθήκον να τοποθετηθεί απέναντι στις εσωκομματικές εξελίξεις που ταλαιπωρούν το κόμμα μας. Ο ΣΥΡΙΖΑ ως πολιτικός φορέας, ανέκαθεν αποτέλεσε στόχο “Δούρειων Ίππων" που προσπάθησαν ανεπιτυχώς να τον διαλύσουν, μέσα από διασπάσεις κι από επικοινωνιακά στημένες εντάσεις.

Οι ομαδοποιήσεις παραμένουν μια κακή συνήθεια στο κόμμα μας, διαστρεβλώνοντας την Αριστερή πλουραλιστική παράδοση, η οποία προέρχεται από την ιδεολογική μας αντίθεση με τα ιεραρχικά, συγκεντρωτικά κόμματα, τα τζάκια και τις πολιτικές βαρωνίες.

Δεν αποτελεί πλέον σύμπτωση το γεγονός ότι....

σε περιόδους που η βαρβαρότητα της πολιτικής της ΝΔ αποκαλύπτεται ,οι ιδιοτέλειες και οι προσωπικές στρατηγικές λειτουργούν ως σωσίβιό της, και δίνουν τη δυνατότητα στα πληρωμένα ΜΜΕ, να αποσιωπήσουν  κάθε πολιτική μας παρέμβαση και πρόταση διεξόδου  από τα προβλήματα .  

            Αυτό το διάστημα παρακολουθούμε απογοητευμένοι και αγανακτισμένοι  μια παγίδα ανατροφοδοτούμενης εσωστρέφειας, η οποία απειλεί τη δουλειά, το πολιτικό έργο και την ψυχική διάθεση συμμετοχής μας στα κοινά.

 Στη Χαλκιδική, έχουμε την τύχη να έχουμε στις τάξεις μας την πιο παραγωγική βουλευτή του Ελληνικού Κοινοβουλίου. Με καθημερινές παρεμβάσεις για όλα τα κρίσιμα ζητήματα του τόπου μας. Το ερώτημα, λοιπόν, σήμερα είναι αν αυτή η δουλειά καθώς και οι συνεχείς πολιτικές παρεμβάσεις των Ο. Μ και της Νομαρχιακής φτάνει στους πολίτες όπως θα έπρεπε, ή αν η εικόνα μοιραία θολώνει από τον θόρυβο που προκαλούν οι ανακοινώσεις της κάθε ή πολιτικής περσόνας που αναζητά πολιτική δημοσιότητα.

            Εν όψει και του επικείμενου συνεδρίου  η  Νομαρχιακή Επιτροπή Χαλκιδικής του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία απευθύνει κάλεσμα  στα μέλη και στους φίλους του ΣΥΡΙΖΑ στο Νομό μας, να συμπαραταχθούμε και να στείλουμε  κ α θ α ρ ό   κ α ι   δ υ ν α τ ό   μ ή ν υ μ α   π ο λ ι τ ι κ ή ς   ε ξ ω σ τ ρ έ φ ε ι α ς  με ξεκάθαρο πρόγραμμα ανατροπής της πολιτικής της Νέας Δημοκρατίας.

            Ως προς το θέμα της πολιτικής συνεργασίας με τις υπόλοιπες δυνάμεις του κεντροαριστερού χώρου, συμφωνούμε με τις αποφάσεις των οργάνων μας ότι οι συνεργασίες οικοδομούνται στη βάση συγκεκριμένων δράσεων και πολιτικών παρεμβάσεων στην κοινωνία και το κοινοβούλιο. Στεκόμαστε απέναντι στην προσπάθεια επιβολής της θέλησης ορισμένων για “επικόλληση” του κόμματος μας σε διάφορα σχήματα, έξω από κάθε θεσμική και πολιτική λογική και νομιμοποίηση.

Σε σχέση με την κοινοβουλευτική εκπροσώπηση του ΣΥΡΙΖΑ από τον Πρόεδρο του κόμματος, η θέση μας είναι ότι μια τέτοια εξέλιξη αναμφισβήτητα θα ενισχύσει την πολιτική δράση και εκπροσώπηση μας. Εφόσον ο εκλεκτός σύντροφος Όθων Ηλιόπουλος παραιτήθηκε για προσωπικούς λόγους, την έδρα του στο ψηφοδέλτιο επικρατείας του κόμματος θα πρέπει να λάβει ο Πρόεδρος του κόμματος Στέφανος Κασσελάκης. Υπενθυμίζεται περαιτέρω ότι ο Πρόεδρος κάθε κόμματος που κατέρχεται σε εκλογές και μπαίνει στη Βουλή εκλέγεται βουλευτής ex officio. Στην περίπτωση, δε, του ψηφοδελτίου της Επικρατείας δεν υπάρχει προσωποπαγής σταυροδοσία κι η λίστα καταρτίζεται από τον Πρόεδρο του κόμματος. Στον ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία, η μεταβατική αυτή περίοδος, όπου δηλαδή ο νέος Πρόεδρος του κόμματος δεν εκπροσωπεί και κοινοβουλευτικά το κόμμα, δεν πρέπει να διαρκέσει περισσότερο. Η είσοδος του Προέδρου στη Βουλή, θα δυναμώσει την προσπάθεια μας σε όλα τα επίπεδα και δεν πρέπει κανένας να δημιουργήσει προσχώματα σε αυτό το θέμα. Το δικαιούται ο Πρόεδρος! Το δικαιούμαστε όλοι!

Τονίζουμε, τέλος, την αυτονόητη  ανάγκη και υποχρέωση όλων των μελών και φίλων για σεβασμό των συλλογικών διαδικασιών και αποφάσεων των Οργάνων. Η έκφραση και η συζήτηση όλων των απόψεων εντός των οργάνων είναι χαρακτηριστικό ενός ζωντανού, υγιούς και δημοκρατικά οργανωμένου κόμματος. Και στη συνέχεια ο σεβασμός των συλλογικών αποφάσεων, η μία και ενιαία έκφραση προς τα έξω και η ανάλογη δράση. Αυτά – και οι κοινές ιδεολογικές και πολιτικές πεποιθήσεις - καθιστούν μια απλή ομάδα ανθρώπων Πολιτικό Κόμμα.

  Έτσι θα σφυρηλατηθεί και θα διαφυλαχθεί η  Ε Ν Ο Τ Η Τ Α  του πολιτικού μας φορέα. Έτσι μόνο, θα πετύχουμε το στόχο της δυνατής και σοβαρής παρουσίας του ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία προς όφελος των πολιτών και της κοινωνίας και τη διατύπωση μίας αξιόπιστης πρότασης διακυβέρνησης απέναντι στη δεξιά λαίλαπα που καταστρέφει τη χώρα μας. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: